Sziasztok!

Mond nektek valamit az a szó hogy TMNT? Nem? És így: Tini Nindzsa Teknőcök? Na így azért mindjárt másabb nem igaz :)

A Tini Nindzsa teknőcök valószínűleg a leghíresebb amerikai képregény figurák közé tartoznak a népszerűségük a mai napig töretlen. Először a 80-as években bukkant fel a képregény ami azóta kapott már 3 TV sorozatot, 3 Élőszereplős filmet  ( amiből csak úgy megjegyzem egyedül az 1. film nézhető) és 2007-ben egy animációs filmet is kaptak ami őszintén szólva nem volt rossz. Nem csoda hogy sok képregényrajzoló próbálta meglovagolni a képregény sikerét és ez alól a japán mangakák sem voltak kivételek.

Mai alanyom tehát nem más mint a Mutant Turtles Gaiden címet viselő teknőcös manga!

p000.jpg

A Mutant Turtles Gaiden egy mindössze 1 kötetes és négy fejezetes kreálmány ami 1995-ben jelent meg Kanno Hiroshi által a Dengeki Gao Comic magazinban. Még mielőtt rákérdeznétek: nem nem ez alapján készült az a 2 részes förmedvény,ez a manga sose kapott adaptációt ( vajon miért nem ?)  A Mangakát a saját bevallása szerint az első tv sorozat ihlette meg ami ugyebár 87-ben futott a tv-ben. Vajon lehet-e jó mangaadaptációt csinálni egy amerikai műből?

Főbb történetszál nincsen mivel a manga 4 fejezete 4 különböző történetet mesél el. Voltaképp annyi összefüggés mindegyik között hogy a Zúzó akcióba lép és csinál valami gonoszat . Az első fejezetben például időjárás kontroll gépet készít...

p012.jpg

A 2.-ban rablásokat követtet el a robotteknőceivel  amiket aztán az igaziakra fognak.....

v042.jpg

 

A 3.-ban megidézi a sötétség leggonoszabb szörnyetegét....

v066.jpg

Míg az utolsó-ban Japánba utaznak hőseink (hova máshova) és egy ősi elátkozott kardot kell megszerezniük.

v089.jpg

 

Tervei azonban rendre meghiúsulnak mivel megjelennek a teknőcök és jól szétrúgják a seggét illetve a segédei is megkapják a magukét.

p006.jpg

 

Ezek volnának a történetek vagyis inkább történetszerűségek. Ugyanis mindegyik történet  még a 90-es évekhez mérten is iszonyat nagy sablonnak számít. Nincs egy épkézláb történetszál pedig azért a TMNT-hez illik kitalálni legalább egy viszonylag normálisnak mondható történetszálat. Ezek a történetek inkább a Pindúr Pandúrok-ba vagy pedig valamelyik Teen Titans sorozatba lennének jók mert azért az hogy a Zúzó időjáráskontroll gépet készít  valljuk be nem csak hogy egy merő röhej de a Zúzóhoz egyenesen méltatlan. Jó azért bevallom az utolsó fejezet tényleg jól sikerült mert az legalább beleillik a teknőcök világába. De igazából egy szóval lehetne összefoglalni az egész mangát: GAGYI . Az egészről csak úgy süt hogy 5 perc alatt lett kitalálva az egész és csak a sorozat népszerűségét akarja meglovagolni.

Látvány terén a manga elég vegyes teljesítményt nyújt. Vannak rajzok amik tényleg jól meg lettek csinálva és a teknőcök is viszonylag jól néznek ki de a Zúzó.... Gyerekek ahogyan ő kinéz az egy röhej. Azon a Zúzon ami ebben van attól még egy 10 éves gyerek se félne.

v058.jpg

Mint már mondtam a teknőcök nem néznek ki rosszul viszont náluk meg az a probléma hogy állandó jelleggel el vannak rajzolva, Szecska mester meg ki se néz patkánynak inkább olyan mint egy terrier kutya....

p010.jpg

A Harcok igazából semmi extrák,akik látták valamelyik sorozatot azok nyugodtan ideképzelhetik valamelyik csatajelenetetét. Poén szintén nem sok van benne de legalább megkíméltek minket a japán humortól , össz-vissz 1 vicces rész van benne de az is az utolsó fejezetben van amikor a megszáll csal karddal üldözi a Zúzót.....

v094.jpg

Kár hogy ez az egyetlen tényleg vicces rész az egészben.

Karakterek terén semmi újdonság. Itt van ugyebár a 4 teki akiket csak az övük alapján lehet megkülönböztetni mivel annyira egyformák. Semmi személyiségük nincs  szóval Raphael nem agybajos állat,Leo nem vezető típus,Don nem szerel állandóan de Mike vicces karaktere néha megjelenik de akkor is csak egy viccesnek szánt beszólása van ami nem csak hogy nem vicces hanem egyenesen idegesítő.

v046.jpg

Aztán itt van Szecska Mester is aki nem szerepel valami sokat de ő legalább hozza a formáját, April-ből meg csináltak egy Scooby Doo-s Daphne klónt vagyis állandóan elrabolják és meg kell őt menteni. De ha már ők ilyenek akkor a Zúzó milyen lehet? Aki már látta Mangekyo bemutatóját az nyílván tudhatja. Itt is egy őslúzert csináltak belőle aki állandóan megszívja. Ez azért elég kiábrándító.

Többet voltaképp nem is tudok elmondani a mangáról. Olcsó,gagyi és minősíthetetlen. Süt róla hogy csak azért készült hogy a japánoknak is legyen TMNT adaptációjuk csak abba nem gondoltak bele hogy az eredeti mű úgy jó ahogyan van. Ez is úgy járt mint a Marvel adaptációk,időt sem érdemes vesztegetni rá. Még azt a keveset se éri meg. De ezzel még nincs vége. De nem ám ugyanis Hiroshi Kanno nem bírt magával ezért megcsinálta a Super Turtles manga verzióját is. Most hogy az alapján készült-e az a 2 részes trágya vagy pedig a manga készült azalapján  sajnos nem tudom de beleolvasgattam és legyen belőle elég ennyi ízelítőnek:

mg102.jpg

Ezt inkább nem kommentálom.....

Mutant Turtles Gaiden

-Idő: 1995

-Író és Rajzoló: Kanno Hiroshi

- Magazin: Dengeki Comic Gao

-Hossz: 4 fejezet-1 mangakötet

- Műfaj: Akció-Komédia

Tetszett:

-A Grafika néhol egész jó

- Szecska Mester

-Az utolsó fejezet

-Rövid

Nem Tetszett:

-A Karakterek el vannak rajzolva

- A Zúzó itt is egy őslúzer

-A Teknőcök

- Nincs egy normális kerettörténet

-A Harcok semmi extrák

- Csak úgy süt róla hogy az olcsóság és a gagyiság

Értékelés:

-Rajzolás: 3/5

-Karakterek: 2/5

-Egyediség: 0/5

-Humor: 1/5

-Mondanivaló: 0/5

-Hangulat: 1/5

-Történet: 1/5

- Karakter Fejlődés: 0/5

Értékelés:

-Százalékban:  8%-Sz@r

- Pontban: 1/10

Na ilyen se volt még hogy ennyit adtam volna valaminek. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr376069728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.04.22. 19:20:24

nézegettem pár képet róla, és bevallom őszintén nekem a mangákban szereplő szecska mester, egy kutyának néz ki nem patkánynak :d Amolyan snaucer feje van :D
süti beállítások módosítása