Sziasztok!

 Mangekyo022 már bemutatta a Kinnikumant ami ugyebár az első Neverending Shounen volt és ami nélkül nem létezhetne ma Naruto,One Piece stb..

Nos akkor most következzék az anime történelem 1.Neveranding Shoujo-ja amely nélkül ma nem létezhetne Tokyo Mew Mew, Pretty Cure és Mahou Shoujo Lyrical Nanoha sorozatok sem! Viszont nem ez volt az első Mahou Shoujo anime mert már előtte is készültek ilyenek amelyek közül igazából csak a Cutey Honey emelkedik ki mivel ez egyfajta alappillért adott ennek a sorozatnak!

Nem is húzom az időt,íme a Bishoujo Senshi Sailor Moon c. anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Anime Naoko Takeuchi 1992-97-ig megjelenő mangájából készült azonban mielött a manga kijött volna készült egy másik is Codaname: Sailor V cimmel amely a késöbbi Sailor Venus előéletét mutatja be! Az animét pedig a Toei Animation készítette akik olyan animéket készítettek már mint a már említett Cutey Honey vagy a One Piece Saint Seiya vagy Dragon Ball. Ráadásul ez az anime fektette le a mai Magic Shoujo animék alapjait is!

Na de akkor már kezdjünk is bele a történetbe!

A Történet egy 14 éves lányról Tsukino Usagiról szól aki az első epizód elején szokás szerint elkésik az iskolából mivel állandóan elalszik,Utál tanulni ez jegyein is meglátszódik amik nem mellesleg az anime poénjainak a 25%-át adják!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos történetünk is egy ilyen elkésős napon kezdődik mikor is Usagi megment egy kiscicát akinek félhold van a homlokán és Lunának hivják. Késöbb Usagi ismét találkozik lunával aki közli vele hogy ő egy holdharcos Sailor Moon és hogy az a küldetése hogy megtalálja a holdhercegnőt és az ezüst kristályt még mielött a Negatív erők és a vezetőjük Beryl királynő kezébe kerülne! Addig is amig nem találják meg, A Gonoszok az emberek energiáját ellopva növelik erejüket amelyeket általában az egyik szörnyük gyüjt nekik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Luna ezek után egy különleges brossot ad a lánynak amellyel képes átváltozni Sailor Monná ,viszont abban a pillanatban máris küldetésre kell mennie amely nagy nehezen de sikerül is! Aztán a történet előrehaladtával megkapjuk a többi harcost is Amy-t(Sailor Mercury) Rei(Sailor Mars) Makoto(Sailor Jupiter) és természetesen Minako(Sailor Venus valamint Artemist) majd a Titokzatos Álarcos Férfit is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a lányok csak harcolnak,harcolnak és harcolnak összesen 46 részen keresztül! És hogy megtalálják-e az ezüst kristályt és a hercegnőt? Az kiderül az animében!

Nos kérem ez lenne a történetünk és igen mint láthatjátok tényleg benne van minden ami a mai hasonló animékre is jellemző mint pl:

-Segitő Állatka

-Szőke vagy Rózaszin Hajú főhősnő

-Csapatmunka

-Mindig a csapat vezére győzi le a szörnyeket

-Mindig meg kell keresni egy vagy több varázserővel bíró tárgyat

Sorolhatnám még napestig de egyelőre ennyi!

Akkor most kitérnék a grafikájára és a látványra amely szerintem kimondottan jó lett. Effektek inkább csak az átváltozásoknál és a támadásoknál vannak viszont ezek fejlődnek is és hál istennek jó irányba.

A Karakterek is jónak mondhatóak bár Usagi mivel szinte 10 percenként nyafog meg bőg ezért nagyon irritáló tud lenni! A Gonosz is nagyon jók lettek és VAN KARAKTERÜK nem úgy mint a mai animékben és ezektől a gonoszoktól tényleg lehet parázni ez főképp Beryl királynőre igaz,sajnos  a legtöbb mai főgonoszon inkább röhögni lehet mintsem félni tőlük (lásd Tokyo Mew Mew főgonosza).

Viszont ami nagyon nem tetszett az animében az Beryl királynő legyőzése volt megmondom miért: Azért mert elhuzták az egészet értelmetlen és fölösleges részekkel plusz megölik benne a többi harcost de mi a francnak mikor úgyis feltámadnak. Szóval ez nekem nagyon nem jött be!

Amik viszont bejöttek azok a zenék. Bár az endingek nem annyira inkább az Opening és a többi zene az ami nagyin tetszett nekem.Ami még nem tetszett nekem az az Álarcos férfi valódi énje azaz Mamoru volt ugyanis ő kifejezzeten idegesítette.

Plusz a végén megemlítem az anime legnagyobb negatívumát bár erről nem az anime tehet ,ez pedig a KURVA ROSSZ MAGYAR VÁLTOZAT AMIT A FRANCIÁKTÓL VETTÜNK ÁT! A Magyar szinkron teljesen tönkreteszi animét!

Így elérkeztem a végére az első fejezetnek,ugyanis ezt évadonként fogom bemutatni akárcsak Mangekyo a Kinnikumant. Remélem elég információval szolgáltam az animéről és kedvet kaptatok hozzá!

Bishoujo Senshi Sailor Moon

-Idő:1992-1993

-Rendezte:Junichi Sato(Kaleido Star,Shugo Chara Doki)

-Stúdió:Toei Animation

-Műfaj: Bishoujo,Fantasy.Magical Girl,Shoujo

-Hossz: 46 rész

Tetszett:

-Elég jókis története van

-Látvány és Grafika

-Jó Effektek

-A Jóknak és a Gonoszoknak is van Karakterük

-A Gonoszoktól lehet félni

-Zenék

-Jól kitalált szörnyek

Nem Tetszett:

-Mamoru

-Időhúzás

-Usagi tud nagyon idegesítő lenni

-Megölik a szereplőket de ők feleslegesen

Értékelés:

Táblázat Szerint:35/40-Kiváló

Százalék Szerint: 93%

9/10

SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1002542881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squazee 2010.12.28. 09:16:19

Amikor kicsi voltam, imádtam, bár jó pár évig csak németül tudtam nézni, német openingekkel, amik szerintem tök jók lettek, de lehet, hogy csak szokás kérdése az egész.

Utólag, miután elolvastam a mangát a legnagyobb baklövésnek Mamoru karakterét tartom. Szegény, a mangában mindent megtesz, hogy segítsen SM-on, s ne csak egy öltönyös álarcos férfi legyen, s bizony mondom ott tudott úgy férfi lenni hogy nem kellett átmennie vadállatba. Ezzel szemben az animében rózsákat és olcsó szöveget dobált minden egyes részben, nem tűnt jobbnak egy bájgúnárnál.

Egy kis megjegyzés, a "neverending" szóban nincs "a" betű sehol se. :)

xx18Rolandxx 2010.12.28. 10:23:12

@Squazee: Én is előszőr németen néztem és a német zenéi meg betétdalai most is rajta vannak a telefonomon :)

A Mangát még nem olvastam bár tudom hogy hol lehet megtekinteni!

Bocs,máris javítom!

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2010.12.28. 13:21:56

Az ismertető alapvetően jó, bár Metalliáról egy szó nem esik, és a szörnyek inkább démonok. Néhány dologgal azonban nem értek egyet…

Időhúzás? Kérem szépen, hol? Minden generálisra jut átlag 10 plusz 1-2 epizód, ami kell is ahhoz, hogy az adott karakternek valami kis személyiséget, stílust villantsanak. A későbbi szériákban nem egy ellenséget pont ez vágott tönkre, hogy alig szerepelt, például Mimette után a witchek már mind 1 epizódosak lettek.

Hogy miért ölik meg a szereplőket? Azért, mert Beryl démonai már elég tápok hozzá, másrészt ha figyelted a 45-46. epizódnak pont az a lényege, hogy Usagi elveszít mindent és mindenkit aki fontos volt neki, a barátait, a szerelmét, mégsem adja fel, erőt vesz magán, és érett nőként gondolkodva kiáll Beryl ellen, hogy akár a saját élete árán is megmentse az embereket. Minden széria úgy lett megcsinálva, hogy bármelyik végén véget érhetett volna a sorozat, úgy hogy értelme volt. Ezt direkt csinálták így, hogy ha időközben megcsappan a nézettség, akkor az adott szériának értelmes vége legyen. Lásd ha a Classic-al befejezik az SM-et, akkor mi lenne a vége? Usagi és a többiek feláldozták magukat az emberiségért, pont.

Mamoru… a szokásos szépfiú szerepkört tölti be, Usagi szerelme és a Föld hercege, ennyi a funkciója az animében és a mangában is. A különbség, hogy Naoko jobban ráért a szerelmüket fejtegetni, még az anime más tészta volt, ott ki kellett találni valami szitut, egy tervet az aktuális kis gonosznak, egy démont, lenyomatni az átváltozásokat, a támadásokat, szükséges panty shotokat, stb. Ennek ellenére Mamoru szerintem egyáltalán nem rossz karakter, minden részben legalább egyszer megmenti SM-et (oké klisé, de most ezen lépjünk már túl) együtt van vele és elviseli a hülyeségeit, plusz minden szériában, néha akár többször is halál közeli állapotba kerül, vagy meg is hal, miközben a szerelmét védi. Plusz a Classic és az R után tudjuk a múltját és a lehetséges jövőjét is Usagival… kérdem én, mi a frászt kellett volna még szerencsétlennek csinálnia?

A Magyar szinkron… kényes téma, de merem állítani, hogy messze mi vagyunk a legelégedetlenebb ország ilyen szempontból, ahhoz képest, amit kaptunk. A Francia szinkron Európában a legjobbak között volt a Német és az Olasz mellett, javaslom nézzetek bele az Amerikaiba, a Spanyolba, vagy a Portugálba, mert ott aztán voltak durva dolgok.

A szinkronra visszatérve szerintem a fő probléma az volt, hogy az SM-et nem úgy szinkronizálták le, mint egy érzelem dús Japán shoujot, hanem mint egy átlag nyugati rajzfilmet, így nagyon sok jelenet lapos és jellegtelen lett, bár a death scenék szerintem még így is átérezhetőek voltak. A másik nagy hülyeség Pluto hangjának cserélgetése volt a 3. szériában, illetve Pegazus és Artemis női hangja, bár ez utóbbin én annyira nem akadtam fel. Haruka férfi hangja pedig a Franciák hülyesége volt (mi már így kaptuk) ez egy cenzúra lett volna hogy elfedjék a lány valójában leszbikus. Bár csak civilben volt férfi hangja, és akkor se mindig, csak ha a helyzet úgy kívánta. A választott szinkronhangok egyébként nagyon is jók voltak.

AlexM1983D 2010.12.28. 13:25:43

Egy-két részt láttam csak belöle az RTL2-ön. Nem volt rossz, csak nekem nem anyíra jött be.
Így utólag jópofa a főhősünk neve: Hold(valami*) Nyúl.

*Wikipedian utánna néztem elvileg Hold-mező

Squazee 2010.12.28. 15:31:53

Ha a nevét akarnánk fejtegetni, sima leírással a "tsuki no usagi" a holdon lévő(holdi) nyulat jelenti. Fura japán "mítosz" meg kell hagyni. :D

Nem azt hiányolom, hogy Mamoru nem mentette meg a Földet "úgy", csak a mangában mintha gondolkodott volna, áh meg is van! Többet szerepelt a mangában! Mármint másként is lehetett őt látni, talán ez az. Nem csak egy rongybaba volt, aki Usagi-védő állásba helyeződik, ha jön a baj (Úristen, erről a Yu-Gi-Oh kártyák jutnak az eszembe :D ).

xx18Rolandxx 2010.12.28. 16:17:49

@peter1989: Basszus te aztán tudsz irni :)

Bocs a kimaradt dolgokért de a kis részletekre nem nagyon emlékszem hiszen cirka másfél éve volt hogy utoljára végignéztem és most sajnos nincs se időm se tárhelyem leszedni az egész animét,a Youtube-on pedig le lett törölve annak a csatornája aki feltette az egész sorozatot!

A Többiben megpróbálok jobban leirni mindent :)

AlexM1983D 2010.12.28. 16:41:51

@Squazee: Gondolom arra játszhattak, hogy hangzásában az legyen.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.12.28. 20:10:34

Engem alapvetően az zavart a sorozatban, hogy olyan volt, mint egy indie game. Vannak a sima stage-ek és a boss level. És ez addig, amíg be nem nyomják Sailor Galaxy-t, aki mindenkinél überebb. A legötletesebb egyértelműen az első széria volt, ahol mindig változott a cél, a lányok összegyűjtésétől az Ezüstkristályon át a végső csatáig. Szerintem igazából az utolsó sorozatig, ahol már az ellenségek is rém ötlettelenek voltak (renegát Sailor-ok és a 3 Sailor Star, lol), viszonylag sínen volt a sorozat, emlékeim szerint ezt a sorozatot már nem is adták magyar adón.

Az más kérdés, hogy bennem nem gerjesztett sohasem nagy érzelmeket, valahogy túlzottan is kiszámítható. :)

xx18Rolandxx 2010.12.28. 20:31:17

@Member: Galaxiára és a Star-okra majd jobban kifogok térni az 5. bemutatóban mivel évadonként fogom bemutatni!

xx18Rolandxx 2010.12.28. 20:34:08

@Member: És igen azt nem csak hogy Mo-nem adták hanem emlékezetem szerint csak Németen,Japánban és Spanyolban adták le,meg asszem Görögbe még de abba nem vagyok biztos!

xx18Rolandxx 2010.12.28. 20:36:00

@Member: Hát ebbe tévedsz ugynais kijelenthetem hogy én vagyok a legtürelmetlenebb ember a világon.Én még akkor is utálok várni amikor 1 ember van előttem a postán vagy a boltban :)

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2010.12.29. 14:10:33

Starsot elég kevés országban adták le, mivel még elég új és drága volt. A Starst az említetteken kívül leadták még az Olaszok (erősen cenzurálva) és az Oroszok is (bár náluk az egész szinkron narrátoros volt). Továbbá Stars volt még a Lengyeleknél, mivel ők a Németet kapták (de náluk Narrátorosan ment végig) és a Horvátoknál, mivel ők meg az Olaszt kapták.

A szériák minőségét illetően Member-el értek egyet.

Katzeryn 2011.11.03. 13:52:30

Nekem gyerekkori kedvencem a sorozat.
Mamoruval nekem semmi bajom nem volt, imádom a karakterét, szépen bontakozik ki az Usagival való szerelmi szála. Én egyébként akivel nagyon egyetértek, az @peter1989

Near93 2015.07.21. 16:09:59

@Peter1989: A szinkronhoz hozzászólnék annyit, hogy egyszer elkezdtem nézni angol szinkronnal. Valami hihetetlenül borzalmas, mivel az amcsik megváltoztatták az openinget, megváltoztatták a BETÉTDALOKAT, és emellett a szinkronhangok is filléresek.

Arról mi magyarok nem tehetünk, hogy a francia fordítást fordítottuk tovább, ráadásul tudtommal egy kis stúdió készítette. Nekem nosztalgikus érzés a szinkront hallgatni, a fiatal Molnár Ilonával, és Csondor katával. Meglehet ennek köszönhető, hogy a lányok hangjai szinte minden animében szerepet kaptak.
süti beállítások módosítása