Szegasztok!

Ma ezúttal egy olyan mangát fogok bemutatni, mely Magyarországon is kapható mint a Hellsing és Naruto, és amely előnyben részesíti a Baseball-t. Igen, kitalálhattátok, a Boys Of Summer-ről, magyar címén a Nyári Srácokról lesz szó.

 A Nyári Srácok 2007-től 2008-ig jelent meg 3 mangakönyv formájában, melyet a Toykopop publikált. Írója Chuck Austen és rajzolója Hiroki Otsuka volt. Műfajt tekintve romantika, vígjáték, sport egyveleg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet rém egyszerű. Bud elköltözik a barátjával egy egyetemi kollégiumba, ahol összefut egy Chrissie nevű lánnyal - akinek apja többször is próbálja Bud-ot beolvasztani az egyetemi baseball csapatba -, és tulajdonképpen ennek a kettőnek a kapcsolatáról szól. A baseball inkább csak olyan mellék ellem, ami én sajnálok, mert ha már benne van, akkor arra is koncentrálhattak volna. Sokkal jobb lett volna, ha egy egyetemi bajnokság is lett volna benne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A rajzolás nekem valamiért olyan közepes. Nem csúnyák, de nem is szépek. A manga humora egy kicsit tini szerű, és a hangulata is olyan a mangának, de szerintem a tinédzserek is voltak a célközönség igaziból.

Bud és Chrissie mellé kapunk több más szereplőt is, mint Manny-t, akinek az önbizalma a béka segge alatt van kb 2000 km-re, Keeley, akiről igaziból nehéz eldönteni, hogy ribi-e vagy sem, mivel habár nagyon hajt Bud-ra, és Chrissie meg az apja is nagyon ellene vannak, de mint később kiderül, valójában csak szeret "vadóckodni", de nem "az". Kapunk még 2 segget is, 1 p***át, egy jó fej gyereket azt kb ennyi. Tehát karakterek terén is olyan közepes.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ami valóban tetszett, az Bud személyisége. Egy perverz, menősködő alaknak tűnik, de valójában egy felnőtt, komoly ember. Egy olyan srác, akinek mindenki a helyében tud lenni, még azok is, akik nem hasonlítanak rá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sajnos bármennyire is szeretnék többet adni neki, amennyit érdemelne, nem tehetem, mert a Nyári Srácok pontosan az a manga, amit egyszer lehet csak elolvasni, s habár kellemes kikapcsolódás volt, mégsem lesz elolvasva másodjára.

  

Nyári Srácok (Boys Of Summer)

- Idő: 2007-2008

- Író & Rajzoló: Chuck Austen és Hiroki Otsuka

- Magazin: -

- Műfaj: Romantika, Vígjáték, Sport

- Hossz: 3 mangakönyv

Ami Tetszett: 

- Bud karaktere.

- Vicces.

- Rövid. 

Ami Nem Tetszett:

- Sok sablon.

- A baseball szálat nem használták ki.

- Nagyon tinis.

Értékelés:

- Rajzolás: 3/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 1/5

- Hangulat: 3/5

- Történet: 2/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 23/40 = Közepes

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 61%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr371931135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása