Szegasztok!

Hát igen, eljött ez a nap is. Bevallom, eredetileg nem állt szándékomban, bár már nem egyszer kérdezték, hogy befogom-e mutatni. Mivel a Kinnikuman után elhatároztam, hogy "neverending shonen"-ből nem fogok videót készíteni, ezért inkább írásos kritikámban mondom el saját véleményemet a Naruto manga "part 2" anime "adaptációjáról".

És kezdésnek szerintem legyen bőven az, hogy én szerintem jobban járt volna mindenki, ha soha nem csinálnak a Naruto "part 2"-ből anime adaptációt - vagy legalább egy másik anime stúdió (mondjuk a Toei Animation - nekik már így is sok tapasztalatuk van -) készítette volna....

Figyelem: ez a kritika csak egy kritika. Mint mindig, most is elfogadom, ha valakinek nem tetszik a véleményem, és nem is célom mások véleményét megváltoztatni kedvencéről. DE, ez a kritika csak az anime "Shippuuden" adaptációról szól, ami sokkal rosszabb, mint az eredeti manga és "sima naruto anime", amik azért mérföldekkel jobb ennél. Tehát a kritika nem az "egész naruto"-ról szól, hanem csak erről a "Shippuuden"-ről.

 

 

 

A Naruto Shippuuden egy 2007-től folyamatosan, a mai napig is tartó anime sorozat, mely a "Naruto" című populáris mangából készült (többnyire). Műfajilag "neverending shonen", és nagyon erős Dragon Ball klón, de - mint a mai "neverending shonen"-ek többsége, ez az anime is sokat merít a Kinnikuman-ból. Az animét a Pierrot Studio (Bleach, Midori Days) készítette, Hayato Date rendezésével (de állítólag mások is részt vesznek egy-egy epizód megrendezésében).

 

 Az anime onnan folytatódik, ahonnan a manga eredetileg befejeződött (a sima naruto-ban kb 90 résznyi filler után), vagyis 2 és fél éve azután, hogy Sasuke elhagyta a falut. Naruto visszatért, 15-16 évesen, és most Kakashi-val, Sakura-val és a többi barátjával újra elindulnak megkeresni Sasuke-t. De Naruto-ra nagy veszély leselkedik, hiszen az Akatsuki elakarja őt fogni, hogy a benne lévő rókát kiszedjék és felhasználják a világ legsablonosabb dolgára... világuralomra.

A történet további dolgairól, ahogyan a karakterekről sem nagyon akarok most beszélni, mert akkor nem lesz miben írják a mangánál. De egyet most elárulok, legalábbis a történetről... rohadtul ciki, és nevetséges. Hogy miért? Mert tele tömték sz*r filler szezonokkal, amiket mindenképpen úgy állítanak be, mintha benne lenne a mangában! Pl ott van a "Két Kyuubi" filler évad, ami hihetetlenül nevetséges, és a magyarázatok is gyengék. Aztán ott van a "Yukimaru és a Három Farkú" filler évad, ami annyira magical girl-ös lett, hogy azóta is rengetegen anyázzák ezt a filler évadot a naruto-kun.hu fórumain. Van még egy "Hat Farkú" filler évad is, ami ugyan egy fokkal jobb volt, de, mint az előző fillereknek, abszolút értelmetlen, mert a Rokubi-t (hat farkú) mondták a mangában, hogy már régen azelőtt elkapták, mielőtt Sasuke-t ráveszik, hogy támadja meg a Hachibi-t (nyolcfarkút), de az animében úgy állítják be, mintha azután kapták volna csak el, miután Sasuke már harcolt a Hachibi-vel (ami még azért is logikátlan, mert mondták, hogy sorrendben kell begyűjteni a dögöket 1-től 9-ig, szóval nem hiszem, hogy a 7 előbb van a 6-nál sorrendben).

  

Volt még egy filler szezon, a "konohai visszaemlékezések", melyek nem csak, hogy hihetetlenül béna és gyenge magical girl "sima naruto"-s filler részek voltak, de volt pofájuk megmásítani az eredeti történéseket is fanservice és shipping war kedvéért. Jó példa erre a 179-ik filler epizód, mely állítólag "Kakashi szemszögéből nézhetjük a dolgokat"....

Az Eredeti Manga: Link

Az Eredeti Naruto Epizód:

 

A Naruto Shippuuden Féle "Magical Girl Fanservice És Shipping" Átdolgozás:

 

 

 Nem azért, de mint láthattuk, Naruto és Sasuke (miután leszidta Sakura-t, amiért lehordta Naruto-t) a WC előtt találkoztak valahol a faluban, így még csak azt sem tudhatta Naruto, hogy miről beszéltek Sasuke és Sakura, Kakashi meg semmit sem láthatott azon a napon róluk, hiszen egész idő alatt a Harmadik Hokage-val Naruto szobájában voltak (vagyis nem láthatta a "sonka Sasuke-t", vagy a meg nem történt "Naruto És Sasuke Sakura szívéért" szóló epikus harcot). Tehát én szerintem ennyire hülyének nézni a naruto olvasóit és a nézőket nem kéne....

Az érme másik oldala meg, hogy ha nem filler-t nyomnak le a néző torkán, akkor meg flashback-eket, amik annyira jól össze vannak vágva, hogy abba a néző belebolondul. Példa a 213-ik epizód, melynek 20 percét 16-17 perc flashback, az eredeti történethez meg jó, ha kb 8-9 oldalt felhasználtak. Nem lehet elhinni, ugye? Akkor itt van ni:

Eredeti történet manga fejezetei: Link 1, Link 2

A sz*rrá flashback-elt 213-ik epizód:

 

Mint olvashattátok, egyedül Itachi-ra, Gaara-ra és a Raikage-ra emlékezett vissza, minden más csupán a Pierrot stúdió lázas rémálma.

De azzal is az őrületbe tudnak kergetni, amikor átírják a történetet! Itt egy jó példa, amikor Karui megkérdezi Sakura-t, hogy mit jelent neki, ő meg nem tud válaszolni rá és sírásba kezd. Itt az adott oldal linkje:

Link

És itt az adott epizód, amelyből (rejtély, hogy vajon miért) "kivágták" (17-18 perc körül):

 

 

De nem csak viccből használom ezt a "magical girl" kifejezést, mert a Pierrot valóban ilyenekkel tömik meg az animét! Nem hiszitek, akkor ezt nézzétek (figyelem, egyik sincs benne a mangában)...

 

 "Nyáladzó Magical Girl Bohóc", gratulálok a rendezőnek a hihetetlenül erős fantáziájáért. De várjatok, van durvább is!

 

"Magical Girl Strucc"! Legalább elmondható a Shippuuden-ről, hogy ilyet is föltalált...

Az eredeti karaktereket is lerontják az animében, pl Sakura már akkor is hozzávágja Naruto-t a falhoz vagy egy fához, amikor a mangában hozzá sem nyúlt!

De nem csupán a fillerekkel és karakterek "trollkodásával" rontják le az animét, hanem az animációval is! Itt van pár Screenshot:

 

 

  

 

 

 

 

 

 De szerintem jobb, ha berakom nektek a "Legendás 167-ik részt"...

 

 Igen, ez a rész, melynek a legjobbnak kellett volna lennie az egész sorozatban, a nagy epic fight a béke 2 útjának képviselője között, a Pierrot stúdio az szánkba tuszkolt egy "Tom & Jerry" rajzfilmet. Szép munka volt.

De ha már az animációnál tartunk, gondolom ti is észrevettétek már, hogy majdnem minden epizódban másképpen néznek ki a karakterek. A választ a naruto-kun.hu oldalon találtam rá, ahol elmondták, hogy a Naruto Shippuuden animén kb 14 csapat dolgozik!!!!!

Itt egy kép:

 

A poén az, hogy még így sem valami szép az anime. A Dragon Ball szebben néz ki, ami kb a 90-es években volt! Most nem azért, de hogy nézett ki pl a Sasuke vs Hachibi harc (fönt egy kép)?! Mintha 2 gumiembert néztünk volna!

Mondjuk én ezt a 14 csapat dolgozik rajta dolgot sem nagyon hiszem el, mivel magasról sz*rnak bele!

Itt egy pár véleményem az animátorok igényességéről, összehasonlítva a "munkájukat" a mangával (volt több is, de már lusta vagyok azokat is berakni):

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Szóval igen, ezek után, amiket mutattam, szerintem nyugodt, de persze egyben fájó szível ki lehet mondani... a Naruto Shippuuden minden, csak nem igényes anime.

De ne dőljön senki se a kardjába, mert vannak jó pontjai is! Ezek pedig a zenék, amik mindenképpen dobnak azért az animén! Az opening-ek és endingek mind szép zenével bírnak, Pain bevonuló zenéje pedig szó szerint "isteni"! Értelem szerűen zenék terén nagyon sok animét ver!

És persze azért próbáltak vicces "omake-kat is készíteni az epizódok végére, de ezzel az egyetlen baj, hogy sajnos kb a "Pain's Invasion" részek után egy sem volt. Pedig ezek az alig 30-50 másodperces baromkodások azért jók voltak!

 

 

 

 

 Összegezve, én nem szándékosan mondok ilyeneket a Naruto Shippuuden-ről, de nem igaz, hogy egy populáris mangának az anime adaptációja:

- Csúnyább a mangánál.

- Kb 60-70%-ban átírják az eredeti történetet.

- Annyira igénytelen, hogy már nem is hajlandóak rendesen megcsinálni az

   epizódokat, inkább telerakják régi jelenetekkel.

- Magical Girl-ökkel, meztelenkedő tsundere lányokkal és bugyuta shipping-ekkel

   próbálja eladatni magát.

- A harcok gyengébbek és kimenetelük (kivéve egyedül Gaara vs Deidara) kiszámíthatóbb,

   mint a magyar focicsapat bejutásának a lehetősége a VB döntőjébe.

- Mindenbe filler-t raknak, még az eredeti történésekbe is.

De gondolom most azt kérdeznétek, hogy akkor Masashi Kishimoto miért hagyja, hogy ilyeneket műveljen a Pierrot stúdió. A válasz igen egyszerű: mert nincs beleszólása a mangakának az anime adaptációba!

Ugyanis tudni kell, hogy egy manga anime adaptációjánál az anime stúdiók pénzt és részesedést kínálnak fel a mangakának az anime bevételéből, de az esetek több mint 90%-ban nincs, illetve nem lehet beleszólásuk az anime készítésében. Tehát  ha tényleg lesznek olyan beteg agyúak az anime készítők, hogy csináljanak szó szerint egy "Dragon Ball fillert", vagy ha mégis összejönne valakivel Naruto a mangában, akkor az animében nem az a lány, hanem egy másik lány lesz mert a közönség ezt akarja, akkor hiába pattoghatna Kishimoto, megkapta a pénzét, szóval kussoljon. Én is egyedül csak 1 ritka kivételről tudok, amikor az anime stúdió a mangakával együtt készítette el az anime adaptációt, és az a Monster (ezért nincs ott 1 db filler sem).

Szóval sajnálattal kijelentem, de a Naruto Shippuuden egy rossz anime, mert bizony egy trehányan összedobott sorozat, mely csak azért megy még mindig, mert a manga miatt van rá kereslet is. Ilyenkor kívánom azt, hogy bárcsak ne fekete-fehér-szürke lenne a manga, hanem színes, mint az amerikai képregények. Akkor nem lennének ilyen trehány, félkész darabok.

Naruto Shippuuden 

- Idő: 2007-től 2017-ig

- Rendező: Hayato Date

- Stúdió: Pierrot Studio (Bleach, Midori Days)

- Műfaj: Neverending Shonen, Fantasy, Vígjáték, Akció

- Hossz: 500 rész                                                                                   

Ami Tetszett:        

- A zenék nagyon jók.

- Szép opening és ending számok.

- Tetszettek az elején az epizódok végén lévő omake-k.

 

Ami nem tetszett:

- 14 csapat dolgozik rajta, és még így sem szép.

- Igénytelen.

- Telepakolták Magical Girl, Fanservice, Shipping és más borzalmas dolgokkal, melyeknek

   már 1000000%-ra semmi közük a ninjákhoz.

- A történetet 60-70%-ban átírják, megmásítják, kivágják és saját elborult

  ötleteiket rakják be az animátorok.

- Filler filler hátán, egyik nagyobb baromság, mint a másik!

- A legtöbb harcnál "gumiemberke effekt".

- "Legendás 167-ik epizód".

- Az eredeti sima Naruto széria meggyalázása (a mangáról már nem is beszélve).

- Karakterek jellemének leamortizálása.

-  nem igaz, hogy a mangában jobban kivehetőbb a karakterek érzelmei, mint az

   anime adaptációban!

- Hihetetlenül sokszor jó, ha legalább 5-6 oldalt felhasználnak egy anime részhez

   az eredeti történetből!

 Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 17/40 = Rossz                                                                         Százalék szerint: 36%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 3.5/10 = Rossz

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr973021200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

spkwiktor 2011.06.29. 12:30:38

Nem semmi egy kritika :D De egyet értek veled, egyre jobban csökken a Naruto színvonala már nem győzöm nézni mert semmit nem élvezek benne. A régebbi részekkel elvoltam. Úgy el ba**ták ahogy van, ez már menthetetlen (talán.)

maxxim921 2011.08.31. 22:07:47

Nevetséges ez a kritika nagy részben:
- 14 csapat dolgozik rajta, és még így sem szép.
- Nos télleg van olyan rajzolás benne ami nem szép, de úgy általában nincs gond vele én szívesen nézem.
- Igénytelen.
- Legalább kifejtetted volna ebből mit vonjon le az olvasó???
- Telepakolták Magical Girl, Fanservice, Shipping és más borzalmas dolgokkal, melyeknek már 1000000%-ra semmi közük a ninjákhoz.
- Ha megfigyeled a legtöbb ilyen hosszú animében elég sok oda nem illő dolog van.
- A történetet 60-70%-ban átírják, megmásítják, kivágják és saját elborult ötleteiket rakják be az animátorok.
- Egyetértek részben.
- Filler filler hátán, egyik nagyobb baromság, mint a másik!
- Ez igaz de van olyan filler ami kivételesen jóra sikeredett.
- A legtöbb harcnál "gumiemberke effekt".
- Te miről beszélsz? Ez csak a 167.részre érvényes. Egy-egy kép volt más epizódokba de az csak az erő demonstrálás miatt.
- Az eredeti sima Naruto széria meggyalázása (a mangáról már nem is beszélve).
- Azért ennyire ne vidd már túlzásba tudják a készítők hol a határ.
- Karakterek jellemének leamortizálása.
- Van benne valami.
- nem igaz, hogy a mangában jobban kivehetőbb a karakterek érzelmei, mint az anime adaptációban!
- Én a két képen amit linkeltél nem találok nagy problémát azon kívül hogy egyiken kevesebb a sírás vagy a vér.
Hihetetlenül sokszor jó, ha legalább 5-6 oldalt felhasználnak egy anime részhez az eredeti történetből!
- Igaz.
Összességében ez a kritika eltúlzott, van igazság benne de a szerintem 1000 emberből 1 gondolja ezt erről az anime-ről mint te.
Én egy 7 pontot adnák rá a 10-ből

Mangekyo22 2011.09.01. 07:16:35

@maxxim921: Néhány kérdésedre a válasz:
1."14 csapat dolgozik rajta, és még így sem szép.
Nos télleg van olyan rajzolás benne ami nem szép, de úgy általában nincs gond vele én szívesen nézem."
- Aha, és gondolom csak véletlen, hogy még a fanatikus naruto-kun hu emberkék, köztük Fekete Dániel, az "Egy Akatsukis Élete" készítője is folyton fikázza a látványvilágot.
2."A legtöbb harcnál "gumiemberke effekt".
Te miről beszélsz? Ez csak a 167.részre érvényes. Egy-egy kép volt más epizódokba de az csak az erő demonstrálás miatt."
- Nem csak a 167-re érvényes (az az epizód a mélypont látványvilágilag). Több helyen is így van. Hachibi vs Sasuke (képet is raktam be), Team Asuma vs Hidan és Kakuzu (szintén linkeltem képet), sőt, van hogy még harc nélkül is csinálnak "gumi emberkéket", pl amikor Sasuke és Suigetsu odaérnek Karin rejtekhelyéhez.
3."Igénytelen.
Legalább kifejtetted volna ebből mit vonjon le az olvasó???"
- Azon kívül, hogy ronda, unalmas, a készítők feleannyi energiát sem raknak bele, mint egy béna AMV készítő, egy-egy epizódot is képesek értelmetlen flashback-el (akár 15 percnyivel is, lásd 212-213), ötlettelen és főleg az eredeti manga által kialakított világot leromboló beteges filler-magical girl borzalmakat raknak bele, ott írják át a történetet ahol nem csak nem lehet de értelmetlen is, több benne a shippingelés mint a mangában (ami a Naruto-nál mint tudjuk a Part 2 óta csak erről van szó) és még amit írtam? Á, semmi....

Viszont mint írtam, ez csak az én véleményem, ezért elfogadom, hogy ha te szerinted (vagy mások szerint) lehúztam volna, de nálam a Naruto Shippuuden nem több ennél (sőt, a mostani One Piece filler borzalmat elnézve azokon a képeken, amiket mutatni szoktak nekem, megjósolom, hogy hamarosan lesz egy Dragon Ball filler és miután Kishimoto befejezi a mangát, lesz a manga után egy "Naruto Finguken" mint anno a Dragon Ball GT).

radament 2011.10.05. 16:40:07

ne kritizálj, csinálj animet bazd+

thermo-nukleáris csatacickany 2011.12.25. 21:42:57

@radament: Miért? az a dolga? Ő tanult évekig anime készítést? nem ő csak egy néző akit el KELL kápráztatni. És azzal hogy ez nem sikerült az évtizedek óta animeiparban dolgozóknak az bizony egy hatalmas karó!

szine 2014.10.16. 03:00:46

Látom egy büdös paraszt voltál régebben is, aki nagy mértékben hazudik.

Először is fillerek amik miatt ki vagy azokat nem kötelező néző. Másodszor rajzolásbeli problémáid fele szimpla cenzúra, hanem szoktad még meg, akkor ne nézz animet. Az pedig, hogy Dragon Ball rajzolása jobb lenne viccnek is gyenge volt.
A történetet nem írják át, nem másítják, ez csak az elborult agyadban történt meg.
Az hogy egy rész elhúznak visszaemlékezésekkel mondjuk az szimpla időhuzás.
Eredeti Naruto szériával kapcsolatban jobb ha kussolsz. A második fele egy filler halmaz volt, csak ezt már elfelejtetted.
Emellett úgy látom magical girl a mániád, csak hogy Narutoban egy sincs belőle, emellett a nevében is benne van te büdös paraszt, hogy lány, és általában fiatal lány, nem egy állat pl.
Sakura meg a mangaban is ugyanilyen, hiába isteníted. Érzelmileg nagy nulla a csaj. Arról nem beszélve, hogy egy kibaszott söpredék vagy, felvesz egy Narutos kifejezést, majd kijelented, hogy mangája sem több egy közepes populáris műnél. Te vagy a közepes te senkiházi.

Mangekyo22 2014.10.16. 08:16:18

@szine: "Először is fillerek amik miatt ki vagy azokat nem kötelező néző."

Tényleg, de jó, milyen kár viszont hogy úgy összemosták az eredeti történetet a filler-ekkel, hogy már egy filler-mentes kiadást sem lehetne készíteni.

"A történetet nem írják át, nem másítják"

Oké, kérlek nézd meg a "sima" Naruto harmadik részét, majd nézd meg a Naruto 179-ik részét, s azután mondj ilyeneket. ;P Valamint olvas el az a részt a mangábam, ajol Kisame mondta, hogy már csak Killer Bee és Naruto maradtak hátra, majd az anime részt, ahol viszont azt mondja, hogy 3 maradt hátra. Á, nem hamisítják, dehogy, kicsit sem. ;P

"Az pedig, hogy Dragon Ball rajzolása jobb lenne viccnek is gyenge volt."

Akkor gondolom csak viccből fikázzák a Naruto-kun-on a fórumozók 70%-a a rajzolást, ami - egyesek téveszméivel ellentétben - nem azt jelenti, hogy milyen gyorsan pattognak a gumi emberek. Belinkelhetnék neked konkrét szezonokat, amiknek a rajzolása hányadék, de egy ember kedvéért nem fogok.

"Eredeti Naruto szériával kapcsolatban jobb ha kussolsz. A második fele egy filler halmaz volt, csak ezt már elfelejtetted."

Persze, csak hogy a Shippuuden-el ellentétben nem mosták össze az eredeti történetet a "filler halmazzal", s ott még tényleg át lehetett ugrani őket. ;)

"Emellett úgy látom magical girl a mániád, csak hogy Narutoban egy sincs belőle"

Á, csak már maga Sakura is az (lapos mell, idegbeteg tsundere kawaii pillanatokkal, hegyromboló ütések zéró izomzat nélkül stb), az meg, hogy a képeket szándékosan letagadod meg nem az én problémám. ;P

"kibaszott söpredék" + "büdös paraszt"

mangafox.me/manga/kinnikuman/v19/c009/11.html

(mivel gondolom nem fogod érteni, segítség: harmadik képkocka fentről) ;)

Amúgy Tomoya8, illetve A pálya ördögei, látszik, elmondanád mégis, hogy miért volnék büdös paraszt? Mert nem tetszett az, ami neked is? Igen, Junchi már beszélt arról nekem, mekkora egy no life otaku vagy, aki mainstream cuccokra és műdrámákra gerjed, de ahogyan életed sem nagyon, kommunikációs képességei sincsenek, erre pedig a legjobb példa a gyerekes személyeskedésed, mely kisebbségi komplexusodból ered - mert ha érvelni nem tudsz, akkor menj át rage módba.

Szóval ne haragudj, de már csak a stílusod és a nem létező "érvelési" technikád miatt sem tudunk komolyan venni. De ne aggódj, trollnak még elmész, Junchi már megírta! ;)

xxroland23 2014.10.16. 09:20:50

@szine:

szinido drága barátom hogy vagy? Mond csak ebben a hónapban hányszor nézted végig a Clannadot már?

szinido 2014.10.22. 03:28:37

@Mangekyo22:
Ugyanazt ismételgeted.
De csak pár dolog. Az első fillereket bármikor ki lehet hagyni. A különbség tényleg abban rejlik, hogy az első sorozatban a végére kerültek inkább ezek részek, ez változott Shippuudenben.
Sakura hol magical girl, te idióta?
Attól, hogy valaki tsundere még nem lesz az. Emellett Sakuranak 12 éves korában volt lapos a mele, az pedig természetes, mostanra már jó alakja lett.
Junchi mesélt neked rólam?
Nem csoda, hogy cimborák vagytok, ő is egy szép fadarab. No life otaku nem létező fogalom. Ugyanis az ember ÉLŐLÉNY, emellett otaku sem vagyok, már csak azért sem mert nem játszom.
Aztán mainstream cucc, ez önmagában egy nagy faszság. Először is Magyarországon szubkultúra része az anime, másodszor pedig csak népszerű alapból lesz anime, az hogy nálunk egy-egy animet nem ismerik, attól Japánban még ismerik.
Illetve másfelől attól senki sem lesz különb, hogy a kevésbé ismert animeket magasztalja az égbe, népszerűség ugyanis nem a semmiből jön.
A következő műdráma, az a baj, hogy szó jelentését nem ismered, ahogy Junchi sem ismeri, műdráma az amikor feleslegesen drámázik, erre jó példa a bokura ga ita, a csaj szakít a barátjával, csak azért mert azt hiszi, hogy biztos megcsalná őt, persze ez baromság, de szenved is utána végig, na ez műdráma, ezzel szemben Clannad nagyon is reális, igazi dráma, amit egy magadfajta hulladék nem fog fel, mert az EQ-d olyan szinten mínuszban van, hogy azt elmondani nem tudom.
Kommunikációs képességeid neked nincsenek és te vagy aki érvelni nem tud, még azt sem tudja mi az a magical girl. Ellenben én most is érveltem és rád cáfoltam.
Kár, hogy a troll-ok csak mesében léteznek.

Kérdésedre válaszolok, előbb lesz fernando alonso a barátom, mint te.
De hogy válaszoljalak a kérdésedre, én nem vagy egy többször nézős típus kevés anime van amit többször megnéztem, Dragon Ball, Lovely Complex, Romeo x Juliet kb. ennyi. Clannad ráadásul nem olyan mű, amit minden hónapban végig lehet nézni.

Mangekyo22 2014.10.22. 06:09:27

@szinido: Hajnali háromkor készítesz új profilt, csak hogy újra leírd ugyanazt a marhaságot? Gratulálok!

"Kommunikációs képességeid neked nincsenek és te vagy aki érvelni nem tud, "

Fordítás: "oáááááá, oáááá, nemigaz, nemigaz, nemigaz, desuuuuu". Ennyiből áll az egész kommented + copypast.

"Sakura hol magical girl, te idióta?"

Rózsaszín haj, superman erő annak ellenére hogy izomzata zéró, tsundere, annyit sír hogy már az egerek kínjukban szétpisálták az egész egérlyukat, asspull power-up bármilyen foreshadowing nélkül, realitás hanyaglása, műdrámázás stb. Attól, hogy még nem hord rakot szoknyát, attól még nem lesz kevésbé magical girl szagú.

"attól senki sem lesz különb, hogy a kevésbé ismert animeket magasztalja az égbe, népszerűség ugyanis nem a semmiből jön."

Én ezt soha nem is mondtam, ez csak a te kicsi fejedben létezik, aki szerint ha valaki nem isteníti a Clannad-ot vagy a Naruto-t, az már egy "nemigazanimés". S valóban nem a semmiből jön a népszerűség, hanem a reklámok és a hype hullámból, melyet ugye 90%-ban a felkapott shonen és műdrámák kapnak, miközben ami érne is valamit, azok negyed annyi reklámot sem kapnak. ;)

"Clannad nagyon is reális, igazi dráma, amit egy magadfajta hulladék nem fog fel,"

Érvelni tudsz, mi? No de akkor mi ez a személyeskedés kérem? Amúgy pont attól műdráma az egész, hogy abszolút nincs benne semmi realitás, megy a depresszió meg rinyálás ezerrel, amit ráadásul vannak kedvesek még azzal megkoronázni, hogy totál műanyag szagúvá tesznek s annyira eltúlozzák, hogy azt még egy meleg felvonuláson is kínosnak éreznék.

"otaku sem vagyok, már csak azért sem mert nem játszom."

Ebből látszik, hogy annyira tudod mit írsz, hogy elolvastál néhány mangát, s abból találod ki. A videojátékoknak és az animéknek/mangáknak semmi közük egymáshoz, max ha valamelyik animéből készül videojáték. Vayg te szerinted már az otaku, aki életében nem látott egyetlen animét sem, de szereti a Call Of Duty-t vagy a Need For Speed-et? Látszik, mennyire vagy tisztában a fogalommal. Valamint nem tudom, ki az otaku: valaki, aki szereti a filmeket, játékokat vagy az animéket, vagy te, aki hajnali háromkor vérpistikét játszik, csak mert valaki szídja az ő kedvencét, s nem akarja annyiban hagyni. Meg lehet írni a véleményedet, de az a stílus, hozzáállás és vérpistikizmus, amit művelsz, nem csoda, hogy Junchi, Member meg a többiek már csak facepalm-al reagálnak!

Tényleg emberi kedvességből mondom: gondolkozzál el egy kicsit a stílusodon, illetve ezen a vérpistike otaku életeden, mert ha így folytatod, már nem csak blogokon meg videomegosztókon nem látnak majd szívesen, de még a facebook-on sem, ahol aztán a színvonal nem éppen egy mintaértékű.

xxroland23 2014.10.22. 15:58:02

@szinido: Amúgy nem unod még hogy mindenkivel megutáltatod magad és még az élő fába is belekötsz? Face-en már komplett rühellőtáborod van amúgy teljesen jogosan és ha így folytatód az AA-ról is szépen ki fognak csapni mert az amit művelsz az már minősíthetetlen(amúgy fel van terjesztve oda az ügy szal csak idő kérdése mikor repülsz onnan is ). És még te vallod magad 30 évesnek mi? Bazmeg én vagyok 25 éves de képes vagyok elfogadni ha valakinek nem tetszik az ami nekem, de te úgy látszik megragadtál egy 13 éves idióta vérpistike szintjén. Fogadd meg Mangekyo tanácsát vagy pedig menj el pszichiáterhez mert hogy nagyon nincs rendben valami az agyaddal az hótziher.

Ja és még valami: Hajnali 3 órakor képes vagy ilyeneket írni amikor a legtöbb normális ember aludni szokott? Most már biztos hogy nem vagy százas. Előre látom hogy mit fogsz visszaírni.....
süti beállítások módosítása