Sziasztok!

Hát igen Mangekyo022 kollégámnak igaza van,mostanában elég sok anime készül klasszikus irodalmi művekből viszont ezek nem mindegyike feltétlenül rossz.Szerencsére mostani alanyom a jók táborát erősíti meg!

Mai alanyom a Romeo x Juliette c. anime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elöljáróban annyit hogy az anime teljes mértékben eltér William Shakespiere klasszikusától a nevetek meghagyták benne az ismerettség kedvéért meg néhány híresebb mozzanatot de amugy szinte semmiben nem hasonlít az eredeti műhöz.

Az alaptörténet Neo-Veronában játszódik ahol a kapzsi és kegyetlen Montague család uralkodik akik 16 évvel a történetünk elött lemészárolta a teljes Capulet családot és igy lett ő a király.Igen ám csakhogy a legfiatalabb Capulett,Júlia a család egyik szolgájának segitségével megszökik komornájával eggyütt és bujkálásban éli életét valamint ő a város reltélyes igazságosztója a Vörös Forgószél!

 

 

 

 

 

 

 

 

Történetünk kezdetén Júlia valamilyen véletlen folytán bejut a Montaguk Rózsabáljára ahol is találkozik Rómeóval aki épp bejelenti eljegyzését egy Hermióne nevű nemeslánnyal azonban első látásra beleszeret Júliába. Csakhogy rögötn a bál után Júlia megtudja hogy ő az egyetlen életb en maradt Capulett és vissza kell foglalnia Neo Veronát a családja becsületéért.Júlia azonban nagyon elbizonytalanodik ugyanis nem akarja megölni szerelme Rómeó édesapját. A Csata azonban elkerülhetetlen-nek látszik és innnentől beindulnak az események.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dióhéjban ennyi lenne a történet ami engem egy picit meglepett méghozzá azért mert bár ez egy szerelmi anime mégis fontos szerepet kapnak benne a harcok amik viszont csak az anime 2. felében kapnak fontosabb szerepet!

Ami nekem egyből feltünt az animében az a szép látvány és rajzolás volt bár ez nem meglepő ugyanis a GONZO készitette az animét 2007-ben szóval a látványra és rajzolásra nem lehet panasz. Ami további jó pontot ér a 2 főszereplő karaktere ugyanis mindkettő fejlődik főképp Rómeó karaketere fejlődik gyors ütemben. Júliáról még azt kell tudni hogy semmiképp nem akarja lemészárolni a Montagukat ezért egy ujabb plusz pont a karakterének hogy senkit sem akar bántani.

Viszont van 2 karakter akiken nagyon kiakadtam az egyikük az Conrad,Júlia megmentője és felnevelője. Na ő az aki vért és mészárlást látva szeretné visszafoglalni a várost és igazából ezeken kivül semmi nem érdekli szóval az ő karaktere nagyon el lett rontva ezzel!

 

A Másik karakter az Montague aki igazából még Conrad-nál is elcseszetebb lett,ő ugyanis mindenkit le akar gyilkoltatni aki nem ért vele egyet és ezt általában meg is teszi és nem birja elviselni ha nem FŐHERCEGNEK szólitják őt és inkább meghal mintsem hogy elfogadja Júlia segitségét,marhajó mi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azonban van egy karakater akit nem tudtam sehova se tenni,ő Ophelia,Eskalus fájának őrzőnője volt merthát se nem jó se nem gonosz szóval ő ilyen semleges karakter az animében. Viszont Shakespiere!? na zaon behaltok ugyanis nagyon Gay-re sikerült a karaktere de pont ez benne a vicces.

 

A Zenékről annyit mondanék hogy nagyon passzolnak az anime hangulatához főképp az Opening ami egy nagyon könnyed és szerelmes kis dal azonban az 1. ending sztem nem nagyon illik az animéhez bár ez csak az én véleményem,a 2. ending azoban szintén passzol az animéhez!

Romeo x Juliete

-Idő:2007

-Studió:Gonzó

-Rendező:Fumitoshi Oisaki

-Műfaj:Sinen,Történelmi,Tragédia,Kaland,Szerelmi

-Hossz:24 rész

Tetszett

-A Gonzó ismét csak szép látványt és rajzot vonultat fel az animében

-Rómeo és Júlia Karaktere

- Szerelmi történet azonban a harcok is fontos szerepet kapnak benne

-A Szinkron egész jó lett

-Nagyon Szép zenék vannak benne

-Willy nagyon viccesre van megrajzolva

Nem Tetszett:

-Szinte teljes mértékben eltér az eredeti műtől

-1.ending

-Conrád és Montague karaktere

-Conrád mindenáron véres bosszút akar

Értékelés:

Táblázat Szerint: 29/40=Jó

Százalék Szerint: 88%

8/10

Ennyi Lettem Volna SZIASZTOK!

[WanGood: Helyesírás, könyörgöm... a Capulet egy l, a Juliette viszont két t. Légy szíves figyelj oda az ilyenekre.]

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr442348600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squazee 2010.10.06. 14:47:11

Még egy apró helyesírás tipp: Shakespeare, nem pedig Shakespiere. Vicces, hogy ezt a sorozat elején az openingben a japánok is rosszul írták ki. :D

Nekem se tetszett Montague és Conrad karaktere, de én Rómeóért sem voltam annyira oda.

Nekem csalódás volt ez az anime, mert ahhoz képest, hogy milyen alapanyaga volt és ahogy kezdődött, szerintem nem lett valami átütő erejű. :(

xx18Rolandxx 2010.10.06. 15:25:00

@Squazee: hát igen a külföldi envek helyesírása sosem volt az erősségem :D
Hát én ugy gondolom egy ez is olyan anime amely vagy tetszik valakinek vagy nem!

zsomoka1998 2010.10.06. 18:44:47

bocs de nem endinget akartál írni a végén?

xx18Rolandxx 2010.10.06. 21:18:12

@zsomoka1998: jaj de csak máe késön irtam mert baszakodott a gépem ,de azonnal kijavítom!

Zoo_Lee 2010.10.10. 21:53:53

Nálam 9/10, az ez egyik legjobb anime, és a történet egyik legjobb feldolgozása, amit valaha láttam. Érdekesség, hogy a zeneszerző felelős a Final Fantasy XII betéteit is. Must see kategória!
süti beállítások módosítása