Szegasztok!

Rég volt Top 10-es lista, szóval úgy gondoltam, bemutatom azt a 10 férfi főszereplőt, illetve főhőst, akik szerintem a legjobbak az anime és manga történelemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

X. Helyezett = Sousuke Sagara (Full Metal Panic)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sagara a Full metal Panic legjobban kitalált karaktere, s az anime és manga történelem egyik legviccesebb karaktere. Katona lévén abszolút komoly, de mivel fingja sincs az életről, ezért egyre nagyobb kaotikus helyzeteket tud előidézni már csak abból, hogy megkérjen egy taxist is, hogy ne menjen el.

Sagara bárkit mosolyra tud késztetni, legyen az bárki.

IX. Helyezett = Jubei (Ninja Scroll)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szeretem a nindzsákat, főleg az olyan szemtelen, laza stílusúakat, mint Jubei. Jubei egy a valóságban is élt nindzsáról nevezték el.

Jubei komoly nindzsaként él, mégis laza tud maradni a legszorultabb helyzetben is, beszólásaitól meg elmosolyodik az ember.

Habár nem láttam még magát a 10-en valahány részes sorozatbeli Jubei-t, de szerintem ott is egy szerethető karakter.

VIII. Helyezett = Gennosuke (Basilisk)

 

 

A világ talán legjobb (igazi) nindzsa animéjének a főhőse szerintem az egyik legjobban kitalált karakter.

Komoly, gyilkos tekintetű, ravasz, gyors, erős, a nindzsucui pedig félelmetesek (most nehogy kamehameha szerű "rasengan"-ra vagy super saiyan szerű "Susajuu"-ra gondljatok), de mégis emberi, ismerőseihez kedves és nagylelkű személy is tud lenni, amikor meg Oboro vele van, akkor meg láthatjuk a tiszta emberi énjét is.

Milyen kár, hogy a végén "Shakespere szerű Rómeó és Júlia" szerű tragikus véget ér (miért pont az ilyen karaktereknek kell végül kimúlniuk, és nem az "csillag harcos Naruto és Sasuke" szerű nevenincseknek?!)...

VII. Helyezett = Kogarashi (Kamen No Maid Guy)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vágjátok Sousuke Sagara-t a Full Metal Panic-ból, ugye? Vágjátok Alucard-ot a Hellsing-ből, ugye? Vágjátok Dante-t a Devil May Cry-ból, ugye? Na, íme eme három karakter "fúziója"!

Kogarashi egy igazi agysejt pusztító állat (a legjobb értelemben), aki mindenkit nevetésre kényszerít a hülyébbnél-hülyébb ötleteivel. És az egyetlen dolog, ami megállíthatná, az egy kis síp... De ki akar egy ilyen vicces figurát likvidálni?

VI. Helyezett = D (Vampire Hunter D)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vámpíros animékból egyértelműen a Vampire Hunter D és Vampire Hunter D Bloodlust című anime filmek viszik a pálmát, de a sikerhez persze maga D is kellett.

D egy komor, szűkszavú Dhampir, aki leginkább laza stílusával, és bölcs gondolataival nyeri el a közönség szívét. Dhampir-ként emberi tulajdonságai miatt küzd a benne lévő vámpír vér ellen is, melytől csak még jobban a szívünkhöz nő D.

A bal tenyerében lévő kis féreg szörnyike pedig jól kiegészíti D-t, kár, hogy a mangákhoz képest keveset beszél.

V. Helyezett = Maeda Hachibe (Ai Kora)(Csak Manga)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senkit ne tévesszen meg ez az egyetlen egy kocka, amikor kivételesen kedves arcot vág! Mert aki olvassa/olvasta a mangát, az tudja, hogy ez a srác egy igazi ÁLLAT! A hárem anime főhősök parodizációja, aki a hárem műfajt szinte lelkiismeret furdalás nélkül hozzávágja a földhöz, SŐT, még bele is rúg, majd mint aki jól végezte dolgát, le is köpi!

Hachibe egy igazi "anti hárem boy" srác, tehát ő le se sz*rja a lányok érzelmeit, egyedül csupán a lányok bizonyos testrészei vagy tulajdonságai érdekelnek (láb, kék szem, közepes mell stb...), magát pedig a lányt vagy annak lelki világát le se sz*rja! Persze ha valamelyik hölgyikének a "féltet testrésze" bajba kerül, Hachibe máris fogja a feszítő vasat és addig veri az illetőt míg van benne élet.

Máig sem értem, mért nem kapott anime adaptációt az Ai Kora, pedig szerintem simán letarolná az összes hárem animét!

IV. Helyezett = Kinniku Suguru (Kinnikuman)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Minden neverending shonen főhősének alapszobra, a "neverending shonen főhős prototípus". Suguru a egyik legjobb karakterfejlődéssel bíró karakter a műfajban, akiről mintázták a többi shonen karaktert is, mint pl Songoku vagy Naruto vagy Luffy stb... itt egy pár példa, ami igazolja is:

Suguru és Songoku:

- Suguru nem a Földön született, hanem véletlenül került oda csecsemő korábban, és így ott is nőt fel. Songoku is véletlenül küldték a Földre, szintén csecsemő korában, és szintén ott nőt fel. Viszont Suguru 1979-ben látogatta meg a "kék bolygót", míg Songoku csak 1984-ben.

- Mindketten űrlények, hiszen Suguru a "Kinniku Bolygóról" származik, míg Songoku a "Vegeta Bolygóról" (bocs, ha rosszat írtam).

- Mindketten születésüknél fogva rendelkeznek egy "extra erővel", ami szükség esetén jól jön. Suguru-nál ez a "Burning Inner Strength", Songokunál pedig a "Super Saiyan" forma (bár hozzá teszem, kicsit már besírtam amikor már szintenként fokozták + haj hosszúságban, mint Super Saiyan LV2, LV3 LV4 stb ...).

- Mindketten gyerekesek, de amikor a barátaikról van szó, akkor vér komollyá vállnak.

- Mindketten tisztelik az ellenfeleiket.

- Mindketten sz*rrá vannak gyúrva, ami mondjuk inspiráló lehetne a mai fiataloknak, ha már nem Schwarzeneger és Rocky filmeket néznek.

- Mindkettőjüknek fontosak a barátai.

- Mindkettőjüknek legalább 5-5 riválisa van.

- Mindketten ritkán vesztettek, de legalább 2-3 vesztettek.

- Mindkettőjüknek volt egy idős, bölcs mestere.

Suguru és Naruto:

- Mindketten árván nőttek fel.

- Mindkettőjüket kitaszították maguk közül az emberek. Suguru-t, mert ronda volt és kétbalkezes, Naruto-t, mert bele volt zárva egy róka.

- Mindketten "szellemi fogyatékosok".

- Mindkettőjüknek a barátság a legfontosabb.

- Mindkettőjüknek volt egy idős mestere, aki később meghalt.

- Mindkettőjük álma, hogy az emberek elismerjék, és ezért mindketten keményen edzettek.

- Mindketten megtérítettek más, rossz útra tért harcosokat, hogy legyenek jók (Suguru pl Warsman, Ramenman, Buffaloman stb, Naruto pedig pl Neji, Gaara, Nagato stb...). Az egyetlen égő az, hogy míg Suguru felnőtten tette ezt, Naruto már 13 évesen 30-40 éveseket térített meg.... valószínűség rulez...

- Mindketten perverzek (mondjuk Suguru-nál ez még természetes 20-on évesen, de 13 éves gyereknél...).

Suguru és Luffy:

- Szeretnek enni, jó sokat.

- Mindkettő a "bolondok házából" szabadult idióták.

- Fontosak nekik a barátaik.

- Mindketten viccelődnek a barátaikkal.

- Mindketten alapítottak egy "ligát", illetve csapatot (Suguru - Idol Choujins, Luffy meg a kalóz bandát).

 

És még folytathatnám Ichigo-val is, de minek?

Viszont ami a legjobban megfogott benne, az talán pont az, hogy ő a legemberibb az összes neverending shonen főhős közül. Nem hibátlan, de mégis nagyszerű karakter.

III. Helyezett = Songoku (Dragon Ball)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szinte be sem kell őt mutatnom, hiszen aki valaha nézett animét, az már sejti, miért került a 3-ik helyre: vicces, humoros, férfi erőt megtestesítő, 0 IQ-val rendelkező hős, akit minden néző csak szeretni tud. Ez Songoku.

II. Helyezett = Munsu (Shin Anygo Onshi)(Árnybíró)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Munsu szerintem az egyik valaha legjobban kitalált főhős és anti-főhős egyben.

Munsu egy gyökér, sunyi, köcsögösködő szemétláda, de mégis segít az embereknek (még ha a saját stílusában is), és mindig tudja, mi a dolga. Mindig rámutat az emberek hibáira, és segít nekik, hogy leküzdjék a hibájukat.

Igaziból nehéz róla beszélni, mert tényleg nagyon komplikált személy Munsu karaktere. Olvassátok el a mangát (17 kötet).

1 dolog biztos: Munsu és a Shin Angyo Onshi 1000-er többet érdemelt volna, mint csupán egy film adaptációt, mely alig dolgozza fel az első 2 kötetet.

I. Helyezett = Dr. Tenma (Monster)

  

A legemberibb karakter, akit kitalálhattak. Tenma az egész anime világ legjobb főhőse.

Tenma egy tehetséges orvos, aki hisz az orvosok elkötelezettségében és hitt vallásában. Sajnos a "felső vezetőség" csúnyán kihasználja őt, aminek eredményeként csak gazdagokat menthet meg, és ide-oda ráncigálják is őt, még ha már dolgozik is egy másik betegen. De Tenma egy lelkiismeretes ember, akinek minden emberi élet fontos, legyen az bárki (akár egy őt bántani akaró személy, akár egy volt maffia főnök). És tényleg szeretettel és törődéssel fordul betegeihez és másokhoz is.

Ha jobban megakarjátok ismerni Tenma-t, akkor olvassátok el, vagy nézzétek meg a Monster-t.

Ez volna hát a listám, remélem tetszett.

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr262963747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbobitas 2011.06.07. 13:55:25

Én hiányoltam L vagy Light-ot.

bbbarniii 2011.06.07. 20:08:46

@Habbobitas: Ebben nem vagy egyedül, én személy szerint Munsu helyett kapásból a Top 10 második helyére villantottam volna L-t vagy Kira-t.

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2011.06.07. 22:10:36

Akkor várjátok meg az én listám :D

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.06.08. 15:27:45

Nekem:
Dokuro-chan, Adam Blade, Kokonoe Rin, Yagami light, Souseke Sagara
nagyjából ebben a sorrendben a Top 5-öm XD
nem különbözik a tiedtől...:D (bár sok animét ezek közül nem láttam még szal...)

Death/Mortis 2011.06.08. 19:08:59

@Barnileonidasz: Mindkettő sablon okostóni. Csak az egyik átesik némi jellem"fejlődésen(visszafejlődésen?)"

Azt mondjuk nem értem, hogy ha szerinted Suguru az "eredeti" shounen szereplő, akkor miért előzi meg Goku? :O Ez kicsit ellentmondásos...

Egyébként nagyjából egyetértek, bár 10. helyre Alucard becsúszhatott volna. Az Ai Kora-ból meg sürgősen kérünk, legalább egy OVA-t!

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2011.06.08. 21:38:50

Hát Kenshiro, Yusuke hol maradnak? =/

2011.06.14. 15:14:52

SPOILER:

Hogyan is volt az a fordulat a Monster elején? Tenma megmentette a polgármestert (vagy kit) de miatta egy szegény gyerek meghalt? Vagy fordítva?

Már nem emlékszem a videóból, sorry :D

narutokun 2011.12.09. 21:18:44

nagyon hiányoltam narutot vagy ichigót

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2012.05.17. 08:58:25

Gennosuke szerintem egyáltalán nem jó karakter. Nem fogok spoilerezni, de aki láta az animét annak elég annyi, hogy a végét alakíthatta volna másképpen is.
süti beállítások módosítása