Szegasztok!

Úgy döntöttem, hogy írni fogok nektek egyik legjobban utált anime stúdiómról, mely joggal pályázhat minden idők legrosszabb anime stúdiója címéért.

Ma a legendásan rossz anime stúdióról, az ARMS-ról, teljes nevén ARMS Production-ről fogok írni nektek.

logoarms_1.jpg

Az ARMS Production (röviden ARMS) egy japán animációs stúdió, melyet 1996-ban alapított a Pierrot Stúdió, mint egy leányvállalat, amely a felnőtteket veszi célközönségként főleg hentai animékkel.

Na, aki ismeri a Pierrot Stúdiót, az akkor már most gondolhatja, hogy milyen lehet az ARMS, ha az a világ egyik legrosszabb animációs stúdiójának leányvállalata.

Az ARMS javarészt hentai animéket készített, persze van egy pár anime, ami ugyan nem hentai, de így is tele van tömve kifulladásig fanservice-el.

Az ARMS "aduásza" és legfontosabb embere egy Rin Shin nevű hölgyemény, akit főleg hentai animékkel és erogame játékokkal foglalkozik (lásd pl Venus 5), illetve karakter dizájnnal foglalkozik még, de ha annyit mondok, hogy Ikkitousen Dragon Destiny, már sejtheti, hogy mire számítsanak tőle.

Mi jellemzi az ARMS stúdió műveit? Az, hogy mindenbe fanservice-t erőltetnek, még akkor is, ha az nem hentai! Náluk a történet is a fanservice-en van, de ezt már a Pierrot-tól is megszokhattuk, annyi különbséggel, hogy amíg a Pierrot legalább többfajta fanservice-el operál, addig leányvállalata mindössze a tipikus sexual fanservice-el operál.

No de inkább beszéljenek maguk az animék, azokból is a legfontosabbak. Kezdjük máris a legtipikusabb animéjükkel, a Queen's Blade-el, mely önmagáért beszél.

imagesfasdfsd.jpg

A Queen's Blade minden téren rossz: a karakterek gusztustalanul elvannak rajzolva, az ecchi szint már túllóg az egészségtelen mutatón, gagyi történet és természetesen nem állja meg, hogy ne legyen minden 5-ik másodpercben valamilyen fanservice, függetlenül, hogy poénos-e vagy sem vagy hogy egyáltalán hozzáad-e bármit az aktuális történethez.

Aztán itt van az ARMS School Days-je, a Night Shift Nurses, mely kb ugyanazt nyújtja, mint a School Days anime, annyi különbséggel, hogy itt már az ötödik részben megtörténik az ős káosz. La Blue Girl, ami ugyan egy fokkal jobb, mint a Queen's Blade, de ez nem számít dicséretnek.

elfen-lied_00012500.jpg

Az ARMS legismertebb, de talán mégis a legjobban sikerült animéje a 2004-es Elfen Lied, mely egyedül annyiban jobb, mint az ARMS többi animéje, hogy itt legalább a látvány és a zenék jók, valamint időben szálltak ki belőle - míg az eredeti manga elment egy apokalipszis démon királynő irányba -, viszont ettől függetlenül a történet nagyon gyenge, a karakterek bő 70%-a elviselhetetlen és unszimpatikus, tele van logikai bukfencekkel valamint ezt nagyon rosszul álltak hozzá az alaptémához is (bár védelmükre legyen szólva, maga a manga is tehet arról, hogy az amúgy érdekes alaptéma - új faj megjelenése és az emberek hozzáállása stb - félresikerült, szóval ezen annyira már nem tudtak segíteni), úgyhogy egy gyenge közepesnél semmiképp sem tudott jobb lenni.

A Virgin Touch-ot is ők követték el, melyről Member készített már videót is.

No de a kedvencemet, az abszolút favoritot a legrosszabb animék listámon a legutoljára hagytam! Igen, mindenki tudja miről beszélek, hiszen ennek a szentségtelen animének szenteltem 5-6 videót még az első évadból! Nem másról beszélek, mint a Platonic Heart-ról, másik nevén a Master Of Martial Hearts-ról.

tAG_56199.jpg

Na ez volna az az anime, ami soha nem fog lekerülni a legrosszabb animéim listájáról! A történet egy nulla, amit a "csavarok" csak még röhejesebbé, később pedig fájóbbá tesznek, a zenék fülsüketítőek, ahogyan a karakterek elviselhetetlen ripacskodásai és szinkronhangjai, a látvány ritka ronda, a karakterek kukába valóak, a "harcok" rosszabbak, mint néhány hülyegyerek keménykedése az utcán, agyzsibbasztó hülyeségek tengere, a befejezésről nem is beszélve, mely garantáltan minden idők legérthetetlenebb és WTF momentuma!

Aki kíváncsi egy részletesebb bemutatóra eme animéből, az megnézheti az első évados bemutatókból!

961a1dad82bc4e2468918af52b2cb1f41374698597_full.jpg

Szóval, van egy anime stúdiónk, amely a Pierrot Stúdió leányvállalata és az ARMS nevet viseli. Ha annyit mondok, hogy az alma nem esett messze a fájától és a fával együtt rohadt szét, akkor szerintem tökéletes leírást adtam az ARMS-ról.

De persze az ARMS (hasonlóan a Pierrot-hoz) nem adja fel, megvették egy pankrációs manga sorozat anime adaptálási jogát, s most október hatodikától fogják is sugározni japánban. Mivel pankráció, ezért érdekel, még ha tudom, hogy nem fogok egy Tiger Mask vagy Kinnikuman minőséget kapni, de ha legalább a meccsek jók lesznek, akkor talán meg lesz az Elfen Lied mellett a második közepes animéjük.

Mindenesetre én nem nagyon tudom ajánlani az ARMS animéit, inkább nézzétek a Bones, Madhouse, Gonzo vagy Sunrise stúdiók termékeit, az ARMS max azok, akik imádják a fanservice-t.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr475552258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DasOmen 2013.10.05. 13:07:05

Eléggé kételkedve ültem neki az olvasásnak, mondván legrosszabb stúdió és nem Pierrot,,,hát nem csalódtam.

Annyiban lepett meg a dolog, hogy az Elfent ők animálták, mivel az látványilag szerintem abszolút korrekt volt. Főleg, hogy a 9(!!!) évvel későbbi most is futó adujuk, amit nem mellesleg nem is a leányvállalat készít, hanem a főcég, mennyivel pocsékabb munkát végez.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2013.10.06. 23:07:03

Elfen Lied sztem nem csak közepes, és a School Days is tetszett, valahogy olyan bizarr és lélekbe taposó volt hogy hatása alatt voltam egy hétig xd
süti beállítások módosítása