Ez az írás az Animeblog-ról onnan származik.

Senki nem sejtette még ma reggel, ezen a szerencsés péntek 13-i napon, majdnem pontban 10-kor, hogy a Mondo bejelentése valami ekkora dolgot takar. Tippelgették Nyufy-kun barátnőjét, megemelt répaadagját, az új Elemental kiadványt, de senki se gondolta volna, hogy az Anime Stars összefonódik a Mondo Magazinnal.

Megszűnik

Senki sem gondolta volna, hogy az örömteli bejelentés helyett egy ilyen szomorú ténnyel teli dologgal kell szembeállnia az animés közösségnek. Az AnimeStars 3,5 éves működése után egyre kevesebb számmal tudott jelentkezni. Először kéthavonta majd háromhavonta jelentkezett, a legutolsó stádium, pedig ez, viszont a Mondo hasábjai remek lehetőségeket biztosítanak a cikkíróknak a feltörekvésre megítélésem szerint

Gazdasági okok – haldoklik a nyomtatott sajtó

„Az első kérdés, ami mindenkiben felmerülhet, a „miért”. A válasz amilyen összetett, olyan egyszerű is: a mai magyar magazin piacon, ahol egyre több lap szűnik meg, egyre csökkenek az eladások, mind az AS mind a Mondo harcol azért, hogy fennmaradhasson, és továbbra is kielégíthesse a Ti igényeiteket.” – nyilatkozott Keczeli Péter főszerkesztő az Anime Stars oldalán.

 

 

 

 

Optimizmus

Az AS cikkírói ezentúl a Mondo magazinban is megvillanthatják tehetségüket, ahol számos rovatunk fog folytatódni, a cikkeink a megszokott stílusban fognak íródni, a dizájn tekintetében is igyekszünk hűek maradni az eddigiekhez. Természetesen újdonságokkal is készülünk. A két magazin egyesülése lévén egy olyan sajtóorgánum születése vált lehetővé, ami tényleg képes minden hazai anime/manga/Japán rajongó igényeit kiszolgálni. Egy olyan magazin, ami hosszú távon is életképes, és azért készül, hogy hónapról-hónapra Titeket szórakoztasson.„ – folytatta optimistán, Keczeli Péter főszerkesztő. A rajongók azonban kicsit pesszimistán állnak a dologhoz. A fanart rovattal kapcsolatban, Lonewolf azt nyilatkozta a Mondo Magazin facebookos oldalán: „Ez még egyeztetés kérdése hogy marad-e, de a Mondo hasábjain eddig is adtunk teret a hazai alkotóknak. Ezt a nemrég meghirdetett fanfic és fanart pályázatunk is erősíteni fogja.” Azonban hozzátette: „oldalszámbővítésről nincs szó.”

Előfizetési infó

Az előfizetőknek szeptembertől már a Mondo Magazin jár, de aki nem kíván ezzel a lehetőséggel élni, az lemondhatja akár előfizetését, visszakapva ezzel a pénzét. További információt a szerkesztők tudnak adni a rendeles@asmagazin.hu oldalon.

Utolsó szám még lesz

„És végül néhány fontos infó az AS utolsó számáról: augusztus 19, csütörtökön (de 21-én szombaton biztosan, még a nyomdától függ) fog megjelenni az újságosoknál, sok-sok érdekességgel, exkluzív interjúkkal, Bleach és D’espairsRay poszterrel, szóval érdemes lesz még utoljára megvenni minket, ezt megígérhetjük! Előfizetőink augusztus 19-24 között fogják megkapni a magazint, akinek nem érne oda ebben az időtartamban, az kérjük, időben jelezze! Hamarosan bepillantó és tartalom is olvasható lesz a megszokott helyeken.” – fejezte be Keczeli Péter, főszerkesztő a nyilatkozatát.

Köszönjük szépen az AnimeStarsnak az egész eddigi működést, egy nagyon fontos sajtóorgánum fog megszűnni véleményem szerint. Úgyhogy én arra buzdítok mindenkit a kampányunkkal, hogy az utolsó számot legalább vegye meg. Nem fog csalódni.

(AnimeStars, MondoMagazin)

Halpern Bence Márk (Boomkin)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr772220030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása