Jól tudjuk, hogy Japán sok mindenről híres: kultúrájáról, gazdag képi világáról (I. Anime, Manga), de a zenéről is. Sok kedvenc Japán együttesem van, kezdjük a legkedvencebb kedvencemmel, a pop-rock-metal keveredésű über halálos bandával, a Maximum The Hormone-nal.

Mit kell tudni róluk?

Nos, négytagú zenekar. Mind a négy tagnak rendkívül jó hangja van, így a gitáros, a basszusgitáros, és a dobos tud énekelni a mikrofonba. (Nem véletlenül raknak mind a négy tag elé mikrofont a koncerteken és a klipeken.) Tovább a Death Note sorozatában a huszadik epizódtól egészen a harmincadik epizódig ők zenélnek az Openingben és az Endingben, többek között ezért is van sok rajongójuk. Míg ez első Opening és Ending (a Nightmare-től) lassú, gyönyörű, ütemes zene volt, addig a 'What's up People' és a 'Zetsubou Billy' inkább pörgős, dühöt kifejező, mintsem elmélkedős, nyugalmas, így a Maximum The Hormone fajta Opening/Ending minden, csak nem emberi.

 A What's Up People és a Zetsubou Billy. Csak azok hallgassák meg, akiknek bírja a dobhártyája. És ezt kibaszott komolyan mondom. :P

Leó

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr102411130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2010.10.31. 09:47:49

Következőnek Irhatnál a Psychic Lover-ről vagy az Abingdon Boys School-ról mert mindkető hasonlóan jó banda!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.10.31. 12:08:19

Én letöltöttem a komplett diszkográfiát anno és töröltem is a fenébe. Ugyanaz a hozzáállásuk, mint a jpop énekeseknek, az anime OP/ED számaik odavernek, a többi meg valami erőtlen vacak. Meg a What's up people-re nem egy emberke mondta nekem, hogy sok SotD és StaticX elemet vettek át, nekem mondjuk nem tűntek fel.

Ha már japán zenekarok:
www.myspace.com/sighjapan
www.myspace.com/bloodstainchildmusic

bbbarniii 2010.10.31. 12:18:12

@Member: Mondjuk, ebben is van valami. Igazad van, bár néhány számuk azért tényleg jó (ezen a kettőn kívül), igaz néhány számban olyan elvetemülten fostosos a hangja az énekesnek, mint egy Fantát szürcsölő DJ láncdohányosnak.

AlexM1983D 2010.10.31. 12:41:04

Nekem a "What's up people"-lel az a bajom, hogy nem a DN.-hez való. A Texasi láncfűrészes gyílkosságokhoz előbb ílleszkedne, bár a második opening bizonyos képei is olyanok, hogy mintha a DN paródiája akarna lenni.

bbbarniii 2010.10.31. 12:59:43

@AlexM1983D: Erről írtam is, ugyanis szerintem az a szám jó, de a Death Note-hoz nem: düh és fájdalom? Minden, csak nem emberi.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.10.31. 15:18:29

Akkor én vagyok az egyetlen, aki szerint illett a sorozathoz? Inkább azzal van bajom, hogy a 20. részben hozzák be és a 25. után baromira sz*r érzés látni, hogy aki ott forog a széken és szaltózik a levegőben, pótolhatatlan volt a hangulat szempontjából.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.10.31. 15:19:37

Akkor már inkább az ED klipp förtelmes. A zene hirtelen eldurvul, de Light továbbra is csak áll és megy fel a lift. Néha hajlamosak ezeket a klippeket úgy szerkeszteni, mintha előbb lenne meg a klipp és ahhoz válaszatnának zenéz.
süti beállítások módosítása