Sziasztok!

A mai alanyomat Celandine nevű olvasónk ajánlotta a figyelmünkbe, nagyon szépen köszönjük  hiszen egy egyszerű de kellemes animét kaptunk kézhez ami az Uchouten Kazoku címre hallgat.

50889l_2676.jpg

 

Az Uchouten Kazoku az azonos című manga alapján készült ami 2013 óta jelenik meg és amelyet Tomihiko Morimi és Okada Yuu készít. Az animét pedig a P. A Works stúdió készítette 2014  akik többek közt az Another, az Angel Beats és a Canaan animékért is felelősek voltak a rendező személyében pedig Yoshihara Masayuki-t tisztelhetjük akinek ez volt az első komolyabb rendezése. Maga az anime  Slice Of Life-Komédia-ként van besorolva.

A Történet Kyoto-ban játszódik amely köztudottan a Japán kultúra egyik fellegvára. Itt 3 féle élőlény csoport éli az életét: A Tanukik, A Tenguk és az Emberek. A történet főszereplői egy tanuki család ahol van 4 fiútestvér és az anyjuk, az édesapa meg már elhunyt.

uchouten_kazoku_181.jpg

Yasaburou, Yaichiro, Yajirio, Yashirou és az édesanyjuk is képes használni a tanukik  legfőbb adottságát, vagyis hogy képesek az alakváltásra így képesek az emberek között élni ám életük így is állandó veszályben van hiszen a városban van egy társaság az úgynevezett Pénteki Pajtások akik újévkor mindig tanukipörköltet esznek és amibe a másik fontosabb női szereplő Benten is tartozik aki más módon is kapcsolatban áll a családdal.

uchouten_kazoku_006.jpg

Illetve állandó harcban állnak az édesapa öccsének a családjával ami az animében inkább  főkonfliktus szálként jelenik meg bár ez is inkább csak a vége fele kap fontosabb szerepet.Az anime ezeknek az embreknek az életét követi nyomon egy kis drámával, némi poénnal és árulással megfűszerezve. Akárcsak egy szappanopera esetében. Egyszerű történet de egy slice of life-hoz nem is kell bonyolult történet ráadásul jól használja fel a japán folklórok elemeit. Az egész igazából olyan egyszerű mint a faék és bár maga az anime nem ígér nagy dolgokat de amit elvárunk tőle azt szépen teljesíti. A történet nagyon jól fel van vezetve illetve építve, fokozatosan adagolja az információkat bár még így is vannak pillanatok amikor eléggé unalmassá válik az anime. Szerencsére ilyen alkalom nem sok van bár az kicsit kiábrándító hogy ezek a részek főképp a közepe táján vannak.

A grafikai megvalósítás eléggé felemás. A Háttérgrafika kiválóan lett megcsinálva, a színek nagyon jó összhatást keltenek és a szereplők youkai alakjai sem rosszak bár ezen a téren a tanukikeléggé semmilyenek, a Pompoko-ban valahogy jobban néztek ki.Nem itt a tenguk és a tanukik átváltozott alakjaik viszik a pálmát.

uchouten_kazoku_010.jpg

Az emberi karakterdizájn viszont olyan semmilyen mint a tablettás bor. Jó most ezen nem kéne annyira fennakadni lévén egy slice of life-ról van szó de mégis annyira semmilyen módon néznek ki a szereplők hogy az kiábrándító.Yaichiro például egy az egyben úgy néz ki mint ha a Sayonara Zetsubo Sensei főszereplőjének a gyereke vagy klónja lenne.Hamár a szereplőknél tartunk vizsgáljuk meg őket.

Persze nem kell nagy dolgokra számítani. A főszereplő srácok mindegyike eléggé kedvelhető bár Yaichiro sokszor megy át idegbeteg módba nála igazából ez a főbb poénforrás.Az anya is eléggé kedvelhető és nagyon jól áll neki Inoue Kikuko hangja. A 4. srácot nem sokszor látjuk emberi alakban mert az anime 98%-ban béka módban látható de még így is szerethető karaktert kapott bár ő inkább a fárasztóság határait súrolja az állandó lelkizős dumáival. Aztán ott vannak persze az antiagonista család is.

uchouten_kazoku_056.jpg

Itt van rögtön a két testvér akik közül az idősebbik állandóan nagyzási mániában szenved az öcsike meg a csökkent értelműség jeleit mutatja magát, és mindketten eszméletlenül irritálóak  bár ez nem meglepő. Aztán a faterjuk se semmi és ő nála éreztem egy kisebb Lion King feeling-et mikor a főbb konfliktus szál elindul a sorozatban. Benten meg igazából csak amolyan keverő-kavaró szereplő amolyan antihős. persze nem szabad kihagyni a sorozat legjobb karakterét sem, a srácok mesterét Akadamát.A papó eszméletlenül király a dumájával és alkohol mániájával, igazából rajta lehet a legtöbbet nevetni a sorozatban bár azért meg kell említeni hogy ő csak fillerszereplő, a mangában nem szerepel.Aztán még rajtuk kívül van még pár elhanyagolható mellékszereplő is természetesen bár megemlíteném hogy a professzor hangja iszonyatosan irritáló lett.

Viszont legalább nagyon jók a zenék. A háttérzenék csak úgy kényeztetik az ember fülét, nagyon jó hallgatni őket. Az openinget a milktub adja elő akik a Baka To Test endingjét is előadták ott nagyon nem tetszettek itt viszont mondjuk úgy hogy elviseltem őket.Az endinget a jpop szakma legújabb bandája a fhana adja elő és habár nem ez a legjobb daluk ( az a Gingitsune Op dala ) de még így is egy  jó kis dalt hoztak össze.

Összességében ennyit tudok elmondani a sorozatról, egy kicsit átlagos slice of life ami egész jól van kivitelezve bár ez is az az egyszer megnéztem de elég is volt kategória. Tudjátok amikbe azok tartoznak amiket vasárnap délután elkezdünk nézni miközben kétpofára toljuk magunkba a megnézése közbenre vásárolt nasit vagy a nagyi sütijét. Egynek elmegy. A végén lévő tanulságnak szánt mondatot meg mindenki döntse el maga.

Uchouten Kazoku

-Idő: 2013

-Stúdió: P.A Works

-Rendező: Yoshihara Masayuki

-Műfaj: Slice of Life-Komédia

-Opening: Uchouten Jinsei by milktub

-Ending: Qué Sera, Será by fhana

-Hossz: 13 rész

Tetszett:

-Egyszerű de aranyos története van

-A Háttérgrafika nagyon szép

-A főbb szereplők mindegyike kedvelhető

-Nagyon jól fel van építve és jól adagolja az információkat

-Jó érzékkel használja fel a folklór alapokat

-Van benne 1-2 jó poén

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:

-A Karakterdizájn lehetne szebb is

-A negatív karakterek laposak és idegesítőek

-Néha picit túlzásba viszi a drámai szálat

Értékelés:

-Százalékban: 83%-Jó

-Pontban: 8/10

Egyszer mindenképp érdemes megnézni. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr777094921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása