Bible Black kritika.

2017.02.14. 00:51

Sziasztok! Február 14: Valentin nap. Sok párocska kettesben enyeleg, sok szingli valószínűleg átlagos mindennapjait éli. Én mit csinálok? Hentai kritikát írok. Ennek két oka is van. Első, hogy mostanában majdnem minden anime kritikusnak van legalább egy hentai kritikája, így én se maradok ki a sorból. Második, hogy ez az ünnep marhaság, ami arra jó, hogy az emberek pénzét kiszedje. VISZONT! Én egy jó hentait hozok el, ami feszegette a határokat minden téren. Ez pedig nem más, mint a 2001-es Bible Black.

bible-black-only.jpg

A sztori szerint Minase talált egy titokzatos varázskönyvet, amivel bármelyik lányt megrépázhat. Használja is egész hatásosan, csak Kitamura nővér messziről figyeli. Ugyanis egy szűz lányt keres, ám ehhez Minase segítsége kell. Hogy miért is, jön a jogos kérdés. Ennek oka egyszerű: 12 évvel ezelőtt, Walpurgis éjszakáján őt akarták feláldozni, viszont Kitamura szövetséget kötött a Sátánnal. Neki viszont új testre van szüksége, ezért bármit hajlandó megtenni. Minase ostoba módon vele tart, és ha ez nem lenne elég, Minase barátnője, Imari szűz. Amikor Inarit elfogják, a bajok elkezdődnek.

Sztori itt helyben 10/10. Nem elég, hogy a hentai műfajba történetet hozott, még érdekes és fordulatos is. A sztori végén meg olyan nagy csavart tettek bele, amilyet japán üzletember mellbimbója sem élt át egy szado-mazo klubban. További pozitívum a szex. A hat epizód alatt teljesen realisztikus szex jelenetek kapunk, amit simán elképzelhetünk a valóságban is. Amit további pozitívumként említhetünk, hogy a sátánista rituálékat teljesen jól használja, nem úgy, mint más animékben. Emiatt a megjelenésekor botrányt robbantott ki a jó ízlés ellen. És a legjobb pontja még a Bible Blacknek, hogy a látványvilága is szépen öregedett.

Sajnos viszont vannak hibái ennek a gyöngyszemnek. Történet ide, témaválasztás oda, sajnos egy gyermekbetegségen nem tudott túllépni, ami a hentaik egyik ismérve. A szereplők sablonosak. Kitamura azért gonosz, mert a sátán lakozik benne. Minase azért ilyen bolond, mert a f***a felállt és akkor az esze megállt és csak akkor volt hajlandó megtérni, amikor már késő volt. A többi mellékszereplő is csak azért volt, hogy annyival több legyen. A másik főbb bajom a zenék voltak. Van 2-3 szám, ami tény nagyon passzoltak a környezethez, de itt ennyi van és kész. Se opening, se ending, azon kevés zenével kihúzták hat részen keresztül.

 

Értékelés:

Történet: 10/10

Látvány: 9/10 (Voltak hangyányi látványbeli kiesések, de ezeket is csak sokadik megnézésre veheted észre.)

Zene: 6/10 (Jöhetett volna még egypár zeneszám, de az a kevés is tökéletes volt.)

Hangulat: 7/10

Összesen: 32/40

A Bible Black megjelenésekor hatalmas sikert ért el, ami utat nyitott az előzménynek (Bible Black: Origins vagy Gaiden néven), a folytatásnak (New Testament) és pár spinoffnak is. További érdekesség (amire kis kutatással jöttem rá.), hogy ez az egész egy eroge játék adaptációja. Tudjátok, amit lehet fél kézzel játszani. Ennyi voltam mára. Sziasztok!

 

 

 

 

 

 

Na, jó. Azért nem vagyok gonosz, van egy nekem kedves Valentin napi kedvenc képem. Azzal búcsúzok el tőletek.

 5c1.jpg

 [Mangekyo022 Véleménye:

"Nagyon jó kritika lett szerintem, bár én annyira nem vagyok oda a hentai-okért, jó ha egy kezemen megtudom számolni az összeset, amit láttam. Mindenesetre a Bible Black valóban egyedi darab a műfajából."]

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7612255862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xx18Rolandxx 2017.02.14. 15:52:07

Az egyetlen tényleg igazán jó hentai ami valaha készült bár az biztos , hogy az egészet a sztori viszi el a hátán mert ha az nem lenne ennyire baromi jó akkor ez se lenne több egy tucat fapp materiálnál.

TheGrox 2017.02.14. 18:09:28

A kritika jó lett, viszont a cím kicsit mellé ment... Ennek a címe simán Bible Black, az Only, csak 1 két részes OVA.

Ragnafan1992 2017.02.14. 19:02:30

@TheGrox: Igazad van. Mindjárt kijavítom.
süti beállítások módosítása