Sziasztok!

Tudom kicsit furcsa a cím hiszen általában listákat a blog témájában esetleg filmes kategóriában szoktunk csinálni de az a helyzet, hogy már ezeket mind megcsináltuk és időnként frissítjük is őket szóval ideje volt már valami újfajta lista ötlettel előállni ezért úgy döntöttem, hogy most megosztom veletek azt a 15 Tv sorozatot amit nagyon szeretek és akárhány évada is van meg akárhányszor is nézem újra mindig ugyanúgy elszórakoztatnak.

Előre szólok,hogy ez a lista csak az élőszereplős műveket vonultatja fel szóval ilyenek, hogy South Park, Simpson Család meg Family Guy nem lesznek benne.És persze minden esetben a lista most is csak teljesen személyes , senki másnak nem tükrözi a véleményét. Nos akkor dőljetek hátra és kezdjük....

sorozat.png

 

15.Helyezett: A Dadus ( The Nanny )

the-nanny-53a2f3a5236c2_www_kepfeltoltes_hu.png

Sitcom témában könnyű nagyon jó sorozatokat csinálni de ugyanakkor nagyon el is lehet cseszni őket és ennek a legnagyobb veszélyforrása pont a humor. Nos valahol a jó és a gagyi között helyezkedik el a Dadus ami sokszor irtó erőltetett és sablon poénokat használt fel és rettenetesen kiszámítható volt de ugyanakkor képes volt eredeti ötletekkel is előállni. És igen nem éri el a Jóbarátok vagy az Egy rém rendes család szintjét de az a helyzet, hogy nem is akar többnek látszani mint ami és a Dadus szimplán csak szórakoztatni akar.Amit meg is tesz és ez nagyban köszönhető a karaktereknek. Elég csak Niles és C.C csipkelődéseire vagy a Fran állandó ballépéseire gondolni. Ha az ember úgy kezdi ezt el nézni, hogy semmit nem vár el tőle akkor nagyon jól fog szórakozni rajta. A sitcomok aranykorában azaz a 90-es években készült szal nem egy mai darab de képes volt helytállni a két nagykutya mellet is és annyira népszerű lett, hogy készült Dél Amerikai, Mexikói, Lengyel és Orosz változata is.

 

14.Helyezett: Így jártam anyátokkal ( How i meet your mother)

1327255720.jpg

Újabb sitcom ezúttal ebből az évezredből. Maga a sorozat tényleg vicces . Rengeteg jó poén van benne amiket jól időzítenek, a témája is egészen érdekes hiszen voltaképpen az egész egy nagy flashback. A részek közt vannak olyan viccesek, hogy lefordultam tőlük a székről és Neil Patrick Harris egymaga viszi el a show-t a hátán de azért a többiek sem rosszak. Aztán beütött a krach. Ahogyan sokan is én is a vége felé már kezdtem nagyon unni az egészet hiszen még mindig nem derült ki, hogy ki az a rohadt anya,a poénok már nem voltak annyira jók és a karaktereken is kezdett látszani , hogy ki vannak teljesen használva. De ettől függetlenül egy nagyon vicces és érdekes sorozat, mindenképpen ajánlom egy megnézésre.

13.Helyezett: A Belső Ellenség ( Homeland)

homeland-14.jpg

A katonás vagy éppen az ilyen CIA-s vagy FBI-os sorozatok sosem voltak túlzottan a kedvenceim de a Homeland az a fajta amit nem tudok érdektelenül nézni. Az ilyen sokszor nagyon könnyek áteshetnek a ló túloldalára hiszen könnyen mehetnek át Amerikai zászlórúd nyalogatásba és ez helyenként meg is történik de a történet van annyira érdekes , hogy belekezdjen az ember, a szereplők kiválóan játszanak élükön Clair Danes-el, a drámai szál nagyon hatásos és az akció jelenetek is egész pofásak. Akik szerették a 24-et azoknak ezzel is megéri tenni egy próbát.

12.Helyezett: Salem

salem-s1-poster.jpg

Jó tudom, hogy az ilyen boszorkányos témák inkább a női nézőknek való de az a helyzet, hogy ha az ember belekezd egy ilyenbe és magával ragadja a hangulata akkor önkéntelenül is azon veszi észre magát, hogy érdekli a sorozat. Maga a történet a boszorkányüldözések korábban játszódik azoknak is a fő színhelyéül szolgáló Salem-ben ahol mindenki gyanakszik mindenkire és a legkisebb botlás is elég ahhoz, hogy sült húst csináljanak az emberből. A témát sokszor feldolgozták már, szinte mindenki hallott már róla és ez a sorozat sem próbál meg újítani rajta de nagyon nézeti magát. Sokszor ijesztő már-már horrorisztikus hangulatával pedig szinte beszippantja a nézőt.Ha tehetitek mindenképpen nézzétek meg legalább az 1.évadot. Ja és Marilyn Manson énekli az intro dalt :)

11.Helyezett: X-Akták

xaktak_hatterkep_261907_82735_n.jpg

Avagy a sorozat amitől 8 évesen rémálmaim voltak. Így visszanézve teljesen érthető is hiszen nem egy könnyű témát használ a sorozat. UFO-k, összeesküvés elméletek, szellemek, stigmák, élet a halál után és még sorolhatnám. A főszereplő páros által pedig ott van a Tudomány vs. Hit vitája újfent viszont jól prezentálja, hogy ez a 2 teljesen eltérő dolog meg tud férni egymás mellett.Állítólag valódi ,lezár aktákat használtak fel a sorozathoz a készítők bár nem tudom ebből mennyi igaz. David Duchovny és Gillian Anderson neve mára összefügg egymással, ők is belekerültek a legnépszerűbb Tv-s partnerek csoportjába és "Az Igazság Odaát van " szlogen mára kultikussá vált és nem is véletlenül. Hiszen az igazság tényleg odaát van és mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy hisz-e benne vagy sem!

 

 10.Helyezett: Alkonyzóna ( The Twilight Zone)

twilight_zone-314134213_large.jpg

Na ez meg a másik jómadár amit ha úgy kezd el nézni az ember, hogy nem tud róla semmit akkor rendesen fel tudja libabőrözni. Az Alkonyzóna egy mára kultikussá vált név a televíziózás történetében hiszen először használta fel az antalógia témakörét azaz, hogy történetesen nincsen összefüggés az epizódok között hanem mindegyik egy külön történetet mesél el. Igaz az eredeti sorozat ami az 50-60 években futott nem tett rám valami nagy benyomást de a 80-as évekbeli folytatása na az igen.Nagyon jól keveri a misztikus- a thriller és helyenként a horror műfajt is és a részek közt vannak nagyon elborultak de nagyon ijesztőek is de a többségük olyan amiről álmába sem gondolná az ember, hogy ilyet ki tudnak találni. És az intro-ja!  Ha az X-aktákét ijesztőnek tartjátok akkor ezt is annak fogjátok. Főképp amikor megszólal az ikonikus dallam. És ne feledjétek: RITKÁN TÖRTÉNNEK NORMÁLIS DOLGOK AZ ALKONYZÓNÁBAN!

9.Helyezett: Maffiózók (The Sopranos)

maxresdefault_3.jpg

Annak,hogy miért is nem szeretem túlzottan az katonás vagy éppen rendőr sorozatokat igen egyszerű oka van. Történetesen az, hogy jobban érdekelnek az olyanok amik a rosszfiúkkal, a maffiával vagy a szervezett bűnözéssel foglalkoznak. Hívjatok őrültnek de ez szerintem egy sokkal érdekesebb téma hiszen az ilyen dolgok mindig rejtve vannak az átlag emberek elől és valaki egy ilyenbe belekerül annak örökre megváltozik az élete. A Maffiózók pedig tökéletesen mutatja be ezt a sötét, bizalmatlan és kegyetlen világot. A főszereplő Tony Soprano egy maffiaszervezet feje ugyanakkor próbálja megtalálni az egyensúlyt a munkája, a szervezet és a családja közt és ebben egy pszichiáter van a segítségére. A sorozatot sok támadás érte főleg azért mert sokak szerint minden olaszt maffiózónak állítanak be benne de hát a sorozat a Keresztapa és a Nagymenők nyomdokán halad szal valahol érthető. James Gandolfini Tony-ja annyira hiteles, hogy valahol elgondolkodtató , hogy talán még életében köze volt-e valamilyen szervezethez, mellete Edie Falco tökéletesen kiegészíti és a tagokat alakító színészek is annyira autentikusak, hogy az már zavarbaejtő mondjuk nem véletlenül hiszen jópáruknak tényleg köze volt a maffiához. Akik nem mellesleg szintén dícsérték a sorozatot o_o A maffia egy maffiáról szóló sorozatot dícsér! Ezen illik egy kicsit elmélkedni.

 

 8.Helyezett: Jóbarátok (Friends)

jobaratok.jpg

Avagy az egyik abszolút Alfa és Omega a vígjáték sorozatok között. Szerintem sokat nem is ecsetelnem róla hiszen mindenki látta, mindenki ismeri és mindenki tudja, hogy milyen vicces.

7.Helyezett: Trónok Harca ( Game Of Thrones)

tronok_harca.jpg

Az utóbbi évek egyik legnagyobb dobása a Tv sorozatok műfaján belül. Ami nem is csoda hiszen a fantasy műfaj nagyon jó felhasználása a történet ami ugyebár George R.R Martin könyveiből készült és ezt megfűszerezték némi adag árulással, hatalomharccal, sárkányokkal és sokszor baromi nyálas szerelmi szállal is de ettől a kis botlástól függetlenül aki szereti a Gyűrűk Ura style-u fantasyműveket azoknak ez is tetszeni fog!

6.Helyezett: Nagyon Különleges Ügyosztály (The Police Squad)

www_tvn_hu_6a1e09e4a1db4e520c1accc70de100ed.jpg

Ez a sorozat 3 ok matt került be: Leslie Nielsen, Frank Drebin hadnagy , Csupasz Pisztoly trilógia.  

Igen ez az alig 6 részes minisorozat volt az aminek köszönhetően megismerhettük Frank Drebin hadnagyot és elkészülhettek a Csupasz Pisztoly filmek is. Több nem is kell , hogy a listában szerepelhessen. Ez is antalógia szerű vagyis mind a 6 rész más történetet dolgoz fel. Aki szereti a Csupasz Pisztoly ( ki ne szeretné ) akkor ezt is nézze végig. Garantált Szórakozás.

5.Helyezett: Ash vs, Evil Dead

ash-vs-evil-dead.jpg

 

BRUCE CAMPBELL IS THE BOSS! Bruce Cambell-el nem lehet szarakodni, ne idegesítsd fel Brice Campbell-t különben felnégyel, Bruce Campbell az emberiség védelmezője, BRUCE CAMPBEEEEEEEEEELLLLLLL! De most komolyan ki képes egy ekkora ökörséget kitalálni? De pont hogy ezért baromi szórakoztató az Ash. Vs Evil Dead mert egy percre sem veszi komolyan magát és annyit lehet röhögni rajta, hogy az ember bekönnyezik a röhögéstől. Egy igai agyatlan mészárlás az egész és Bruce Campbell-en is látszik, hogy baromira élvezte az egészet. Aki még nem látta az sürgősen pótolja be.

4.Helyezett: Szomszédok

3_2.jpg

Igen most gondolom sokak lefejeltétek az asztalt, hogy mit keres egy majdnem 30 éves magyar Tv sorozat a listán és igen eléggé szentimentális a helyezés is de mint mondtam ez egy személyes lista. A Szomszédok pedig gyerekkorom egyik legmeghatározóbb Tv-s élménye. Minden karaktere emlékezetes Vágási Feri-től kezdve Janka Néni-ig Etuson-át Gábor Gábor-ig, a mondatok mára szállóigévé váltak  és a helyszínek azóta felkapott turista célpontok lettek. Nem hibátlan de a nosztalgiafaktorért mindenképpen érdemes belenézegetni. Akárhányszor nézem újra mindig el fog az a ' Hol vannak már ezek a dolgok amiket szerettem 8 évesen" érzés.

3.Helyezett: Totál Szívás ( Breaking Bad )

21225_breaking_bad.jpg

Avagy az egyik legdurvább szervezett bűnözéses sorozat amit mostanában láttam. Elképesztő ereje van a sorozatnak, a hangulata az ember lelkéig hat és ezer darabra töri szét.  Walter White kémiatanár akinél egy nap rákot diagnosztizálnak és végső elkeseredésében drogot kezd el gyártani , hogy megszerezze a pénzt a műtétre amiben egyik tanítványa is a segítségére van és idővel egyre jobban tönkreteszi magát és a környezetét. Ez azonban olyan jól sikerült , hogy hamar a környék drogbárója lesz. Az egyik legjobb karakterdráma a világon, Walter már-már Yagami Light szintű jellemváltozáson megy keresztül amihez társul Bryan Cranston fantasztikus alakítása is. Ez a sorozat testesíti meg azt amit a Maffiózóknál is leírtam. Elég egyetlen rossz döntés és máris egy olyan világban találja magát az ember amiből csak nagy nehezen vagy egyáltalán nem szabadulhat. Nem egy könnyű sorozat és nem is való mindenkinek de aki bírja az ilyeneket azok imádni fogják.

 

2.Helyezett: Egy Rém Rendes Család ( Married With Children)

mwccouch.gif

Az abszolút Alfa és Omega a vígjátékok között. Ebben a sorozatban minden passzol. És hogy miért is lett mára kultsorozat? Nos azért mert ez a sorozat rólunk szól. Az átlagemberekről. Ott van a családfő aki utálja a munkáját, a felesége egy lusta vörös kanapényomaték, a gyerekei sem tisztelik csak a pénzét akarják, a szomszédai utálják és mintha a világegyetem is összeesküdne ellene. Igen egy átlagos család. Ennek a sorozatnak minden karaktere emlékezetes és a maguk módján szerethetőek, Al Bundy az átlagemberek istenévé nőtte ki magát, minden poén akkorát üt mint Rocky a ringben és nagyon jól időzítettek. Szerintem nincs olyan ember aki még nem látott belőle egy részt sem. Egy igazi legendás alkotásról van szó ami méltán vált kultikussá.

És akkor jöjjön az a sorozat amit jelenleg a legnagyobb kedvencemnek tartok:

1.Helyezett: Amerikai Horror Story ( American Horror Story )

american-horror-story-poster-asylum-macabre-theatre.jpeg

Imádom. Egyszerűen más szót nem tudok találni amivel körül tudnám ezt írni.Ez a sorozat ugyanazt használja fel mint az Alkonyzóna de viszont nagyobbra kitágítva itt ugyanis minden évad más történetet mesél el és ettől olyan az egész mintha minden évad egy különálló Tv film lenne amiknek a témai közt vannak Amytivlle szerű gyilkos ház, Őrültek háza, Boszorkányok, Rémcirkusz és egy Lady Gaga által vezetett Hotel. És ugyan nem mentes a sablonoktól de még azokat is képes felhasználni vagy pedig más szemszögből felhasználni őket elég csak a Hotel vámpírtémájára gondolni. A színészi játék elképesztő. Sarah Paulson, Evan Peters , Kathy Bates és a többi szereplő elég nehéz feladatot vállalt hiszen nem könnyű minden évadban más karaktert játszani de aki egyértelműen viszi a prímet az Jessica Lange aki szinte újjászületett a sorozatban igaz a Hotelben nem szerepelt viszont repesgetik , hogy a kövi évadra visszatér. És nem mellesleg szeretnek ismertebb színészeket is behozni a sorozatba ( Cate Blanchett állítólag benne lesz a 6.évadban) és szinte félelmetes, hogy mennyire jól tudnak az adott témához nyúlni és kihasználni annak minden lehetőségét. Bár pont ez a sorozat egyetlen negatívuma,hogy a készítők sokszor túl sok mindent akarnak 13 részbe belepakolni és ezért 1-2 szálat nem is zárnak le  ( az Asylum UFO-s sztorija pont ilyen) vagy néha totál értelmezhetetlen lesz az egész. De mindetektől függetlenül az Amerikai Horror Sztori számomra az abszolúte No.1 Sorozat amit akárhányszor újra nézek nem tudok megunni. Ráadásul olyan ingergazdag a környezet, hogy szinte bármit ki lehet találni hozzá történetileg mivel nagyon nincs behatárolva a cselekmény. Az AHS mintájára már számtalan más antalógia sorozat is készült mint például a Scream Quuens vagy a Fargo és már debütált az American Crime Story ami minden évadban más bűncselekményeket vesz alapul, az 1.évad témája O.J Simpson pere lesz. Egyszóval mindenkinek bátran ajánlom az AHS-t mert élmény nézni ezt a sorozatot.

 

 

Nos ez volna a lista , remélem kedvet kaptatok ahhoz, hogy valamelyikbe belenézzetek ha esetleg kedvetek támadna rá. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr908407808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

silly3200[Spyrofan] 2016.03.03. 01:32:00

Jó lista! Amúgy ha már megemlítetted a Jóbarátokat...mi a véleményed a Joey sorozatról?

xx18Rolandxx 2016.03.03. 08:14:57

@silly3200[Spyrofan]:

Azt sose szerettem. Megnéztem pár részt de annyira erőltetettnek éreztem, hogy az 1.évad után abba is hagytam.

xx18Rolandxx 2016.03.10. 14:51:57

@Ahasverus:

Nekem meg róla van elég nagy negatív véleményem. Én nem adok egy olyan ember szavára akinek semmi sem tetszik illetve mindenkivel és mindennel baja van.
süti beállítások módosítása