Sziasztok!

Be kell vallanom hogy nekem sokkal jobban bejönnek azok a mangák és animék amik a 80-as 90-es években készültek! Talán azért mert ezeken érződik a legjobban a Japán hatás plusz ezek a legpoénosabbak is.

Mai alanyom is ebből az időszakból való! Ez a Saber Marionette J manga!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Saber Marionette J egy 1996-1999-ig futó manga sorozat volt amelyet Satoru Akahori és Yumisuke Kotoyoshi készített. Műfajilag egy ecchi komédia shounen keverék.

Na de akkor lássunk is neki.

A Történet egy Terra 2 nevű bolygón játszódik,itt él főhősünk is Otaru.

 

 

Otaru egy Japones srác aki nagyapjával és annak marionettjével él együtt és utasszállítással keresi a kennyérrevalót. De mik is ezek a Marionettek? A Válasz egyszerű:

A Terra 2-őn nincsenek nők csak férfiak élnek ott (biztos a melegek paradicsoma lehet a hely) de a férfiak nem törődtek bele a magányba ezért nőandroidokat úgynevezett Marionetteket készítenek amiket aztán egy érzelem chippel felszerelve életre keltenek (Ez ugyan a női társaság kérdését megoldotta de a fajfennmaradás még kérdéses).

Otaru is nagyon vágyik már egy ilyen Marionettre majd véletlenek sorozata után kap is egyet egy Lime névre hallgató "egyedi" egyedet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Marionettek mind vagy lány vagy pedig gyümölcsök nevét viselik. Miután Otaru hazavitte Lime-ot az megpróbál alkalmazkodni a helyi élethez úgy hogy mindenben utánozza a srácot a legtöbb poénforrás is ebből adódik. Persze egyetlen csajjal még nem lenne ecchi ezért később kap még 2 robotcsajt Cherry-t és Bloodberry-t aki nem mellesleg a fanservice felelős a mangában.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az arckifejezésük alapján be is lehet őket azonosítani.

Persze ha csak ennyi lenne a sztori akkor egy idő után unalmassá válna az egész ezért kapunk egy világuralomra törő negatív karaktert Faust-ot akinek szintén vannak ilyen robotjai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De mint kiderül a dolgok korántsem olyan egyszerűek mint ahogyan azt Otaru elképzeli mivel Faust Lime-ot és a többi Marionettet is vissza akarja kapni mivel ők eddig az ő gyárában pihentek kikapcsolt állapotban.

Szóval Faust háborút indít a Japonesok ellen és Lime-ékra vár a feladat hogy megállítsák és szétrúgják a hátsóját.

Lényegében ennyi a manga a sztorija ami a legtöbb korabelihez hasonlóan egy batár hülyeség de ennek ellenére irtó szórakoztató.

A Rajzolással úgy ,megvoltam elégedve hiszen mint már mondtam főképp a rajzstílusuk miatt szeretem a régi mangákat és animéket. A Harcjelenetek ugyan kicsi bénán vannak megrajzolva ellenben a poénok ütnek mint a kalapács.

A Karakterek terén elég vegyes társaságot kapunk. Otaru az átlagsrác aki véletlenül csöppen bele az egészbe és nem érti mi folyik itt de kitűnő karate tudásával a lányok segítségére van. Lime-nak kicsit hasonló a stílusa mint Lina Inverse-nek a Slayers-ből talán ezért is kapta Megumi Hayashibara Lime szerepét a sorozatokban.

Cherry átlagcsaj nem érdemes beszélni róla Blood-ról viszont mindenképp. Nos ő lenne a manga fő fanservice eleme a dinnye méretű csöcseivel és az állandó perverzitásával ,simán elmehetne az Eiken Club-ba is. Faust szokásos világelfoglaló sablonkarakter plusz kapunk egy gyereket akiről még a jó isten se tudná eldönteni hogy ő most fiú vagy lány?!

Hamár fanservicről van szó azok kivételesen nem undorítóak hanem tényleg poénosak bár a szokásos orrvérzés itt se maradhat el. A Poénok többi részét pedig az adja hogy ezek a robotok megpróbálnak beilleszkedni ezért mindenben Otaru-t utánozza bár ebből is adódik néhány elég gyökér poén Pl: Mikor Otaru szellent egyet Lime megkérdezi hogy Ezt hogy csináltad?

De szerencsére a többi poén iszonyat jó,mikor olvastam szó szerint annyira röhögtem hogy áthallatszott a szomszédba is.

A Cselekmények viszonylag gyorsan beindulnak bár ez sajnos annak is köszönhető a manga elég rövid mindössze 5 kötet szóval az anime tele lehet filler részekkel bár sajnos azokhoz még nem volt szerencsém csak zenéjükhöz amik viszont nagyon jók.

Szóval egy szó mint szár a Saber Marionette J egy jókis,vicces manga amiben az értelem és a mondanivalók szokrája sincsen meg ellenben rohadt jól szórakozik rajta aki elolvassa.

Saber Marionette J

-Idő:1996-1999

-Iró és Rajzoló:Satoru Akahori és Yumisuke Kotoyoshi

-Magazin: ?

-Műfaj:Ecchi,Komédia,Sci-Fi,Shounen

-Hossz: 5 mangakönyv

Tetszett:

-Debils ztori

-Otaru és Lime haláli jelenetei

-A Szereplők 80%-a rohadt vicces

-A Poénok többsége nagyon jók és viccesek

-Szép Rajzolás

-Hamar beindul a cselekmény

Nem Tetszett

-Faust és Bloodberry

-Fanservice (bár itt nem annyira rosszak)

-Bénán megrajzolt harcjelenetek

-Néha nagyon gáz poénok

-Rövid

Értékelés:

-Rajzolás:4/5

-Karakterek:4/5

-Egyediség:4/5

-Humor:4/5

-Mondanivaló: 0/5

-Hangulat:5/5

-Történet:4/5

-Karakterfejlődés:4/5

-Pontban: 29/40-Jó

-Százalék: 86%

8.5/10

Remélem hogy a sorozatokról is tudok majd írni. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr213254648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.09.26. 17:27:01

Nagyon kezdő animés koromban a kedvencem volt, aranyos kis sorozat. Persze kicsit furcsa, hogy pont az X kronoszómát nem tudják megduplázni, ha már klónozni tudnak.

geeraa 2012.04.29. 00:04:43

A történetbe kell belemenni nem a technikai megvalósíthatóságba és akkor máris egy eredeti gondolatmenettel állunk szemben. Én az anime verziót néztem meg, ott szebbek a karakterek(mint úgy általában lenni szokott) és bizony van egy kb 20 centis lime szobrom is :D
Az openinget az egyik legjobb énekes énekli: Megumi Hayashibara, elég róla ennyit mondani és máris hallod a hangját és érzed a történetet. Amit ő énekel az csak jó lehet!
süti beállítások módosítása