Sziasztok!

Elnézést a hosszú kihagyásért csak az utóbbi napokban nem nagyon volt szabadidőm mivel az új videóval akartam foglalkozni de úgy látszik hogy nem lesz belőle semmi,kvázi nézhetek új alany után.

Na de addig is prezentálok nektek egy újabb kulisszák mögött rovatot amelyben Takeuchi Naoko-t fogom nektek bemutatni picit részletesebben.

naoko.jpg

Takeuchi Naoko 1967 Március 15.-én született Kafu-ban. Már kiskorában érdeklődött a mangarajzolás iránt,a középiskolában kezdett komolyabban foglalkozni ezzel,emellet még az asztronómia iránt volt nagy érdeklődéssel ám mindezek mellet egyetemre ment a középiskola után ahol vegyészetet tanult,végül gyógyszerészként diplomázott le. Hát igen nem árt ha van egy B-Terv is ha a mangaka vagy seiyuu szakma nem jönne össze.

Naoko 19 évesen kezdett mangaként dolgozni mikor is beküldte első művét a Kodansha kiadónak ami a Love Call címet viselte és ezzel a művével el is nyerte a legjobb ifjú művész díjat is. Ekkor még csak One-Shot műveket csinált ám elkészítette a Hosszúlábú Apu című regény manga változatát is.Igazán viszont akkor indult be a karrierje mikor megjelent  új műve a The Cherry Project amely egy korcsolyázó lányról szól aki megpróbálja elnyerni egy fiú szerelmét.

tcp_ch01_000.jpg

A Manga nagyon sikeres lett ám már ekkor ott motoszkált és formálódott elméjében élete fő művének alapjai is amit aztán 1991-ben papírra is vetett.

00_front_cover_1.jpg

Igen ez volt a Codename: Sailor V amelyről már írtam egy kritikát és még mindig jó mangának tartom. A Manga még a cherry-nél is nagyobb siker lett és felvetődött egy animesorozat lehetősége is. Igen készült volna egy anime a mangából ám Naoko kisasszony egy hirtelen ötlettől vezérelve átírta korábbi művét ,belerakott új szereplőket és ezzel megszületett élete legnagyobb műve amivel beírta magát mind a manga mind az animetörténelembe:

Sailormoon01.jpg

Igen ez volt a Bishoujo Senshi Sailor Moon ami a 90-es évek egyik legmeghatározóbb mangája majd animesorozata lett és ezért Naoko Kodansha díjat nyert 1993-ban. Mind a manga mind az anime hatalmas közönségsiker lett annak ellenére hogy a két mű szinte párhuzamosan futott ,ezért is van a 2. és az 5.évad elején van egy fillerszezon illetve a Toei Animation elég sok mindent ki is hagyott a sorozatból vagy sokszor átírták a sztorit de lényegében egész pontosan adaptálták a művet. Naoko 1992-1997-ig írta a Sailor Moon-t de időközben létrehozta saját cégét PNP címen is.

1997-ben a Sailor Moon után kisebb munkák készítése után belekezdett új sorozatába a PQ Angels-be amelynek története kísértetiesen hasonlít a Sailor Moon-hoz ám ebben a lányok csótányokká változnak akik azért jönnek a földre hogy megkeressék a hercegnőjüket.

pqa_ch01_p000.jpg

De most komolyan: CSÓTÁNYOKKÁ???  A Manga sikeres volt ám sikere meg sem közelítette a Sailor Moon sikerét. Mindezek ellenére sose fejeződött be mivel sajnálatos módon Naoko elvesztette a művel kapcsolatos vázlatait és rajzait és ez eléggé megviselte. Ezek után ismét csak kisebb műveket alkotott ám ekkoriban ismerkedett meg későbbi férjével a szintén sikeres mangakával Togashi Yoshiro-val akivel 2001-ben össze is házasodtak majd 2 gyerekük született.

2001-ben kiadta új művét a Toki Mecát ami tőle szokatlan módon egy robotról és annak készítőjéről szólt,és ugyan elég nagy megszakításokkal de 2006-ig futott ám közben 2002-ben belevágott a Love Witch mnagájába is ám ez sem lett túl hosszú életű. Mindezek mellet tanácsadóként vett részt a Sailor Moon Live Action változatánál.

Kevesen tudják de sok Sailor Moon dalnak például a Princess Moon-nak,a Sailor Star Songnak ,a Route Venus-nak de még a Live Action Openingjének a szövegét is Naoko írta csakhogy ismertebbek említsek. És hogy mit csinál mostanában: Leginkább a weboldalát frissítgeti,a cégét vezeti illetve férjével együtt képeskönyveket készítenek. Ám most a Sailor Moon újra felragyoghat hiszen (ha csak megint el nem tolják) nyáron érkezik a Reameke ami a teljes mangát fogja feldolgozni.

sailor-moon-anime.png

 

Nos tehát ő lenne Takeuchi Naoko,annak a mangának a megalkotója mi sokunknak volt meghatározó anime élmény kiskorunkban. Remélem fogunk hallani még róla a jövőben.

SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr696015169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása