Sziasztok!

Nos tehát itt az alkalom hogy a 20 kedvenc filmem után most megosszam veletek azon filmek listáját amikre a ma napg rágondolva felteszem a kérdést hogy hogy tudtam ezt a szart megnézni!

Kezdjünk is neki!

20.Helyezett-Hófehér és a Vadász

tn_hofeheredavadasz_1.jpg

Hogy mi a baj ezzel a filmmel? A Válasz alapjáraton semmi. A Történet nagyon jó,a látvány és a jelmez szintúgy kiválóak és ezek mellet még a látványeffektek is jól vannak megcsinálva. Charlize Theron pedig telitalálat a gonosz királynő szerepében. Mégis akkor mit keres itt? A Válasz egyszerű: Kristen Stewart. Ugyanolyan dögunalommal és fapofával játssza végig az egészet mint minden más filmjét. Az alakítása mondhatni siralmas és voltaképp miatta hatalmas csalódás ez a film.

19. Helyezett: Talpig Zűrben 3

Problem_Child_3.jpg

A Talpig Zűrben 1 része egy fergeteges családi komédia John Ritterrel a főszerepben, tele heyzetkomikumokkal . A 2.rész fogjuk rá hogy 1 szódával elmegy, a 3. rész viszont vontatott,unalmas és felesleges.Senki nem vállalta az újabb szériát,így teljesen új színészek vették át a stafétát akik annyira erőltetetten játszanak hogy hozzájuk képest a kiscsávó  a Troll 2-ből egy Marlon Brando. Azért 1-2 viccesebb pillanat ebben is van de nem éri meg rá pazarolni az időt.

18.Helyezett: A Hobbit

250px-A_hobbit_-_Váratlan_utazás_poszter.png

Most gondolom sokan bemutatjátok nekem a középső ujjatokat és a pokolba kívántok és értetlenkedve kérdezitek hogy mit keres ez itt? A Gyűrűk Ura egy olyan film ami tartalmaz mindent amit egy magamfajta fantasy rajongó szerethet emelett még izgalmas is és iszonyat látványos. Mikor hallottam a Hobbit-ról na gondoltam hogy ezt meg kell néznem,"sajnos" nem tudtam moziban megnézni ezért letöltöttem és nagy reményekkel ültem le elé. Kb fél óra után már nagyon gondolkodtam rajta hogy kikapcsolom és rá 10 percre meg is tettem. Egyszerűen untam az egészet. Lehet hogy a hiba bennem van de számomra a Hobbit több volt mint unalmas.

17.Helyezett: Zimmer Feri 2

Zimmer_feri_2_poszter.jpg

A Felesleges folytatások mintapéldánya. Unalmas, a színészi játék erőltetett , a ferde kameraállástól és a gyorsított beszédtől meg tengeri beteg lesz az ember. Ami működött az első részben ami egy hatalmas vígjáték az ebből mind hiányzik.

16.Helyezett: Éjsötét Árnyék

ejsotet_arnyek.jpg

Csak egy kérdésem lenne Kedves Tim Burton Úrtól: MIÉRT? Miért kell ilyen filmeket csinálni. Már az Alice sem volt egy nagy szám mert azt még meg lehet egyszer nézni ,de ez egyszerűen kiábrándító. Johnny Deppmint vámpír annyira hiteltelen mint a patiszon robi és sajnos a többi szereplő sincs a helyzet magaslatán. Igazából ebben a filmben nincs semmi Tim Burton-ös. Viszonyításképp itt van Burton egy korai munkája ami alig 6 perces mégis ezerszer jobb mint ez.

 

Na ilyennek kell lennie egy Tim Burton műnek kérem szépen.

15.Helyezett: A Flinstone Család

MV5BMTQ0MDY5MzQ2OF5BMl5BanBnXkFtZTYwOTc0MTg4._V1_SX214_.jpg

Ez a film egyszerűen vérciki. Nem értem miért kell alapjáraton jó mesefilmekből hulladék élőszereplős filmeket csinálniuk. Valaki meg már árulja el nekem hogy hogyan kaphatta meg Rosie O Donell Irma szerepét mikor nem is hasonlít rá. Mondjuk az alakítása is pocsék, Elizabeth Taylor és Halle Berry azok akik úgymond próbálkoznak összehozni színészkedés alatt csinálni is valamit , illetve a látvány se annyira rossz. Mondjuk a CGI Díno borzalmas.

14.Helyezett. LOL

LOL_2012_movie_poster.jpg

Ez a film két dologról szól kérem szépen. Az első: Hogy egy csapat idegesítő tini végig fészbukozik és csetel másfél órát és rinyálnak . A második meg az hogy Miley Cyrus fényezhesse magát. Komolyan ez a film van annyira álszent és szar mint a boltkóros naplója. A Vicc az hogy ennek is van egy francia eredetije amiben szintén Sophie Marcue játszik és állítólag az nem is olyan rossz. Aztán a rendezőnő gondolt egyet és leforgatta ugyanazt csak Amerikában. Miley alakítása csapnivaló,Demi Moore ugyan alakít valamit de ő se kap Oscart érte, a mellékszereplők unalmasak, a szerelmi szál marha erőltetett. Lehet hogy a hiba bennem van mert nem vagyok az úgynevezett 'Új Generáció" tinije akik ha nem oszthatnak meg mindent fészbukon akkor abba belehalnak (bár tennék is meg) de ez egyszerűen felháborító.

13.Helyezett: Csajozós Film és társaik

csajozos_film_magyar_poster_nagy.jpg

Szerintem erről nem is kell mondanom semmit,Sorterék úgyis kivesézték őket már jó alaposan.

12.Helyezett :Scooby Doo

Scooby_Doo_-_A_nagy_csapat_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mégis kinek volt az a fasza ötlete hogy a Scooby-Doo-ból élőszereplős film kell? Az eredeti rajzfilm a gyerekkorom egyik kellemes emléke míg a mai scooby sorozatok egytől egyig borzalmasak. De nem olyan borzalmasak mint ez. Az a CGI Scooby k@va ronda.  A Színészi játék förtelmes,külön kiemelném Sarah Michelle Gellart és Rowan Atkinsont akik a sorozatataikban brilliroztak ,itt viszont elvéreznek akárcsak a többiek. Emmellett irtó gusztustalan is. A Folytatás meg ...... arra inkább nem is mondok semmit.

11.Helyezett: Batman és Robin

batman_and_robin_1.jpg

A Batman széria szégyene. 8 Arany Málna jelölés ,ebből egyet meg is nyert . A Látvány annyira giccses hogy egy epilepsziás halálos rohamot kap de amin igazán elvérzik az a színészi játék. George Clooney Batman egyszerre pocsék,unalmas,kiábrándító  de akik igazán megérdemelnének egy tarkónlövést az Chris O Donell és Alicia Silverstone (mellesleg ő nyerte meg az arany málnát)  mert nem elég hogy az általuk alakított karakterek feleslegesek,amit ezek ketten színészet alatt produkálnak azon még Adam Sandler is sírógörcsöt kapna. De egy valamit elismerek mégpedig azt hogy Uma Thurman ki@szott jól néz ki,Arnold Schwarzenegger pedig... hát ő Arnold Schwarzenegger.

10.Helyezett: Honfoglalás

honfoglalas_film_1074410_6218.jpg

Már kiskoromban sem szerettem ezt a filmet, és így 25 évesen csak még jobban utálom. Se füle se farka az egésznek, Történelmileg néhol megkérdőjelezhető, de ami ezt is tönkreteszi az a színészi játék. Franco Nero egy valamit tud,iszonyatosan jól tud mereven nézni de az alakítása egy nagy 0,aki viszonylag jól játszik az Sinkovits Imre. Remélem egyszer jobban megcsinálják,habár már most látom a plakátot : ÁRPÁD VEZÉR SZEREPÉBEN CSÁNYI SÁNDOR.

9.Helyezett: WALL-E

wall-e_dvd.jpg

Nem szeretem a Pixar animációs filmeket. A Wall-e azonban még az összes többin is túltesz. Moziban néztem meg és fél óra után azon veszem észre magam hogy kezdek bealudni rajta. Egyszerűen semmi nem történik benne ami akár egy kicsit is érdekelne és azt mondhatnám rá "Na ez tényleg jó volt".

8.Helyezett: High School Musical

28282_hsm1.jpg

Ezt a celluloid hulladékot kizárólag a 14 éves Hannah Montánán felnőtt tini@ák tudják élvezni.  Emlékszem mekkora hype-ja volt anno ami aztán szerencsére lecsengett elég hamar bár még az is túl sok volt belőle.

7.Helyezett: Alkonyat (inkább takonylat)

1964527_c391dc9805ef339ba06f840166286c52_l.jpg

Na ez meg a másik jómadár. A Csajok szeretik,a pasik utálják. Szerintem erről sem kell elmondanom semmit hiszen a rajongók és a nem rajongók még mindig ölik egymást.

6.Helyezett: Lovely Complex Live

mainawk.jpg

Vegyük a HSM-elt ,cseréljük le benne a szereplőket japánokra,tegyünk bele még több erőltetett jelenetet és egy 40 éves faszival eljátszatott kishúgot és megkapjuk a Lovely Complex Live-ot. Ez  a film totálisan le van húzva a rajongók körében,maga az anime egyébként szerintem egész jó. Egy kellemesen vicces kis szerelmi anime. Ez viszont bűnrossz.

5.Helyezett: Jack És Jill

jack_es_Jill_poszter.jpg

Wááá. Még is most is összeszarom magam ijedtemben  mikor meglátom ezt a női arcot. A Mai napig rémálmaim vannak tőle. Legendásan szar film.

4.Helyezett: A Passió

passio.jpg

Ha hasonlítanom kéne valamihez az egész filmet illetve  a hype-ot körülötte akkor azt mondanám hogy a Passió a filmek Elfen Lied-je. Gyűlölöm ezt a filmet. Sokáig nem is akartam megnézni aztán egyszercsak beadtam a derekam és mikor végignéztem annyi maradt meg bennem hogy James Cavielzilt két órán át kínozták és ezzel akart minket Mel Gibson bácsi megtéríteni. Ez nem más mint az álszentség és a pofátlanság csúcsa kérem szépen. És mondom mindezt úgy hogy nem érdekel különösebben a vallás kérem szépen. Két ok miatt nem került bele a Top 3-ba,az egyik a zenék amik gyönyörűek ,a másik pedig Monica Belluci aki még mindig csodálatos.Viszont mennyire érdekes hogy Russel Crowe Noé filmjénél most dettó ugyanezt játsszák el,már 10 országban tiltólistán van és egyéb ilyen vallásos szarságok mennek körülötte, de kivételesen az meg engem érdekel.

Na jöjjön a Top 3.

3.Helyezett: Álom.Net

alomnet_plakat.jpg

Inkább Rémálom. Ez a magyar filmgyártás szégyene,komolyan ezt is csak Hannah Montana meg egyéb ilyen mutánsok rajongói tudják élvezni. Amúgy a film a Hajrá Csajok filmek alapján készült,sok jelenetet többek közt a telefonba rinyálást is a 3.részből vették át. A Színészi játék legendásan pocsék,az egyetlen dolog ami némiképp tetszett benne az az ahogyan a főszereplőnőt a gót húga folyton lealázza.

2.Helyezett: Dragonball Evolúció

poster-hd-dragon-ball-evolution.jpg

Gyűlölöm,Gyűlölöm,Gyűlölöm ja és ha nem mondtam volna Gyűlölöm. Egyszerűen felfoghatatlan hogy hogy merészeltek az amcsik egy ilyen szintű szart kiadni magukból. A Sztori-t igazából megint csak a 14 éves tinicsajoknak írták,tele van logikai baromságokkal pl: MIT KERES ITT GOKU NAGYAPJA MIKOR MÁR A SOROZAT IS ÚGY INDUL HOGY Ő HALOTT? A Színészi játékra még a szar fogalom is jóindulatúan hangzik,amit Justin Chatwain leművel Goku-ként az kimeríti a szar fogalmat, Ifjú Sátán meg ahogyan kinéz... atyaisten az a maszk. Az még a 90-es években is gáz lett volna hát még itt. Nem értem hogy adhatta Toriyama Akira egy ilyenhez a nevét. Meg egyáltalán minek kellet ezt megcsinálni? Vagy ha mégis kellet akkor ne úgy csinálták volna hogy megnéztek pár részt az animéból aztán ledirigálták hogy hogyan kell a dolgoknak történniük. És nagyon úgy látszik hogy amcsik nem nagyon akarnak leállni az animeadaptációkkal. Ugyebár készül az Akira és a Death Note is,A Ghost in the Schell is tervbe van véve habár azt csicsergik hogy az Steven Spielberg akarja megcsinálni mert nagy rajongója a filmnek, A Bleach Live is tervben van ,omg mi lesz itt még: Soul Eater Live Tim Burton-től vagy Elfen Lied Live? Bár az inkább már pornó lenne.

És akkor most jöjjön az 1.helyezett. A Film ami meggyalázta a magyar rajzfilmgyártás egyik mestermunkáját. Ebből nyílván már rá is jöttetek:

1.Helyezett: Kis Vuk (nagy szarban)

kis_vuk_cover.jpg

Erről a disznóhányásról nem tudok nyilatkozni a jóizlés határain belül. Felesleges,Ronda,Jellegtelen,Kis Vuk hangja ki@szott idegesítő,A Szerelmi szálak erőltetettek,tele van animation fail-ekkel, Az ember szereplőket egy ágyúval kéne agyonlőni főképp Alex-et, meg úgy általában mindenkit akinek köze volt ehhez. De akkor át is adom  a szót Dancsó Péter Úrnak aki bővebben tud véleményt kifejteni erről a lószarról.

 

 

Nos tehát ez lenne az a 20 film amikre rossz emlékkel gondolok vissza. Van benne pár tényleg szar film,néhény csak nekem nem tetszett szerintem de hát ezt nevezik véleménykülönbségnek.

Ennyi Voltam mára SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr505851586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.09. 21:07:24

pár film az én listámon is szerepelne :)

kastor 2014.03.09. 22:41:02

Szerintem a Hobbit nem unalmas, életem második legjobb filmje, és ha unod attól még nincs benne annyira sok hiba, én kapásból 50 filmet tudnék mondani helyette, és ha attól hogy unalmas szerinted attól még nem tudsz másik negatívumot mondani, én már láttam olyan filmeket amik unalmasak, rosszak, a látvány hányingert okozott, pocsék színészek, rossz zene, és szinte semmi sem működött benne pl:Terminators nincs megváltás vagy a Hideglelosdi.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.10. 15:10:42

a kis vuk, dragon ball evolution bár itt megjegyezném, hogy a dragon ball készítője már számtalan shithez adta a nevét , lásd a két utolsó dragon ball movie .High School Musical,az alkonyat is ott lenne. A többi filmnél láttam már rosszabb filmeket is.

A wall e nekem tetszett, gyerekeknek való aranyos kis történet ,nem feltétlenül úgy kell szemlélni mint egy animét. Alapvetően nyugaton más korosztálynak készülnek az ilyen filmek, s most lehet olyan hozzászólást tenni, hogy hát de hát de a pixar felnőtteknek is csinál .Nem a pixar csak gyerekeknek csinál, amit esetleg a felnőttek is élveznek. Gyerekmesének meg egész jó volt a wall e.

A honfoglalást gyerekként általános iskolában láttam, az osztállyal, nekem anno tetszett, persze felnőtt fejjel már gagyi, de azért nem egy legrosszabb film listában a helye. Hmmm a Hobbitnak sem ott lenne, igaz szar film, és elvan nyújtva ,de azért lényegesen rosszabb nála mondjuk bármely más zs kategóriás fantasy amit uwe boll készített.

Helyezett-Hófehér és a Vadász meg olyan 5 pontos film egy 10 es skálán amolyan rossz film ,de semmilyen hatást nem vált ki belőled azonnal elfelejted, én ezt az én listámra nem tenném fel. Helyette szintén egy uwe boll filmet függesztenék ki ami botrányosan rossz :D

A passio érdekes volt, persze persze szadomazo film az egész, de ha belegondolunk valami hasonló lehetett anno,hiszen jézus élt és létezett. Nem nem vallásos maszlag, tényleg egy élő létező személy volt ,a csodái meg nem akarok senkit sem megsérteni de kitalációk, pár évtizeddel később hogy maga a kereszténység sikeresebb legyen felturbózták egy picit a történetét, s a zsidó szokások egy részét is kivették a kereszténységből hogy más népek között is terjedjen, de amúgy abszolute eltudom képzelni, hogy anno így kínozták meg az embereket kivégzés előtt, sőt sokkalta rosszabbul is. Nem volt egy fényes kor, pl a dákokat teljesen kiírtották a rómaiak.(Nem nem a románok nem dákok :D ,meg nem is rómaiak de ez már más történet )

Jack és Jill: Hmm sandlar ahogy öregszik egyre szarabb filmeket csinál. Talán a pályája csúcspontja az 50 első randi volt, onnan pedig a lejtő lefelé vezet, a jack és jill is egy shit movie, már öreg szegény na :D meg kell élni valamiből :D

A scooobydoo: A 6 éves unokaöcsémnek a kedvence, így nem mondhatok rá rosszat (mivel most megy suliba ezért úgyse tudja elolvasni, ja egy ritka szar film igazad volt ezzel kapcsolatosan :D )

A zimmer feri 2 fölösleges második rész. A többi filmet meg nem láttam ,így azokról véleményt nem tudok alkotni :D

kastor 2014.03.10. 15:54:56

@Palacsintaxx: A Hobbit miért lenne szar?

kastor 2014.03.10. 16:03:44

@Palacsintaxx: A Hobbitnak csak azt a negatívumot tudod mondani hogy el van nyújtva te sem értetted a filmet, én egy másodpercig sem untam a hobbitot az első része rohadt jó volt a második része pedig sokkal jobb, és attól hogy szerinted unalmas film attól miért lenne szar, hiszen egy szar filmben a látvány nem lélegzetelállító és a zene nem jobb mint a gyu-ban és a színészek nem tökéletesek, és a hobbitban van harc jelenet igaz kevés de az ami benne van ott a látvány és a zene lélegzetelállító és maga a koreográfia is rohadt jó.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.10. 18:30:24

@kastor: azért rossz kasztor, vagy szar, mert 3 részre elnyújtották a könyvet, ami alapvetően egy gyerekmese. A színészi játék közepes. Sok olyan dolog van benne, ami csak töltelék, így a korábban könyvben pörgős történetből csináltak egy unalmas túrát. A törpök karakterei nevetségesen lettek megkreálva, tulajdonképpen az egész fajt kiviccelték, és egy egy szeteoripiát. Az meg hogy nem értettem a filmet? Ne haragudj ,de én elég sok fantasy filmet és könyvet olvastam. Köztük a gyűrűkura trilógiát hozzá a hobbitot és a szirmarillokat ,meg még pár kiegészítő kötetet. Egy szar filmben is lehet a látvány lélegzetelállító , a film azért rossz mert a története rossz és unalmas. Ne haragudj, de 2014 ben engem látvány orgiával már nem lehet megvenni, elvárom, hogy a történet is jó legyen ,és a színészi játékkal. Ennyi róla a véleményem. Csak annyit tudsz felhozni a hobbit számlájára, hogy szép ennyi. Mást nem és kész. A fő ismérve viszont nem a látvány, persze kell egy alapnak lennie, de emellett egy jó történetnek is szerepelnie kell,ami fontosabb mint a látvány. Lehet, hogy neked tetszik ,de engem arról úgysem tudsz meggyőzni, hogy maga a film jó. Szerintem rossz és ezzel nem csak én vagyok egyedül, a könyvet megsem közelíti. S most mondhatod hogy egy könyvből sem csinálnak jó filmet, erre meg azt tudom majd válaszolni, hogy mégis a gyűrűkura jól sikerült 3 könyvből amelyek darabja 3-4* hosszabb volt minimum csináltak 3 filmet és ez így jó. Ne haragudj de nevetséges amit a rendező ezzel a történettel tett.

kastor 2014.03.10. 19:13:35

@Palacsintaxx: Ez közel sem a rendező hibája hanem a stúdióé és szerintem a történet nem unalmas, a törpök karaktereit jó megcsinálták, és a színészek kifogástalanok, a harcok rohadt jók benne és én egy másodpercig sem untam, és a hobbitot alapból nehezebb megfilmesíteni, a rendező és a csapata kihozta belőle a maximumot, ha két részes lett volna akkor ott lett volna vége a hobbit 1-nek amikor SPOILER!!!! találkoznak bardal,és számomra ez életem második legjobb filmje nekem nagyon tetszett.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.10. 20:12:53

@kastor: ez nem a stúdió hibája, hanem a rendezőé :D ő akarta három részre osztani :D azt a filmet ,amit 1 részben meglehetett volna csinálni. Azért ne haragudj, ha a gyűrűk ura 3 könyvét egy egy részben filmvászonra tudták vinni akkor ezzel is megtudták volna csinálni. Na de vitatkozni nem akarok veled neked ahogy fentebb írtad ez volt életed egyik legjobb filmje, én ennél sokkalta jobbakat is láttam már, így magasabb a mérce nálam filmek terén. Egyéni ízlés kérdése, kár ezen vitatkozni. (A történet nekem továbbra is unalmas, a törpök karakterei meg nevetségesek,a harcok gyenge közepesek).

kastor 2014.03.10. 20:56:21

@Palacsintaxx: De a stúdió hibája és én is láttam nagy klasszis filmeket mint pl: SW, JP és ilyen nagyokat attól még én nagyra tartom ezt a filmet, és a hobbit 1-ben a harcok jók de nem kiemelkedők de a hobbit 2-őben a harcok sokkalta jobbak és zenei téren talán még a gyu-t is felülmúlja, elég csak ezt meghallgatni, és ha nem is szereted a filmet de elkel ismerned hogy a zenét kibaszott jók.
www.youtube.com/watch?v=z_Z8Rrrqe88
www.youtube.com/watch?v=y3X1ycCg_7k

kastor 2014.03.10. 21:03:33

@Palacsintaxx: Én inkább a film nevű szennyet untam de halálra címe transformers 3 unalmas volt a látvány szép de nem nagy cucc ezen kívül szinte semmi sem létezett benne.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2014.03.10. 21:38:45

A Hobbit eleje volt unalmas csak, kb az első 50 perc :DD
szal nem volt okos döntés kikapcsolni.

kastor 2014.03.10. 21:55:16

@viktor900: Én még ott sem untam, de igazad van.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2014.03.13. 22:24:53

@Palacsintaxx: Még így is jobbak a törpök karakterei, mint a könyvben.
Plusz nem csináltak a törp fajból viccet. Imádom a törpöket, a fantasy műfajon belül ők a kedvenceim, rengeteg plusz infót olvastam róluk, hogy egyes szerzők mégis milyen gondolat menet után adtak többet és többet hozzájuk. Az már más kérdés, hogy ezek a karakterek kissé "lazábbak" az első részben.

HimuraHun 2014.03.14. 19:22:18

Passióval kapcsolatban én nem értem mire gondolsz álszentség alatt. Burkolt zsidóellenes propaganda.
A Wall-e pedig egy remek film, mely a környezetszennyezés ellen propagandál a maga módján. Na de mindenki maga dönti el , hogy mit utál...

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.14. 21:48:25

@:{) MIKI (}:: hát nem tudom Miki, nekem elég ügyefogyottnak tűntek,más műhöz képest. A ruházatuk, a viseletük pedig nem feltétlenül törpös:D egy hobbit természetéhes sokkalta jobban eltudnám képzelni ezt az ábrázolás módot.

@kastor: a transformers valóban unalmas látvány film,én nem ezekre gondoltam jó film terén. Mondjuk ajánlanám figyelmedbe ha fantasyt akarsz nézni a Csillagport, ha viszont mást is bevesz a gyomrod akkor, amerikai psziho,hannibál trilógia(a hannibál ébredése nem tartozik bele) Gattaca,amerikai história x, stb... tudom nem illik de belinkelem neked az én listám : raven01988.wordpress.com/2014/01/26/top-10-moviefilm/ itt bővebben olvashatsz róla, a listában nem szerepel minden kedvenc filmem ,ajánlom figyelmedbe az ajánlott és szintén nagyra becsült filmek részt is, ami a lista utáni bekezdésben szerepel. Ha jó filmet akarsz, innen csipegess . Persze egyéni ízlés kérdése minden.

@HimuraHun: nem hinném hogy a passió zsidó ellenes lenne. Alapvetően csak szárazon ábrázolta ,hogy mi történhetett. Ha megnézed, az első keresztény hívők zsidók voltak, maga a keresztény vallás is egy zsidó szektaként kezdtem ,ami jézus halála után kb 90 évvel szakadt el teljesen ,hogy kiteljesedjen és nagyobb tömegekhez szóljon.

Velvet98 2014.03.15. 12:04:27

A Wall-E, mint legrosszabb filmek egyike? Jó, elfogadom, ha nem tetszik, de ha pont neked nem jön be és szimplán untat, attól még nem lesz egy, a legrosszabbak közül.

HimuraHun 2014.03.15. 16:08:39

Igazából összerakva Mel Gibson antiszemitizmusát(melyre volt példa amikor részegen zsidózott a rendőröknek) és a tényt, hogy a Passió arról szól szinte , hogy a zsidók öletik meg Jézust, mondhatni, hogy eléggé azt sulykolja, hogy a zsidók hibája az is, hogy a Megváltó meghalt.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.15. 21:16:53

@HimuraHun: hááát ha belegondolsz :D részben ők is felelősek érte, de ha jobban belegondolsz végülis jézus is zsidó volt, annak a népnek a tagja. S az egész alapvetően inkább egy egyszerű vallási/politikai ármány volt. Megöltek egy olyan embert, akinek a vallási szektája ,mert akkor még a keresztény vallás még csak a judeizmus egyik iránya volt, pontosabban egy féle szektája, túl sikeres lett, s ez nem tetszett az akkori zsidó vezetőségnek, főleg hogy véleményt is nyilvánított, na meg a rómaiakat is lehet okolni ezért, de akkor szerintem ez elég gyakori volt. Mármint az embereket elég gyakran büntették halállal hasonló vagy kisebb bűnökért.

HimuraHun 2014.03.16. 09:24:16

Rómaiakat nem érdekelte a dolog. A zsidók voltak akik addig lobbiztak, amíg halálbüntetést szabtak ki rá. Mellesleg Jézus bűne is pont azért volt súlyosabb, mert zsidóként mondta , hogy Megváltó. Amivel annyi gond volt csupán, hogy ellenkezett a zsidó vallás Megváltójával, aki egy harcos, Jézus meg lehetett 50 kiló... :D

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.16. 17:26:32

@HimuraHun: szerintem ez már picit csavarása a valóban megtörtént dolgoknak. Szerintem a rómaiak minden olyanban érdekeltek voltak, ami lázadást szíthat egy adott tartományon belül, és ezt igyekeztek csírájában elfojtani. S tudod milyenek az emberek ,persze hogy akik vallási vezetők voltak, nem tetszett nekik, hogy egy szekta kezd sikeres lenni,amely olyan tanokat hirdet, amely nem feltétlenül egyeztethet össze az ő elveikkel/elvtelenségeikkel. Már akkor is próbálták eltenni az emberek, az ellenlábasaikat ,ilyen olyan módszerekkel.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2014.03.16. 22:34:36

@Palacsintaxx:
Attól, hogy hosszabb útra indultak és nem vettek fel vastag harci páncélzatot, attól még törpösök maradtak és jól bemutatják, hogy milyen társadalmi rétegek vannak náluk. A fegyvereknél meg leszakadt az állam. Bár mondjuk az nem ér, hogy a többségük nemesi vérből származik.
Majd nézd meg a Witcher 2 videójátékot, ott sincsenek ilyen nagy páncélzattal rendelkező törpök és az egy sokkal "valóságosabb" fantasy világban játszódik.

kastor 2014.03.17. 22:41:36

@:{) MIKI (}:: Szerintem királyul néznek ki a páncéljaik, fegyvereik és valahogy meg kell külsőre különböztetni őket.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.18. 15:49:12

@:{) MIKI (}:: Mit nézzek meg a Witcher 2 őn? Alapvetően ,az egy lengyel fantasy világ,ami a magyar M.A.G.U.S-hoz hasonló. Semmi köze a tolkien által ábrázold fantasyhoz. Ezzel az erővel mondhatnád a forgotten realmset is ,ahol éppen az egyik törp, egy druida lett. Minden egyedi fantasy világnak megvannak a lefektetett szabályai. A hobbit film által ábrázolt törpök egyáltalán nem tolkienesek, talán legjobban inkább a walt disney világhoz tudnám őket kötni (hófehérke és a hét törpe mese) . Maga tolkien világa is elég valóságos, annyi különbségvan mondjuk az általad említett witcher (amiből van egyébként könyv is nem csak játék) és a m.a.g.u.s világok között, hogy tolkien nem dolgozik árnyalt szürke karakterekkel. Nála az esetek nagyrészében egy éles határvonal húzódik a jó és a rossz között, míg az előbb felsorolt világokban ez a határ elmosódik, és áthajlások vannak.

A páncéljaik nevetségesek voltak, a többi törp szerepe teljesen felveszett. A törp vezér meg egy az egyben egy aragorn utánzat törp kiadásban,de ezen nem fogok veled összeveszni, mind a kettőnknek más a véleménye. Ha neked bejött ,hát legyen így .

Ricz the Ronin 2014.03.28. 02:53:44

@HimuraHun: Az a vicc, hogy valóban, de álljunk meg egy szóra. A Shop Stop 2-ből idézek (lehet nem lesz pontos, de a lényeg ez): "Nagyon fasza könyv ez a Biblia, nagyon durva dolgokat írnak benne. Például: tudtad, hogy Jézus zsidó volt?" Amúgy ezt a témát, hogy a zsidók ölték meg Jézust már Karinthy is eljátszotta a Barabás novellájában, holott ő nem volt antiszemitának nevezhető.
Pilátus a római jog értelmében cselekedett, levette a kezét az ügyről, miután pár agitátor hangjára a tömeg Barabás szabadon bocsátását követelte. Ez volt a híres: "mosom kezeimet". Vagyis azt mondta: "a ti döntésetek, a ti törvényeitek szerint bűnös, nem az én törvényeim szerint". És Róma, akár mennyire is rátelepedett Júdeára, meghagyta a vallást és a társadalmat érintetlenül, helyette civilizációt vitt nekik (híres jelenet: Brian élete - Mit adtak nekünk a rómaiak?!) Egyedül a barbár törzsekkel, ibérek, kelták, illírek stb. volt elnyomó, mivel ezek társadalmi felépítése veszélyeztette a római patriarchális rendszert. Miért? Mert ezeknél a népeknél a nő hatalommal is rendelkezhetett, valamint törvényeik voltak a gyerekek, öregek és fogyatékosok ellátására, gondozására. Ezt a rómaiak pedig tűzzel-vassal irtották. A zsidó nép társadalmi berendezkedése meg megfelelt a rómaiaknak, noha vallási szempontból veszélyesek voltak a monoteista (egyistenhitű) nézeteikkel. Mégis megtarthatták, gyakorolhatták.

Számomra a Passió inkább annak a színtiszta bemutatása, hogy milyen kegyetlen is tud lenni az emberi faj azzal szemben, aki a javát akarja szolgálni. Nem akarok párhuzamokat vonni egy bizonyos csoporttal és helyzettel, de ott és azok terén is pont ezt látom, tapasztalom.

Ricz the Ronin 2014.03.28. 03:01:57

@Palacsintaxx: Azt nézd meg, hogy Tolkien alapvetően angolszász fantasy műve inkább kalandosabb. Nem fejti ki a karakterek jellemét, nem formálja őket, csak hagyja egy nyomvonalon őket haladni, ahogy a sztorit is. Magyarul kiépít egy lélegzet-elállító világot, de jellemteli karaktereket nem. Ott a világ, "a látvány" és a kaland szippant be.

A lengyel (és úgy en bloc a szláv) fantasy az, amit sokan dark fantasy-ként is neveznek, ami egyszerre igaz és nem. A szláv fantasy tény, hogy sötétebb hangvételű, nincs olyan kidolgozott világa, mint az angolszásznak, viszont olyan erősen megtölti azt élettel a karakterek, szereplők jelleme és interakciói által, hogy az valami isteni. Vagyis, ahogy Miki is mondta: sokkal valóságosabb.

És akkor van egy harmadik, a keleti fantasy, amiről ma azt mondanánk, hogy rohadt nagy olvasztótégely, mert mindent magába nyelt, de lényegében a(z eredeti) keleti fantasy egyfelől kalandos, másfelől sötét és sokkal rémközpontúbb. Magyarul inkább a thriller, rémtörténet, horror műfajba sorolod, mintsem a fantasyba, nyugati szemléletek keretében.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2014.03.29. 21:09:06

@Ricz the Ronin: Hmm ebben nem értek egyet teljesen. Tolkien műveiben egy-egy főbb szereplőre épít. Persze a szirmarillokat nem lehet ebbe a kategóriába sorolni mivel az inkább egy szemelvény gyűjtemény, de ha megnézed a gyűrűk urát,ott a jellem jellemét tökéletesen kifejti,kezdve szméagoltól gollemen keresztül, boromíren át, vagy megemlíthetném samu és frodó kapcsolatát is.

A vitánk nem feltétlenül arról szólt Mikivel, hogy melyik a jobb vagy valóságosabb fantasy világ, egyszerűen azt kifogásoltam, hogy a hobbit-ból csináltak egy pocsék filmet, amely inkább csak látvány film. A törpök filmbeli ábrázolása pedig nevetséges. Egyébként pedig fölösleges más fantasy világokkal példálózni ilyenkor, hogy ott valóságosabbak , a hobbit nem witcher, vagy nem magus, nem is forgotten realms világban játszódik. Kifejezetten a Tolkien által alkotott világ szabályai kell ,hogy érvényes legyen rá és kész.

Hmm a keleti fantasyban egyaránt megtalálhatóak a könnyes elemek ,és a horror vagy sötétebb elemek is. Példának a keleti utazásokat tudom felhozni, amelyből pl songoku története is merített, gyakran gyerekkoromban apa olvasott fel belőle, s még mindig emlékszem szumbukung a majomkirály kalandjaira. Cseppet sem féltem ezeket a történeteket hallgatva, s emlékeim szerint nem tartalmazott horror elemeket. Bár ezen fölösleges vitázni , mivel megint eltértünk a tárgytól :D ami a hobbit volt . Egyéni nézőpont kérdése egyébként az egész .
süti beállítások módosítása