My Hero One's Justice kritika

2018.11.03. 10:10

Szegasztok. Még mielőtt bemutatnám 2018 legdepresszívebb animéjét, úgy döntöttem, hogy belevetem magam a BNHA játékadaptációjába. 3-4 óra játékidővel a hátam mögött bizton állíthatom, hogy ez a játék egész pofás és meg merem kockáztatni, hogy ha ebbe még extra munkát fektetnek, akkor nagyon jó játék is lehetne. Miért mondom ezt? Lássuk, milyen lett a One's Justice, amit a Bandai Namco tett le az asztalra.

 header_3.jpg

Mielőtt bármibe is belekezdenék, eloszlatom azt a tévhitet, hogy ez a játék az Ultimate Ninja Stormot másolja. Ez nem igaz! Lopott ez a játék a Dragon Ball Z Budokai Tenkaichiből és a Xenoverseből is, meg még ki tudja mennyi más Bandai Namco játékból. Ergó: Amennyire az anime kerüli az eredetiséget, a játék is így tesz. Ez természetesen nem negatívum, hiszen nem egyszer volt példa arra, hogy a másolat néha jobb volt, mint az eredeti!

 45529856981_877bf6dc5c_b.jpg

A Sztori móddal kezdeném, ami számomra fejvakarást okozott. Bárki, aki játszott az Ultimate Ninja Storm számozott címeivel, tudja, hogy a sztori fluidan halad az anime történéseivel. Itt viszont úgy döntöttek a One's Justice esetében, hogy az első évadot pár mondattal lerendezik, és a második évad felétől (pontosabban, amikor Gran Torino képzi Midoryat) kezdünk és az All Might vs All for One-ig tart. Persze, itt nem ér végett a sztori. Ha kijátszottuk a hős oldalt, akkor a gonoszok szemszögéből játsszuk le a sztori másik felét, így képezve egésszé a sztorit. ÉS VAN MÉG! Ha ezt is kijátszottuk, akkor megkapjuk a Tournament Arcként funkcionáló Sport fesztivált is. Tehát, az alapok jók, mégha kicsit fejvakarást okozott nekem az utolsó kioldandó is. Cserébe, a hős oldal kijátszása után játszható lesz All for One. 

 my-hero-ones-justice-story-mode.jpg

Technikai oldalról viszont nem érheti rossz szó. A látvány az animéhez hasonlóan nagyon jó. Ehhez még hozzájárul a mangás átvezetők, amik alatt az eredeti seiyuuk szólalnak meg, hozzáadva a hangulathoz. Harc közben is egy-két erősebb csapásnál még a hangeffektek is hozzájárulnak ahhoz, hogy egy megelevenedett mangát kapjunk. Zenei téren sincs kivetnivaló, de ott annyira nem remekel a játék. A Bandai Namco szokásához híven nem az anime zenéit használja, hanem saját zenét kevert alá. Sebaj, mondom én. Nem ér fel a zenékhez, de annyi baj legyen. Teszik a dolgukat.

 my-hero-ones-justice-muscular-fight.JPG

 Játékmenet tekintetében, mint bármelyik fontosabb Bandai Namco anime játék szintúgy ügyesen levizsgázott, mégha találtható néhány hiba. Az UNS-hoz hasonlóan ez egy 3D-s adok-kapok 23 karakterrel, rombolható arénákkal és még olyan arénát is kapott, ahol Ring Outtal is lehet nyerni. Az irányítás fluid és egyszerű megérteni. Mivel minden karakter ugyanúgy irányítható, ezért lexikon méretű kombó ismeretre nem lesz szükség. Sokkal inkább az ehhez hasonló játékokhoz hasonló reflexekre, gyors döntés képességre. Viszont! Vannak olyan esetek, ahol egy kicsit javítani kell a hitboxokon, mert pl. Bakugo esetében hiába sütöm el az első Quirkjét (lényegében Justsuk itteni megfelelője.) és tarfálom telibe az ellent, szimplán átsuhan rajta. Bár, ezeket egy-két ingyenes patch ki szokta javítani, szóval nem gáz. A Quirk technikákból minden karakternek van kettő+egy sidekickekkel elkövettett közös csapás, ami viszi mindhárom Quirk csíkot, de a legtöbbet sebez. Röviden és tömören a játékmenetről annyit, hogy szórakoztató és bármikor leül az ember és képes vele legalább egy-két órát elszórakozni.

 my-hero-ones-justice-1.jpg

Sajnos a játék nem tökéletes! Egyrészileg kevés a karakter szám. 23 játszható karakter, amibe bele van számolva a 3 DLC karakter. Tény, hogy az alapok megvannak, akiket láttunk harcolni, de Pl. Mineta, Midnight, Mount Lady, Mei sehol nincsenek benne. Ez azért eléggé gáz, ha az UNS 2-ben több volt a választható karakter még a klón karaktereket is kiszámolva. És még a játéknak van pofája Nomut választani a sztorin kívül is, pedig nem választható karakter. Továbbá, ha nincs BNHA rajongó barátod, akivel tudtok játszani, akkor hamar unalomba fulladhat az egész. Bizony! Nem sok mást kínál a játék a sztorin kívül. Az Arcade mód még jó szórakozás lenne, ha lenne legalább annyi jutalma, hogy az adott karakterhez írtak volna valami befejezést. A Mission mód még menthetné a helyzetet, de azt sem találom hosszútávú szórakozásnak. Akkor marad az online multi. Vagy nem! PC-n online játszani egyenesen rémálom. Egy napi próbálkozásom úgy járt, hogy kezdődik a meccs és az első ütésváltásnál kidobott a szerver. Ez igencsak furcsa, hiszen a UNS 3 Full Burst óta lehet PC-n multizni. Akkor mire fordították az energiát a készítők a multi kijavítása helyett? Kozmetikai cuccokba. Ez még lehet jópofa, ha nem lennének olyan karakterek, amiknek nagyon szűk a lehetőségük. All For One és All Might remek példák. Ám alkottam itt is pár skint, amik szerintem egész pofásak lettek.

Értékelés:

Pozitívumok:

- Látvány

- Zenék

- Irányítás

- Harcrendszer

- Kozmetikai cuccok

- Quirkek

- Sztori mód (mégha egy kicsit érdekes húzásokat vetettek be)

Negatívumok:

- Kevés karakter

- Korlátozott kozmetikai lehetőségek bizonyos karaktereknél.

- Csapnivaló multi

- Egyedül két óra után unalomba fullad a tartalmatlanság miatt.

Végső eredmény: 70% Jó!

Ez egy jól összerakott, pofás darab. Ha a Bandai Namco még törődik vele és kijavítja a fent említett negatívumokat, akkor méltó helye lehet a Naruto és a Dragon Ball játékok mellet. Ennyi voltam mára, Szegasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4914341339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BlancheWinterbell 2018.11.05. 16:15:23

Mi 2018 legdepresszívebb animéje?

Ragnafan1992 2018.11.05. 19:25:17

@BlancheWinterbell: Hangulatában a legdepresszívebb. Legalábbis a véleményem szerint. Eddig kétszer megnéztem és ugyanaz a véleményem. Jó anime.
süti beállítások módosítása