Sziasztok!

Halloween alkalmából ezúttal egy kis ünnepi különkiadással jelentkezünk. Jó Szórakozást!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr388038986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qtya von Disznósajt 2015.11.01. 11:51:40

Azért voltak itt elég nagy MINDFUCK jelenetek.

Például hogy a ghoulok akkor most minek is számítanak, illetve ez most akkor egy kicseszett fantasy vagy sci-fi?

Meg persze hogy elárasztják Tokiót emberevő szörnyek és korántsem vonul fel a JSDF és hirdetnek statáriumot, hanem rábízzák az egészet elmebeteg nyomozókra.
Aztán persze az első évad vége harca... Volt bármi konkrét oka annak, hogy a rendőrség lerohanta az épületet? Túszok vagy valami?
Mert ha nem, akkor szerintem pár száz kilónyi robbanóanyagot olcsóbb lett volna kifizetni, mint az özvegyi jutalékot a lemészárolt sündőrök után.

Illetve egy fontos kérdés:
Mi a fasz az, hogy csak az emberhúst és csak a kávét tudják megemészteni? Ennek semmi értelme!
A disznóhús gyakorlatilag minden elemében ugyanolyan mint az emberhús, mégsem tudnák megemészteni mert... Miért is?
Bár várjunk csak, akkor a csimpánzhúst meg tudják enni?

Illetve ha tényleg csak emberhúst tudnak enni, akkor a zsidó ghoulok hogy maradnak életben?

xx18Rolandxx 2015.11.01. 18:50:21

@Qtya von Disznósajt:

"Mi a fasz az, hogy csak az emberhúst és csak a kávét tudják megemészteni? Ennek semmi értelme!
A disznóhús gyakorlatilag minden elemében ugyanolyan mint az emberhús, mégsem tudnák megemészteni mert... Miért is?
Bár várjunk csak, akkor a csimpánzhúst meg tudják enni?"

Voltaképp ezek a dolgok a mangában is csak annyira vannak jelen, hogy legyen valami amiért félni lehet a ghouloktól bár ez a kávés dolog meg inkább WTF szerű. Ezeket szépen elmondják és aztán nem is kezdenek velük semmit. Bár már az is poén, hogy a 2.évad cselekménye a manga 13. kötetében kezdődik csak el míg az 1.évad utolsó része még csak a 7.kötetben játszódik. Szóval a készítők össze-vissza, ész nélkül szedegették ki a jeleneteket a mangából. Ezért is olyan zavaros az egész történetvezetés. Csimpánhúsról meg nem tudok nyilatkozni XD.

"Illetve ha tényleg csak emberhúst tudnak enni, akkor a zsidó ghoulok hogy maradnak életben?"

Te láttál már Japánban zsidó embert? Ezek a dolgok csak az ottani emberekre korlátozódnak , a többi más ország meg sincs említve. Ahogyan a Seraph-ban is csak az Emberiségnek álcázott Japánban pusztított a vírus úgy a ghoulok is csak japcsikat szeretnének enni. Úgy látszik más emberek nem ízlenek nekik.

Qtya von Disznósajt 2015.11.01. 22:20:28

@xx18Rolandxx:

A statáriumról nem nyilatkoztál :P

Egyébként ez alapból baromság, mert látszik hogy elsősorban sci-fiként kéne aposztrofálnia a nézőnek és nem fantasy-ként.
Előbbinek tudománytalan, utóbbinak pedig próbál túlságosan tudományosnak tűnni, tehát borul, mint Jenga torony a Parkinson kóros kezében.

Sokkal több értelme lett volna szerintem a következőnek:

A ghoulok fogyaszthatnak más táplálékot, azonban az emberhús szükséges az erejük fenntartása és az életbenmaradásuk végett mert valami tudjaatökömrandomnév démoni erőhöz jutnak általa. Amennyiben pedig nem fogyasztják, akkor először rájuk tör az éhség, aztán vagy éhendöglenek, vagy mindent felkoncoló zöld bolyhos hernyóvá változnak a Pokémonból.

Legalábbis szerintem ennek több értelme van, mint úgy-ahogy az egész ghoul témának...

xx18Rolandxx 2015.11.02. 04:06:38

@Qtya von Disznósajt:

"A statáriumról nem nyilatkoztál :P"

Az ilyen dolgokhoz nem értek meg ha nagyon őszinte akarok lenni akkor nem is érdekel. Én már egy ideje feladtam, hogy logikát keressek az animékben, főleg az animékben bemutatott katonai meg rendőrségi erőfelhozatallal kapcsolatban. Ez utóbbi az Elfen Lied megtekintése után csapott le rám és még most is elképedek azon, hogy Lucy ellen kiküldenek egy csapat hót átlag katonát akik életükben először láttak dicloniust! A GATE-ben legalább valamelyest jobban voltak ezek a dolgok ábrázolva bár az köztény, hogy az egyik mangakája erősen szélsőjobbos ezért van eléggé Nippon Banzai feelingje az egésznek. Egy szó mint száz, a legtöbb animében a hadsereg és a rendőrség is vagy elmebetegeknek vagy pedig egy csapat töketlen hülyegyereknek van beállítva.

"A ghoulok fogyaszthatnak más táplálékot, azonban az emberhús szükséges az erejük fenntartása és az életbenmaradásuk végett mert valami tudjaatökömrandomnév démoni erőhöz jutnak általa. Amennyiben pedig nem fogyasztják, akkor először rájuk tör az éhség, aztán vagy éhendöglenek, vagy mindent felkoncoló zöld bolyhos hernyóvá változnak a Pokémonból."

U got the point. Csak az ilyen dolgokat nem merik meglépni az isten tudja miért?! Bár akkor meg az egész átment volna ilyen röhejes Popeye paródiába, mert most képzeld el!

Kaneki harcol egy nonamerandomrendőrrel és vesztésre áll. Ám ekkor megjelenik Touka és húst dob neki oda amit megeszik! Megeszi és akkor hirtelen átmegy Super Saiyan lvl 5-be és legyakja az embert! Most ez mennyire komolyanvehető? Bár még így is több értelme lett volna mint a Kaneki vs. Amon csatának az 1.évadban aminél én már agyfaszt kaptam a sok filózófiai pofázástól amit lenyomtak ami megint csak oda lyukadt ki, hogy az emberek semmivel sem jobbak mint a ghoul-ok.

Qtya von Disznósajt 2015.11.02. 19:12:33

@xx18Rolandxx:

Azért a Parasyte-ban jól kezelték, főleg a végén rendőrségi rajtaütést, amíg vissza nem ütött a főboss, aki legyakott mindenkit.
Meg persze a Death Note-ban is.
Itt is inkább azon múlik a dolog, hogy a mangaka mennyire van tisztában azzal a fogalommal, hogy a rendőrségnél sem csak idióták dolgoznak, akiket egy idegbeteg csaj is le tud gyakni... Ajj, Mirai Shitty.

A GATE nekem egyébként tökéletesen bejött pont emiatt. A szélsőjobbosság meg... hááát... nekem azért van tapasztalatom a jobbos szektorral és nagyon nem fedeztem fel semmi szélsőséges elemet, hacsak nem arra gondolsz, hogy a japán SPEC kommandó lenyomta a SPETSNAZ-t, mert akkor én is nagyot néztem.

Egyébként meg lehet elment volna Popeye irányába, de ez is csak az író képességeit tükrözte volna.
A Tokyo Ghoul is szerintem ugyanaz mint a Shingeky. Igazából rém átlagos és a maga módján szórakoztató, amit a sok hülye divatanimés felhájpolt, mert olyan DEEP, holott csak utómunkája más nagyobb címeknek, mint például a Parasyte.

Hogy a manga milyen arra nem mondok semmit, mert nem olvastam és nem is tervezem. Maradok a Monster Musume-nél, az legalább nem akar többnek tűnni annál ami :D

Egyébként már várom azt a Coopelion kritikát. Kíváncsi vagyok mit találtatok rajta annyira szarnak.

xx18Rolandxx 2015.11.02. 19:48:41

@Qtya von Disznósajt:

"Azért a Parasyte-ban jól kezelték, főleg a végén rendőrségi rajtaütést, amíg vissza nem ütött a főboss, aki legyakott mindenkit.
Meg persze a Death Note-ban is."

Ja igen tisztelet a kivételnek :)

"A Tokyo Ghoul is szerintem ugyanaz mint a Shingeky. Igazából rém átlagos és a maga módján szórakoztató, amit a sok hülye divatanimés felhájpolt, mert olyan DEEP, holott csak utómunkája más nagyobb címeknek, mint például a Parasyte."

Igazából a manga minden blődsége ellenére baromi szórakoztató és képes lekötni az olvasóját. Éppen ezért fáj nagyon, hogy egy ilyen ordenáré adaptációt kapott bár a Pierott-ol már semmit nem lehet elvárni, na jó az Akatsuki no Yona egy üde színfolt volt az elmúlt évekbeli termékeikhez képest!

A Shingeky-nél én még a mai napig sem értem azt a hype-ot amit már azelőtt kapott,hogy egyáltalán kijött volna az 1. rész ,na jó igazából az 1. OP-nak köszönheti az egészet.Semmi eredeti nincs benne ahogyan ez a Fal Mögött című paródiájában is elhangzik.De ha nagyon őszinte akarok lenni akkor az 1. fele még úgy tényleg jó volt bár a főharc elég random módon jött be csak aztán arra el is ment a teljes költségvetés és ezért lett a 2. fele baromira kiábrándító. A chibi-s iskolás sorozatáról meg inkább nem mondok semmit mert akkor itt pofázhatnék hajnalig arról, hogy mekkora egy pofátlan rókabőr az egész. Mondjuk egy fokkal mégis értelmesebb és viccesebb mint a Soul Eater NOT!

"Maradok a Monster Musume-nél, az legalább nem akar többnek tűnni annál ami :D "

Láttuk a Monster Musumét és bár átlag ecchi de még tényleg a jobbik fajtából való mert azt a bizonyos vonalat nem lépi át!

"Egyébként már várom azt a Coopelion kritikát. Kíváncsi vagyok mit találtatok rajta annyira szarnak."

Majd meglátod :D Legyen elég annyi, hogy a 2. résztől már a falba vertem a fejemet. Ilyen azóta csak a Seraph esetében történt meg!

Qtya von Disznósajt 2015.11.03. 11:09:58

@xx18Rolandxx:

A mangáról mondom nem nyilatkozom, mert nem olvastam. De ha azt mondod szórakoztató, akkor elhiszem neked.

Egyébként én pont emiatt szeretem a Monster Musumét. Mert nem megy el a tucat ecchik szintjére, mint a DXD vagy a... brrr... a Testament...
Tartja a maga szintjét és tényleg jók a poénok (már amelyik nem ugye a To Love Ru-ból szökött át).

Amúgy már tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi volt olyan szar benne szerintetek.
Bár így utólag visszagondolva tényleg elég... hááát... olyan amilyen anime volt. Ugye én értek valamelyest az apokaliptikus művekhez és... hááát...

Kezdem lassan úgy érezni magam, mint a legutóbbi Stalker könyvtől... Kerülget egy halovány hányinger és nem találom az okát.

Mangekyo22 2015.12.06. 18:11:20

@Qtya von Disznósajt: Nálam már a manga sem volt túl jó. Bár tény, sokszor eltérő véleményem vagyunk Roland-al a Tokyo Ghoul kapcsán.

A Monster Musume valóban szórakoztató, bár ott is sok az Ecchi - de jobban közelíti meg a szörny anatómiát és sokkal szörnyszerűebbek, mint a R+V-ban. Csak ne menjen át ez is shonen fight marhaságba, mint az (az is ott vérzett el nálam, hogy elment Shonen Fight irányba)!

Gondunk nem volt vele (nekem még be is jött pont azért, mert nem akar halál komoly lenni), de az animében elkövették azt, amit a legtöbb Ecchi animénél: a mangában lévő ecchi-k többségét cenzúrázták, ami azt jelenti, hogy meg kell várni a cenzúra mentes DVD/Blu-Ray duót.

Mondjuk régi álmom, hogy legyen egy olyan ecchi hárem anime, ahol nem a főszereplő csaj jön össze a főhőssel, hanem akármelyik másik hárem hölgy, mert az vinne bele valami kis pluszt! Bár ha jól emlékszem volt egy ilyen, de nem ugrik be a címe...
süti beállítások módosítása