Sziasztok!

Nos akkor ahogy ígértem jöjjön a Sengoku Basara 2. része!

sengoku-basara-2.jpg

A Sengoku Basara eredetileg egy videojáték adaptáció volt 2009-ben ami szerintem egész jóra sikeredett még egy játék adaptációhoz képest is. Szóval kisebb elvárásokkal ültem le megnézni a folytatást. Hát lássuk mi sült ki belőle.

A Történet pontosan ott folytatódik ahol az előző abba maradt. A Háborúk ugyanúgy folytatódnak és Yukimura és Date élvezettel vetik bele magukat a csatákba,főképp ha találkoznak egymással mert akkor újra és újra megküzdhetnek egymással.

sengoku_basara_2_007.jpg

De mint látható köztük is kialakult egyfajta Rivális-Barátság állapot. És mivel az előző széria végén kinyírták Oda-t ezért nem kell tartaniuk tőle sem. Persze ez az állapot nem tart sokáig.

Ugyanis rögtön az első részben feltűnik az új főgonosz Hideyoshi aki egy igazi állat és nagyon Wolverines kinézettel áldották meg a készítők.

sengoku_basara_2_008.jpg

Illetve itt van még a főcsicskája Hanbei is

sengoku_basara_2_111.jpg

És persze ahogy Oda ők is a maguk uralma alá akarják hajtani Japánt ám Hideyoshinak ennél nagyobb terve is van amit persze se Yukimura se Date nem néz jó szemmel ezért az újabb feladat máris adott: JÓL ELVERNI A FŐGONOSZT  ÉS CSICSKÁJÁT MÉG VACSORA ELÖTT


Szóval lényegében ennyi a sztori,lényegében ugyanaz mint az első évadé csak más főgenyával. És épp ez a legnagyobb baj ezzel hogy lényegében semmivel nem jobb mint ez előző széria. Azért a folytatásoknak van egy íratlan szabálya: Próbálj meg csak egy picivel is jobb lenni mint az előző rész.Na és a Sengoku Basara 2-re ez egyáltalán nem igaz. Nem ez nem azt jelenti hogy máris rossz lenne hanem olyan semmilyen az egész ráadásul eléggé ellaposodik a közepe felé.

Azért egy egész pici változás itt is van,lényegében csak annyi hogy itt már nem csak nindzsák hanem kalózók is vannak a legyőzendő ellenfelek között.

sengoku_basara_2_006.jpg

Na ezt vagy a One Piece-ből csórták vagy pedig simán elmehetne oda is.

A Karakterek is lényegében változatlanok,visszakapjuk a szereplőgárda 98%-át plusz még ugye az új gonoszokat. Viszont 2 karakterről kell beszélni. Az egyikük Yukimura aki egész szép jellemfejlődésen megy keresztül a sorozat alatt csak a hülye álfilozofálgatást hagyták volna ki belőle. Esküszöm amik itt vannak azok rosszabbak mint amik a Blood-C-ben vannak.

A Másik az Hideyoshi. Nos ő is sablonos főgonosz de ez a kisebbik gond vele. A Nagyobb gond az hogy annyira el van túlozva a karaktere hogy az nem igaz. A Készítők bivalyerősre csinálták ugyan de azt azért ne meséljék be nekünk hogy olyan erős hogyha csap egyet a tengerbe az máris eltűnik valahova. Jó animékben bármi megtörténhet de azért ekkora marhaságot ne etessenek meg velünk. Arra ott van a Naruto.

A Látvány azért mindig szép bár jóval kevesebb látványeffektet kapunk mivel itt inkább a pusztakezes harcokra mennek rá. Sajnos azonban ezek a harcok annyira unalmasra sikeredtek hogy megnézni se érdemes őket. Példának okáért itt van az első harc Date és Hideyoshi között. Esküszöm mintha egy gyerek játszana egy babával,kb azon a szinten van. De azért a 2. harcukat végén legalább már jól csinálták meg. Azért Hideyoshit elég könnyen kifingatják ahoz képest hogy mennyire istenítve van.

Jöjjenek a zenék. Nagyon jók a zenék itt is,a sorozat zenéi ismételten nagyon jók bár nem annyira mint az elöző szériáé de azért nem panaszkodhatunk rájuk. Az opening kitünőre sikeredett még a Top 10 Opening listámba is bekerült,az ending viszont hááát eléggé kiébrándítóra sikerült szerény véleményem szerint.

Nos hát ez lenne a véleményem a Sengoku Basara 2.-ről. Nem rossz csak amolyan semmilyen és a közepe felé el is laposodik a sorozat de azért aki megnézte az első évadot az nyugodtan megnézheti ezt is.

Sengoku Basara 2


-Idő: 2010

-Stúdió: Production I.G

-Rendező: Itsuko Kawazari

-Műfaj: Történelmi-Akció

-Opening: T.M Revolution-Sword Summit

-Ending: Angelo-El Dorado

-Hossz: 12 rész

Tetszett:


-Még mindig jó a sztori

-Yukimura karakerfejlődése

-Date még mindig egy állat

-Látvány

-Némelyik harc jó lett

-Zenék

-Opening

Nem Tetszett:

-Semmivel sem jobb az elsőnél

-A Közepénél ellaposodik

-Hideyoshi

-A Harcok többsége unalmas

-Hideyoshi istenítése

-Effektek hiánya

-Ending

Értékelés:

Százalékban: 82%-Jó

Pontban: 8/10


Nos mára ennyi voltam,tehettek vele egy próbát de sokra ne számítsatok, Legközelebb egy ajánlott animéval jövök (már előre félek tőle) addig is SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr244657584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tonkacsa 2012.08.17. 16:39:11

A történet egy történelmi korszakot ölel fel, és a szereplők többsége nem kitalált. A baj, hogy bár elvileg történelmi, mégis hiteltelen, de amivel a legjobban elcseszték azok a helyenként szörnyen igénytelen harci jelenetek. De azt értékelem, hogy a japánok, nem egyszerűen amcsi szuperhősöket készítenek, hanem igazi történelmi személyekből csinálják a hősöket, bár olyan színvonalon, mint ha mi Kinizsit kiborgként ábrázolnánk.
süti beállítások módosítása