Sziasztok!

Miután Mangekyo beszámolt a Dragon Ball-ról illetve annak folytatásáról A Dragon Ball Z-ről elkerülhetetlen volt hogy a GT-ről is szó essen ezért magamra vállaltam a feladatot hogy véleményt nyilvánítsak róla.

Mivel a Dragon Ball illetve a Z is alapművek számomra ezért reménykedtem benne hogy a GT is hasonló szintet fog megütni.

Jöjjön a Dragon Ball GT kritikája!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Dragon Ball eredetileg Akira Toriyama shounen mangájából készült. Az első évad még 1986-ban futott Japánban míg nálunk már a 90-es években került adásba. Ennek volt a folytatása Z amely már a teljes mangát dolgozza fel és ez 89-96-ig futott. És ezzel mindenki elégedett is volt kivéve a Toei stúdiót akik valamiért úgy gondolták kell egy tökfölösleges 3.-évad is.

És el is készítették GT címmel amely 1 héttel a Z befejezése után került adásba. És akkor lássuk is a sorozatot.

A Történet a Z sorozat után 10 évvel játszódik mikor is a földön béke honol de Goku szüntelenül edzi magát hátha újabb gonosztevők tűnnének fel Időközben már nagyapa lett mivel megszületett az unokája Pan. Ám ekkor hirtelen a képbe lép Pilaf gróf illetve a csicskái akik szintén megöregedtek és új tervük az hogy a fekete csillagos kristálygömbök erejével foglalják el a világot. Goku azonban közbeavatkozik ám ekkor Pilaf véletlenül visszafiatalitja Goku-t és a kristálygömbök szétszóródnak a világűrben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Így nincs választása mint hogy másodszorra is megkeressék a gömböket de sietniük kell hiszen 1 év alatt kell megtalálniuk őket különben Goku örökre gyerek marad. ebben segít neki Vegeta és Bulma azóta szintén felnőtt fia Trunks illetve Pan aki az indulás előtt felszökik a gépre.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Gömbök összegyűjtése egész jól halad mígnem egy tudós Dr.Myu az útjukba nem áll aki egy Tsüfürüri lényegében az utolsó és mindenképp el akarja pusztítani a Saiyen fajt mivel azok irtották ki őket. Goku-ék ugyan legyőzik ám nemsokára a robotja Bebi önálló életre kel és feladatának tekinti a Saiyennek elpusztítását.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval míg Goku-ék a gömböket keresik Bebi a földre megy ahol elfoglalja Vegeta testét és nemsokára már mindenkit megfertőz Pan és Goku kivételével. Goku-ra vár a feladat hogy őt is elusztítsa és ez epdig csak akkor lehetséges ha eléri a SUPER SAIYEN LEVEL 4 szintet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy nehezen le is győzik ám vele együtt Ifjú Sátán és a Föld is elpusztul ezért az emberek átköltöznek a Tsüfürü-re.

Ezzel lényegében véget is ért a sztori! HÁT MARHÁRA NEM ugyanis ezek után még akkora hülyeségeket kapunk hogy az nem igaz. Először is Dr. Myu a pokolban összeismerkedik a Dr. Geroval és közösen megalkotnak egy új C 17-et amely már erősebb a másiknál de egyesül vele és létrejön egy ULTIMATE ALL FULL POWER ALTIMIGHTY ANDROID .

 

 

 

 

 

 

 

 

Goku eközben a pokolban képtelen pepecselni mivel egy csellel odacsalták és ahol még egyszer meg kell küzdenie Cell-el és Dermesztővel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután őket is lerendezte visszatér a földre hogy bemosson párat a ultimate androidnak és ezzel legyőzze őt.

Ezek után már tényleg azt hinnénk hogy vége de NEM még nincs vége mivel a gömbök megrepednek a harc során és 7 sárkánnyá alakulnak át. Goku és Pan elindulnak megkeresni a gömböket. Sorba le is rendezik őket ám az egy csillagos sárkány Yi Xing nem adja magát és egy csellel magába olvasztja a többi gömböt ezáltal SUPER YI XING-é alakul.

 

 

 

 

 

 

 

 

Végül is legyőzik ám ekkor megjelenik a hatalmas sárkány és közli hogy le van merülve és hogy most egy ideig nem lehet többet kívánni, de Goku egy kívánságát még teljesíteni tudja ezáltal Goku hallhatatlan lesz.

Itt a vége fuss el véle. És mi a slussz poén? Hogy maga a GT  fillerévad. Igen már csak a szereplők ugyanazok mint a mangában de ennyi. A Toei létrehozott egy tökfölösleges fillerévadot de hogy minek??? Már alapból elkeserítő hogy egy ilyen űrutazásos sztorit akarnak Dragon Ball-ként eladni ráadásul már egyáltalán nincs meg benne az a hangulat ami a eredeti sorozatokat jellemezte. Na jó azért bevallom a Bebi Saga szerintem egész jól sikeredett hiszen ötletes volt és működött bár Bebi később marhára hasonlít Dermesztrőre.De az Androis saga egyrészt unalmas másrészt ezzel a Z-beli Android sorozatot is hazavágja. Eleve nem kellet volna bele de látszik hogy itt már a fanok kedvébe is járni akartak ezért is tették bele megint Dermesztőt és Cell-t is. A Sárkány-os meg nem csakhogy hihetetlenül nevetséges és időhúzós plusz a dögunalmas szó kevés rá. A Sárkányok meg annyira röhejesen néznek ki hogy arra szavak nincsenek.

Beszéljünk kicsit a látványról. Szerintem nem rossz a látvány de nekem még mindig az a látvány maradt meg ami az első sorozatban van meg. Nem tudom miért de nekem mindig is az  Dragon Ball látvány lesz az igazi. Talán azért is mert így szoktam meg plusz ezeken érződik a legjobban a "Japán" és az "Animés" feeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerencsére sok régi szereplőt visszakapunk de vannak újak is bár nem sok. Kezdve a legelső gonosszal Bebi-vel aki az egyetlen jó gonosz a sorozatban még ha sablonos a karaktere is de tényleg jól ki lett találva. És hogy miért ő az egyetlen normális gonosz. Mert a többieknek már csak a pofájuk nagy kezdve a két dokin ás a Super Android-ig valamint Yi Xing -ig. Valójában Xing se lenne olyan rossz karakter ha mondjuk nem beszélne állandóan a levegőbe és nem röhögne gonoszan minden 10-ik mp-ben. A Jó oldalon csak egy új szereplő van Pan aki nem elég hogy rohadt idegesítő és marha beképzelt fiús csaj még marha fontosnak is hiszi magát holott szinte semmit sem csinál csak ordibál pofázik meg idegesíti az embert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De szerencsére itt van még Bulma,Chi-Chi,Gotan,Gohan Vegeta aki még morcosabb lett az évek alatt ,Krillin aki szinte felismerhetetlen viszont az nagyon szíven ütött hogy Zseniális Teknős alig szerepelt a sorozatban pedig ő az egyik legjobb karaktere a sorozatnak.

 

Amiről még a szereplőkön belül beszélni kell az Goku. Goku ugyanis itt már Saiyen 3-ből átmegy Saiyen 4-be amit nem egészen értek hogy minek kellet megalkotni bár az tény hogy marhajól megalkották a kinézetét . Goku-nál még rendbe is van de aztán Vegeta is átalakul hogy legyőzzék Xing-et de még így alig megy nekik.

Viszont a zenék külön kiemelkedőek. Nagyon jók a zenék főképp a harcok zenéi nagyon bejöttek nekem. Az Opening is jó lett bár itt is úgy vagyok vele hogy első évad op-ja viszi nálam a pálmát.

De azért ennek az Op-ja is jó lett akárcsak az endingjei amikből az első tetszett nekem a legjobban mivel annyira fülbemászó és dallamos hogy az ember szivesen hallgatja. De a többi ending is jó lett.

Ami még szerintem külön dicséretet érdemel az a befejezés. Nem akarom elspoilerkedni de nagyon jól oldották meg bár azt azért furcsálltam hogy 100 évvel később játszódik a befejezés de azért aranyos lett. Ugyanakkor kicsit szomorú is hiszen tudjuk hogy ezzel az anime történelem egy kult sorozata ért éget. Bár állítólag akarnak csinálni egy új sorozatot bár eddig csak pletyka szinten terjeng.

Nos ezzel a végére értem a dolgoknak,már csak a mangáról kéne írni ahhoz a teljes legyen a Dragon Ball véleményezés itt a blogon. Ki Tudja hátha Mangekyo vagy valamelyikünk bevállalja.

És hogy mi a véleményem a GT-ről? A Bebi saga-ig érdekes utána már tényleg felesleges. Énszerintem meg akarja nézni szigorúan csak odáig nézze meg.

[Mangekyo022 véleménye:

"Nem hiába "színes" a blog, mert eltérő véleményen vagyunk sokszor, még ha sok dologban egyet is értünk. Ugyanis számomra a Dragon Ball GT nem hogy nem jó, de még a közepes kategóriát sem éri el! Eleve miért kellett egy már lezárt sztorihoz egy filler szezont is hozzávágni, amikor az eredeti sztori vége (pontosabban a Cell Saga-tól) látszott, hogy a mangaka is kezdett fáradni (más kérdés, hogy Buu karaktere zseniális lett). Odaírtam az én "pontjaimat" is, de mint írtam, számomra ez már nem Dragon Ball, hanem rókabőrlenyúzás. Vagy inkább "sárkánybőrlenyúzás?"]

Dragon Ball GT

-Idő: 1996-97

-Stúdió: Toei animation

-Rendező: Daisuke Nishio

-Műfaj: Shounen

-Hossz: 64 rész

 

Tetszett:

-Egész jó a látvány

-Visszakapjuk a régi szereplők többségét

-Bebi Saga

-Nagyon Jók a Zenék

-Harcok

-Opening

-Endingek,főképp az első

-Jó lett a befejezése

Nem Tetszett:

-Tök fölöslegesen csinálták meg

-Sablonos és értelmetlen a sztori

-Az Andriod saga unalmas

-A Sárkányos Saga időhúzós és röhejes

-Pan

-Látszik hogy csak a fanok miatt lett megcsinálva

-Fillerévad

Értékeklés:

Százalékban:  71%-(Nagyon Nagyon gyenge) Közepes (Mangekyo: 49%)

Pontban : 7/10 (Mangekyo: 4.5/10)

Ennyi voltam mára SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr44553338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomlion · http://tomlion.blog.hu/ 2012.05.30. 05:38:28

Nagyon jó kritika, de sok benne a helyesírási hiba. :P

veterán33 2012.05.30. 12:31:02

Már csak egy kérdés van a sorozathoz:
Melyik volt előbb Dr.Myu vagy Bebi? Mert mind a kettő azt állítja hogy ő építette a másikat.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.05.31. 19:09:38

Na ezt sohasem fogom megérteni:
Százalékban: 71%-(Nagyon Nagyon gyenge(!? Mi a ...))

Pontban : 6/10

thermo-nukleáris csatacickany 2012.05.31. 20:59:20

@:{) MIKI (}:: hát hogy egy nagyon nagyon gyenge közepes. Vagy nem?

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.06.01. 17:10:37

'thermo-nukleáris csatacickany'

Ezen jót röhögtem.

thermo-nukleáris csatacickany 2012.06.01. 21:08:29

@Kvakond: örülök hogy sikerült feldobnom a napod :D

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2012.06.02. 23:52:03

Azért poén, hogy Vegita történet szerint edz mindvégig mint a bolond, de olyan gyenge mint a harmat. Plussz a tisztavérű csillagharcos magától nem tud átváltozni ssj4-be csak Goku. Marhaság az egész.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.02.18. 19:07:08

a legrosszabb az egészben az, hogy ezt a f*st ami megszégyeníti az egész dragon ball univerzumot :D , az animax unásig lejátszotta milliószor :P nem hogy megvették volna a Z, vagy az alap sorozatot, vagy bármi más nézhető új animére költötték volna a pénzt :D
süti beállítások módosítása