Kezdjük ott, hogy tele van már a faszom a kitekintésekkel, ezért valószínű ez az utolsó. De mivel hetente akár háromszor is elmegyek a moziba, lehet, hogy utolsó előtti. Most megnéztem ezt a Pandorumnak nevezhető hányadékot, jöjjön a kritika, hogy milyen volt.
A szituáció a következő: egy űrhajó, egy hibernált állapotban lévő embercsoport, hörgések mindenhonnan, sötétség. Aki azt hinné, hogy most az Alien filmekről beszélek, téved.










Bár a Pandorum ezt a horror-sci-fi hangulatot teremtemi, nem csak az Alien-t alázza porig a kopizásban. Olyan volt, mint egy Alien Remake. Persze egy szar Alien Remake. A filmben tapasztalhatunk klasszikus mondatokat: Mi volt ez? Meneküljünk! emellett rémesen elcseszett vágás, kurva hangos hangeffektek, amitől a fülem kettéállt, és visszatérve a vágásra, néhol azt se tudtam, hogy meghalt-e, él-e, mit keres ő itt, meg miért van itt, és ilyen kérdések hosszas sorai vetültek fel bennem.










Na, jó, azért a film feléig, vagy háromnegyedéig egy viszonylag jó szörnyes sci-fi, de aztán jön a borzalmasan elszart történet. A producer a Resident Evil forgatókönyvírója volt, de akkor mégis hogy a pöcsömbe lehetett ezt ilyen módon elkúrni? Össze-vissza csavaródig a történet, így egy ideig halvány lila fingom nem volt arról, hogy mi van, bár a film vége egy jó fordulattal azért előállt.










Eléggé B-kategóriás kis költségvetésű filmnek tűnik, pedig a film 40 millió dolláros büdzsével rendelkezik, így talán nem kis költségvetésű. Összegezve a Pandorum egy B-kategóriás, fos történettel és borzalmas vágással rendelkező film, amit vagy a mazochistáknak ajánlok, vagy a BKV-ellenőröknek. (Utóbbi: fingom sincs, miért)

U.i.: Mivel ma évzáró van, ma már nem jelentkezek, de holnap három cikk is fent lesz tőlem- ANIMÉKRŐL!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr432090808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása