Szegasztok!

Én itt és most bevallom...... UTÁLOM A HENTAI MŰFAJT! Nem tudom ki találta ki, vagy hogy miért olyan híres, de nem is érdekel! Egyszer láttam egy hentai animét (Discipline - majd írok erről a szörnyetegről), meg néztem MEMBER Virgin Touch és Shoyonoido Mako-chan videóit, és mindig az a kérdés merült fel bennem.... "mi a francra jó ez a hentai cucc".

Szintén bevallom..... IMÁDOM A PANKRÁCIÓT! Tudom, hogy minden kamu benne, mint a Mónika és Győzike Show-okban, de valamiért imádom, ahogyan egymást a gumikötélt megtartó póznáról a földhöz b***ák, vagy ahogyan kicsavarják egy szerencsétlenek a karját. Ezért is kedvencem a Kinnikuman-ban (+ a remek történet, az egyedi képességek - lásd a Kinnikuman kritikát).

Hogy miért mondom ezt? Mert mi van akkor, ha az említett két "műfajt" egy manga sorozatba olvasztják? Megmondom mi: egy vicces, "ízléses" poénokkal megrakott bunyós hentai mangát kapunk. És ez nem más, mint a mai alanyom: Ring X Mama.

 

A Ring X Mama egy hentai manga, ami 2008 óta szerepel a Namaiki! (Takeshobo) oldalain, írója és rajzolója Manabe Jouji. Műfaját tekintve egy akció, hárem, vígjáték, sport, romantika hentai manga. Eddig 3 manga könyv készült el.

 

Ami feltűnő, az a történet és a rajzolás.

A történet egy igazi manga történet is lehetne. Van egy kb 18-20 éves srác, Ryoma, aki egy igazi birkózás szakértő, nincs olyan teknika vagy személy, amiről/akiről nem tudna legalább 1 mondatot mondani. Ryoma a Gigamix nevű női bírkózó csapat fanja - és persze rájuk szokott gondolni "nedves idejében" is. De sajnos a csapat 3 évvel felbomlott egy vereség miatt. De ennek ellenére még mindig őket tartja a legjobb csapatnak. Egyik szomszédja Sanae egy nap felmegy hozzá, és egy pár archív birkózó film után a hormonok táncolni kezdenek bennük, és miután megvolt, hirtelen meglátogatja őket Violence Rose (Saeko), aki a Gigamix csapat egyik tagja volt. És igen, Sanae szintén a Gigamix csapat tagja volt (Justice Asuka), és Ryoma kifehéredve, de mégis orgazmussal fogadta, hogy egyik kedvenc birkózójával "birkózott".

Mint kiderül, a Gigamix újra összeállna, még egy pár új tagot is sikerült felvenni, de sajnos Katsura Rio (Tiger Cat) nélkül nem Gigamix a Gigamix, kellene szerezni egy új edzőtermet, el kell nyerniük újra a közönség szeretetét, be kell jutniuk a Jipang Ligára, és le kell győzni azt, aki 3 évvel ezelőtt megverte a Gigamix csapatot, Darkness Aoi-t. Sakeo által - miután megtudta, hogy Ryoma egy igazi géniusz a pankráció terén, szerződteti Ryoma-t a Gigamix menedzsereként - amitől a srácnak megint orgazmusa lesz. Tehát a cél adott: visszaszerezni Katsura Rio-t (Uzumaki Naruto biztos segít majd neki, talán még a "Sasuke megmentő brigád" is besegít megkeresni a hölgyet), visszaállítani a Gigamix hírnevét, megnyerni a Jipang Ligát és legyőzni Darkness Aoi-t...... és közben futószalagon "beporozni" minden nő nemű birkózó egyedet.

Nekem egy elég bejövős történet - kár, hogy egy ilyen hentai marhaságra használták.

A rajzolás az viszont valami eszméletlen szép. Minden szépen ki van dolgozva, a legkisebb részletekig. Haj, szem, izomzatok, tájak - minden szép! Emelet a látvány mellett talán még a Naruto, One Piece és Bleach is elbújhatnak!

 

Ami még tetszett, azok a bunyós részek voltak. Ezek is elég jók lettek. Viszont sajnos nagyon kevés ilyen van, pedig sokkal több kellett volna bele - még akkor is, ha hentai-ról van szó.

Ami olyan közepesen érintett, azok a szereplők voltak. Ryoma (a főhősünk), egy hiperaktív, kíváncsiskodó, jólelkű, adakozó srác. Sanae (Justice Asuka), egy kedves, poénkodos, kíváncsiskodó nő - "akiről tapasztalt hentai-néző azonnal tudja hogy meg lesz kufircolva" -. Utána Katsura Rio (Tiger Cat), egy pattogós, nagyszájú fekete csaj - szerintem ő legjobb fej. Megkapjuk ügyeletes Tsundere Girl-ünket is, Kirino Mako-t és Saeko-t (Violence Rose) - "akik szintén kötelező elemek hiszen a való élettel ellentétben könnyen dughatóak" -. Kapunk még egy tomboy kinézetű, vicces lányt, Yuri-t, aki szinte egy tigrishez hasonlóan csak a "megfelelő időre vár hogy lecsaphasson" - amúgy őt is bírtam. Megkapjuk a "Baka Trió" női változatát, a Shinsengumi-t (Toshi, Kanata és Isami), akiket szintén végig kufircol a gyerek. Emellett megkapjuk Halloween Linda-t, aki Michael Jackson női megfelelője, csak ő nem fekete - és akit ugye szintén ********* a manga alatt.

Az második hiba pont itt van: sajnos csak kevés új és szerethető karakter van, még úgy is, hogy tényleg mindegyik szereplő próbálkozik valamit humort belevinni a mangába.

 

Ami még tetszett, azok a poénok többsége. Azért mondom, hogy "többsége", mert itt 3 fajta poén forrás van. Az első, a félreértős poénok (mint pl a fenti kép), amiken elmosolyodik az ember. A második, a szimplán vicces poénok, amiken szintén elmosolyodik az ember. A harmadik pedig az úgymond "ízléses poénok" (mint pl a lenti kép), melyről szerintem nem is kell mondjak semmit......

 

A műnek nincs mondanivalója, de szerencsére logikátlanság sincs, mivel látszik, hogy a Ring X Mama nem akarja, hogy komolyan vegyék és ........ Gondolom a sok kis malac most arra vágyik, hogy a hentai részről beszéljek, ugye?

 

Engem az ilyen megrajzolt "finomkodások" nem annyira érdekelnek, mivel én a "natúrat" jobban szeretem, én egy mangánál ilyen oldalaknál csak egy fél mosolyt eleresztek oszt annyi, de tény, hogy a szép megrajzolás miatt élvezhető - és szintén látszik a pózokon, hogy a mangaka ért a "reprodukció formaiasságához".

Akkor most elmondom röviden, hogy mi bajom ezzel a mangával: az, hogy akár igazi manga is lehetett volna benne, ha nem hentai-nak készült volna.

Emellett nem tetszett nekem az, hogy kevés a fight, meg hogy kevés újítás van karakterek terén. Ami a hentai résznél nem tetszett, hogy egy kicsit a School Days-t idézte, mivel Makoto volt az, aki "beporozta" "szorgalmasan" a lánykákat a suliban. Az egyetlen különbség itt az, hogy a féltékenység ellenére a lányok van, hogy egyszerre 5-en (!!!!) "osztozkodnak" a gyerkőcön - etika és erkölcs rules 4ever!

  

Így összefoglalva, talán ez lesz az egyetlen úgymond hentai, amit olvasok, és amiről azt mondom, hogy jó, hiszen a humora valóban óriási. De sajnos bánt engem, hogy a pankráció rész ennyire háttérbe került - bár az érzelmek kifejezése is tetszett.

Hentai fanoknak és humorra vágyóknak ajánlott.

Itt van lent a link, aki kíváncsi rá:

http://g.e-hentai.org/?f_doujinshi=1&f_manga=1&f_artistcg=1&f_gamecg=1&f_western=1&f_non-h=1&f_imageset=1&f_cosplay=1&f_asianporn=1&f_misc=1&f_search=ring+x+mama&f_apply=Apply+Filter&advsearch=

 

Ring X Mama

- Idő: 2008-2011

- Író & Rajzoló: Manabe Jouji

- Magazin: Namaiki! (Takeshobo)

- Műfaj: Akció, Hárem, Romantika, Sport, Hentai, Vígjáték

- Hossz: 5 mangakönyv  

Ami Tetszett:

- Elég jó történet.

- Néhány új karakterek.

- Rengeteg humor.

- Pankráció.

- Kellemesen szép és részletes rajzolás.

- Jó bunyók.

Ami nem tetszett:

- Sok sablonos karakter.

- A pankrációs rész nagyon a háttérbe van szorítva.

- Zéró erkölcs és etika.

- Hentai révén nem biztos, hogy mindenki értékelni fogja.

- Néhány helyen kiszámítható - de ez szintén a hentai miatt.

Értékelés:

- Rajzolás: 5/5

- Karakterek: 3/5

- Egyediség: 3/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 1/5

- Hangulat: 3/5

- Történet: 3/5

- Karakter Fejlődés: 3/5

- Pontban: 26/40 = Jó

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 78%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király) 

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr482081214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.14. 19:32:54

Baromira reális, hogy ezzel a testalkattal birkóznak a csajok. Csak "mellizommal" nem lehet könnyű dolguk a ringben. :)
Engem mondjuk az nem zavarna, ha sztori közben az egyik csajjal összeporozódna és néha, két meccs között pakolnának, de ez a hentai-hárem a halálom.

thermo-nukleáris csatacickany 2010.06.14. 20:22:01

Imádod a Pankrációt??? Ki a kedvenced?:D Nekem a The Undertaker:) meg persze Edge hisz mindketten ugyanazt a hajviseletet képviseljük;)

Mangekyo22 2010.06.14. 21:28:17

@thermo-nukleáris csatacickany:
Samoa Joe! Képes megcsinálni a Muscle Buster-t!
De van egy másik kedvencem is, Kana (ő egy női bírkózó, de sajnos nem annyira híres), és Rock - imádtam a Skorpió Király filmben.

thermo-nukleáris csatacickany 2010.06.14. 22:17:00

@Mangekyo22: Micsoda nevek:) Ám az Undertaker számomra a legjobb de tény a Rock is jó:D

Tamfarkasthegreatelord 2011.01.28. 21:15:18

Hát legalább itt nem basztak el annyi dolgot, mit abban a bizonyos animéban. Persze annak a bizonyos animénak még a mangája is kurva szar, de azt ha valaki olvassa, már öngyilkos lesz.
Ez nekem legalább így tetszik az elemzésed után.
süti beállítások módosítása