Sziasztok!

Bocsi hogy mostanában nem volt írva semmi de egyrészt Mangekyo-val belekeztünk egy nagy projektbe és a gépemet is újra kellet rakni (esküszöm nem töltök le többet olyan helyről zenét amiről életemben először hallok)
.

A Mai alanyomról ugyan Peter már írt egy kritikát és annak hatására néztem meg én is,és most én is elmondanám róla a véleményemet :)

Most tehát az Abenobashi Mahou Shoutengai című animéről fogok nektek írni!

Abenobashi Mahou Shoutengai.jpg

Az Abenobashi egy 2002-es anime ami az azonos című manga alapján készült ami 2001-2002 között futott a Magazine-Z magazinban, és 2 mangaka Akahori Satoru és  Degushi Ryusei alkotta meg . Akahori nevéhez többek közt olyan mangák kötődnek még mint a Saber Marionette J ,A Bakuretsu Hunters és a Mouse. Az animét pedig a 2 jelenlegi legjobb stúdió a Gainax és a Madhouse közösen készítette,szerintem felesleges bármit is mondani róluk hiszen aki már régebbóta animézik az biztos hallott már róluk,a rendezője pedig Yamaga Hiroyuki volt akinek ez volt ez első komolyabb műve.

Maga az alapfelállás elég egyszerű, főhőseink Sasshi és Arumi két gyerekkori barát  akiknek azzal kell szembesülniük hogy kedvenc gyerekkori helyüket az Abenobashi bevásárlónegyedet lerombolják illetve Arumi közli a sráccal hogy hamarosan elköltöznek.

abenobashi-mahou-shoutengai-1819.jpg

Ám kiderül hogy a dogok nem ilyen egyszerűek,a 2 gyerek rájön hogy a környékükön valami rejtélyes mágia működik és ez hamarosan a hatalmába keríti a srácokat akik ezek után furcsábbnál furcsább dimenziókban találják magukat de mindegyik hasonlít a bevásárlónegyedre és ott van minden ismerősök másik változata is illetve mindig felbukkan egy nagy mellű lány is Mune Mune aki szintén nem százas de erről később.

abenobashi01.jpg

A gyerekek tehát egyik világból a másikba vándorolnak (persze nem önszántukból ) és idiótábbnál idiótább kalandokba keverednek miközben megpróbálnak hazajutni.

Nagyvonalakban ennyi a történet,ami nem kertelek: Egy iszonyatos nagy marhaság de jó értelemben véve. Alapjáraton az anime  Komédia-Paródia akar lenni és ennek eleget is tesz. Ugyanis a sorozat hasonló módon dolgozik mint mondjuk az Excel Saga ,amihez gyakran hasonlítják is és nem véletlenül ugyanis egy akkora agymenés a sorozat amit ritkán látni. Jó azért az Excel-.nek nem ér a nyomába de méltó hozzá. Teljesen korrekt sorozat ami tökéletesen megfelel unaloműzésre.

Ha a Madhouse-ról beszélünk akkor borítékolható a szép látvány illetve a Gainax is jó látvánnyal rendelkezik ami igazából itt is meglátszik de néha nagyon groteszk rajzolást kapunk ami még inkább hozzátesz a poénfaktorhoz bár néha a karakterek kissé el vannak rajzolva bár ez hál istennek nem sokszor fordul elő. Illetve látvány terén jöjjön a fekete bárány,a fanservice. Hihetetlen de itt még az is viccesen van előadva hiszen nem arra épül az egész sorozat hanem az is a történet része ,főképp Mune Mune a fanservice felelős ahogyan a fenti kép is mutatja. Illetve ami csaták vannak benne azok is jól meg lettek csinálva.

A szereplőkről elmondható hogy egyik se százas. Sasshi egy elég perverz otakukezdemény ,mondjuk hozzá köthető a poénok 40%-a amik általában abból állnak hogy Arumi jól megveri vagy pedig Mune Mune mellei közt végzi vagy pedig egy kellemetlen helyzetben találja magát,de Arumi is megér egy misét. Ez a csaj lehetne jó példa arra hogyan kell egy női karakter viccesre megcsinálni még akkor is ha úgy viselkedik mint egy elmebeteg. Mune Mune igazából csak a fanservice miatt van benne egy ideig, de persze később több szerepe is lesz. Aztán ott van még a többi szereplő is mint Arumi apja és nagyapja,Sacchi nővére illetve Aki a tranvesztita is okoznak nekünk kellemes perceket.

Illetve van még egy fontosabb szereplője a történetnek,ő Eutus aki egy nagyon árnyalt karakter,igazából se nem jó se nem rossz,illetve ott van még a goblinok is akik az átcsúszásokhoz való varázskört rajzolják.

magical_shopping_arcade_abenobashi_02.png

Akkor most jöjjenek az anime mozgatórugói,a poénok. Ahogyan már Peter is írta az anime csakúgy ontja magából a paródiákat és a komédia elemeket. Igazából mindegyik rész egy-egy témának a paródiája, van Sci-fi-paródia,Randi-szimulátor,Krimi világ, Fantasy paródia is van szóval van itt minden ami szem-szájnak ingere. Moindjuk a krimis rész meg a magyarázzuk meg a flashback rész számomra kicsit unalmas,talán azért mert nem túlzottan szeretem a krimiket.

Abenobashi_Mahou_Shoutengai-4.jpg 

De nem csak a különböző filmfajták kapnak paródiát, vannak paródiái például olyan alkotásoknak mint az Ördögűző,Tarzan,Indiana Jones,Transformers,Rémálom az Elm Utcában,Péntek 13, Ranma,Hokuto No Ken,Terminator, Dragon Ball stb..... szóval az anime csakúgy ontja a poénokat magából. Bár már maga a sorozat is mintha a Sliders sorozatnak a paródiája lenne,ezt sok helyen fel is említik és nem véletlenül.

Végezetül jöjjenek a zenék. A Háttérzenék igazából egész jók de van pár ismerős dallam is közte,például a Sci-fi részben felcsendül a legendás Star Wars dallam is,de amúgy a háttérzenékkel semmi gond sincs. Az Op-Ed párosra csak 2 szót mondok: Megumi Hayashibara. Nagyon szép az Op dal ami klippre kevésbé mondható el hiszen az első részből ollózták össze az egészet (Olcsóság ezerrel). Mondjuk ez az endingél is megtapasztalható de a fényképek szerintem szépek lettek és a zene is kellemes amit alájuk raktak.


Tehát egy szó mint száz nem csalódtam a sorozatban,egyébként is szeretem az ilyen jellegű animéket kár hogy kevés van belőlük és sajnos mostanság nem igazán számíthatunk ilyenekre,utoljára talán tényleg csak a Jinrui volt az ami szinten dolgozott. Mindenképpen nézzétek meg,nem fogjátok megbánni.

Abenobashi Mahou Shoutengai


-Idő: 2002

- Rendező: Yamaga Hiroyuki

- Stúdió: Madhouse,Gainax

-Műfaj: Komédia-Paródia-Ecchiű

-Opening: Treat Or Goblins by Megumi Hayashibara

-Ending: Anata No Kokoro Ni by Megumi Hayashibara

-Hossz: 13 rész

Tetszett:


-A Történet egy nagy marhaság ,persze jó értelemben

- Egész jó a látvány

-A Karakterek egyike se százas

-Sasshi és Mune Mune

- Rohadt jók a poénok

- Nagyon szépek a zenék

-Ettől még az emósok is szarrá röhögik magukat :)

Nem Tetszett:


-A Krimis és Flaschback rész elég unalmas lett

-Olcsó opening és ending klipp

Értékelés:


-Százalékban: 94%-Kiváló

-Pontban: 9/10


Remélem megnézitek,én mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr695655559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása