Sziasztok!

Ugyan egyszer már írtam kritikát erről az animéról de akkor úgy írtam róla hogy még nem ért véget teljesen és mivel hamarosan befejeződik a 2.évad ezért úgy gondoltam úgy lenne korrekt ha felújítanám a róla készült kritikámat hogy majd a 2. évadról is tudjak írni nektek.

Nos tehát fogadjátok szeretettel a Cardfight! Vanguard című sorozatot!

2062513.jpg

A Vanguard először mangaként jelent 2010-ben amit Akira Itou ír és rajzol a mai napig és aki a Yu-Gi-Oh R mangát is készítette. A Sorozat pedig 2011-ben indult és a TMS Entertaimet készítette akik a D.Gray-Man-t és a Kenichi-t is megcsinálták és az a Hatsuki Tsuji rendezte aki a Yu-Gi-Oh! filmet is levezényelte. Műfajilag egy Shounen-Gyüjtögetős anime ami most jelenleg népszerűségben hadban áll a Yu-Gi-Oh-val is.

Akkor lássunk is neki!

Az anime a mai Japánban játszódik ahol is igen népszerű a Vanguard nevű kártyajáték méghozzá annyira hogy már oktatják is.

Főszereplőnk Sendou Aichi egy félénk és nem túl népszerű srác akit állandóan szívatnak a suliban  viszont jó maga is játsza ezt a játékot igaz még csak kezdő szinten.

cardfight_vanguard_033.jpg

Egy nap a kedvenc lapját a Blaster Blade-t ellopja tőle gonosz osztálytársa hogy ezzel győzze le a játék területi bajnokát illetve a sorozat másik főbb szereplőjét Kai-t.

cardfight_vanguard_055.jpg

Aichi mindenképp vissza akarja kapni a lapot csakhogy mivel Kai elnyerte ezért vele kell kiállnia. Kiderül hogy a kártyát Kai-tól kapta még évekkel ezelőtt,vissza is szerzi de a dolgok csak ezután fognak beindulni.

A Sorozat első néhány része a keretsztori elmeséléséről ,a szabályokról illetve a fontosabb szereplők bemutatásáról szól.

A Fontosabbak közé tartozik Misaki,a sorozat igazi föhősnője,egy végtelenségig érzelem mentes lány mióta a szülei meghaltak és azóta unokatestvére neveli őt illetve vezeti a kártyaboltjukat is.

05-more-misaki-because-she-is-cool.png

Illetve kell ugyebár egy kicsi ugyanakkor hatalmas egojú kissrác is ezért az 5.részben megjelenik Kamui aki először az ellensége majd a legjobb barátja lesz Aichi-nak.

cardfight-vanguard-19-3.png

Meghát ugye nincs gyűjtögetős anime negatív főgonosz nélkül,őt random bedobják a 23.részben mível addig egy árva szó se esik róla és Ren a neve illetve az ő csapata az országos bajnok.

cardfightv-23-2.png

És persze a sorozat követi a kártyázós animék sablonjait,lesz itt boltbajnokság,területi meg országos bajnokság ahova hőseink is kijutnak mint a Q4 csapat és ezek után kapjuk meg a keretsztori másik felét. Ren rendelkezik egy Psyqualia nevű képességgel és persze kiderül hogy Aichi-nak is van ilyen képessége és ezzel tudnak kommunikálni a lapokkal amik megmondják nekik hogy mit csináljanak.

Szóval a történetről lényegében ennyit érdemes tudni aki látott már hasonló animét az pontosan tudja hogy mi fog történni benne.És ez az anime egyik legnagyobb negatívuma hogy rohadtul sablonos és kiszámítható.A Sorozat 65 része alatt van kb 10 rész amin tényleg lehet izgulni de ezek is főképp az elején vannak illetve az uccsó pár rész.

Az anime látványával elég vegyesek az érzéseim csakúgy mint a Code Geass esetében viszont itt nagyobb a baj. Úgy nagyjából a látvány szép és voltaképp a játékkal sincs semmi gond,a baj ott kezdődik hogy van benne kb 20 rész aminek a látványa förtelmes de ezek inkább  a sorozat közepe és vége táján vannak és az velük a gond hogy az egészet számítógéppel csinálták meg amitől olyan mű lett az egész mint Kelemen Anna mellei. A Mozgások-tól elkezdve az elrajzolt karaktereken át ezekben a részekben semmi jó nincs.

tumblr_lvyumtIV9V1qff8ji.png

A Legjobb példa erre a 48. rész mikor is a szereplők minden jelenetükben máshogy néznek ki ahogy a fenti kép is mutatja. Ezekben a részekben a kártyák is mindig olyan vastagok mint a munkahelyi műanyag belépőkártyám és olyan rohadt irrítáló húzóhangokat adtak hozzájuk hogy az sértés a fűlnek. Maguk a kártyacsaták viszont egész érdekesre lettek megcsinálva ez illik a szörnykártyákra is.

Nézzük a szereplőket merthát azok is megérnek egy misét. Aichi-nál nem kertelek,ő mint főszereplő több mint pocsék.Komolyan még Yugi is szimpatikusabb mint ez a gyerek. Ennek egy jó pillanata sincs.A Sorozat első felében még úgy elmegy de a 45.résztől meg rohadt idegesítő lesz miután elkezdi a képességét használni és sajnos a karakterfejlődése is ennyiben kimerül hogy"HŰ DE GONOSZAN TUDOK NÉZNI " illetve hogy mindenkit lenéz mert csak egy mondatot képes hajtogatni folyton:

"ERŐS VAGYOK,ERŐS VAGYOK,ERŐS VAGYOK blabalabla és úgy képzeljétek el hogy mindezt a legirrítálóbb hangon mondja és olyan szánalmas arckifejezéssel hogy azon egy igazi gonosz elbőgné magát.

smtuuu.jpg

Kai szintén nem több mint egy sablonos karakter de nála még azt sem lehet tudni hogy mit akar hiszen mindig csak álfilozófia kliséket tud magából kinyögni,például hogy ÉN A SAJÁT UTAMAT FOGOM JÁRNI   meg hogy ELJÖTT AZ IDEJE HOGY KILÉPJEK A CSAPATBÓL és higgyétek el ez a 2. évadban csak még rosszabb lesz.

Misaki egyszerűen dögunalmas aki láthatóan unja az egész felhajtást és leginkább ott se lenne,Kamui meg hát azon kívül hogy kiordítja a tüdejét szintén nem sokat csinál.Mondjuk hozzá köthető néhány elég jó poén ugyanis van egy csaj Nagisa aki a szerelmével űldözi és mikor ő megjelenik akkor már biztos hogy valami vicces fog történni.

Igazából Ren-se egy olyan hű de izgalmas főgonosz mondjuk a pozitívum vele kapcsolatban hogy nem idegesítő legalábbis nem annyira mint a többiek és a 2.évadban ő lesz a legszerethetőbb karakter. Akiket még fontosabb megemlítenem az egy idol csapat az Ultra Rare akik ugyan az első évadban nem kapnak valami fontosabb szerepet de később annál fontosabbak lesznek.Ja és rohadt jók a dalaik.

cardfight-17-3.png

Amúgy csak megemlíteném hogy nekik sem akárkik a hangjaik. Kourinnak  a szőke Hajúnak Mimori Suzuko a hangja aki ugyebár a Milky Holmes oszlopos tagja,Suiko-nak akik a kék hajú Aimi adja a hangját aki azért most kezd befutni mint énekesnő, Rekka pedig Yoshino Nanjo hangján szólal meg aki szintén Milky Holmes tag.

Szóval egy szó mint száz a szereplők egytől-egyig sablonosak,najó az Idol-ok kivételek.Sok mellékszereplő is van de ők csak cheerlaidereknek vannak ott,több szerepük nincs is.

Még a zenékről pár szót. Ha más nem is legalább a zenék emelik a sorozat színvonalát. Az animének 2 openingje van mindkettőt a JAM Project adja elő. Az első se rossz és sokáig nem bírtam a 2.-at de mostanra annyit hallgattam hogy nagyon megszerettem a dalt.

2.

Az endingek is nagyon jók. Az endingekről Natsuko Aso,Hekuri Shiina, A Sea A,Sayaka Sasaki és a Milky Holmes gondoskodik. Igazából szerintem az 1. 3. és 4. ending lett a legjobb. És oersze ott vannak a sorozat zenéi amik úgy egész hallgathatóak lettek.

Huhhh na most aztán leírtam minden gondolatomat a sorozatról.Összességében ez sem több egy tucadrangú kártyázós sorozatnál de ha nagyon nincs más akkor ez jókis szórakozási lehetőség. A 2. évad 2. ér véget aztán jön 3. évad.DE MINEK??? HOVA TUDJÁK MÉG FOLYTATNI MIKOR MÁR A 2.SZÉRIA SZÍNVONALA IS A BÉKA VALAGA ALATT VAN RÁADÁSUL AZT IS ANNYIRA TÚLKOMPLIKÁLJÁK ÉS ANNYI BENNE A HÜLYESÉG HOGY ATTÓL MÉG A LEGJÓSZÍVŰBB KRITIKUS IS PADLÓT FOG. De nem gond jöjjön csak.

Cardfight! Vanguard


-Idő: 2011-2012 

-Stúdió: TMS Entertaiment (D.Gray-Man,Kenichi)

-Rendező: Hatsuki Tsuji

-Műfaj: Shounen-Gyűjtögetős

-Openingek: JAM Project-Vanguard

                  JAM Project-Believe In My Existence

-Endingek: Natsuko Aso-Diamond Star

                Hekiru Shiina-Smash Up!

                Sea A-Dream Shooter

               Sayaka Sasaki-Starting Again

               Milky Holmes-Nakimushi Treasures

-Hossz: 65 rész (1.évad)

Tetszett:

-Elfogadható a történet

-Érdekesek a csaták

-Jók a szörnyek

-A Legtöbb rész látványa szép

-Ren és az Ultra Rare

-Zenék

-Openingek és Endingek

Nem Tetszett:


-De még így is sablonos az anime

-Aichi mint főszereplő csapnivaló és gonosz karakterként is egy nulla

-A Többi karakter se túl érdekes

-Undorító számítógépes részek

- Rohadt mód kiszámítható

Értékelés:


-Százalékban: 86%-Jó

-Pontban: 7.5/10


Pont az a kevés pozitívum miatt lett végül gyengén bár de jó sorozat. Viszont a 2. széria az kegyetlenebb lesz,arra fel kell készülni.


Mára ennyi voltam,még egy videóval és egy Év Végi Értékeléssel jövök majd addig is SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr184982778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása