Szegasztok!

Ismét egy anime stúdióról és annak termékeiről fogok nektek írni, mely szerintem bizonyos embereknek még ismerős is lesz, hiszen ez a stúdió gyártja a mai anime világ 2 legtúlhype-oltabb, legnagyobb celluloid termékeit.

Ma a Pierrot Stúdióról fogok nektek írni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Pierrot stúdió egy anime stúdió, melyet 1979-ben hoztak létre néhány volt "Tatsunoko Production" alkalmazott. Székhelye Tokióban van. Nevét és "emblémáját" a francia pierrot bohócoktól származik, mely gyönyörűen szimbolizálja az anime stúdió legundorítóbb tulajdonságát.... maximálisan hülyének nézni a nézőket és viccet csinálni saját magukból.

1993-ban a stúdió kapott egy Animage Anime Grand Pix díjat a Yu Yu Hakusho animéért, és kaptak még egyet 2000-ben a Saiyuki animéért is.

Az első anime, amit készített a Pierrot a "The Wonderful Adventures Of Nils" volt, mely itthon is elég sikeres volt - és sokáig azt hittem, hogy egy német produktum volt (hogy ma már mikre nem jövünk rá).

 

 Az 1980-as évek a Pierrot legjobb produktuma a Bismark volt, melyet itthon "Saber Rider" néven volt ismeretes, és AlexDHUN már csinált róla pár vidit. Érdekes, hogy a videói szerint a Dragon Ball-al ellentétben ezt mindenhol adták, és egy kicsit sem cenzúrázták, míg az említett animét viszont mindenhol betiltottak még cenzúrával is.

 

 

 

 

Az 1990-es években a Pierrot elkészítette a Yu Yu Hakusho anime adaptációját, mely méltatlanul felejtett el - vagy néz le - a mai anime rajongók (gondolom a Naruto és Bleach hatása miatt). Pedig rohadt jó kis sorozat volt.

Érdekessége, hogy itt a Pierrot megpróbált "belekavarni" pár dologba a mangához képest, mint régen a Toei a Kinnikuman-ál (pl Sakiyo és Kuwabara nővére közötti kis románc), és itt a "mai két csoda animével" ellentétben még működött is. Annak, hogy egy darab filler epizódot sem raktak bele, és a manga végén lévő "terrorista marhaságot" is kiszedték és egyből a "Három Király" saga után lett befejezve a manga vége szerint is pedig zseniális húzás volt. Az anime 112 részes volt, és akkor még csak 1 opening szám volt, melynél az openinget az adott saga-hoz igazítottak (értsd, miután megjelent Senshui, ő szerepelt az openingben, miután a három király, akkor ők váltották le Senshui-t stb...). Egyedül az endingek változtak, de így is nagyon jó volt az anime.

  

 Aztán jött 2002-ben a Naruto anime adaptáció, és valamikor ekkor kezdhetett el olyan szinten k*rvulni a Pierrot, hogy teljesen hülyének nézzék a nézőket.

Miért is? Mert amikor megjelent a sima Naruto, akkor ugyan még nem volt probléma, sőt, egészen a "Sasuke Visszahozása" részekig még jó is volt, viszont amit azután tettek: kb 80-90 epizódnyi filler rész!!! Minek?! És ezek a fillerek mind fan centrikusak voltak, vagyis olyanokat is megcsináltak a Naruto karaktereivel, ami után egy Naruto mangát olvasó személy vért köp!

Többek között ennek is köszönheti a Naruto, hogy nem közkedvelt nálunk az Anime Manga Palotában, de ez még csak a "sima Naruto", ott van még a "Naruto Shippuden" is, ami a Pierrot pénz éhségének felleg vára is lehetne.

 

 

 

 

 

 

 A Pierrot stúdió úgy döntött, hogy mivel a Naruto így is túl van hype-olva, tök mindegy, milyen minőségben készítik el az animét, így is veszik majd, mint a cukrot. A fenti képek a "legendás Naruto Shippuden 167"-ik részéből származnak, melyek a Pierrot stúdió új szlogenjéhez is jól illene: "Quality for an overhyped anime is meaningless".

És nem csak a rajzolással van a baj, hanem sok mással is: újabb nevetséges fillerek, az anime eladási próbálkozása az otakuk felé Sakura pucérkodásaival és bikiniben való jártatásával minden második endinge-ben és epizódban és stb...

De ami a legundorítóbb bennük, az ez:

(Eredeti manga)

http://manga.animea.net/naruto-chapter-3-page-2.html

 

(Eredeti anime epizód)

 

 

 ("A nézők hülyék és dől a lé" féle Naruto Shippuden "Konoha History" fillerek epizód)

 

 

 .... Ennyire hülyének azért ne nézzék már az embert.

Tehát csak a fanservice és shipping imádó otakuk kedvéért teljesen átírni nevetségessé egy epizódot....

De hagyjuk is a Naruto Shippuden-t, mert úgy is fogok majd írni róla. Inkább menjünk egy másik "hírességre", a Bleach-re.

 

 

Érdekesség, hogy a Bleach-et valamiért nem volt szívük sem átírni, sem szét trolkodni, mint kedvenc "Dragon Ball imitátor vagyok csak pár shurikennel" Naruto animénket.

Mondjuk itt sem a minőségre mennek, hiszen sok helyen olvastam, hogy pl Orihime-nek mindig változik az alakja. Mindenesetre így is igényesebb volt, mint "Mr Retard Ninja" kollégája (kár, hogy a 366-ik résznél abbahagyták).

Szintén egy internetes fórumon olvastam, hogy azért változik epizódonként a Naruto Shippuden és Bleach rajzolása, mert gyakran váltanak "rajzoló gárdát". De minek?!

És hogy végül ne csak "hulladékokkal" zárjam a Pierrot-ot, itt van még egy jó anime is tőlük, amit már be is mutattam nektek egyszer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 És sajnos más értelmes animét nem nagyon tudok még felhozni.

Szóval a véleményem az a Pierrot stúdióról, hogy voltak nagyon jó animéi is, de amióta behódoltak a mainstream és otaku fanservice-nek, azóta szerintem mást se csinálnak, csak hülyének nézik a nézőket (jól megmondtam), és azon törik a fejüket, hogyan tudnak még több pénzt kicsikarni a "balfékekből". Ennyi.

Ajánlott animék tőlük:

- Bismark

- Midori Days

- Yu Yu Hakusho

- Saiyuki

- Bleach

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr842811239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbobitas 2011.04.09. 12:25:07

Mangekyo te ennyire fanatikus vagy?
Értem, hogy nem kedveled a Naruto-t, de nem kell minden második poszt-ban megemlíteni.

AlexM1983D 2011.04.09. 12:26:45

"... Dragon Ball-al ellentétben ezt mindenhol adták, és egy kicsit sem cenzúrázták..."

Ez nem teljesen igaz. Magyarországon nem adták pl, míg a szomszédos országokban meg az SZU-ban is adták és azért akadt bőven cenzurázott jelenet is benne (halálok, ami sokszor kimagyarázás volt, kegyetlenkedések, akohol, dohány, drog, stb.)

Mangekyo22 2011.04.09. 13:10:17

@Habbobitas: Nem, de szerintem túlságosan nagy a hype-ja még annak ellenére is, amit Kishimoto és a Pierrot Stúdió művelnek vele, és ha valakinek nem tetszik, azt egyből banolják a fórumokról (már a regisztráció előtt) és be van állítva 1. számú közellenségként - és szerintem EZ a túlzás...

Habbobitas 2011.04.09. 13:28:01

@Mangekyo22:
Szerintem az Alkonyat van túl hype-olva.
XD

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2011.04.11. 00:04:33

Szerintem még a Fushigi Yuugi se rossz, de a Ganajtúró az valami epic fail lett, illetve volt is már az elején. A Szőkítő 100 alatt elment, azóta viszont olyan szinten érdektelenné vált számomra, hogy semmi se tudna rávenni, hogy folytassam, max ha egyszer (végre) befejeznék.

Mariko (törölt) 2012.04.02. 10:15:26

A Naruto-s Pein képét felhasználhatom a saját blogomra?
süti beállítások módosítása