Szegasztok!

Mint tudjátok, lassan készítgetem a Naruto mangájának a kritikáját, így néztem egy pár dolgot a neten, és a Naruto fanok, illetve Naruretardok (mert azért van különbség a kettő között) már tudják, de tegnap 2011.07.30-án (ami egyben a születésnapom is volt) jelent meg a japán mozikban szám szerint az ÖTÖDIK Naruto Shippuuden film, ami szemmel ugyanazon célon osztozkodik a Naruto Shippuuden animével... véglegesen nevetség tárgyává tenni a Naruto nevet...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A plakát mondjuk nagyon cool-os lett, de a történet, na az....

"Naruto-t elítélik, amiért megölt 2 jonin-t és amiért megpróbálta megölni a Raikage-t. Büntetését a "Blood Prison"-ban kell letöltenie. De miközben barátai megpróbálják bebizonyítani ártatlanságát, valami a Blood Prison falain belül leselkedik rá..."

...Őszinte legyek? .... Naruto Shippuuden Movie 5 Blood Prison = Super Mario Sunshine. XD XD ;)

Ezután jön a szokásos mindent spoilerezünk le trailerek, amiben minden kiderül (ki a főgonosz, kik lesznek még a filmben stb...), és ezzel megölik a az összes meglepetést.

 

A vicces a trailerekben az, hogy a legelső, mely még csak 30 másodperces volt, az valóban jó trailer volt, izgalmas, nem volt spoiler veszély, és még titokzatos is volt.

 

De aztán a "bevált szokás szerint" jöttek az egy perces zenés trailer-ek, melyben mindent le spoiler-eztek. Így aztán már nem igen látom értelmét beülni sem a moziba.

Eddig még nem is magáról a filmről beszéltem....

Maga az elképzelés, hogy Naruto elszigetelten legyen valami hátborzongató helyen (pl egy rejtélyes szigeten egy "elhagyatott" középkori japán kinézetű kastélyban, vagy a sci-fi rajongók kedvéért egy romos poszt-apokaliptikus lakatlan városban), és ott egy "valami" elől keljen menekülni és felvenni a harcot, közben meg rájönni arra, hogy miért van itt, hogyan került oda és mi üldözi... na ez valóban egy jó ötlet volna!

De könyörgöm.... "doppelganger" miatti börtönbe zárás? Egy börtönbe? Nem nagy baj, de azért nem ártott volna több fantázia. És igen, japán klisék miatt már a film 5-ik percében tudni lehet, ki a főgonosz, miért akarta Naruto-t stb...

De amit nagyon nem tudok hova tenni, az az eredeti történet (manga) időben való elhelyezése! A Raikage-nak mindkét keze megvan a filmben, tehát még a Kage Találkozó előtt találkoznia kellett volna nekik, de a mangában kb 10 perce a találkozó előtt ismerték csak meg egymást. Killer Bee is szerepel a filmben, de ő minek?! Még csak nem is ismerte Naruto-t a "háború" előtt!

Ott van maga a börtön is! Börtön nindzsáknak?! Ráadásul egy olyan kis jelentéktelen országban, ami a Kakashi Gaiden-ben mint kiderült egy igazi háborús zóna a nagy országok között?! Ki az a hülye, aki egy háborús zóna közepére nemzetközi börtönt épít?! Arra nem gondoltak, hogy egy újabb háborúban a börtönt sz*rrá rombolják, a közveszélyes bűnözők meg kiszabadulnak? És ha olyan híres börtön, akkor miért nincs említve a mangában?

És igen, persze itt is megkapjuk a Naruto Shippuuden Movie 1 óta "hagyománnyá" vált Sakura féle "NARUTOOOOOOOOOO" halálsikolyát, ami olyan hatásos, hogy még a műanyag üveg is széttör a magas hangtól.

Lehet, hogy ennek ellenére jó film lesz, de így a trailerek meg az eddigi infók alapján... Ha Roland-nak lesz kedve hozzá, írhat majd róla.

Védelmemre legyen szólva, az első és harmadik sima Naruto filmeket még szerettem, csak Naruto Shippuuden filmek... Mondjuk azt sem értettem, minek ilyen filmeket csinálni, amikor semmi közük nincs a történethez (mint az animénak)...

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr643114192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.08.03. 21:01:57

Várjá, kitalálom .. igen!
Naruto egy hiper-szuper-erős Vörös! Rasengannal fog végezni a gonosszal.

LeaxD 2011.12.28. 19:11:16

-.-" Én úgy tudtam, hogy a filmek nem kapcsolódnak az animéhoz és a mangához-.-

Nuttika 2012.04.26. 17:35:56

Most néztem meg, angol vagy magyar felirat nélkül. Nem tudok japánul, de érthető a történet így is és így is rohadt gáz... kár volt megnézni.

Mangekyo22 2012.04.26. 20:10:27

@Nuttika: Részvétem, és sajnálom, hogy láttad... de ne aggódj, nézd meg gyorsan pl a Ninja Scroll-t s elfelejted! ;)

Nuttika 2012.04.28. 08:34:04

Inkább ha már vigasz kell, akkor megnézek 1-2 Mirai Nikki vagy Ranma 1/2 részt.
Egy ideje már a shippuuden nézésével is leálltam (kb. 1,5 éve) és csak bele-bele nézek, mikor írják, hogy jó rész van. A kedvenc animémből ez lett. Gratulálni tudok az anime készítőknek...
süti beállítások módosítása