Gakuen Babysitter kritika

2018.04.18. 18:12

Sziasztok. Ahogy ígértem, bemutatom a 2018-as téli szezon legcukibb darabját. Maga az manga 2009 óta fut és az anime 12 része a manga 20-25 fejezetet dolgoz fel (eddig 91 fejezet jelent meg). Nem cséplem tovább a szót, íme, a 2018-as Gakuen Babysitter, amit a Brain’s Base készített.

 89978.jpg

Kashima Ryuuichinek és kisöccsének, Kotarounak új helyre kell költöznie. A szüleik sajnos repülő balesetben meghaltak, ezért az egyik elit akadémia igazgatónője lényegében örökbe fogadja. Persze, ez nem feltétlen ingyen van, ezért Ryuuichinek az egyetem mellet, az egyetem napközijébe is segítenie kell. A napközibe a tanárnők kisgyermekeire vigyáznak, és a kutya se akar csatlakozni a klubhoz. Ryuuichi megismerkedik Usaida-val és a többi kisgyerekkel.

Gyerekek zseniális bemutatkozása

Ahogy telnek a napok, újabb emberekkel találkoznak, és rengeteg problémával küzdenek meg főhőseink. És minden probléma megoldása egy kis tanulsággal is szolgál. Alapvetően a családi szeretetről szól a legtöbb, de lesz szó a gyermeki képzelőerőről, kedvességről és ehhez hasonló kicsi, de értékes lezárásokkal. Ez minden epizód sava-borsa. Már itt látszik, hogy nem csak a cukisággal akarták eladni az animét. A tanulság mellet humor és jó karakterek társulnak. Humorról elég annyit, hogy lesz egy-két poén, amin garatáltan hangosan felröhögünk. Ami a karaktereket illeti, van itt hatalmas felhozatal. Főhősünk, Ryuuichi az igazi aranyszívű, rendes, megértő srác, aki próbál mindenki problémáján segíteni. Ám Inomata-ról se feledkezzünk meg, aki a kezdetben egy igazi stréber és faragatlan némber, de a gyerekek és Ryuuichi hatására szép karakterfejlődésen megy keresztül. Mégis a legnagyobb meglepetést az egyetem igazgatónője tartogatja már a legelejétől kezdve. Kezdetben ugyanis egy házsártos, szigorú öregasszonyt ismerhetünk meg, de elég sokszor segít főhősünknek és a gyermekekkel fennálló problémát is remekül tudja kezelni. A gyerekek meg igazán imádnivalóak (lényegében ők viszik az egész animét a vállukon. Taka-kun egy igazi hiperaktív kisfiú, Kirin egy igazán imádnivaló kislány, az ikrek Takuma és Kazuma noha egymás ellentétei (A síros és vidám) sosem tudnának elválni egymástól. Midori-chan a legfiatalabb (pólyás csecsemő). Ám a másik főhősünkről, Kotarouról se feledkezzünk meg. Elég csöndes, csak tőszavakat, mutogatást és bólintást használ, de azokat a legtöbb esetben minden felnőtt megért egyből.  Ergó, a karakter felhozatal színes.

 horriblesubs-gakuen-babysitters-02-1080p_mkv0032.jpg

Ám mielőtt rátérnék a technikai oldalra, sajnos említenem kell szerintem negatív karaktereket. Hármat pontosabban, amelyikből egyet lazán kiírtam volna még a mangából is. Akiket meghagytam volna némi változtatás után, az Kirin édesapja. Egy dolog, hogy ripacsabb, mint Puzsér, de amikor azt nyögi be, hogy az óvodai társai a lányát ne próbálják meg szexuálisan zaklatni, azt lazán lehet mondani, hogy WTF? Viszont, keveset szerepel és vicces is a maga módján, úgyhogy spongyát rá. Inui is hasonló szituáció. Látszólag ez a piperkőc nagyképű tini a legkisebb ovis tagra, Midorira akar vigyázni. Szép cél, ugye? Csak elég hamar kiderül, hogy kamugép a srác és csak Midori anyját akarja…tudjátok mit akar egy tinisrác egy gyönyörű nőtől. Az igazi törölnivaló szemét, az Yagi. Ez a tag egy orvosi eset. Szereti a gyerekeket tény, de nem mindegy a hogyanja. Ugyanis, amikor megsimogatja Kotaru arcát, elkezd az orra vérezni. Nyugodtan kimondhatjuk háromra: 1, 2, 3,    PEDOFIL! Amit még osztálytársa is megerősített. Gratulálok a mangakának, hogy ezt a pedofilt bele merte írni egy olyan sztoriba, ahol nincs helye és nem érdekel, hogy komolytalan karakterről beszélünk! Még egy negatívumot ide tudnék sorolni. Egyik egy érdekes logikai baki. Hogy a gyerekek egy idő után lazán ki tudnak szökni az óvodai szobából, és míg az elején szinte minden gimisnek szúrja a szemét, egy epizód után már a kutyát se zavarja.

 maxresdefault_23.jpg

Végtérre, elmondtam a negatívumokat, jöhetnek a pozitívumok. Elöszőr a látvány, ami hűen hozza a mangát. Teljesen kézzel rajzolt és hibákat se nagyon találtam benne, ha leszámítjuk a második rész fotóin a körberajzolás maradványát. Zenei téren az Opening és az Ending cukira és emlékezetesre sikeredett. Az OST többi része is jóra sikeredett. Nem emlékezetes, azt aláírom, de tökéletesen hozzáad a hangulathoz.

Opening

Ending

Értékelés:

Pozitívumok:
- Cukiság faktor a maximumon.
- Humoros
- Érzelmes
- Tanulságos
- Látványvilág
- Karakterek legtöbbje
- Opening és Ending

Negatívumok:
- Nem a teljes mangát dolgozza fel
- Yaginak semmi keresnivalója ebben a műben.
- Kisebb logikai bakik

Végső Értékelés: 95% KIVÁLÓ

Ezt az animét bátran ajánlom bárkinek és bármilyen korosztályból. De legfőképpen azoknak, akik szeretik a gyerekeket és bírják a természetes cukiságot. Ennyi voltam mára. Sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr7113847512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása