Szegasztok!

Gondolom nagyon sokan szeretik a régi, 20-50 forintokat elnyelő játék termi játékokat (itt természetesen nem a "kaszinókra" gondolok), mint a Pac-Man-t, Ghost'n Goblins-t, Space Invaders és hasonló kaliberű retro játékokat. Na és vajon melyik cég csinálta a legtöbb játéktermi játékot? Nanáci, hogy a SEGA! A SEGA mindig is értett a játéktermekhez, és a retro játékokhoz, ha az unokaöcséimmel bemegyek ritkán a Westend-be, ösztönösen a SEGA gépeit rohamozzák.

És ugye ki ne emlékezne a legendás SEGA Mega Drive (Genesis) gépre? Mielőtt nem jelent meg a Playstation, ő volt a császár. Olyan játékokat dobott rá a SEGA, mint Sonic, Golden Axe, Virtua Fighter, vagy pedig a nagy Martin Szegasztok című műsorában bemutatott Ecco The Delphin.

Nosztalgia a köbön, ugye? És hogy miért mondom most ezt el? Mert ma egy PSP-re megjelent retro játék "collection-t mutatok be, ami a régi SEGA Mega Drive talán 28 legjobb játékát foglalja magába!

Hölgyeim, uraim, hard-kockák és retro búzák, íme a SEGA Mega Drive Collection!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A SEGA Mega Drive Collection-t (amerikában SEGA Genesis Collection) 2006-ban adta ki a SEGA mind PS2-re, mind PSP-re is, és amelyet a Digital Eclipse dobott össze a retro játékok szerelmeseinek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amint behelyeztük a kis UMD lemezkét a PSP-be, egy hangulatos kis videó fogad minket. Miután beléptünk a főmenübe, 3 lehetőségünk van.

Az első ugye, hogy választhatunk a 28 SEGA játékból, és addig játszunk vele, amíg kedvünk van hozzá. Ez a 28 játék nagyon jó, olyan címek vannak köztük, mint a Sonic The Hedgehog, Sonice The Hedgehog 2, Golden Axe, Golden Axe 2, Golden Axe 3, Virtua Fighter 2, Shinobi 3 Return Of The Ninja Master, Comix Zone, Altered Beast, Gain Round, Phantasy Star 2, Phantasy Star 3 Generations Of Doom, Phantasy Star 4 The End Of The Millennium, Ristar és bizony még az Ecco The Dolphin is köztük van, és annak két másik része is (Ecco The Tides Of Time, Ecco Jr.)

A legjobb az egészben, hogy miközben választunk játékot, kiírja, hogy mikor jelent meg, sőt, ha háromszöget nyomunk az adott játéknál, akkor rövid történetet is kapunk a játékról, és olyan titkokat is mutat, amiről nagyon kevés ember talán nem is tudott a játékkal kapcsolatban!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A játszáson kívül van még egy "extra" opciók, melyet a négyszög lenyomásával érhetünk el, és ahol titkos videókat nézhetünk meg, melyeket először persze meg kell szerezni. Úgy szerezhetjük meg az extra vidiket, ha játszunk a játékokkal, és elérünk bennük a videóhoz szükséges pontokat, cselekedeteket, szinteket stb...

Érdemes unlockolni és megnézni ezeket a vidiket, mer olyan dolgok is vannak bennük, amelyek igazi ritkaságok. Vannak köztük interjúk a SEGA embereivel, programozókkal, játék bemutatók stb...

És ez bizony eléggé megdobja a játék szavatosságát!

 

 

 

 

 

 

 

 

Perzse lehetőségünk van beállításokra is! Bár igaziból csak az Auto-save-t érdemes beállítani, mert másra nem lesz szükségünk.

Ami még tetszett, hogy ahányszor elkezdünk egy játékot, mindig kiírja a gép, hogy melyik gombbal mit csinálunk, és ez nálam sokat segített.

Persze sajnos itt is vannak hibák. Az első, hogy nincs teljes leírás a mozgásokról, így a speciális dolgokat (ha van ilyen, például a Virtua Fighter 2). A másik, hogy néhány játéknál egy kicsit késik a reakció. Szerencsére ez csak ritkán fordul elő.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összefoglalva, ez egy bitang jó retro csomag, melyet mindenkinek ajánlani tudok csak, és mely újabb okot ad egy PS2 vagy PSP beszerzésére.

Ideális mind utazásokra, mind pedig rossz idő esetére is. Ez a csomag emlékezteti az embereket és játékosokat arra, hogy a SEGA nem csak a játék termek királya volt (s talán még mai az), hanem hogy igenis nagyon sokat tettek le az asztalra!

SEGA rajongók és retro játék szerelmeseinek kötelező!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr692230087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dragonman 2010.08.19. 23:48:25

Hello Mangekyo022 a Narutos hentai mangása bejegyzésednél megkérdezted miért cenzúrázzák ki a nemi szerveket, és hogy valaki mondja már meg.
Nos én nem vagyok hentai szakértő, de az a válasz a hülye, idióta japán médiatörvények! Ugyanis japánban MINDEN pornográf dolog cenzúrázva jelenik meg. Film, h. anime, manga, minden! Mert japánban tilos TV-ban, net-en stb.-n nemiszerveket mutogatni. TV adásban még a melleket is kitakarják pl. animék esetében és csak DVD van rajta cenzúra nélkül. Amit nem cenzúrázottan lehet fellelni az csak azért nem olyan, mert kiadták már nyugaton (USA stb.) és cenzúrázatlanították. Ezért is olyan szar az eredeti japán pornó.
Fel sem tudom fogni, hogy ez hogy nem zavarja a japán embereket. Mer sok értelme nincs.
Na csak válaszolni akartam eme kérdésre, mely annyira frusztrál téged. Üdv.
süti beállítások módosítása