Szegasztok!

Gondolom sok kritika után rájöhettetek, hogy szeretem a horror és krimi műveket. Találós kérdés: mit kapunk, ha keverjük a horrort és a krimit a Lost nevű műsorral és egy jó nagy adag pszichológiával, majd mind ezt mangába öntjük?

A válasz: Cage Of Eden.

 

 A Cage Of Eden egy 2008 és 2013 között futó manga sorozat volt a Weekly Shonen Magazine oldalain, melyet Yamada Keiyou írt és rajzolt. Műfaját tekintve pedig akció, kaland, fantasy, horror.

 

A történet egyszerű, mégis nagyszerű! Akira Sengoku barátaival és osztálytársaival éppen hazafelé repülnek, amikor egyszer hirtelen fekete lesz minden, és a gép lezuhan annak ellenére, hogy semmi komoly probléma nem történt. Amikor Akira felébred, akkor elkezdi keresni a többieket. Már 2 nap után feladná, amikor találkozik egy furcsa hatalmas madárral, aki Akira egyik osztálytársát, Mariya-t, és a repülőgép egyik kalauzát, Oomori-t próbálja széttépni. Miután megmenekültek, Mariya - aki egy zseni - elmondja Akira-nak, hogy egy olyan szigeten vannak, ami nincs rajta a térképen! És ami a legfurcsább, hogy a szigeten olyan lények élnek, amik már a dinoszauruszok korában kikellet volna halniuk. Amikor a lezuhant gépet elérik, akkor kiderül, hogy nincs menekvés.... és a legrosszabb, hogy kitört a tömeg pánik is, és ez 2 okból nem jó: 1.mindenki veszélyes lehet, még a barátok is, 2.nem csak gimnazisták utaztak azon a gépen.....

 

A történet jó, ráadásul rengeteg csavar is van benne! A hangulat annyira odatesz, hogy az olvasó nem is fogja letenni egy percre sem! Ráadásul a mangaka a Lost című műsorból és a "Legyek Ura" című regényből merített ötleteket, és talán pont ennek köszönhető, hogy egy nagyon izgalmas történetet kapunk. Ráadásul rengeteg krimihez hasonló esemény van, mint például amikor ki derül, hogy valaki elvette a kamerázó sráctól a kamerát, és hogy ki is lehet az....

 

A karakterek is nagyszerűek lettek. Akira egy gyámoltalan beszari, aki viszont tudja, hogy összefogás kell a túléléshez, és emiatt nagyon komollyá is tud válni. Ráadásul bárkiért képes feláldozni magát. Ott van még Zaji-t, aki egy erős, de egyben rohadt perverz jó fej srác. Yarai először az annak a tipikus "antagonista" szereplőnek néz ki, de mint kiderül, csak szeret egyszerűen "szórakozni", de ha a társairól van szó, mindent megtesz, hogy megmentse őket. Fő gonoszoknak megkapjuk Hades-t, aki nagyon titokzatos, senki sem tudja ki ő, és még akkor sem találja ki az ember, hogy ki, amikor már biztos, valamint Nishikiori-t, akit Dr. Tenma (Monster) tökéletes ellentéte! Itt van Kouhei is, a suli nagymenője, de igaziból egy nagyon törékeny lelkű srác, aki sokszor támaszkodik Akira-ra. Egyedül két szereplővel nem voltam megelégedve: Rion-al (aki a Cage Of Eden Tsundere girl-je - ÉS MOST KOMOLYAN, MIÉRT KELLENEK ILYEN SZ*R TSUNDERE GIRLIK MINDANÁRON EGY MANGÁBA?) és Miina-t (AKI NEM CSAK A PEDOFILIA CÉLPONTJA AKAR LENNI, DE A TETEJÉBEN MÉG CSAK NEM IS KIS LÁNY, HANEM EGY ALACSONY FÉRFI!).

 

Akciók terén nagyon változatos a manga, a túlélő műfaj alapjait keverik olyan zseniálisan, hogy azért taps érdemli a mangakát! Mindig vannak váratlan helyzetek, amiknél az ember a körmét lerágja idegességében, hogy hogyan élik túl.

A rajzolás az nagyon szép lett, ez nem kérdéses, főként a "kihalt" lények tetszettek nagyon! Bár itt is kapunk Ecchi-t (nem is keveset), és persze itt is nagyobb a lányok mellei melltartóban mint ruhában...

Ami nagyon rátesz a mangára, az a pszichológiai nyomás! Például Kohei véletlenül megöl egy embert, és annyira fél, hogy valaki ezt megtudja, hogy leöl minden olyan embert, akiről egy kicsit is feltételezi, hogy tudja - viszont az újabb megölt emberek miatt még nagyobb nyomás és bűntudat alá kerül -, és végül annyira megőrült, hogy a saját csapatát ráveszi, hogy öljék le egymást, hogy ne ő legyen az egyetlen, aki ölt, remélvén így nem csak ő az egyetlen őrült.

 

 A karakter fejlődés itt sem marad el, nagyon sok pozitív fejlődő karaktert kapunk, mint Oomori, aki kezdetben szétesett a félelem miatt, de egyre bátrabbá válik, és az olvasó hamar megszereti.

 

 

A Cage Of Eden egy jó manga, melyet mindenképpen el kell olvasni! ki szereti a túlélő showokat és regényeket, semmiképpen se halassza el ezt a remek művet! 

Cage Of Eden

- Idő: 2008-tól 2013-ig

- Író & Rajzoló: Yamada Keiyou

- Magazin: Weekly Shonen Magazin

- Műfaj: Akció, Horror, Fantasy, Pszichológia, Horror

- Hossz: 21 mangakönyv

Ami Tetszett:

- Zseniális történet.

- Nagyszerű ötletek.

- Igazi túlélő horror műfaj.

- Szerethető karakterek.

- Szép rajzolás.

- Egyedi táj és környezet.

- Erős karakterfejlődések.

- Jó akciók.

- Tele van pszichológiai kérdésekkel és cselekvésekkel.

Ami nem tetszett:

- Rion és Miina.

- Itt is van Ecchi.

- Pár dolog lezáratlan maradt.

- Aki nem szereti a túlélő, horror vagy pszio műfajt, az neki sem kezd olvasni.

Értékelés:

- Rajzolás: 5/5

- Karakterek: 4/5

- Egyediség: 4/5

- Humor: 3/5

- Mondanivaló: 3/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 5/5

- Karakter Fejlődés: 5/5

- Pontban: 34/40 = Kiváló

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 94%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

 Mangekyo022 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr292112929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása