Szegasztok!

Kezdem lassan elveszíteni a hitemet az anime piacban... hogy miért?

Azért, mert amíg olyan hihetetlenül kiváló mangák nem kapnak anime adaptációt, mint a Team Medical Dragon, a Karate Minoru vagy a Shin Angyo Onshi, addig nem csupán az olyan hulladék non-canon spin-off-ok kapnak anime adaptációt, mint a Rock Lee Shippuuden, de még olyan animék is visszatérnek, illetve kapnak folytatást, amik már bebizonyították, hogy egy kalap barna, fonott kalácsot sem érnek!

Hogy mely régi kultsz*r anime kapott folytatást? Hát nem más, mint a Duel Masters, méghozzá Duel Master Versus néven!

duelmasterversus.jpg

.... Mondanom sem kell, mi volt erre a reakcióm....

aizen_thefuck2-1.jpg

Szóval igen, úgy nézz ki, hogy amíg az Ai Kora, Medical Team Dragon és más kiváló mangákra nincs igény, addig már odáig degenerálódott az anime piac, hogy már a közutálatnak örvendő hulladékoknak is előbb készítenek folytatást vagy spin-off-t, minthogy valami minőségi cuccból készítsenek egy még minőségibb animét.

Hát ez van, sajnos. De persze azért még reménykedem.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr925886219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Loxe [Henteles] 2014.03.30. 23:44:57

Ez színtiszta üzlet!
A szart könnyebb eladni, mert ezeket a japcsi kölköknek gyártják, csakúgy mint a most induló rozsaszin vízilovas yu-gi-oh ötödik szériáját, meg minden egyéb ilyen dolgot, így könnyű a pénz kereset, mert minimális a ráfordított költség az innen onnan kikukázott animátorok és egyéb stább tagok miatt, és nagy a nyereség a taknyosok miatt, mert ők minden szart megesznek, mert nem azok nézik ezeket akik neteznek és közutálatot hirdetnek, hanem az olyan jó 5-10 éves korosztály, akik megvetetik a mindenféle merchandise terméket belőle, és így dől a lé, és valljuk be, ne legyünk álszentek, mindenki ezt csinálná ha megtehetné, és örülne az XY stúdió fejeseként! :D

Ezzel szemben, egy minőségi manga/LN bármi megkívánja a minőségi adaptációt mert így kevesebb lenne a rizikó, és ezért figyelni kell rá, komoly pénzeket kell beleölni hogy meglegyenek fizetve a rendes hozzáértő emberek akik megtudják csinálni úgy ahogy azt kell (csak ugye ezzel nem mindig foglalkoznak, hanem csak uccunekicsinájukmegnézikúgyisbukunk), és ugye ezek mindig kockázattal járnak, mert lehet hogy csinálnak egy kiváló animet amibe minden tökéletes, de ha a nép nem kedveli, nem eszi meg, nem fogy belőle elég, nem nézik, így nem jön pénz, és így esetleges folytatások se lesznek ha nem fejezték be akár a sztorit egy évadba.
Szóval lényeg a lényeg, egy minőségi animet mindig kockázatosabb csinálni, mint egy hasonló hulladékot, mert egy ilyennél kb biztos a nyereség, de egy réteg sztorinál amit rendesen csinálnak, nah annál már közel sem biztos!

Szofron (törölt) 2014.04.03. 15:26:07

Hát ja, az anime ipar is mára csak megélhetés, nem művészet vagy valami több. Ahogy a játék és a film ipar is. Olcsón minimális erőfeszítéssel legyártják a silány terméket, megveszik, fizetnek érte majd kukába és el lehet felejteni örökre. Az érték vagy az időtállóság a legutolsó szempont.
süti beállítások módosítása