Sziasztok!

Az Anime Manga Palota legújabb Mangakritikájával jelentkezik (nem Sorter és Blackscheep) xx18Rolandxx és ma a Binbougami Ga! című művet fogom nektek bemutatni.

 

A Borító ne tévesszen meg senkit,nem Yuri műről van szó! A Binbougami Ga 2008-óta folyamatosan jelenik meg a Jump SQ magazinban,írója és rajzolója pedig Sukeno Yoshiaki. Akinek nem lenne ismerős a név az ne csodálkozzon hiszen lényegében ő még csak egy kezdő mangaka és ez az első "komolyabb" műve,eddig 10 kötet jelen meg belőle.

Műfaját tekintve egy Természetfeletti-Komédiával van dolgunk szóval lássuk a medvét.

 

A Történet főszereplője Sakura egyáltalán nem panaszkodhat az életére. Kedves,Okos,Szép és nagyon népszerű az iskolában is plusz meg van áldva egy különleges képességgel is. Sakurában ugyanis Boldogság energia van és ezt képes szétosztani már embereknek amitől ők is boldogok lesznek,csakhogy ez azzal jár hogy Sakura meg elszívja a körülötte lévők Boldogság Energiáját.

Ezzel a képességével Sakura felborította a világ energia egyensúlyát ezért célpontjává válik egy nyomoristennek akit Momijinek hívnak.

 

Momiji célja nem más minthogy likvidálja a lányt vagy a legkevesebb hogy elvegye a képességét és ezáltal az energiákat visszajutassa az eredeti helyükre. Később azonban az égiektől szabad kezet kap az ügyben és a kezdetben viszonylag normális csajból egy igazi gyilkológép válik és minden erejével azon van hogy kiiktassa Sakurát.

 

De őt se kell félteni mivel ő se hagyja magát olyan könnyen kicsináltatni. Csakhogy a két lány között idővel egyfajta szeret-utálat kapcsolat alakul ki,másszóval összebarátkoznak de Momiji nem hagy fel a küldetésével és a legkülönfélébb eszközökkel Sakura életére tör. A Módszerei azonban az esetek 99%-ban kudarccal végződnek.

 

Nos a történet elég vicces de egyben nagyon hasonlít a Dokuro-chan-ra is azzal a különbséggel hogy ebben egyáltalán nincs fanservice elem illetve vér sincs benne. FÚÚÚJJJ DE UNALMAS,NINCS BENNE SEMMI FANSERVICE MEG VÉR! ÍGY MÁR NEM IS ÉRDEKES! Hát aki ezt gondolja az marhára téved ugyanis helyetettük rengeteg poént kapunk amiken szó szerint röhögőgörcsöt kaptok. Kezdve Momiji bemutatkozásával ami hihetetlenül elmebeteg lett. Az egyik Momiji-Sakura harc jelenet egyszerűen annyira elmebeteg és durva hogy nem bírjátok ki röhögés nélkül.

 

A Poénok mellet azonban kapunk harcokat is.Igaz nincs sok benne egyelőre de amik benne vannak azok elég jól sikerültek ,kezdve a bankrablós fejezettel.

 

A Rajzolás véleményem szerint lehetne egy picivel szebb is de egyáltalán nem rossz. Mondanivalója egyáltalán nincs,ez is inkább a humorra megy rá ami sikerül is neki. A Legnagyobb pozitívuma szerintem az hogy csak egyetlen idegesítő karakter van benne,egy beszélő kutya aki állandóan okoskodik meg jegyzetel meg beszól mindenkinek. De mondom ő az egyetlen idegesítő karakter,a többiek mind szerethetőek még Momiji is.

A Hangulata nagyon változékony, egyszer komolytalan de ez itt működik is.

Nos ennyi lett volna maga a bemutató. véleményem szerint egy nagyon vicces manga ami üde kis színfolt a sok Light novel között amiket mostanában gyártanak. Bátran ajánlom mindenkinek. Hamarosan anime adaptációt is kap. Várandós.

Binbougami Ga!

-Idő:2008-2013

-Író és rajzoló:Yoshiaki Sukeno

- Magazin: Jump SQ

-Műfaj: Természetfeletti-Komédia,Vígjáték

-Hossz: 16 Mangakönyv

Tetszett:

-Nagyon vicces történet

-Szerethető karakterek

-Momiji nem az utálatos fajta mellékszereplő

-Ütős poénok

-Nincs benne fanservice és több liter vér

-Gyorsan beindul

Nem tetszett:

-Hasonlít a Dokuro-Chan-ra

-A Rajzoláás lehetne szebb is

-A Beszélő,Idegesítő Kutya

-A Fanservice hiánya miatt sokan bele se kezdenek

Értékelés:

-Rajzolás: 4/5

-Karakterek:4/5

-Egyediség:3/5

-Humor:5/5

-Mondanivaló:1/5

-Hangulat:5/5

-Történet:4/5

-Karakter Fejlődés:4/5

Pontban: 30/40-Kíváló

Százalék: 90%

9/10

Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr853515911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása