Szegasztok!

Elnézést, amiért sokáig nem jelentkeztem kritikával, a kritikák jövő hétvégétől visszatérnek, csak gondoltam előbb megosztom veletek, hogy mely animéket nézzem a jelenlegi szezonból!

agdfger.jpg

Sziasztok!

Ma egy olyan sorozattal jelentkezem amitől még a Tv Maci is hamarabb menne el aludni. Ez a Grimms Notes című játék anime adaptációja!

Jó Szórakozást!

Szegasztok!

Kevés anime van, ami jól tudja ötvözni a krimit és a fantasy műfajt, ezek közül kiemelkedően jó a Kekkai Sensen anime, sokáig ő is uralta nálam a legjobb fantasy nyomozós animék kategóriát... nem mintha lett volna érdemi kihívója.

Viszont 2019-ben megjelent a Cop Craft anime, aminek borítója és az animációs stúdió "reputációja" miatt nem mertem belekezdeni, végül csak sikerült rávennem magamat... nem bántam meg! Gondolom már ebből leszűrhető, hogy egy jó animéről van szó, melyet méltatatlanul húztak le MyAnimeList-en, habár igaz, ha Kekkai Sensen animéhoz hasonlítjuk, akkor egy szimplán jópofa anime. Viszont a célját így is elérte!

Ma a 2019-es Cop Craft animéről írok nektek!

(További anime kritikáink itt találhatóak)

103219l_1.jpg

 

Sziasztok!

Ahogy ígértem Mangi listája  után következzék az én 2019-es legjobb és legrosszabb animés listám ami után valszeg ismét vasvillával fognak megkergetni de hát ennyi idő után már megszokja az ember :D

avatar_1.png

Szegasztok!

Boldog újévet mindenkinek!

Ismét eltelt egy év, mely jó sok animét kitermelt! Itt az ideje, hogy megírjam, mely animék voltak e legjobbak és a legrosszabbak a 2019-es évben!

Előre szólok, hogy az 1996 után megjelent Weekly Shonen Jump mangák anime adaptációt nem követem, szóval ha valaki hiányolja a The Promised Neverland vagy Kimetsu No Yaiba animéket, akkor ne aggódjanak, személyes okok miatt nem lesznek fent a listán.

Illetve úgy döntöttem, hogy azok az animék is esélyt kapnak, amelyek átnyúltak 2019-be, szóval ha láttok olyan animéket, amelyek 2018-as, akkor azért van, mert 2019-ben fejeződött be az adott mű.

Jó szórakozást!

best-and-worst_masolata.gif

Hölgyeim és Uraim, Fiúk és Lányok! Hát ezt is megértük!

Elmúlt 2019 és ezáltal véget ért egy évtized is. Ahogyan minden év végén úgy idén is listába szedtem azt a 10 legjobb illetve legrosszabb animét és filmet amit ebben az évben láttam. Nem volt könnyű dolgom idén sem habár filmek/ élőszereplős sorozatok terén jobban elkápráztattak mint animék terén de szerencsére sikerült mindkét témában összehoznom azt a bizonyos listát.

Először a filmes listát hoztam el nektek amiben egyben szerepel a 10 legjobb és legrosszabb film a 2019-es évből. Mint mindig a lista ezúttal is személyes véleményen alapul. Lássuk is!

avatar.png

Kellemes Újévet

2019.12.31. 21:27

Kellemes Újévet kíván az Anime Manga Palota blog írói!

Boldogságban teljes 2020-at kívánunk mindenkinek!

canstockphoto75383057-happy-new-year-2020-770x544.jpg

 

" A BestiaSztárok a Nu Pagadi és a Zootopia közös, eltitkolt gyermeke megspékelve sok furry waifuval és hasubando-val!"

Ennél lényegretörőbb nyitást nem is lehetne kitalálni egy olyan animének mint mai alanyunk, a Beastars című sorozat.

bx107660-kb8zvgnlyhrv.jpg

High Score Girl II kritika.

2019.12.25. 13:55

Sziasztok! Boldog Karácsonyt mindenkinek. Mit is lehet elmondani a High Score Girl anime sorozatról az első évadot és az OVA trilógiát megnézve? Mestermű! Remekül vegyíti az akkori korszak videojáték bemutatóját és a romantikus komédiát. A romantikát nem tolja a pofádba a sok hozzá hasonló hulladék műhöz, amiből évente legalább 10 kijön. Karakterei remekül fejlődnek és egyben tettük és döntéseik tisztán megérthetőek. Az egyetlen hiba a CGI látványvilág, de addig nem akadékoskodok, amíg folyékonyan megy, mert a szemem megszokja és ebben az esetben minden más kárpótol. Ami a második évadot illeti, a J.C. Staff már azzal rúgta magát térden, hogy 9 részesre tervezte, ami csak azért baj, mert manga szempontjából csak félúton vagyunk, de erről később! Mielőtt viszont komolyabban fejest ugranánk, megjegyzem, hogy két részre fogom osztani a bemutatót. Az elsőtől az ötödik részig és végül a hatodiktól a kilencedik részig! De elég a terelésből, vágjunk bele! Némi spoilert fog tartalmazni, erre készüljetek fel!

231511.jpg

Rossz Hír A Mangaolvasóknak

2019.12.21. 21:28

Szegasztok!

Rossz hírt kell közölnöm azoknak, akik minden hét csütörtökön, illetve pénteken szokta várni a lekalózkodott, fan fordítók általi Weekly Shonen Jump (One Piece, Bleach, Naruto, My Hero Academia, Black Clover, Kimetsu No Yaiba stb) manga adagjukat:

A Weekly Shonen Jump több évnyi háború után legyőzte a két leghíresebb angol fan fordító csapatot, a Mangastreamet és a Jaminis Boxot. A Jaminis Box valamennyire megúszta, nekik elég volt leszedniük az összes eddigi Weekly Shonen Jump tartalmú mangáikat és közölni, hogy nem fogják többé fordítani. A Mangastream viszont nem úszta meg, ők végleg lehúzták a rolót. Egyszer talán újranyitnak, de biztosan nem fognak hozzányúlni egyetlen Weekly Shonen Jump mangához sem.

Ez mit jelent? Nos, mivel ezután kicsi az esélye, hogy bármelyik igényes fan fordító csapat nekimenjen a Weekly Shonen Jump termékeinek, így aki továbbra is olvasni szeretné kedvenc Weekly Shonen Mangáját, annak a "mangaplus" oldalon tudja megtenni, melyen a legtöbb új széria vasárnap este szokott kijönni...

nevtelen01.png

Habár engem nem érint az esemény hála annak, hogy felhagytam a Weekly Shonen Jump 1996 utáni termékek fogyasztásával, azért van véleményem róla.

Szerintem a legtöbb rajongó képes lesz átállni a "vasárnapi" időre, illetve valamennyire díjazandó, hogy a kiadó elérhetővé teszi saját manga termékeit ingyen, valamint még így is előbb kapják meg a "nem japánok" a mangát, mint az elsődleges célközönség.

Viszont a problémák a következőek:

1.A "mangaplus" ingyenes tartalma kizárólag az adott termékük első három, valamint aktuálisan utolsó három fejezetére terjed ki. Mit jelent ez? Csak annyit, hogy ha elszeretnéd olvasni példuál a One Piece 250-ik fejezetét, akkor azért bizony már perkálnod kell a pénzt.

2.Mivel a teljes szolgáltatásért fizetni kell, ezért kiesnek azok, akik nem tudnak akármilyen oknál fogva online fizetni.

3.Hiába a legalitás, ha a legtöbb manga még így sem tud eljutni a legtöbb országba (lásd Európa kisebb országai). Ennek csak akkor lenne értelme, ha a Weekly Shonen Jump leányvállalatok formájában kivinné az újságot és a termékeit a kisebb országok piacaira, ami eléggé valószínűtlen.

További véleményem, hogy azért elég sokat elmond az egész mizériáról, hogy egyedül a Weekly Shonen Jumpnak csípi a szemét a fan fordítók, mivel a többi manga magazin továbbra sem intézett támadásokat a fan fordítók ellen.

Illetve hiába tudták kiütni a két legnagyobb fan fordító csapatot, rengeteg online manga könyvtár van, ahol a már korábban lefordított Weekly Shonen Jump termékek továbbra is elérhetőek. Nem beszélve arról, hogy a "raw" spoiler elterjedéseket és a koreai fan fordítókat ez nem fogja megállítani. Szóval ezzel inkább csak azt mutatta meg a Weekly Shonen Jump, hogy "mindent a profitért... meg a libidóért"...

Összefoglalva nem nagy veszteség szerintem (bár nekem könnyű), akik mégis szeretnék továbbra is követni kedvenceiket, azok megtalálják azokat a "mangaplus" oldalán.

Ennyi voltam mára, szevasztok!

nevtelen02_1.png

Szegasztok!

Ez is eljött: 10 éves lett a mai napon az Anime Manga Palota blog!

Nagyon szépen köszönjük minden olvasónknak, s remélem még jó sok ideig megmarad az Anime Manga Palota blog.

Köszönettel, az Anime Manga Palota stáb.

sbs_10th_anniversary_600by600.jpg

Sziasztok!

Na csak meglett végre még ebben az évben ez a videó amiben nem mást veszek nagyító alá mint az idei év egyik leghypeoltabb animéját a Kimetsu no Yaibát. Nézzük, hogy vajon megérdemli-e azt a hype-ot amit kap?!

Jó Szórakozást!