Sziasztok!

Mivel most 2 hétig szabin vagyok ezért kicsit sűrűbben tudok majd publikálni nektek.

Mivel nagyon jól esett hogy Detta-chan-nak örömet szerezhettem azzal hogy bemutathattam az egyik kedvencét ezért gondolkodás nélkül azonnal belevágtam a legújabb alanyomba amely szintén nem olyan régi darab.

Ma a Sacred Seven anime lesz terítéken.

SacredSeven.jpg

 

A Sacred Seven egy 2011-es sorozat amit a Sunrise stúdió csinált akik eddig olyan animéket tettek le az asztalra mint a Code Geass,az Inuyasha,a City Hunter 3 évada illetve a Cowboy Bebop és még sorolhatnám. A Rendezői székben pedig Yoshimitsu Ohashi ült aki a Witchblade sorozatot is rendezte.

Akkor lássuk miből élünk!

Történetünk főhőse Tandoji Arma egy eléggé magának való srác,mindenki fél tőle a suliban mivel azt pletykálják hogy dührohamában kórházba küldött egy csomó embert.

sacred_seven_007.jpg

Őt azonban ez nem nagyon izgatja,éli mindennapos életét mikor is egy nap egy furcsa szörnyeteg tör be a városba és tizedelni kezdi a lakosságot. Ekkor kopogtat be hozzá egy Ruri nevű lány és az ő személyes komornyikja és bizalmasa Kagami.

sacred_seven_006.jpg

 

Elkezdenek beszélni neki mindenféle varázslatos kövekről meg erőkről amit persze a srác nem vesz komolyan de amikor ő maga is furcsán kezd viselkedni és ő maga is szörnnyé alakul Ruri segítségével visszaalakul emberré és szintén az ő segítségével szuperhőssé változik hogy elpusztíthassa a szörnyet.

sacred_seven_022.jpg

 

A Szörny legyőzése után pedig kiderül hogy ő Ruri-hoz hasonlóan birtokolja a Sacred Seven nevű kövek egyikét amelyek az űrből érkeztek és képesek megváltoztatni a DNS-t ezáltal szuperhőst vagy szörnyet úgynevezett Sötét Követ csinálni az emberekből.

sacred_seven_052.jpg

 

De persze nem ők az egyetlenek akik érdekeltek a témában hiszen vannak még akik tudnak a kövek létezéséről. Az egyikük egy Kenmi nevű fazon aki eleinte ugyan nem mutatja de gonosz tervei vannak a kövekkel.

sacred_seven_341.jpg

 

Illetve még Kapunk egy ellenfelet is Kajima-t akit Kenmi használt fel elmebeteg kísérleteihez és aki szintén képes átváltozni.

sacred_seven_362.jpg

 

Szóval lényegében annyi a sztori hogy Arma-nak le kell győznie ezeket a sötét köveknek nevezett szörnyeket és megakadályozni Kenmit a nagyon gonosz tervében!

Nos ennyi a történet ami annak ellenére hogy hót sablonos mégis valamennyire egész jó. De attól még sajnos sablonos marad.Lényegében mintha egy felturbózott Power Rangers-t néznénk amihez Arma hősruhája is nagyban hozzájárul.

A Látvány nagyon jó. A Sunrise mindig is szép animéket csinált és ez alól ez se kivétel. A Harcok nagyon királyak bár a főharc Arma és Kenmi között azért eléggé giccses-re sikerült. A Köveken meg azért nagyon látszik hogy CGI-vel lettek megalkotva.

A szereplőkről már úgy elmondtam amit kellet. Hogy mit kell még hozzájuk tenni?Mindössze annyit hogy karakterük az nincs. Mindegyik egy sztereotípia bár meg kell hagyni Arma elég szép jellemfejlődésen megy keresztül 12 rész alatt. Ruri a kőgazdag csaj aki kötelességének tekinti a kövek megszerzését illetve elpusztítását és ennek érdekében horribilis összegeket képes fizetni. Ja és olyan hadserege van amitől összecsináljátok magatok. A HADSEREGE EGY CSAPAT MAID KOSZTÜMÖS LOLI-BÓL ÁLL AKIK VISZONT PROFI HACKEREK ILLETVE SZOBALÁNYOK EGYBEN. De legalább náluk nem sütik el a LEGENDÁS MACSKAFÜLŰ PINCÉRNŐRUHA POÉNT!


Akiről még beszélni kell az Kenmi. A Sorozat próbálja őt marha titokzatosnak beállítani de konkrétan a nézőnek 2 perc alatt leesik hogy a fő Bad Boy csak nincs a homlokára írva.Ráadásul amit az uccsó részben levág hát az hihetetlen de azt látni kell.

Ja és hogy csöpögéstől se legyen mentes az anime még random bedobnak egy Shiori nevű lányt aki fülig szerelmes főhősünkbe,csakhogy Ruri is szerelmes a főhősbe  szóval kapunk egy fasza kis háromszöget már megint.

sacred_seven_028.jpg

De komolyan neki a szerelmeskedésen kívül semmi más szerepe nincs az animében.

Aztán itt vannak még a fillerek. Igen ezektől sem kíméltek meg minket a készítők, ráadásul a fillerek legsablonosabbjait kapjuk meg szóval Tengerpartos,meg Iskolavásár meg ehhez hasonlók. Ráadásul bűn rosszak.

És most elárulom hogy itt a hülyeségekért ténylegesen a Sunrise a felelős mivel a Sacred Seven mangája nem a sorozat előtt hanem az közben indult  kb a 4 rész után és a mai napig fut. Na arra befizetek hogy miket fognak kitalálni abba.

A Zenék is viszonylag tetszetősek. Nagyon jól megoldották az Opening és ending zene kérdését is mivel az első opening dal a második ending dal is egyben illetve az első ending dal a második opening dal is. Remélem érthető. Viszont a 2. ending klippje haláluncsi. Míg az eslő viszonylag jó volt addig ebbe semmi nincs. De legalább az openingek mind jók lettek bár a 2. jóval pörgősebb. Plusz maguk a betétdalok is nagyon jók.

Nos tehát ez lenne a Sacred Seven. Most már értem a nagyon sok hozzászólást miszerint nem sikerült valami hű de jól és egyet is értek velük. Ebből a sztoriból azért ki lehet hozni egy kicsit többet is.De azért nem rossz egyszer megéri végignézni már csak a harcok miatt is.

Sacred Seven

-Idő: 2011

-Rendező: Yoshimitsu Ohashi

-Stúdió: Sunrise

-Műfaj: Akció,Sci-Fi

-Opening: FictionJunction-Stone Cold

              Yuuka Nanri-Kiseki

-Ending: Yuuka Nanri-Kiseki

             FictionJunction-Stone Cold

-Hossz: 12 rész

Tetszett:


-Nagyon jó a látvány

-Arma karakterfejlődése

-Bitang jó harcok

-Zenék

-Opening és Ending zenék

Nem Tetszett

-Sablonos,Power Randers szerű történet

-A Karakterek szintén nullák

-Kenmi

- A Végeharc nagyon giccses

-Maid Kosztümös Loli Katonák

-Fillerek

Értékelés:

Százalék: 68%-Közepes

Pontban: 7/10


Nos remélem tetszett, a legközelebbig SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr784679372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása