Sziasztok!

Ismételten elérkezett az idő egy Hónap Témája rovatra amit ez alkalommal én prezentálok nektek.

Egy elég érdekes anime jelenséget választottam témának amit véleményem szerint sokan ismertek mégis elég keveset tudni róla.

Az E Havi Témában tehát a Fan Animékről pontosabban a Fanimékről lesz szó!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Fanimék, mint a nevük is mutatja, olyan anime jellemmel bíró sorozatok, amiket nem profi készítők, hanem rajongók készítenek/készítettek anno pusztán szórakozásból vagy valamilyen más indokkal. Keletkezésüket homály fedi, valójában A YT-bal egy időben kezdtek megjelenni az éterben.

Közvetett jellemzőik hogy elég minimalista technikákkal készülnek,rendszerint Movie Maker és Paint program segítségével vagy pedig más komolyabb eszközöket használnak hozzájuk.

Ebből máris következik az hogy a Faniméknek 3 típusa létezik.

1: Fanvideók

Ez a téma legjellemzőbb típusa, mikor is egy adott sorozatot az egyén annyira megszeret, hogy ő maga is kipróbálja annak az elkészítését.A Legtöbb ilyen videó a Magical Girl animék átváltozásairól készül és meg kell hagyni ilyen területen az emberek fantáziája úgy látszik végtelen.

Vannak úgy egész korrektül sikerült videók amiknél tisztán látszik hogy a készítő nagyon is komolyan gondolta a videózást és foglalkozott is a videóval.

Vannak olyanok is amik nem annyira szépek viszont nagyon ügyesen lettek megszerkesztve ezáltal szintén jóra sikerült a videó!

És sajnos vannak nagyon silány minőségű videók amiknél látszik hogy a készítő csak azért csinálta őket hogy elb@a vele az idejét.

 

Bár mondjuk a Fanimék minősége attól is függ hogy az adott emberke mennyire tud Paint programmal rajzolni és hogy van-e egyáltalán türelme hozzá. Ebből következik a 2. fajtája a faniméknek amik mondhatni a legnépszerűbbek közé tartoznak.

2. Fanime Sorozatok.

Egyesek odáig jutottak, hogy elhatározták hogy saját sorozatot készítenek,többségük azonban nem élt meg 2-3 résznél többet,ez főképp annak is  köszönhető hogy a készítő egy idő után elunja az egészet és egyszerűen abbahagyja vagy pedig nincs ideje a sorozatra.

Szerencsére akadnak olyan felhasználók akiknek sikerült végigvinniük egy ilyen sorozatot plusz úgy hogy közben meg is tartották annak érdekességét.

2 Nagyon jó példa van erre a témára:

Magic Heart And The Magical Wariors

 

 

A Magic Heart egy 2007-2008-ig futó sorozat amely még most is megtekinthető a YT-on.Magicme123 készítette a sorozatot igencsak minimalista technikával nevezetesen a Movie Maker-Paint kombinációval és mégis egy nagyon szórakoztató sorozatot sikerült kreálnia.

A Sorozat a Sailor Moon-t veszi nagyító alá bár szerintem ezt a képből is kitalálhattátok bár a sorozat nem Japánban hanem Amerikában játszódik. A Készítő Hetente jelentkezett 1 résszel ami nem több mint 10 perces és összesen 52 rész készült el belőle.

Eleinte az átváltozások és a támadások eléggé egyhangúak voltak viszont a 2.évadtól már komolyabban lettek megcsinálva.

A Magic Heart egy teljesen korrekt sorozat szóval ha tehetitek akkor mindenképp tegyetek vele egy próbát hiszen egy ilyen sorozatot megcsinálni nem könnyű.

Egy Akatsukis Élete

 

A Sorozat a Naruto című populáris (de hogy mitől az arról lila gőzöm sincs) sorozat alapján készül mind a mai napig.

 

Az Egy Akatsukis életét Fekete Dani készíti és milyen jól is készíti. Ugyanis a sorozat mára elérte, hogy rajongók 100-i várják az újabb részt. A Magic Heart-al ellentétben az Akatsukis élete jóval kidolgozottabb bár ez annak is köszönhető hogy Dani nem hetente jelentkezik a sorozattal, így jóval több ideje marad a látvány kidolgozására.

És Határozottan fejlődik. Ugyanis megfigyelhető hogy a mostani részel látványa jóval szebb mint az első részeké, plusz maga Dani is azon van, hogy az első részeket legszívesebben letagadná XD .

 

 

(Véletlenül tettem be még egyszer,bocs!)

 

30-ik rész

Szóval láthatjátok a különbséget.

Plusz az Akatsuki hatására ma már egy csomó magyar rajongó is úgy döntött, hogy megpróbálkozik egy saját sorozattal bár azt nem mérik fel hogy mekkora erőfeszítés egy ilyen mű létrehozása. Egyedül a Hebis Barmok az amire azt mondtam hogy annyira szeretem mint az Akatsuki-t.

 

Ha már sorozatoknál tartunk, akkor el is érkeztünk a 3.ik csoporthoz ami ugyan elég gyerekcipőben jár de azért ejtek róla pár szót.

3:Egy Befejezett sorozat Fanimésítése.

Igen ilyesmi is létezik bár egyelőre nem olyan népszerű. Arról van szó hogy egy rég befejezett sorozatnak készítenek ügyesebbek újabb szezon trailereket meg hasonlókat. A Legjobb példa erre az hogy mostanában a Sailor Moon-nak csinálnak ilyen videókat. Némelyikük egész jó is lett.

 

Csak hát ezekkel az a probléma hogy sok fanatikussal elhitetik, hogy tényleg folytatni akarják az adott sorozatot és mindenhol terjesztik is aztán meg csak várnak rá de nem lesz belőle semmi. Ekkor jön a nagy felismerés hogy bizony csak Fanvideó volt.

Szóval mint láthatjátok a Fanimék igenis jó dolgok mert ha másért nem is arra jók hogy az ember elszórakozzon rajtuk egy sort vagy ha úgy adódik akkor ő maga is kipróbálhassa magát ilyen téren.

De én azt mondom hogy csak olyanok próbálkozzanak vele akik tudnak is szépen rajzolni Paint-el mert h rosszul sikerül akkor az katasztrofális is lehet.

Én ezzel be is fejeztem,remélem hogy érdekesnek találjátok az irományomat, a legközelebbi találkozásig SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr943333375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.10.28. 18:56:14

Ez EAÉ világszinten is simán megállja a helyét, nem vitás.

Tamfarkas (Fuck you Platonic Heart!) 2011.11.02. 15:17:11

Szerintem is :-) Nem is csoda, hogy sok hónap után ismét írhatok egy megtetszett baráti közösségbe.
süti beállítások módosítása