Kiadó: Toei

Év: 2011

Műfaj: Shonen, TCG

Sziasztok! Számomra a Yugioh animék igazán szerethetőek maradtak az idő múlásával. Eddig a két szériát néztem végig és számtalan játékával játszottam. De a moviek terén mindig is kakukktojások voltak. Nem azért, mert rosszak, hanem egész egyszerűen a látványra helyezték a hangsúlyt. De a harmadik mozifilmre próbáltak valami extrát belehozni. Részben sikerült, részben viszont maradt látványfilm.

 b2_ygo3d_poster-edit.jpg

A Toei stúdió megalkotta az első 3D-s mozifilmet. Ehhez mérten a látványvilággal kezdem. Kifogástalan, részletes, de ami a legfőbb, hogy a CGI effektek remekül illeszkedik a rendes rajzolás mellet. A zenék és a hangeffektek tovább fokozzák a hangulatot. A végső harcot remekül összerakták. Tehát, mindent megadtak, ami egy Yugioh fannak a szívét megdobogtatja.

 

Viszont a történet és mondanivaló maradt a régi. A sztori szerint egy Paradox nevű igencsak sablonos antagonista sorban lopja el a kártyákat az idők során. A sztori az 5D’s idejében veszi fel a fonalat, amikor Paradox egy motorpárbaj során elveszi Yusei Stradust Dragonját. Miután ez megtörtént, nem sokkal rá a Karmazsin Sárkány (az ottani világ védelmezője) jelez Yuseinek: azonnal vissza kell mennie az időbe. Ugyanis, Paradox terve, hogy a játék kiagyalóját, Pegasus J. Crawfordot megölje, ezzel gátat szabva a játék megalkotásának. Yusei időközben megmenti a GX főhősét, Yudait. Végül visszamennek az időben, hogy Yugit is megmentsék. Ekkor bukkan fel Paradox, így megkezdődve a 3v1 harc, amiknek a mondanivalója, hogy jövőnkön mindig tudunk változtatni.

 yu-gi-oh_bonds_beyond_time_screenshot_3.jpg

Negatívumként csak a szokásos Shonen logikai bakikat tudnám felhozni. Erre ékes példa, hogy Paradox akkor akarja megölni Pegasust, amikor MÁR megalkotta a Yugioh kártyákat. Csak egy kérdés: Ha valakit el akarsz tenni láb alól, mielőtt megtenne valamit, nem abba az időbe kellene visszautaznod, amikor még nem tette meg? Másik dolog ez az időutazósdi, ami már lerágott csont és a vége az lesz, hogy alternatív dimenzióba kerülne vagy az fog bekövetkezni a saját idejében, amitől annyira tartott (Raiden tudna erről mesélni).

 masked_paradox.jpg

Értékelés:

Látvány: 10/10

Zene: 10/10

Történet: 5/10

Hangulat: 7/10

Végeredmény: 32/40 Jó anime, Yugioh fanoknak kötelező darab. A laikus számára pusztán csak látványfilm.

Ennyi volt a rövid elemzésem. Sziasztok.

[Mangekyo022 véleménye

"Egyszerű kis látvány film, ami arra jó, hogy az ember kedvet kapjon megnézni a sorozatot is. A fő, három az egy elleni végső párbajról csak annyit, hogy a sorozatban ezt már elsütötték, s ott nekem jobban bejött, mert ott az aktuális fő gonosz is jobb volt, plusz ott még motoros párbaj is volt. Ennek ellenére én ajánlom, bár én egy 6.5/10-nél többet nem adnék. De az tény, hogy a 3D-és anime filmek terén sokat vitt a kezdő lendületbe!"]

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2211962899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása