A Rémálom az Elm utcában egy tipikus pszicho-horror, ami engem a mai napig elszórakoztat. Az akkori időkben, azaz a 80-as években rengeteg nagy karakter született a horror műfajában, pl. Jason, vagy Chucky, és persze Freddy. Közülük Freddy már átment egy feldolgozáson, úgyhogy most itt volt az idő a Remálom az Elm Utcában feldogolgozására. Már eleve a film története egy nagy tál pacal, mivel néhány Rémálom az Elm utcában részt kutyul össze. Egy mínusz. Másrészt Freddy karaktere annyira szánalmas, hogy azon röhögnöm kell, mert híába a jobb Face Make-Up, szinte lepkefinga z előző Haley verzióhoz képest. Megint egy ízléstelen hiba miatt mínusz.










Másrészt a filmben egy csomó kérdés meválaszolatlan marad: miért jelenik meg Freddy az álmokban, miért a gyerekeket riogatja az őt megcsonkító szülők helyett, és ilyesmi. És ez nem az idő hiány miatt volt (a filmet kb. 9 hónap alatt kellett leforgatni), hanem mert egyszerűen szartak rá a forgatókönyvírók. A forgatókönyv írója mellesleg Wesley Strick, aki a rettenetesen elcsépelt Doom film írója, valamint a rendező pedig Samuel Bayer, akinek pedig ez az első filmje. Ezek hogy a picsába kaptak jogot erre a filmre? Ráadásul Samuel bácsi eddig csak zenés videoklippeket gyártott. Istenem... Mínusz.










A színészekről meg szót sem szeretnék ejteni, mert annyira szarul alakítják a szerepüket, hogy az felér egy High School Musical színészi gárdával is. Mínusz. A film feszültségmentes, egyszóval kurva unalmas, a díszletek pedig a béka alsófelét csókolgatják. Két mínusz. A film pedig 18-as karika, de ettől senki se parázzon, mert a film olyan unalmas, hogy egyszer se fogtok beszarni. Mínusz. Egyszóval a film 2 pontos szarnak is nevezhető, és tényleg csak azt tudom mondani: "Ne aludjatok el... AZ UNALOMTÓL!" Százalékban mérve ez ismét kerek szám: 20%. Hogy ezek után megnézitek-e vagy nem, a ti dolgotok, de én a helyetekben nem tenném...

            IMDb: 5.4
Barnileonidasz: 2.0
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr142063643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thermo-nukleáris csatacickany 2010.06.07. 21:14:39

Szomorúan olvasom! Számomra Freddy Krueger a horror műfaj Istene! Poénos, nem csak egy tucat hentelős horror hanem egy egyedi darab...volt. Az alapján amit írsz nem sok jóra számítok de azért megkockáztatom és a közeljövőben ellátogatok egy moziba megtekinteni ezt
süti beállítások módosítása