Sziasztok!

Ujabb mangakritikával örvendeztetlek meg benneteket habár ezt a mangát már korábban is be akartam mutatni de eddig sajnos nem sikerült,azonban most itt van.

Mai alanyom a Full Moon Wo Sagashite c. Manga!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Mangát Arina Tanemura készitette aki anno a Kaito Jeanne mangát is csinállta. A Manga a Ribon magazi hasábjain jelent meg 2002-2004-ig.

A Történet egy Kouyama Mitsuki nevű 12 éves lányról szól akinek a legnagyobb vágya hogy híres énekesnő legyen azonban ez az álma alószinüleg sosem fog beteljesülni,kiderül ugyanis hogy torokrákja van. Habár meg lehetne gyógyítani,Mitsuki mégse megy bele mert akkor nem tudna többet énekelni plusz számára azért is fontos ez mert régebben fogadalmat tett egy Eichi nevű srácnak hogy mire legközelebb találkoznak,mindketten beteljesítik az álmaikat.

 

Itsuki ettől kezdve a nagymamájánál lakik aki nagyon szigorúan bánik vele a betegsége miatt,még a házat se hagyhatja el engedély nélküle.

Történetünk kezdetekor Itsuki éppen büntetésben van mert betegsége ellenére még mindig énekelni akar azért a nagymamája szobafogságra itélte őt!

 

Visszont Itsuki mindenképp el akar menni egy meghallgatásra és miközben a szökésen gondolkozik hirtelen a falán keresztül megjelenik a szobájában két angyal, Takuto és Meroko akik csodálkoznak is hogy Itsuki látja őket,majd közlik a lánnyal hogy azért jöttek hogy közöljék vele hogy már csak 1 éve van hátra.

 

Viszont Itsuki még mindig ragaszkodik az álmaihoz ezért egyességet köt Takutóval miszerint a fiú 16 évessé változtatja Itsukit és emellet a torkát is meggyóyitja egy kis időre hogy el tudjon menni a válogatásra viszont a feltétel az hogyha nem jut tovább a válogatáson akkor egy év mulva meg fog halni.

 

Azonban arra egyikük se számított hogy Itsuki tovább jut a válogatáson és innétől indulnak be a manga eseményei. És hogy Itsukinak sikerül-e megvalósítania az álmait és Eichinek tett igéretét? Olvassátok el és megtudjátok.

Ennyi a Full Moon ,szerintem nagyon eredeti története van bár van némi idol beütése azonban szerencsére az pont jó itt. Na akkor kezdjük is a pozitivumokkal. Ami rögtön szemet szurhat az embernek azaz hogy a rajzolás az nagyon ki van dolgozva és nagyon szép,bár ezt már a Kaito Jeanne mangánál is elmondtam hogy Arina nagyon szépen dolgozta ki a mangáit.

Ujabb piros pont a szereplők karakterei is hiszen mindegyiküknek megvan a saját életcélja viszont itt Kakukktojás Meroko akiről csak úgy lesüt hogy szerelmes Takutóba aki azonban nem fogja ezt fel.Ráadásul ennek következményeképp iszonyu féltékeny lesz Itsukira is.

Viszont ami végképp 5-ös az az hogy ez egy elég rövid manga,összesen 7 kötetes és mégis annyi minden van benne hogy az alkotóknak sikerült egy 52 részes animét animét csinálniuk belőle.

Na de akkor jöjjenek a negativumok. Az első az mint már mondtam Meroko hiszti és féltékenységi jelenetei.Bár ez még kisebb negativum a legalja az viszont nem más mint Eichi aki olyan szinten nem törödik Itsukival és az igéretével hogy az már szánalmas.

Plusz Itsuki inkább meghal mintsem hogy feladja az álmait,nos ezt én nem igazán értem de hát a lányok gondokodását sose lehet megérteni.Szóval van némi logikátlanság a mangában.De viszont akkor is érdemes belekukkantani hiszen aki szereti a valósággal kevert fantasyt akkor annak ez is tetszeni fog.

Full Moon Wo Sagashite

-Idő: 2002-2004

-Iró és Rajzoló: Arina Tanemura

-Magazin:Ribon

-Műfaj:Dráma,Fantasy,Shoujo

-Hossz: 7 kötet

Tetszett:

-Jókis Sztori

-Szépen kidolgozott rajzolás

-Szépen kidolgozott karakterek

-Pörgős cselekméynek

-Rövid manga viszont annyi minden van benne hogy az ember nem győzi követni az eseményeket.

-Itsuki

Nem tetszett

-Meroko hiszti és féltékenységi jelenetei

-Eichi

-Meroko ábrázolása

-Logikátlanságok

Értékelés:

-Rajzolás:5/5

-Karakterek:4/5

-Egyediség:4/5

-Humor:3/5

-Mondanivaló:2/5

-Hangulat:5/5

-Történet:4.5/5

-Karakterfejlődés:4/5

Összesen:31.5/40-Kiváló

Százalék:89%

9/10

Ennyi lettem volna SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr322635393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása