Utolsó kommentek:

kossza 2020.07.05. 18:04:04

Köszönöm, hogy megírtad ezt a kritikát. Végre volt időm megnézni és nekem is tetszett.
Érdemes elolvasni a mangát is, kicsit különbözik az animétől, viszont a rajzolása annak is meglepően szép és részletes.

Bejegyzés: Kritika By Mangekyo022 - Somali To Mori No Kamisama

csikocska 2020.06.30. 22:38:38

Egy igen érdekes képgalériát néztem egy videón belül, ahol Mario Mario egy manapság gyakori trágár szitokszót mondott. A videó közepére tekerve nézhettek meg ti is.
www.youtube.com/watch?v=l0niz4Ns0rk

Bejegyzés: Anime Bemutatók Sorozat III.Évad-Super Mario Brothers

Mangekyo22 2020.06.21. 13:02:01

@Kadmon_: Örülök, hogy tetszett, illetve köszönöm a kiegészítést is! ;)

Bejegyzés: Kritika By Mangekyo022 - Robot Carnival

PerjesiHUN 2020.06.06. 02:01:12

Szia! Ez a lista szinte teljesen tükrözi a véleményem és csak egy valamivel nem értek egyet. Ez pedig a Kaguya-sama Love is war kritikád. Szerintem félreértettél valamit a sorozatban. Nem fogadásból próbálják kimondatni a másikkal az érzelmeit hanem azért mert szeretik egymást, csak az a baj, hogy mindketten attól félnek, hogy az akinek bevallják érzéseiket lesz az aki dominál majd a kapcsolatukban.(tehát nem akarják csicskáztatni a másikat csak tartanak attól, hogy a másik fél ki fogja őket használni ha elsőként lépnek) Ettől félvén és persze mivel minél előbb össze szeretnének jönni a legagyfúrtabb tervekkel állnak elő a másik vallomásáért. Plusz nem elkényeztetett gyerekekről van szó hanem olyanokról akik a családjuk és a saját jóhírük érdekében nem engedhetik meg azt maguknak, hogy folt essen a büszkeségükön, ami természetesen bekövetkezne ha egy olyan kapcsolatba kerülnének ahol valaki dominál felettük.

Bejegyzés: Top 5 Legjobb És Legrosszabb Anime 2019-ben (xx18Rolandxx)

Kadmon_ · https://alkony.enerla.net/ 2020.05.13. 09:14:42

Hasznos ismertető, köszönöm! Beraktam a rámutató linket a filmről szóló cikkembe: alkony.enerla.net/english/the-nexus/sf-f-nexus/film-review/robotto-kanibaru-robot-carnival-movie-1987-film-review-by-kadmon
Annyit tennék hozzá kiegészítésképp, hogy nem csak egy, hanem két szegmensben is volt dialógus.

Bejegyzés: Kritika By Mangekyo022 - Robot Carnival

Frederick2 2020.03.21. 17:52:22

@Balázs Szentpéteri: @Ragnafan1992: Én meg azt látom, hogy egyre hiszterizáltabbak lesznek ezek a modern társadalmak. Ami nálam kiverte a biztosítékot, az a Stephen King körül legyártott műbalhé.

24.hu/kultura/2020/01/15/stephen-king-oscar-twitter-sokszinuseg-diverzitas-ava-duvernay/

24.hu/kultura/2020/01/28/stephen-king-oscar-dij-2020-jeloltek-feher-ember/

Azért szomorú, hogy a politika ílyen drasztikusan benyomult a művészet területére. S művészeknek kell Canossa-t járniuk, mea culpa-t nyomatniuk, csak hogy továbbra is alkothassanak, mint művész!

Szép Új Világ! :P :(

Bejegyzés: Süsü Akadémia, Avagy A Hőbörgő Fanok Támadása

Frederick2 2020.03.21. 17:19:49

Ez egy fájdalmasan középszerű anime. Nem ismerem a játékot, így csak az anime-ről van véleményem. Valószínűleg az is belejátszhatott a produktum vérszegény minőségébe, hogy 12 részbe, azon belül 25 perces epizódokba kellett betömöríteniük az egészet. A világ vázlatos, a karakterek kidolgozatlanok, a történet gyenge. A harcjelenetek meg... ilyen ótvar, rossz harcjeleneteket ritkán láttam anime-nél! Igazából az egészen látszik, hogy nincs rendesen kidolgozva. Itt fájóan hiányzott a kreativitás, és érződik, hogy kevés munkát fektettek bele! Kár érte - középszerű!

(Kritika után néztem meg, és hát sajnos a produktum minősége utánaigazolta a kritikust.)

Bejegyzés: Anime Bemutatók Sorozat - Grimms Notes

Krisz Yang Balogh 2020.03.02. 08:58:48

Nagyrészt én is ezeket nézzem és amellett nekem is hasonló a fent említett animékkel a véleményem.Én még a Jibaku Shounen Hanako kun yen-t nézzem,ami szintén egy jó kis szórakoztató de egyben kicsit elvont sötét horror szerű anime.

Bejegyzés: Téli Anime Napló By Mangekyo022

Ragnafan1992 2020.02.22. 19:35:13

Kifejtem a véleményem és ezzel egy időben felvállalom az ügyeletes seggfej szerepét, aki a frankót mondja meg, de kegyetlenül.
Ebbe mindkét fél hibás. Kezdjük a "fanokkal" (Azért van idézőjelben, mert ezeket inkább élettelen gyökereknek hívok.), akik kitalálták ezt a dátumos dolgot. Ezen agyatlan mocskok nem szeretik a művet, hanem csak meghallották a botrányt és még jobban ki akarnak baszni szerencsétlen alkotókkal. Ez nem egyedi eset, a Narutonál pl. sokan posztolták a közösségi oldalakra, ahogy a mangákat kidobják a kukába vagy égetik el csak amiatt, mert nem a hőn áhított kapcsolatuk jött össze. Kiábrándulni valamiből természetes eset, ám az, hogy ezt ennyire nyíltan és bunkó módon teszik, azzal csak magukat járatják le. És ez a neves dolog is csak arra enged következtetni, hogy az alkotók kezéből elveszik a szabadságot... ha az engedi.
És itt jön Kohei hibája, ami az Endeavoros balhénál is látszott, ám itt csúcsosodik ki: SOHA NE KÉRJ BOCSÁNATOT! Tudom, ez geciség a részemről meg az énkurvaanyámat stb., de töröld le a szádról a nyálat és gondolj bele: Ha nem kérsz bocsánatot, nem tudnak rajtad fogást találni. Ha tényleg bocsánatot kérsz, akkor folyton fognak baszogatni meg már a legkisebb köhintéseden is felháborodnak. Mielőtt bárki felháborodna ezen, van egy hírem a számára: A média mindig is ilyen volt. Én is kapom a művemmel kapcsolatban a negatív véleményt, de ez nem foglalkoztat. Az én írásom, az én döntéseim! Koheinek is ezt kéne követnie szerintem.

Bejegyzés: Süsü Akadémia, Avagy A Hőbörgő Fanok Támadása

Balázs Szentpéteri 2020.02.22. 17:20:04

Hát igen. Ha hülyeségről van szó akkor az ember nem talál magának riválist a világon. Klasszikus esete egy mindenkinek megfelelni akarásnak és itt az eredménye. Úgy gondolom van némi igazságmagja az egésznek, de pontosan ettől veszélyes. Egyre csak rakják rá a rajongók a maguk hülyeségét és a viszonylag jó kezdeményezésből egy torzszülött valami lesz.

Bejegyzés: Süsü Akadémia, Avagy A Hőbörgő Fanok Támadása

Mangekyo22 2020.02.22. 10:05:45

@Balázs Szentpéteri:

A Monster Musume nagyon szórakoztató, míg a Shimoneta majdnem zseniális. Rosario + Vampire sorozatokról ugyan elkezdett kicsit árnyaltabb lenn a véleményem, de az első évad mindenképpen a jobb hárem/ecchi/vígjáték sorozatok között van. Jó szórakozást hozzájuk! ;)

Bejegyzés: Téli Anime Napló By Mangekyo022

Balázs Szentpéteri 2020.02.19. 17:43:13

Én most nézem a Monster Musumét ötödjére. Egyszerűen nem tudom megunni. Ezen kívül a Rosario+Vampire és a Shimoneta van terítéken. Izgatottan várom a kritikákat. Addig is minden jót!

Bejegyzés: Téli Anime Napló By Mangekyo022

Máté Schneller 2019.11.28. 11:28:06

A AAA azt jelenti nagyköltsegvetésű regen ma és mindig csak azt gyártottak mióta hivatalos stúdió

Bejegyzés: Kritika By Mangekyo022 - Dallos

xx18Rolandxx 2019.11.28. 10:56:46

Érdekes, hogy a Yaiba az anime sikere után lett az első úgy, hogy maga a széria nem mangapromó hanem rendes sorozat, hamarosan értekezem róla ;)

The Promised Neverland: Az nem kifejezés, hogy nem sok jót hallani róla mert sokan savazzák főleg azért mert Norman karakterét elég drasztikus módon változtatták meg.

AoT: Elvileg jövőre ez is befejeződik mert a kövi évad lesz egyben az utolsó is és a stúdió nyilatkozata nyilatkozata szerint végig akarják vinni az egészet.

Bejegyzés: 2019 Top Legnagyobb Manga Eladások

Mangekyo22 2019.10.23. 16:09:16

@Balázs Szentpéteri: Nagyon szépen köszönjük. :)
Az Initial D franchise darabjaival (manga, anime) már régóta szemezgettem, szóval nagy az esélye, hogy belekezdek, de nem tudom, hogy ha lesz belőle kritika, akkor mikor, mert egy kicsit szét vagyok csúszva. XD

Bejegyzés: Ash Ketchum 22 Év Után Megnyert Egy Pokemon Ligát...

Balázs Szentpéteri 2019.09.18. 08:35:00

Sziasztok!
Kimondottan élvezetes volt olvasni a kritikát.Bevallom én régen néztem a Pokemont de soha a büdös életbe nem akart sehova sem haladni,ezért rá is untam. Hála nektek rengeteg olyan animét néztem meg amik kifejezetten igényesek voltak.
Javasolhatom esetleg az Initial D kritikáját? Nemrég fejeztem be és értem miért egy kultikus darab.
Minden jót kívánok!
Tisztelettel:
Balázs

Bejegyzés: Ash Ketchum 22 Év Után Megnyert Egy Pokemon Ligát...

Ragnafan1992 2019.09.17. 17:18:59

Íme az én véleményem: Amikor azt hiszed, hogy ez a liga nem lehet gyerekesebb és szánalmasabb, akkor a ezen történet írói képesek megmutatni, hogy mindig van lejjebb. Pofátlan plot shieldek? Pipa!
A játék szabályainak teljes figyelmen kívül hagyása, amikor kritikus pontok vannak? Pipa!
Most komolyan, a Kalos Liga után már nekem fájt ez a szar és én még rajongó se vagyok.

Bejegyzés: Ash Ketchum 22 Év Után Megnyert Egy Pokemon Ligát...

kossza 2019.09.15. 21:29:11

A könyvben nem volt konkrét célja az időutazásnak, csak véletlenül jutott arra a helyre és időbe amikor feltalálta az időutazást.
A wikipédián van egy rövid összefoglaló a könyv tartalmáról, de maga a könyv is elég rövid történet.
en.wikipedia.org/wiki/The_Girl_Who_Leapt_Through_Time

Bejegyzés: Hosoda Mamoru Maraton 1/5 - Toki wa Kakeru Shoujo ( Az idő fölött járó lány)

xx18Rolandxx 2019.08.17. 23:24:08

Én ezt a filmet szimplán pofátlannak tartom és kb úgy tudnám jellemezni mint mikor kapsz egy szépen becsomagolt ajándékot de mikor kinyitod szomorúan látod, hogy megkaptad ugyanazt a pár zoknit amit egyszer már megkaptál. A látvány tényleg ott van a szeren de azon kívül minden más kritikán aluli a filmben. Biztos helye van a Legrosszabb 2019-es filmek listámon bár az unokaöcsém jól elszórakozott rajta mellettem XD

Amúgy felmerült, hogy Quentin Tarantino rendezze meg a Lion King 2 élőstereplős filmet. Na az valahogy így nézne ki:

" Idefegyelj Kovu te kurvára nem tartozol közénk bazdmeg szóval amíg mi elnyekergünk egy kurva dalt addig húzd el innen a beled te faszfej bazdmeg vagy idehívom Uma Thurman-t vagy Daryl Hannah-t!"

Mondjuk a Lion Guard sorozat is ugyanilyen pofátlan mert az meg átírja az egészet és nem túlzok ha azt mondom, hogy Kion idegesítőbb mint Weed a Densetsu Weed-ben.

Bejegyzés: Movie Review - Oroszlánkirály 2019