Sziasztok!

 Roland : Úgy érzem, hogy itt nincs szükség hosszas felvezetésre, hiszen ha mástól nem is akkor a Velma című sorozattól és annak minősíthetetlenségétől volt hangos az internet az utóbbi időben. Persze felvezethetnénk az egészet a Scooby-Doo framchise több évtizedre visszatekinthető múltjával, de egyrészt felesleges hiszen ha valaki nem is szereti a sorozatot ami teljesen érthető egyébként akkor sem hiszem, hogy nem hallott volna róla vagy nézett meg volna pár részt belőle. Másrészt pedig a Velmának tényleg annyi köze van hozzá mint a 2009-es Dragon Ball: Evolúciónak a Dragon Ball animéhez. Ragna kollégával tehát neki is ültünk és most kivesézzük, hogy miért is lett ez a sorozat olyan amilyen, illetve hogy nektek már ne kelljen megnéznetek ezután. Figyelmeztetés, hogy nagyon spoileres lesz , de csak így tudtuk érzékeltetni a dolgok.

Ragna : 

Sziasztok! Ahhoz, hogy megértsük az elmúlt hetek tortúráit, elmesélek nektek egy történetet.
Az úr 1979.-ik évében született meg Vera Mindy Chokalingam, akit csak művésznevén Mindy Kaling néven ismer. Elsőre tehetségesnek indult, ám őhercegkisasszonyságáról kiderült, hogy a látszat csal. Csak egyetlen szerepet tudott eljátszani, vagyis saját magát. Az ellentmondásos lúzer picsát, aki ahhoz képest mennyire gyűlölte a fehér férfiakat, mégis a bránerüket úgy kívánta, mint Scooby Doo a Scooby Snacket. Írt is nem egy vígjáték sorozatot, de ezzel nem elégedett meg. Szeretett volna egy felnőtteknek szóló animációs sorozatot, amivel próbált házalni, hátha van olyan streaming szolgáltató, aki pénzeli. Egyedül a Warner Bros/HBO Max fogadta örömmel az ötletét, ám homokszem csúszott a gépezetbe. Ugyanis, a főfejes (aki tuti fehér hetero férfi volt.) eképpen szólott.
„Egyetlen feltétellel csinálhatod meg művedet: Ha a Scobby Doo karaktereit használod fel és csinálsz egy misztikus thrillert, hogy a felnőttek is tudják élvezni eme klasszikus rajzfilmsorozatot.”
Erre Mindy éktelen haragra gerjedt és ugyan elfogadta a javaslatot (elvégre a Netflix talán még körbe is röhögné), ám mikor visszaült a forgatókönyvíráshoz, őrjöngött.
„Nem hiszem el, hogy az a fehér szemétláda, aki a pénze miatt van felettem azt akarja, hogy egy gyerekmeséből csináljam meg a művemet… akármennyire is vágyok arra, hogy a fasza bennem legyen… még ha kicsi is. Ezt megbosszulom! Nézzen utána az, aki minőséget akar, én szét fogom baszni. Méghogy a Space Jam: Új Kezdet vagy a She-Hulk sorozat a legrosszabbra értékelt darab az elmúlt években?! Majd adok én nekik!”
Így született meg a Velma feltételezéseim szerint, mert más magyarázatot nem találok, miért kaptunk egy tíz epizódba csomagolt, oszló, bűzölgő tetemet, ami jól beárnyékolta a Scooby Doo nevet. És hogy miért nem az az eset áll fent, mint a She-Hulk esetében? Lássuk.

 

Jöjjön tehát a Velma!

 

 

mv5bnzm0mdezndctowi5ys00otc4lwiyzdatmgvkzdaznzbiyjfkxkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mq_v1.jpg

 

 

 

Roland: Kezded a történettel Ragna?

 

Ragna: Ezer örömmel, már ha ezt annak lehet nevezni.

 

A történet ott kezdődik, hogy Daphne a barátnőivel készül fürödni, mikor Velma álruhában szájoncsettinti egy vasrúddal. Jól indul, nemde? A lényeg, hogy Velma szekrényéből kiesik Brenda holtan és agy nélkül. Egyből őt gyanúsítják, ami miatt tisztáznia kell önmagát. Továbbá, válaszokat kell találnia a két éve eltűnt anyjával, Diya Dinkleyvel kapcsolatban és közben a magánéletét is össze kell forrasztania. Mindenki tudja jól, hogy Velma zseniális detektív, de még talán ebbe neki is beletörhet a foga… mindegy, erre még kitérek. A sztori magában hordozza a zs kategóriás tiniribancos slasher horror kliséjét, ami nem baj, hiszen a Horrora Akadva két filmen keresztül forgatta ki a zsánert és tette humorossá. Itt viszont kurvára nem érződik le, hanem az, hogy Mindy csak a HBO fejese miatt baszta bele, mivel emellett a huszadrangú tinivígjátékos klisék is felmerülnek, legyen szó fesztiválról, házibuliról. Tehát, két teljesen ellentmondásos műfajról beszélünk, amire a tempó csak dobott a tűzre. A gyilkos szállal és annak felgöngyölítésével jó ha 4 részen keresztül foglalkoztak. A többi csak időhúzás és gagyi poénkodás. A csavarok (amik a misztikus thriller sava borsát képzik) olyan randomok és semmiből előcibáltak, amiken messze érezhető, hogy menetközbe találták ki. Ebből persze származott egy-két korrekt mellékszál (Daphne eredeti családja pont ilyen volt.). Ám ez sem menti meg a dolgot.

 

 

Roland: Igen, maga az alap még nem is lenne annyira vészes, ha nem lenne egyértelműen nyílvánvaló, hogy nem volt előre kitalált cselekmény a sorozathoz amit 10 részen keresztül végig lehetett volna vinni. Magával a gyilkosos szállal foglalkoznak az első kettő illetve az utolsó rét részben ami kiteszi egy mozifilm hosszát, a maradék 6 részt meg kitöltik a leglejáratottabb, legklisésebb, legunalmasabb gimis tinivígjáték klisékkel amiket már az említett Horrorra Akadva 1-2 is parodizált, vagy egy másik példával élve, a Már megint egy dilis amcsi film című alkotás 2001-ből.

 

vlcsnap-2023-02-16-11h04m14s039.png

 

 

 

 

Ragna : Tegyük hozzá, hogy még ott is ezerszer jobban működött mint itt.

Roland: Hát, most nem mennék bele abba a filmnek az elemzésébe, de igazad van.  Visszatérve ehhez a gégeváladékhoz, a cselekmény nem csak hogy pocsékan használja  a nyomozós szálat hanem konkrétan fogalma nincs arról, hogy hogyan kéne kezelnie azt. Ez pedig annak köszönhető, hogy alkotóhölgy saját bevallása szerint nem ismeri az alapanyagot és nem is ért hozzá. Oké, elfogadjuk, de ne akarja már bemesélni, hogy 2023-ban amikor ha valaki nem tud tükörtojást csinálni de szeretne akkor akár már a wc-n ülve az órájáról is fel tud menni a netre megnézni hogyan is kell csinálni azt! Mibe tellett volna megnéznie pár részt az eredeti sorozatból? Nem, a sértődöttsége nagyobb volt.

vlcsnap-2023-02-16-11h16m40s927.png

 

Ezzel pedig teljes mértékben meggyalázta az egész franchise alapjait, mondjuk azt már a Bozont és Scooby-Doo: Nagyágyú sorozat is megtette.

Ragna: Na hogy az se Scooby-Doo-nak készült abban is biztos vagyok. Tehát egy szó mint száz, az alapok nem lennének rosszak mert egy kis odafigyeléssel egy egyszer nézős, de nem vészes tininyomozós sorozatot ki lehetett volna hozni, de itt minden egyes képkockáról süt az alkotók tehetségtelensége.

Roland: Nézzük a látványt. Ha más nem is az legalább valamennyire menti a helyzetet, de az is nagyjából annyit ér mint halottnak a csók.

Ragna: Technikai téren sem remekel, bár azért nem pocsék. Látványilag elfogadható, de volt egy, amit nagyon jól csináltak. Velma hallucinációi (karaktereknél kitérek rá.) nagyon jól lettek meganimálva. Abba volt talán a legtöbb munka. Zene téren ezzel szemben nagy nulla. Még akkoris, ha egy ponton a régi rajzfilmsorozat üldözési zenéjét használták fel.

Roland: Illetve a Rejtélyek Nyomában sorozathoz hasonlóan itt is kapunk utalásokat a régi sorozatokra és más Hanna- Barbera klasszikusokra, de azokat bár ne erőltették volna bele mert baromira izzadságszagú az összes. A régi SD zenék behozásán mondjuk jót mosolyogtam.

vlcsnap-2023-02-16-11h09m25s902.png

 

Roland: Na de a humor! Na az eszméletlen. Olyan poénok vannak benne, hogy az ember a hasát fogja a röhögéstől ami úgy visszhangzik , hogy a szomszéd azt hiszi kínoznak valakit. Hiszen ki ne tudna jókat röhögni azon amikor azzal poénkodnak, hogy egy kisbabát majdnem szétlapít egy halom autó....

vlcsnap-2023-02-16-11h14m47s777.png

 

Vagy azon amikor Velma nevelőanyja terheshassal, meztelenül pózol és fényképezik és a még meg nem született gyereke is benne pózol vele együtt...

vlcsnap-2023-02-16-11h05m29s546.png

 

Ragna: Hogy ezt mennyivel jobban elsütötték a Firka Villában anno...

Roland: Ott a pont, de az eleve egy szatíra volt. Na meg ugye az utalások amik lehetettek volna jók, de a többsége itt is inkább beszólogatás a régi SD szériáknak.

vlcsnap-2023-02-16-11h16m08s519.png

 

Ragna:. De beszéljünk inkább a sorozat másik fájó pontjáról.

Roland: A rejtély megfejtéséről?

Ragna: Egyenlőre még nem. Hanem a karakterekről.

Roland: Voltak benne egyáltalán?

Ragna: Összességében nem. Persze, itt fel lehetne hozni, hogy már az eredeti 60-as szériában sem voltak nagyon kidolgozva a jellemek, ez főképp igaz volt Fred-re és Daphne-re, de később ezeken azért próbáltak változtatni, bár inkább kevesebb mint több sikerrel, amit az első két élőszereplős film is bizonyított.

Roland: Na azért tegyük hozzá, hogy ott bár Vilmával is próbálkoztak, de inkább Daphne-n volt csak látható, hogy sokkal határozottabb jellemet kapott amit Sarah Michelle Gellar remekül is jelenített meg.

Ragna: Itt viszont még ennyivel sem próbálkoztak és mindenkire ráhúzták a tipikus gimis tinifilm klisé karaktereket amikkel abszolúte nem lenne semmi baj, de a főszereplők közül hárman borzalmasak, egy pedig a legjobb mind közül. Viszont annak a három karakternek nincs jellemfejlődése. Lássuk is , hogy hogyan kezeli a sorozat eme klasszikus karaktereket.

Ragna:  Már az közfelháborodást keltett az előzetesek alatt is, hogy Fred-en kívül mindenkit átműtöttek, hogy sokkal diverzebb legyen a csapat amivel szintén nincs semmi baj, de ahogy ezek meg vannak jelenítve, te atyaúristen! 

Velma, vagyis a leszbikus indiai főhősnő. Már most előre megjegyzek két dolgot: Velma hivatalosan is leszbikus karakter és már a Jay és Néma Bob Visszavágban viccelődtek ezzel. Ráadásul, a Rejtélyek Nyomában sorozat utolsó részében elhintették, hogy Hot-Dog Water Marcyval jár (és nem is beszéltem a 2022-es Trick or Treat egész estés animációs filmről.). Azzal sincs bajom, hogy nem fehér, mert ebből a trailerben még némi humort is csempésztek. Az igazi probléma, hogy irgalmatlanul megutáltam a tíz rész alatt. Beképzelt, mindenkinek beugató, kicsinyes, felelőtlen (szerinte mindenki hibás csak ő nem.)

 

vlcsnap-2023-02-16-11h04m39s163.png

 

 

 

Roland: Kaling kisasszony pedig beismerten magáról mintázta a karaktert. Ezt hívják self insert-nek amivel szintén nincs semmi baj hiszen a legtöbb kezdő vagy fanficc író gyakran helyezi a történeteik középpontjába a saját maguk ottani verzióját. A baj az, hogy Vilma nem szerethetően cinikus vagy szarkasztikus hanem elviselhetetlenül irritálóan. Ugyanaz a hibája mint Jennifer-nek a She-Hulk-ban. És most feltenném ugyanazt a kérdést mint már ezelőtt sokszor: Miért van az, hogy egyes írók azt hiszik, hogy attól lesz egy női karakter erős, hogy mindenkivel tiszteletlen, bunkó, arrogáns, a segge van a szája helyén és még lehetne sorolni.

 

 

" De igen , ettől lesz egy női karakter erős, hogy nem fél önmaga lenni! Hülyegyerek!"

 

Szólnak a feminista meg woke szólamok, de az a helyzet kis virágszálaim, hogy rohadtul nem.

 

" Példákat persze nem tudsz hozni!"

 

Ohhh, dehogynem! Ellen Ripley, Sarah Connor, Lara Croft, Leia Hercegnő, Sonya Blade, Xéna, Clarice Starling, A Trónok Harca női szereplőinek a 3/4-e, Furiosa, Dana Scully, de simán ide lehet sorolni Wonder Woman-t is.

 

" Rajzfilmekből viszont nem tudnál hozni senkit!"

 

Tényleg? Akkor hölgyeim és uraim! Hadd mutassam be önöknek: Kim Possible-t !

 

 

kim-lead-cxs7n-ahmybitlvbzy-gfg.jpg

 

 

Kim Possible egy erős, okos, határozott tinédzser női főhős aki minden alkalommal megmenti a világot, tehetséges pompomlány és remek tanuló, de mindezek ellenére is egy kedves, törődő karakter aki tisztában van a saját hibáival és azzal, hogy ő sem tökéletes, viszont sosem kérkedik a hőstetteivel, mindig időben beér az iskolába és sosem késik az óráiról. A partnere pedig a kissé hebehurgya Ron akit pedig nem néz le hanem egyenlő félként kezel.  És a tény, hogy ez a sorozat több mint 20 éves és még így is simán felmossa a padlót a Velmával gyakorlatilag minden téren egy szintén elismerendő dolog.

 

 

Ragna: Az itteni Vilma tehát a tökéletes példája annak ahogy idióta emberek írják meg az erős női karaktereket, pont mint a Hatalom Gyűrűi-nél is tették ezt.  Őnző, nem egyszer takonygerincű, femináci és elképesztően ostoba féreg. Ami a legfájóbb, hogy olyan sötét, mint egy ninja éfjélkor nyakig a szurokban. Akkor jön rá valamire, ha már az orra előtt van vagy éppen vak és nem veszi észre a nyilvánvalót, mert a szánalmas szar élete sokkal fontosabb. A halucinációinak okát meg mindennel magyarázták, mikor kiderül, hogy csak hipnózis alatt volt. És ha azzal jöttök, hogy azért bántom, mert leszbikus és feminista? Nos, az utolsó részben derül ki, hogy végig Norvillbe volt szerelmes, csak hipnózis hatása alatt teljesen félreértette a dolgot. Az utóbbiról meg annyit, hogy van különbség a feminista és a femináci között. Ennyit erről. Jöjjenek a többiek

 

Roland: Nézzük most Daphne-t.

 

Ragna: Oké. Ami Daphnet illeti, ő még éppen hogy elviselhető. Igaz, hogy próbál a suli legnépszerűbb lányai közé tartozni, de a tetteit és kiakadásait teljesen megértem (na jó. A drogterjesztést már nem.).

 

Roland: Daphne itt az alpha csajszi karaktert testesíti meg , de a többi társával ellentétben kap némi jellemfejlődést, de az ok, hogy miért volt undok Vilmával évekig, na az kész.

 

vlcsnap-2023-02-16-11h07m03s343.png

 

 

Roland : Hát, igen......

 

Ragna: Rajta kívül Norville kapta a legkevesebb savat. Itt még nem hívták Shaggynek, ami nem baj (Biztos származástörténet. Gondoltam én.). A helyzet az, hogy nem füves és nem poénos karakterré degradálták le. Cserébe, ő a legszerethetőbb. Folyton próbál mindenkivel jót tenni és kedves lenni. Emellé azzal vívta ki a szimpátiámat, hogy a kilencedik részben úgy kiosztja Velmát a csicskáztatás meg a semmibe vétel miatt, amitől én tapsolni tudtam. Jah és néger, vagyis némi sztereotípiát is kapott.

 

 

Roland: Na jó azért még így sem volt annyira vészes.

 

vlcsnap-2023-02-16-11h06m22s757.png

 

 

 

Ragna: Na de akkor beszéljünk a karaktergárda legaljáról, vagyis Fred-ről!

 

Roland: Jézusom!

 

Ragna:  Fred-et  Mindy a sáros földig gyalázta. Egy ötéves gyerek szintjén áll, folyton picsog vagy hisztizik. Persze adjuk hozzá, hogy kőgazdag és a szociális felületek nélkül nem tud élni. Tényleg ilyenné kellett degradálni azt, aki korábban a csapat vezetője volt és képes volt olyan 200 IQ-s megmozdulásokra, amik után tisztelettel néztél rá? Kösz bazdmeg. Ami a legszebb, hogy így is életképesebb, mint Velma és egyszer ő fejt meg egy nyomot.

 

 

vlcsnap-2023-02-16-11h04m58s701.png

 

 

Roland: Fred lett itt a fehér, gazdag heteró férfi akinél már az is Isten létezését bizonyító tény, hogy képes egyszerre beszélni és levegőt venni, illetve akire a woke feministák köpködhetnek ameddig és amennyit csak akarnak. hogy "igen, minden fehér férfi ilyen paraszt mint ez!"  Irritáló, idegesítő, minden megmozdulása és megszólalása a cringe kategória, de nála most vissza kell kanyarodnunk kicsit a rejtély szálához és itt spoilerek jönnek.

 

 

vlcsnap-2023-02-16-11h15m40s902.png

 

 

 

Ragna : Normális esetben nem lennék ennyire spoileres, de a helyzet az, hogy a Velma akkora egy kupac szar széria, hogy a környezetemben élő trash rajongók is elfordultak tőle (max. 4 részt néztek meg belőle.). Így leleplezem a gyilkost, aki Fred anyja , Victoria Jones. Eleinte azt hittem, hogy az elkövető William Jones, az apuka (mivel az efféle woke hulladékokban a főgonosz MINDEN esetben fehér hetero férfi.), ám itt meglepett. Mikor az utolsó részben Victoria elmondta a teljes sztorit akkor logikusnak és összeépítettnek hatott. Ám a motiváció résznél kis híján lefejeltem az asztalomat. Ugyanis, a fia fejébe akart női agyat beleültetni, mivel elkényeztetett, semmihez nem értő barom. Elsőre még társadalomkritikát is ki lehet szűrni, a probléma sajnos ott leledzik, hogy ez inkább a „A fehér hetero férfiak mind szarzsákok.” felállást képviseli

 

 

 

vlcsnap-2023-02-16-11h10m23s670.png

 

 

 

Roland: Mondom, ez a szál nem volt annyira rosszul kitalálva, de ez tényleg max egy filmre lett volna elég. Lehet jobban is jártunk volna azzal. Akkor se lett volna jó. de legalább kevésbé lett volna kínos.

 

Ragna: Mellékszereplők tekintetében sem jobb a helyzet. Donna és Linda Blake, Daphne leszbikus nevelőszülei tény, hogy szeretik és védelmezik lányukat. Cserébe rendőrként olyan hülyék, hogy arra már szavakat nem találok (bár a teljes Crystal Cove rendőrállománya az.). Russell Peters, Velma apja lányához hasonlóan önző és szarik bele a környezetébe. Többet törődik új feleségével, Melissával és újszülött lányával, mint minden mással. Gigi, Norville barátnője (átmeneti ideig.) még szerethető karakter. Próbálja a srácot jó irányba terelni és emellé tökéletesen látja a környezetét. További mellékszereplők is vannak, de azok nem sokat nyomnak a latba. Viszont kérdezitek, hogy hol van Scooby-Doo, a széria kabalája? Hát, egyetlen hülye szóviccben köszön vissza, ami a Warner Bros abszolút szemenköpése. Ugyanis, szerintük GyErEkEs a kutya szerepeltetése. Szóval, ebben az egész hulladékban nem feltétlenül Mindy keze van a dologban.

 

 

vlcsnap-2023-02-16-11h04m51s049.png

 

 

Roland: Azzal jártunk a legjobban, hogy Scooby nem szerepel benne. Viszont itt meg kell jegyezni, hogy akárcsak a She Hulk esetében, a  Velma  is ledegradáló az emberekkel szemben, de nem csak a férfiakkal vagy a fehérekkel. Ó nem, itt mindenki le van degradálva a sárga földig. Legyen akár fehér, színes, Ázsia, meleg, leszbikus karakter, tök mindegy, itt mindenki egy utolsó véglény színtjére van ledegradálva, csak a főszereplő nem de azt tudjuk, hogy miért.

 

vlcsnap-2023-02-16-11h10m56s898.png

 

 

Ragna: Egy szó mint száz, a karakterek Norville és még talán Gigi kivételével egytől egyig borzalamsak. Viszont még egy kicsit  beszélnék a humorról, mert eszembe jutott pár dolog. Humor, mint olyan nem létezik ebben az atomkatasztrófában. Ugyanis, próbált társadalomkritikus és woke lenni egyszerre. Hogy ebbe mi a baj? Egyszerű, a woke humor úgy próbál viccelődni, hogy nem sért meg senkit. Ez viszont szeges ellentéte az olyan vicceknek, mint pl. a Family Guy vagy a South Park. Aki már woke szarnak nevezi, az biztos nem látta az első részt sem, mivel ott már rögtön a transzneműeket tiporják sárba. Nem nehéz kitalálni, hogy a humor, mint olyan nem létező fogalom, lévén a poénok 99%-a inkább gagyi és vérciki utalgatások. A megmaradt része képes volt megmosolyogtatni (ne adj isten kettőn nevettem is.), de ez két ok miatt működött. Vagy a „Vak tyúk is talál szemet.” elvet követte, vagy pedig annyira a nulla alá adtam a lécet, aminél ez már kész felüdülés volt. A negyedik faltörések pedig a She-Hulkkal egyenértékűek. NEM vicces az, amikor Velma megjegyzéseket tesz a klisékre, mivel ezt olyan undorító módon teszi, amire már én is csak a középső ujjamat mutatom. Erre rátesz egy lapáttal, amikor az eredeti showra próbálnak visszautalni. Igazi bicskanyitogató azon a ponton.

 

Roland: És asszem ezzel a végére is értünk. Mindent elmondtunk erről a nagy rakás szemétről.

 

Ragna: Igen, és most mindkettőnk nevében összegzem a látottakat és olvasottakat. Végeredményben elmondható a Velma sorozatról, hogy ez a legrosszabb sorozat 2023-ban. Állítom ezt olyan magabiztossággal, hogy még az év első harmadát tapossuk. Megbukott, mint Scooby-Doo spinoff, mint vígjáték, mint misztikus thriller… egyszóval mindenben. Csak a látvány és kevés poén miatt kap 1/10-et. Ám térjünk vissza a tárgyra, hogy mire fel feltételezem azt, hogy Mindy szándékosan és saját sértődöttségét felhasználva baszta el az egészet. Ehhez vegyük elő a tavalyi év legrosszabb Marvel sorozatát, a She-Hulkot és annak média visszhangját. Alkotója, Jessica Gao már az első résztől fogva posztolgatta azt, hogy aki már az első részt kritizálja, az mind kiégett, senkiházi fehér incel geci, akiket nyugodtan betakarhat földdel a sírásó a jó buzi kurva anyja mellé. (A mai napig erről pofázik és magyarázza, hogy miért nem szar a műve.). Mindy esetében viszont néma csönd és hullaszag. Annyira mélyen kussol és lapít, mint fing a gatyában. Ez már csak azért furcsa, mert ez a két hölgy kimeríti a femináci fogalmát. Vagyis, Mindy teljes mértékben haragszik a Warner Bros teljes vezetőségére, de ezt nem meri nyíltan kimondani, mert páros lábbal basznák ki. Helyette csak kényelmesen hátradől, észre nem véve, hogy a saját karrierjét is talán most fogja tönkre tenni.

 

Roland: Jön a 2.évad.

 

Ragna: Hogy mi a tosz?

 

Roland: Igen. Pár napja jelentették be, hogy érkezik a 2.évad hiszen még annak ellenére is, hogy utálják mint a bűnt, a sorozat igen magas nézettségi adatokat produkált és sok előfizetőt szerzett az HBO Max-nak, hiszen ahelyett, hogy más módon nézték volna meg az emberek, inkább előfizettek, hogy lássák tényleg olyan rossz-e mint amilyennek mondják. Úgy látszik itt működik a "negatív reklám is reklám" alapelv.

 

Ragna: Leszarom, én azt nem vagyok hajlandó megnézni. Inkább nézném meg újra a Shin Ikkitousen-t és a Futoku no Guild-et egymás után.

 

Roland: Egyetértek. Nos ez lett volna a Velma , mi megnéztük, hogy nektek ne kelljen! 1/10 nálam is is a végső értékelés. Sziasztok!

 

Ragna: Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9418051466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása