Szegasztok!

2013 április 13-a, szombat. Előre megbeszélten 10-kor indultam a szigethalmi "roncsmegállóból" a Közvágóhídra, gondolva naivan, hogy semmi gond nem lesz. Na igen, tartott, amíg a 2/24-es villamos megállóhoz nem értem, ahol egy tábla meg dühöngő emberek hada fogadott, ugyanis közölték, hogy április 13-tól egészen április 29-ig nem közlekedik villamos a Közvágóhíd és a Haller utca között!

Mondanom sem kell, átment egyből trollface-be a fejem, mivel ugye az egyetemre való utam is 80%-ban eme állomástól indult, szóval nem csak a mostani, de kvázi az egész hónapomat bearanyerezte a BKV. Nem értem lassan őket, hogyan tudják így alakítani a dolgokat! Bár nem kéne meglepődnöm, hiszen néhány nappal ezelőtt, alig néhány perccel mielőtt indultam volna az egyetemre írták facebook-on, hogy ellopták a Ráckeve és Közvágóhíd közötti kábelt, s ehhez képest maga a társaság kb fél órával közölte, hogy kábellopás miatt nem járnak a járatok... vagyis előbb derült ki a kábellopás mielőtt maga a BKV észrevette volna... fail.

No de ott volt a busz, gyorsan fel vele a Boráros térig, onnantól indulás a Westend-be kajálni, majd tovább a Mammut-ig. Ott vártam kb 10-20 percet Wangood-ra, miközben vagy segítettem másoknak a Millenáris Park-hoz találni, vagy meg azt néztem, hogy mennyi gyerek megy föl-le Star Craft-os poszterrel vagy dobozzal. Egyiküket megkérdeztem, mekkora volt a sor, mire az egyik "pont a Mammut és a villamos megálló között volt reggel a sor". No, még jó, hogy délután egykor jöttünk! Közben Wangood megjött, s beálltunk a sorba, mely majdnem a Park végéig húzódott. Habár egy két ismerőse Wangood-nak odajött hozzánk, sajnos a hátunk mögötti 2 kis gyík "suckértő" pofázása, hogy a PC mennyire veri az Xbob-ot gyakorlatilag olyan jó érzés volt hallgatni, mintha Mortal Kombat szerűen kitépték volna a gerincünket. De szerencsére beértünk, ahol 1500 forint volt a jegy, 200 forint a ruhatár s 2000 forintért lehetett Play It-es pólót venni.

Na de ennyit a prológusról, jöjjön a torta, maga a Play It!

playit_2013_v22.png

Na szóval, maga a Play It a szokásos helyen (Millenáris Park, Mammut mögött) volt megtartva, s délután egykor értünk oda.

Miután körülnéztünk, Wangood kipróbált egy pár játékot s magát a PS Vita-t is szemügyre vette. A gépen a Reality Fighter ment, s habár az első körben még csúnyán kikapott, a végére már 2-1-re megverte Wangood a gépet.

Másolat - Kép 008.jpg

Játék felhozatal terén hozta a szokásos formáját a Play It, bár megjegyzem, még mindig inkább Xbobx360, PS3 és PC van, s Nintendo-ból egyedül csak a Wii-t láttam, holott már a WiiU-t is kilehetne vinni. De igaz ami igaz, sajnos nálunk magyaroknál nem divat a Nintendo termékei.

Másolat - Másolat - Kép 006.jpg

Játékfelhozatal terén ott volt minden aktuális cím, Sly Cooper 4 Thieves In Time, God Of War Ascession, Playstation All-Stars Battle Royale, Injustice Gods Among Us, Gears Of War Judgement, Forza és még sorolhatnám. A szokásos Star Craft verseny is megvolt tartva, viszont mivel az emeletnek csak az egyik felét használták ki a másik kiállítás miatt, ezért elmaradtak a kártya versenyek.

Másolat - Kép 003.jpg

Természetesen most sem maradhattak el a videojáték bolt és magazin standok, ahol sajnos megint nem láttam Konzol Magazin-os standot, bár lehet, hogy csak azért, mert később voltak vagy már előbb elmentek. Mindenesetre a Gamestars és Pc Guru kint voltak, ahogyan az 576 Kbyte is, na náluk aztán akkora sor volt, hogy 2 óát nem haladtak előre, pedig legalább a nagy színpadig elértek.

Másolat - Kép 027.jpg

A nagyszínpadon többek között játékbemutatók zajlottak, ahol a legjobb talán az új Bioshock Infinite volt. Viszont amikor nem játékbemutató volt, akkor tombola, táncos előadások vagy pedig cosplay-es előadások várták a nézőket.

A játékbemutatók sajnos megint a szokásos gameplay szerűen ment, vagyis elejétől mutatták a játékot miközben dumáztak róla. Nem különösebben baj, de szerintem jobb lett volna, ha inkább előre csinálnak belőle összevágott anyagot, s úgy mutatják be a játékot (értsd, míg háttérben megy az összevágott anyag, úgy pofázik a színpadon az előadó is). De azért így is élvezhető volt!

Másolat - Kép 012.jpg

Ahogyan mondtam, volt cosplay is, de nem csak színpadon, hanem amúgy is sokan beöltöztek. Be kell valljam, az utóbbi időkben nem nagyon voltam semmilyen con-on vagy Play It-en, de most kivételesen számomra nagyon jó cosplay-ek voltak! Ezúttal elmaradtak az animés cosplay-ek (talán 1-2 volt össz de az sem biztos), viszont nyomták a Tomb Raider és Lollipol Chainsaw meg FFXIII cosplay-eket! Szóval igen, végre egy igényes cosplay sereg volt kin!

Másolat - Kép 016.jpgMásolat - Másolat - Kép 010.jpg

Kaja pia nem nagyon volt, csak amit a Monster energiaital standja adott, valamint hot dog. Ha valaki mást akart, annak mennie kellett a Mammut-ba.

Állítólag volt kint egy FIFA verseny is, de vagy korábban lezajlott, vagy meg később, mert 13 és 16 között nem volt az biztos... vagy meg csak minket nem érdekelt. Mindenesetre Wangood a legújabb FIFA-t is kipróbálta.

Másolat - Kép 025.jpg

Tömeg? Volt dögivel! Akkora tömeg volt, hogy néha majdnem beájultunk. Leginkább a színpad környékén, a Star Craft-os standnál, a Playstation standoknál és az 576 Kbyte-nál voltak. Kint voltak ilyen Apple meg Norton cégek is, de mondanom sem kell, gyakorlatilag senkit sem érdekeltek, mivel mindenki ingyen posztert meg díszdobozt akart, de abból viszont kevés volt. Ahogyan egy csóka mondta: "sz*r vírusirtóból már van 2 marékkal de 1 k*rva poszterem sincs még". Mondjuk tény, vásárlás terén igen visszafogottak voltunk, én is csak egy Play It-es pólót vettem csak, pedig volt már, hogy több posztert is hazavittem. No de majd legközelebb.

Hangulat nagyon jó volt, a felhozatal egy pár fokkal színvonalasabb, a lányok pedig egyre szebbek lesznek! ;)

Másolat - Kép 011.jpg

Összegezve nagyon jól éreztük magunkat! Ha a következő is legalább ugyanilyen jó lesz, akkor emelem kalapom! Mert ritka az olyan kiállítás, ami letud kötni minket 1-2 óránál tovább! Most kivételesen sikerült, ugyanis 13-tól 16-ig maradtunk, eközben meg kipróbáltunk mindent, amit a Play It adott! Egyáltalán nem sajnáltam rá azt az 1500 forintot!

Szóval remélem a legközelebbi is ilyen jó lesz! ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr995222022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thermo-nukleáris csatacickany 2013.04.14. 16:55:55

Mangekyo nem jöttél focizni pedig hívtalak

Yika Chan 2013.10.24. 10:35:11

Nagyon jó cikk, és köszi a képeket -> Lara cosplayes C:

www.facebook.com/YikaCosplay

Mangekyo22 2013.10.24. 14:48:59

@Yika Chan: Szia!

Köszi szépen és mi is köszönjük! :) Reméljük kint leszel most is decemberben! ;)
süti beállítások módosítása