Sziasztok!

Tudom vasárnapra ígértem de aztán jött a hónap témája rovat is és nem akartam egymás után 2 nap is posztolni ezért inkább   úgy döntöttem várok egy kicsit vele. De most eljött a pillanat hogy bővebben is kifejtsem a véleményemet a Cardfight! Vanguard sorozat 3.évadáról is ami a Link Joker-Hen alcímet kapta.

5277_1.jpg

Ugyebár volt először egy végülis egész jó kis első évad 2010-ben ami ugyan hozott minden sablont ami egy game animétól elvárható de azért mégis szórakoztató volt. Maga a játék akkor indult útjára és mára elérte azt hogy még a Yu-Gi-Oh -nál is népszerűbb Japánban sőt már egyre többen játsszák még itthon Magyarországon is. Aztán jött a 2.széria ami ugyan már nem hozta az első évad szinjét de még úgy ahogy de az is rendben volt. Aztán jött ez a széria amely immáron 3.-ik alkalommal hú le bőrt az egész szériáról. Ahogyan az első két évadot ezt is a TMS Entertaiment készítette ,illetve Hatsuki Tsuji rendezte.

Igazából aki olvasta a Top 20 legrosszabb anime listámat azok nyílván már tudják az eredményt és az értékelést szóval ez is inkább egy megmagyarázó kritika lesz. Lássunk is neki.

A 3.évad közvetlenül ott folytatódik ahol a 2.évad abbamaradt. Eltelt pár hónap az Asia Circuit vége óta és a kezdeti cselekményszál az nem más mint az hogy mindenki elkezd iskolába járni (már most villog a kínos alapszitu gomb). A többiekkel ellentétben Aichi kifogja a környék legsznobabb suliját ahova főként olyan gyerekek járnak akik reggel a Tőzsdei Híreket olvassák és a tükör előtt gyakorolják a beiktatási beszédüket. Aichi eleinte kényelmetlenül érzi magát főképp azért mert senki sem kártyázik a suliban ám ez megváltozik mikor Kourin az osztálytársa lesz illetve később csatlakozik a csapathoz egy Ishida nevű srác és egy Shingo nevű srác is.

cardfight_vanguard_link_joker_hen_036.jpg

Misaki is nagynehezen beáll a csoportba és alakítanak egy kártyaharc klubbot. Igen ám csakhogy ez nem nagyon tetszik a diáktanács elnökének illetve a csicskájának sem aki úgy néz ki mint A Bleach-es Gin és a Ranmából ismert Mouse meleg kapcsolatának gyereke.

cardfight_vanguard_link_joker_hen_087.jpg

SZERINTEM MÁR A KÉP ALAPJÁN ÉRTHETŐEK!

Szóval hőseink megalapítják a Kártyaharc klubbot csakhogy a diáktanács mindent elkövet hogy megalázza őket,közben indulnak a Középiskolások Kártyaharc versenyén is. Ez úgy kb az első 20 rész. És most mindenki kapaszkodjon: EZ NEM A FŐSZTORI SZÁL! Nem nem ,ezek inkább csak arra szolgálnak hogy húzzák az időt amíg kitalálják a fősztorit. A Fősztori  a 123 résznél indul be mikor is Takuto-t megszállja egy gonosz erő ami nem más mint a 2.évad főgonoszának új alakja, Void .

liEu3hy.jpg

Illetve vele jönnek a gonosz lények is,ők lennének a Link Joker-ek és a főbb képességük a Lock. Vagyis a Lock-olt lapok nem csinálhatnak semmit a kör végéig. És akit legyőznek ezek a lények azok úgynevezett Reverse harcosok lesznek de róluk később. Elsőként Kai ismerkedik meg velük de őt nem legyőzik hanem átáll a sötét oldalra önszántából és puszta féltékenységből mert nem bírja elviselni hogy Aichi erősebb nála. Hehe fasza indok. Szóval tehát adott a feladat,legyőzni Evil Takuto-t és vissza állítani a rendet.

CardFight Vanguard Link Joker-hen - 25.PNG

 

 

Ez a sztori így elsőre tényleg érdekesnek hangzik és nem is lenne vele különösebb baj,csak egy van vele: ROHADTUL SABLONOS. Komolyan ezt már a Yu-Gi-Oh-ban is kétszer elsütötték, A GX beli az egy az egyben szar lett és sajnos ez még azt is alulmúlja de erről később. Szóval az anime már az alapfelálláskor elvérzik és sajnos nem ez az egyetlen hibája. De haladjunk sorban.

A Látvány igazából rendben van. Jól vannak megcsinálva a hátterek,az új lapok is viszonylag eredetiek habár Aichi új lapjai a Liberátorok nem nagy agymunka eredményei,gyakorlatilag átdizájnolták a régi Royal Paladinn lapokat és ennyi.  Viszont  ami a látványból nálam viszi a pálmát azok a Reverse lapok amik közül sok rohadt jól néz ki.

28_20130816-22425821.jpg

A Karakterdizájn semmit sem változott,habár Misaki rövid hajjal nem valami nagy szám. A Csaták se lettek semmivel sem jobbak mint az előző évadoké habár van 1-2 izgalmasabb csata. Látványról ennyit,térjünk ki az anime egyik mélypontjára,azok pedig a karakterek.

A Női szereplők annyira nem vészesek,de a srácok.... komolyan  ezek annyira idegesítőek lettek az első évad óta hogy az nem igaz. Aki ezen a téren viszi a pálmát az Aichi. Már a 2.évadban is rühelltem ahogyan viselkedett,itt meg amit leművel az maga a borzalom. A Karakterfejlődése kimerül a "hű de gonoszan tudok nézni" pillantásban,Yonaga Tsubasa pedig sokszor nagyon túljátssza a szerepet és akkor Aichi hangja átmegy egy vinnyogó Rie Kugimiya utánzat hangba ami rohadtul fülsértő. A "Mindent a barátaimért " monológjai alatt pedig az az érzés kerülgeti az embert hogy legszívesebben fejbe verné magát egy serpenyővel. De inkább nézzük az új szereplőket.

Clipboard10_1.png

Ishida még úgy az elviselhető kategóriába tartozik habár sokszor megy át ő is idegesítőbe és sajnos neki is sokszor nagyon fülsértő a hangja.

Cardfight-Vanguard-episode-113-screenshot-003.jpg

 

Shingo viszont egyszerűen felesleges a sorozatba. A Karaktere semmit nem tesz hozzá a szériához de nyilván úgy gondolták a készítők hogy kell egy folyton okoskodó és folyton a szemüvegét igazító gyerek belerakása a sorozatba. Aichi rajongója és ezt értsétek úgy hogy még azokat is képes lenne megölni akik csak ránéznek a fiúra. De legalább az a pár jelenet már megéri amikor veszít. A két beképzelt diáktanácsos pöcsingerről meg nem is kell különösebb dolgokat mesélnem. Rohadt idegesítő mindkettő,de legalább jól megkapják a magukét. 

A Többi mellékszereplő meg amolyan semmilyen. És akkor itt és most kitérnék erre a Reverse dologra. Tehát mint azt már írtam akit a Link Joker-ek legyőznek azok ilyen Reverse harcosok lesznek. Hőseink is szép lassan végigmennek ezen,vagyis mindegyiküknek előjön a mások személyisége,de ez tudjátok mit jelent :

RINYA,RINYA,RINYA ÉS MÉG TÖBB RINYA. És ez halálkomoly, olyanokkal jönnek elő mint "JAJJ NEM NÉZEL RÁM"  meg hogy "NINCSENEK BARÁTAIM" meg blablabla. És ez baromira irrítáló kérem szépen. De viszont itt jön elő a sorozat egyik nagy pozitívuma is,az pedig a mellékszereplők szerepeltetése. Ugyebár az ilyen soorozatok úgy zajlanak hogy Evil People Comes-Rombolás-Mindenki Kikap-Jön a főszereplő és egyetlen lappal lealázza a gonoszokat. Nos ez itt nem így van. Persze Aichi is harcolni fog de a nagyobb csatákat a mellékszereplők vívják meg egymással,ami azért már egy jó pont,így legalább a sorozat kicsit kitör a sablonokból .

cardfight_vanguard_link_joker_hen_027.jpg

De sajnos mind ezek mellet a sorozat tele van meg nem lépett lehetőségekkel is. Például nem merték meglépni hogy Aichi teljes Reverse harcos lesz,vagy hogy Takuto legyőzi saját magát és akkor Void átszálhatott volna Kai-ba ami azért kicsit érdekesebbé tette volna az egészet,mert sajnos a cselekmény nagyon kiszámítható. Voltaképp ez a sorozat legnagyobb hibája. Annyira kiszámítható az egész hogy semmi kraft nem maradt benne a végére. A Befejezésről meg külön befejezést írhatnék de inkább nem teszem. Legyen elég annyi hogy ennél nyálasabb shounen befejezést még nem láttam. Az első 20 részt meg teljesen elfelejtik.

De azért szerencsére még itt vannak a zenék is amik összességében nem lettek rosszak. 3 Openingje van az animének,mindhárom nagyon jó. Az elsőt és az utolsót a Psychic Lover adja elő  míg a másodikat a Breakerz frontembere Daigo énekli. Nekem személy szerint a 3.Opening tetszett a legjobban.

 

Az endingekkel sajnos már nem ilyen rózsás a helyzet. Az első 2 ending egyáltalán nem tetszett,a 3. elmegy és az utolsó az ami tényleg jó lett.

És itt a vége. Hogy mi a konklúzió? Egyszerű: A Folytatások folytatásai sose sikerülnek jól. A Link Joker Hen is igazából amiatt a pár pozitívum miatt menekült meg de sajnos még így is nagyon sablonos,erőltetett,időhúzó,tele van dögunalmas monológokkal és agyontáposított kártyákkal amikhez gyakran kitalálnak 1 képességet de a kövi részben megint kitalálnak hozzá valamit. Tipikus shounen betegség. Lehetett volna ez jobb is,kár hogy nem lett.

 

Cardfight Vanguard-Link Joker Hen

-Idő: 2013-2014

-Stúdió: TMS ENTERTAIMENT

-Rendező: Hatsuki Tsuji

-Műfaj: Shounen Game

-Openingek:  Vanguard Fight! by Psychic Lover

                   Mugen Rebirth by DAIGO

                  Break Your Spell by Psychic Lover

-Endingek:  Endless Fighter by Ultra Rare

                 Yume Yume Express by Milky Holmes

                 Ride On Fight! by Kitta Izumi & Suzuko Mimori

                 Fly Away-Oozora E by Suara

-Hossz: 59 rész

Tetszett:

-Egész jó a látvány

-Van benne 1-2 izgalmas csata

-Ishida

- Reverse lapok

- Nem felejtik el a mellékszereplőket

-Zenék

-Openinegk és az Utolsó 2 ending

Nem Tetszett

-Egy nagy határ sablon az egész

- Fillernek kinéző bevezető  részek

- Logikai Bakik

-Meg nem lépett lehetőségek

-Nagyon kiszámítható

- Idegesítő férfi szereplők

-A Befejezés

Értékelés:

-Százalékban : 48%-Rossz

- Pontban :  4.5/10

És végre ezt is letudtam. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr205846388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása