Sziasztok!

Nem titok hogy az összes földrész közül Japánban van a legtöbb földrengés és földmozgás. Nem csoda hiszen maga Japán eleve egy szigetcsoport és azok ugye időnként mozognak. Elég csak a legutóbbira gondolni.

Tanulmányok és Vészhelyzetek forgatókönyveit készítették már el arra az esetre ha egy 7-es szintű földrengés zúzná szét az országot. Igen ám de mi van akkor ha valami olyasmi történik amire nem számítottak? Mondjuk egy 8-as szintű földrengés.

Mai alanyom ezen tanulmányok alapján készült! Ez pedig a Tokyo Magnitude 8.0 című anime!

tokyo-magnitude-80.jpg

A Tokyo Magnitude egy 2009-es anime amit a Bones stúdió készített és Masaki Tachibana rendezte aki a King Of Fighters-t is jegyzi. Érdekesség hogy nincs mangája hanem mint ahogyan említettem egy tanulmány alapján készült bár nem tudom mennyi igaz ebből. Maga a sorozat nem valami hosszú, össz-vissz 11 rész szóval ne számítsatok valami terjedelmes kritikára.

Kezdjünk is bele.

Történetünk a nyári vakáció első napján kezdődik. Főszereplőnk Mirai nagyon szeretne elutazni valahova a nyáron de mivel mindkét szülője dolgozik ezért erről sajnos le kell mondania.

tokyo_magnitude_8.0_012.jpg

Így sajnos egyetlen választása marad,méghozzá az hogy elkísérje öccsét Yuuki-t egy robotkiállításra amelyet távol a városuktól rendeznek meg.

tokyo_magnitude_8.0_019.jpg

Mirai nagy duzzogások közepette el is megy vele de mikor már 2. órája látványosan unatkozik egyedül hagyja öccsét egy plázában mikor is egy erős földrengés rázza meg az egész Tokyo-t. A Rengésben összedől a híd is és persze az épület is.

Kitör a pánik és mindenki menekül de Mirai visszamegy a srácért de vele tart Mari is ,egy hölgy aki vigyáz rájuk a sorozat hátralévő részében.

tokyo_magnitude_8.0_053.jpg

 Meg is mentik a srácot és együtt indulnak el hogy mindhárman épségben hazatérjenek valahogyan.

Nos ennyi a sztori és nem több. Mondtam hogy nem valami terjengős anime és erre a történet is rátesz egy lapáttal.Azt próbálja meg bemutatni hogy mi lenne akkor ha egy 8-as szintű földrengés rázná meg Japánt.  És mindezt egy gyerek szemszögéből akarja bemutatni,szóval hasonló mint a Hotaru No Haka illetve a Barefoot Gen. Meg igazából a katasztrófafilmek szokásos kliséit halmozza fel. Mondjuk földrengéses katasztrófafilmet még nem láttam.

A Látvány erős közepes. A Bones két legnagyobb animéjának látvány között helyezkedik el. Szebb mint a Soul Eater- de semmivel sem szebb mint a Fullmetal Alchemist.Mondjuk nem valami hatásvadász a sorozat hanem inkább a realitásra megy rá. Mondjuk ebből fakad a legnagyobb negatívuma is de erről később.

Nézzük a karaktereket. Akiről mindenképp beszélni kell a főszereplő csaj Mirai. Gyerekek Mirainál idegesítőbb ,Irritálóbb  és Hisztisebb picsa aligha van. Ennek semmi és senki nem tetszik, Mindennel és Mindenkivel baja van,állandóan hisztizik és még olyan jelentéktelen dolgokból is képes világméretű katasztrófát csinálni mint hogy az anyja születésnapi tortája nem volt kerek hanem szeletes volt. És persze ő sose hibás semmiért mindig mások a hibásak. Mikor az öccsét leüvölti hogy ő tehet az egész földrengésről, na akkor csaptam volna pofán de izomból pedig nem vagyok egy erőszakos típus. Szóval kb olyan szinten van mint Jun a Rozen Maidenből. Karakterfejlődése pedig nuku. Yuuki ha nem lenne ott akkor se hiányozna mivel nagyjából semmit se csinál. Karakterek szempontjából Mari az egyetlen aki szerethetőre sikeredett. Úgy más nincs is akiről szót érdemes ejteni szóval haladjunk tovább.

És akkor most jöjjön a már említett legnagyobb negatívum. Az anime ROHADTUL UNALMAS. És ez nem vicc. Pont attól lesz nagyon unalmas hogy próbál nagyon valóságosnak mutatkozni. De ez pont nem sikerült. Ugyanis itt konkrétan az történik hogy a nagy rengés után 2 részenként beraknak egy-egy kisebb rengést plusz sok drámát és nem mutatnak semmi érdekeset. Ott van például ugye a Barefoot Gen. Na az is hasonló mint ez annyi különbséggel hogy az ISZONYAT JÓ. És tudtak belerakni érdekes dolgokat. De ebben konkrétan semmi izgalmas nincs. Plusz ha már 8-as erősségű az a földrengés akkor azért nagyobb katasztrófát is okozhatott volna egy-két kisebb épület elferdülésénél. Ha egy ekkora földrengés csupán ennyit vált ki Japánból a tanulmányok szerint akkor ott valamit nagyon elnéztek.

A Befejezésről meg csak árulkodjon egy kép:

tokyo_magnitude_8.0_150_1.jpg

Váááá tisztára mint Patrick Swayze a Ghost-ban.

Még pár szót a zenékről. Az opening egész érdekes bár úgylátszik hogy nem foglalkoztak vele valami sokat. A Dalt az Abingdon Boys School adja elő akik már a D.Gray-Man-nek és A Soul Eater-nek is énekeltek dalokat. Az ending meg egész olyan mint a Lovely Complex-é azzal a különbséggel hogy ezé nem egészen érdekes. Szóval a zenék egész jók.

Nos ezzel be is fejezném. Nem mondom rá hogy rossz de ugyanakkor ahhoz képest hogy katasztrófa anime akar lenni nem valami érdekes. Lehet hogy csak én vagyok így vele.

Tokyo Magnitude 8.0


-Idő: 2009

-Stúdió: Bones

-Rendező: Masaki Tachibana

-Műfaj: Dráma

-Opening: Abingdon Boys School-Kimi No Uta

-Ending: Shion Tsuji-M/elody

-Hossz: 11 rész

Tetszett:


-Jó A Történet

-Elfogadható Látvány

-Mari

-Zenék

-Opening

-Próbál nagyon hű maradni a tanulmányokhoz

Nem Tetszett:


-Mirai

-Unalmas

-Ending

-Ezt inkább Animefilmbe kellet volna megcsinálni nem sorozatnak

-Nem valami eseményhű

Értékelés:


Százalékban: 62%-Közepes

Pontban: 7/10


Nos mára ennyi lettem volna SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr364835033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása