Sziasztok!

A mai napon hirtelen érte az anime és mangarajongó közösséget a szomorú hír, hogy 54 éves korában elhunyt Miura Kentarou, a legendás és mára már kultmangának számító Berserk alkotója. Halálát aorta disszertáció okozta.

 

kentaro-miura-guts-berserk.jpg

 

Miura mangája először 1989-ben jelent meg és az azóta eltelt évtizedek alatt számos feldolgozást ért meg, köztük 1997-ben egy animesorozatot az OLM stúdió jóvoltából majd ezt követte jó pár filmfeldolgozás , majd 2016-ban és 2017-ben két darab 12 részes szériát amik azóta is kapják a savazást.

Sok rajongó úgy véli, hogy Miura  a Berserk formájában megalkotta a dark-fantasy animék egyik megkerülhetetlen alapművét, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a manga már több mint 30 éve fut viszont így viszont sajnos lezárás nélkül marad Guts kalandjainak a története.

Nyugodjék békében Miura-sensei, a műveiben tovább fog élni az emléke!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8816567138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása