Sziasztok!

Ezúttal egy olyan mangát mutatok be nektek aminek a létezéséről egészen addig nem is tudtam amig Mangekyo kolléga meg nem kért rá hogy írjak kritikát róla helyette mivel ő mostanában kicsit elfoglalt. És mivel kollégák vagyunk örömmel teljesítem is a kérését bár túl sok időm nem volt az átolvasására de azért megpróbálok minél több infót elárulni róla.

Mai alanyom tehát az Ai Ga Tomaranai című manga lesz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Manga maga nem túl hosszú összesen 9 kötetből áll és az a Ken Akamatsu készítette aki anno a Love Hina mangáját is elkészítette azzal megalkotva a mai napig az egyik legjobb hárem mangát a piacon. Mivel már egyszer bizonyított reménykedtem benne hogy ez is hasonló szinvonalon lesz és hát be kell vallanom nem egészen azt kaptam amire számítottam.

A Történet főszereplője egy Hitoshi nevű srác akinek minden vágya az hogy az iskoájának a legnépszerübb és legszebb lánya belészeressen és ezáltal a barátnője legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy nap talál is egy levelet tőle a szekrényében amiben azt írja hogy találkozni szeretne vele hogy beszélhessenek egymással.

Nem is kell mondani hogy a srác odáig van a gyönyörtől ám a késöbbiekben kiderül hogy a lány a barátnőivel eggyütt irta a levelet majd az egész osztály szeme láttára alázzák meg a srácot.

Így tehát nincs választása mindhogy továbbra azoknak a lányoknak a társaságát keresse akiket ő készített egy program segitségével mivel hát mondanom sem kell hogy ő egy computer zseni.

Igen ám csakhigy egy váratlan villámcsapás hatására a kedvenc karaktere valami csoda folytán életre kel és kimászik a számítógépből.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hitoshi előszőr azt hiszi hogy csak álmodik de aztán amint reggel ismét meglátja a lányt amint reggelit készít neki már biztos abban amit lát. El is nevezi a csajt Saati-nak majd sok nehézség árán megtanítja az élet apróbb dolgaira. Magával viszi az iskolába is ahol persze nagy népszerüségnek örvend a csaj a fiuk körében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De persze a szemétcsaj is észreveszi a Saati-t és szokásához híven féltékenykedni kezd de nem a szerelmükre hanem hogy ő csinosabb mint jómaga ezért ő lehet az új Idol és mindent megtesz hogy őt is megszégyenítse. De Saati-val nehezebb a dolga mint azt hitte hiszen ő se hagyja magát olyan könnyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Késöbbiekben feltünik még néhány programozott nő is akik persze mind Hitoshi-t akarják de Saati is odateszi magát a szent cél érdekében. És a végkifejlet nagyon adja magát és azok már előre sejthetik hogy fog végződni akik már olvastak hasonló mangát.

Nos mint láthatjátok Ken nem hazudtolja meg önmagát bár ez sokkal fantáziadúsabb mint a Love Hina de azért tegyük hozzá hogy Ken a Love Hinát azután kezdte el miután ezt befejezte vagyis ez volt elöbb.

A Történet elég jól hangzik bár első benyomásra nagyon hasonlít a Saber Marionette történetére hiszen itt is programozott nők vannak bár amig a Marionette elég gyerekes néhol ez tényleg az idősebb korosztálynak szól de azért a 18-as karikától még messze elmarad.

A Manga viszonylag elég gyorsan beindul hiszen Saati már az első fejezetben megjelenik bár a többi programnőre elég sokat kell várni amíg megjelennek.

A Karakterek terén ugyan nagy újdonságokat nem kapunk,szokásos hárem karakterek bár akit nagyon kiemelnék az a szemétcsaj akit Kumikának hívnak. Hát rá már az is kis szó hogy rohadt idegesítő meg annyira el van szállva magától hogy szinte öröm azokat a részeket amikor Saati jól pofára ejti őt vagy jól megszívja. Főképp azok a részek adják a poénok többségét. Hamár a poénoknál tartunk had említsem meg hogy ebbe a mangába közel sincs annyi vetkőzős meg orrvézős poén mint más irományokban hanem itt tényleg BEKÉPZELT CSAJ SZIVATÓS meg EGYMÁSSAL VERSENGŐ CSAJOK poénokat kapunk amik jórészt tényleg viccesre sikerültek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Rajzolás elég szépre sikerült azonban ez csak az első pár fejezte érvényes mert egy ideig elég elhanyagoltnak tűnik aztán pedig erősen túlárnyékolt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De igazából még így is szépnek mondható a látvány.

Mondanivalója egyáltalán nincs bár valójában egyetlen hárem mangának és animének sincs mondanivalója hiszen ezeknek pont az a lényege hogy az egyszeri olvasó jól szórakozzon rajtuk nem pedig élvezkedjen rajtuk mint pl az MM mangáján.

Mintmár írtam elég rövid a sorozat ezért is pozitivum hogy Ken elég sok mindent kihozott a sablonos hárem sztorikból plusz a végén van egy eszméletlenül jó kis rész ilyen HAMUPIPŐKE HÁREM MANGA STÍLUSBAN ÁLÁ KEN ötlet. Saati el akar menni a bálba de persze a gonosz mostohanővérek nem hagyják erre ráprogramoznak egy ruhát és elmegy a bálba ám a program éjfélkor lejár és elsietvén Saati elveszti a melltartóját. Hitoshi királyfi azonban megtalálja és boldogan élhetnének amíg nem halnak hogyha a többi csaj nem szekálná őket továbbra is.

Sajnos a manga annak ellenére hogy elég érdekes nem kapott anime adaptációt pedig szerintem egy 20 részes animét simán megérdemelt volna.

Nos gyerek mára ennyi az esti mese ha van kedvetek olvassátok el ha meg nincs akkor is legalább tessék bele olvasni.

Ai Ga Tomaranai

-Idő:1994-1997

-Író és Rajzoló: Ken Akamatsu (Love Hina)

-Magazin: Weekly Shounen

-Műfaj:Komédia,Hárem,Ecchi,Shounen

-Hossz: 9 kötet

Tetszett:

-Érdekes bár kicsit sablonos történet

- Szép a rajzolás

-Többségében jók a poénok

-Hitoshi és Saati nagyon megkedvelhető karakterek

-Nem tartalmaz annyi Orrvérzős meg ecchi poént

-A Szemétcsaj Mindig megszívja

Nem Teszett:

- Nem túl eredeti karakterek

-A Szemétcsaj eszméletlenül idegesítő

-A Látvány mindig változik

-Nem kapott anime adaptációt

Értékelés:

-Rajzolás: 4/5

-Karakterek: 3/5

-Egyediség: 3/5

-Humor: 4/5

-Mondanivaló: 1/5

-Hangulat: 4/5

-Történet: 3/5

-Karakterfejlődés: 3/5

Pontban: 25/40-Jó

Százalék: 71%

8/10

Mára ennyi voltam remélem tetszett az írásom és légyszi kommenteljetek mert kiváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Remélem megfeleltem Mangekyo elvárásainak,a legközelebbig SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr33462767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kagamin (törölt) 2011.12.26. 13:41:51

Így első hallásra nekem ez az Ah My Goddess! koppintásának tűnik, igaz, ha jól emlékszem Belldandy egy tükörből mászik ki, ezenkívül ott van a féltékeny "idoru" karakter is, ez Sayoko lenne az Goddessből, és az új csajszik? Belldandy két nővére, Urd és Skuld.

Ha azt vesszük alapul, hogy az Ah My Goddess manga már jóval a fent említett előtt futott, nem is nehéz kitalálni, hogy mi ihlette a kedves mangakát...
süti beállítások módosítása