Sziasztok!

Még anno Member mester keltette flel az érdeklődésemet eme mű iránt amikor az EL videójában beszélt róla egy kicsit. Szerinte egy zseniális műről van szó és hát ugye ő nem gyakran használja ezt a kifejezést szóval gondoltam szánok egy kis időt erre a sorozatra.

Következzék tehát az Eve No Jikan kritika csak ma csak tőlem csak nektek!

Eve no Jikan ONA.jpg

Az Eve No Jikan egy alig 6 részes kis ONA sorozat amit a Studio Rikka stúdió készített és 2008-2009 között futott. A Sorozatból 2010-ben készült egy alig 3 fejezetes manga is amit a sorozat rendezője azaz Yoshiura Yasuhiro készített. Illetve készült egy film is a sorozatból ami plusz jeleneteket is tartalmaz.

Maga a sorozat a jövőben játszódik mikor is már annyira elterjedtek a robotok és az androidok hogy az emberek velük végeztetnek minden munkát,még az olyan egyszerűeket is mint a kávéfőzés. Az androidok nagyon hasonlítanak az átlagemberekre ezért megkülönböztetésként egy gloriaszerű dolog lebeg a fejük fölött.

time_of_eve_006.jpg

Főhőseink azonban átlagemberek névszerint Masakazu és Rikou akik élik az anime szerint átlagosnak nevezett életüket mikor is különös eseményekre lesznek figyelmesek amiknek Rikou hézirobotja Sammy is a részese.

time_of_eve_010.jpg

Nyomozásuk során eljutnak egy különös helységre ahova furcsa mód androidok is járnak és mikor belépnek döbbenten veszik észre hogy az a hely egy kávézó ahol ember és robot egyenlő ezért is nem hordanak ott glóriát a robotok,a tulajdonos pedig egy Nagi nevű lány aki szintén android de ez csak később derül ki.

time_of_eve_013.jpg

A Sorozat össz-vissz 6 része alatt fokozatosan ismerhetjük meg a kávéház vendégeit,érzéseiket és életüket. A Legkülönfélébb androidok járnak a kávézóba ahol végre nem kell gépként viselkedniük.

Igazából ennyi volna maga a történet,egész egyszerű sztorija van az animének de ezt bőven ellensúlyozza a társadalomkritika amit nagyszerűen vonultat fel a sorozat. Igazából azt meséli el a sorozat amit szinte naponta tapasztalhatunk a való életben is: Itt a robotok bele vannak kényszerítve az ember szolgái szerepbe de a kávézóban végre önmaguk lehetnek és ez a való életre ugyanúgy igaz. Munkahelyeinken bele vagyunk kényszerítve egy olyan közösségbe vagy szerepbe amit nem igazán kedvelünk de ha kilépünk onnan és mi is belépünk egy "kávézóba" nem kell többé a ránk hárított szerepet játszanunk. Talán mindegyikünknek van egy ilyen "kávézó"-szerű helysége. És igen ebben zseniális ez az anime,mert ez tökéletesen bemutatja nekünk.

A Látványról igazából üvölt a CGI ennek ellenére viszonylag szép látványt kapunk. A Szereplők ugyan nincsenek annyira kidolgozva látványilag viszont a háttereket és a technikai dolgokat jól megcsinálták. Úgy igazából többet nem is lehet elmondani a látványról mert nincsenek benne harcok szal haladjunk tovább

 Karakterek: Sajnos a szereplők a sorozat azon része akikben ismételten csalódnom kellet. Jó persze nem mindegyikben de Rikou annyira unalmas ,mintha csak egy beszélő fát néznénk. Masakazu viszont az utolsó részben kap teljes karakterkibontást de belőle is csak egy nyafogógépet tudtak kihozni. Voltaképp a sorozat 2 legjobb karaktere az Nagi és Sammy. Sammy ugyan nem szerepel sokat viszont aranyos a karaktere,legalábbis amennyire egy robot az lehet,Nagi meg egyszerüen már a jelenlétével jobbá teszi a sorozatot. Persze ott vannak még mellékszereplők is,van például kapcsolatban élő robotpár,kislányrobot,háztartásbeli robot meg ilyenek. Az ö karakterük a saját részükbne bontakozik ki habár a kiscsajról sokat nem tudunk meg. Habár voltaképp nem is a karakterek-re helyez hangsúlyt a sorozat hanem a mondanivalóra,talán ezért is nincsenek annyira kidolgozva.

time_of_eve_019.jpg

Zenék. Háttérzene ugyan nem sok van de amik vannak azok is nagyon szépek lettek, Opening igazából nincs is hanem csak egy pár másodpercek kis bevezető van. Az ending nagyon robotias hangzást áraszt magából,az utolsó résznek már éneke is van amit Sammy szinkronja azaz Tanaka Rie ad elő.

Mit is mondhatnék még el róla? Asszem semmit. Az Eve No Jikan egy nagyon jókis elgondolkodtató anime ami főképp a mondandóra helyezi a hangsúlyt és ezzel sikerült elérnie hogy nem megy át felszíneskedésbe mint anno az EL. Tényleg nem hosszú,még az epizódok is rövidek,alig 15 perces 1 rész de az utolsó már egy rendes epizódhosszal rendelkezik. Ajánlom hogy nézzétek meg.

Eve No Jikan


-Idő: 2008-2009

-Stódió: Studio Rikka

-Rendező: Yoshiura Yasuhiro

-Műfaj: Sci-Fi-Slice Of Life

-Opening: ------

-Ending: Yasasha Jikan No Naka De by Tanaka Rie

-Hossz: 6 ONA rész

Tetszett:


-Egyszerű kis története van

-Sammy és Nagi

-Egész jó a látvány

-Zseniális Mondanivalóval Rendelkezik

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


- Unalmas Főszereplők

-Néhol kissé kidolgozatlan

Értékelés:


-Százalékban: 88%-Jó

-Pontban: 8.5/10


Remélem kedvet csináltam hozzá hogy megtekintsétek. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

U.I: HAMAROSAN ELKEZDŐDIK..........

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr665809687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mykola · http://megosztanam.blog.hu/ 2014.02.15. 22:36:58

Kicsit off de azért leírom.
Egy tapasztalt okos embertől hallottam, hogy hiába csinált jó minőségű videókat, nem nézte senki. Amikor viszont olyan videókat kezdet készíteni amikben híres animékről volt szó, jött a nézettség is. Ez azért van, mert senkinek sincs kedve random animékről véleményt olvasni/nézni/hallgatni viszont ha látta az animét akkor kíváncsi esetleg arra, hogy másik mit gondolnak róla.

Most jön, a lényeg, hogy az ilyen kevésbé ismert de viszont egyértelműen jó animékből mondjuk egy "ezt nézd meg" vagy valami hasonló nevű/célú rovatot lehetne csinálni.
süti beállítások módosítása