Sziasztok!

Visszajöttem és ezúttal egy mangával jövök aminek már szintén bemutattam az anime változatát,gondoltam akkor erről is írok!

Hölgyeim,Uraim és egyéb lények: Íme a Soul Eater manga!

 

A Mangát Atsushi Ohkubo készíti/készítette és 2003-óta fut a Shonen Gangan magazinban.Mára 11 kötet jelent meg belőle,majd 2008-ban kijött az 51 részes sorozat is.

De akkor bele is kezdek a történetbe azok kedvéért akik nem látták az animét vagy nem olvasták ezt még! Arról van szó hogy Halálvárosban a Nagy Kaszás vagyis Shinigami megalapította a Halálisten-Fegyvermester Akadémiát melynek célja a fegyvermesterek kiképzése illetve a fegyverek Halálkaszává válását elősegíteni. Ehhez azonban a fegyvereknek meg kell enniük 99 démon és 1 boszorkánylelket!

A Lelkek begyűjtése azért fontos mert a birtoklójuk Démonistenné változhat általuk és ezt meg kell akadályozni! A manga is egy ilyen küldetés során kezdődik mikor is történetünk 1. számú Párosa Maka és társa Soul aki kasza elveszik hasfelmetsző Jack lelkét.

 

Miután ez megtörtént már csak a boszorkánylélek kell azonban kis hiba csúszik a számításaikba aminek hála kezdhetik előröl a gyűjtögetést! Ezek után csatlakozik a történethez Blackstar és Tsubaki akik ninja párost alkotnak,illetve Kid halálisten fia és 2 társa Liz és Patty akik pisztolyok!

Elég hamar megkapjuk a gonosz karaktereket is vagyis Medúzát ,Cronát és a többieket vagyis a manga elég gyorsan halad a történetekben. Igazából onnan indul be nagyon hogy Medúzáék felébresztik a legelső Démonistent Ashurát akit még anno Shinigami győzött le és onnantól harc harc hátán!

Ennyi a sztori és nem több,nem tudom hogy jellemezhetném a mangát,talán úgyhogy eléggé elvont a történet ugyanakkor roppant érdekes és szórakoztató! Amit nagyon kiemelnék a mangából az a látvány ugyanis úgy néz ki a manga mintha egy Tim Burton film adta volna az alapötletet,de ezt az anime még tovább fokozza. Rajzolás Terén szerintem a manga sokkal emberibben van megrajzolva mint az animne és ez főképp a szereplőkre érvényes viszont Maka nagyon kislányosan van kitalálva.

 

Viszont Blackstar és Halálkasza karakterén nem sokat változtattak  mert hát Blackstar annyira nem idegesítő és agysejtpusztító mint az animében de azért itt is a falnak megy tőle az ember. Plusz itt sokkal több "ízléses" poént kapunk mint az animémben.

 

De Szerencsére azért a normálisabb poénokból van több és amiket hál istennek a sorozatba is átvittek a készítők. Annak külön örülök hogy a temetői harcot is belevitték mivel az egész mangában az a 2. legjobb harc Blackstar és Kid harca után. Viszont itt meg is kapjuk a negatívumok tipikus esetét az pedig az eltérő vég. Ugyanis az történt hogy az anime beérte a mangát ezért teljesen más a vége. Végezetül még azt had mondjam el hogy szerintem megéri elolvasni hiszen remek alkotás ez! Higgyétek el ,nem fogtok unatkozni közben. Az Anime is nagyon jó úgyhogy azt is nézzétek meg!

Soul Eater

-Idő: 2003-tól 2013-ig

-Rajzoló és Iró:Atsushi Ohkubo

-Magazin: Shounen Gangan

-Hossz: 25 kötet

-Műfaj:Shonen,Fantasy,Kaland

Tetszett:

-Eszméletlenül jó történet

-A Látvány néha már Tim Burton-ével vetekszik

-Emberibb megrajzolás

-Elég gyors a manga

-Blackstar annyira nem idegesítő itt

-Az Anime elég hűen követi a mangát

-Jó Poénok

Nem tetszett:

-Maka túl kislányos itt

-Túl sok ízléses poén

-Blair ugyanolyan perverz itt is

-A Harcok némelyike nem annyira látványos

Értékelés:

-Rajzolás:3.5/5

-Karakterek:4/5

-Egyediség:5/5

-Humor:4/5

-Mondanivaló:2.5/3

-Hangulat:4/5

-Történet:5/5

-Karakter fejlődés:3.5/5

Pontszám:31,5-Kiváló

Százalék:90%

9/10

SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr982508820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shirokuma 2010.12.11. 15:03:27

Jó kis kritika, először rövidnek gondoltam de ennél többet nem lehetne nagyobb spoilerezés nélkül írni.

xx18Rolandxx 2010.12.11. 17:28:17

@Shirokuma: Hát igen,próbálok ugy irni az alanyimról hogy ne spoilerkedjek tulságosan.
süti beállítások módosítása