Sziasztok!

Emlékeztek még Mangekyo Dragon Crisis videójára? Ha igen akkor készüljetek mert egy ugyanolyan animéról fogok nektek most írni.

Ez az anime pedig a Moetan!

moetananime001.jpg

 

A Moetan egy 2007-es anime amit az Actas stúdió vajúdott erre a világra. A Sorozat-ból készült egy mindössze 1 kötetes manga ami nem kertelek ugyanolyan pocsék mint ez és képesek voltak a drága készítők Seinen-Fantasy-ként eladni holott ez igazából egy pedofiloknak készített szeméthalom.

És most lássuk is a történetet ami ennél sablonosabb már nem is lehetne.

Ink egy átlagos csaj(voice by Yukari Tamura) aki középiskolás léte ellenére nem magasabb egy általános iskolásnál,igazából mindneki annak is nézi és a viselkedése néha még rá is tesz erre egy lapáttal.

moetan_003_0001.jpg

Ennek ellenére átlagos életet él,szerelmes a szomszéd átlagsrácba akinél átlagosabbat csak klónozással lehetne létrehozni. Élete akkor vesz fordulatot mikor a helyi shinto templomnál imádkozás közben egy furcsa beszélő kacsa,Ark esik rá.

moetan_017_0001.jpg

Saját elmondása szerint a varázsvilágból jött ahonnan egy bűne miatt száműzték és kacsává változtatták de ha összegyüjt elegendő mennyiségű varázspontot akkor visszatérhet. Ebben Ink lesz a segítségére akit Mahou Shoujo-vá tesz meg és megszületik Pastel Ink.

moetan_042_0001.jpg

Csakhogy a dolgok nem ilyen egyszerűek,ugyanis ősellenség-barátnője Sumi is képes lesz átváltozni csakhogy ő eléggé béna benne.

moetan20070710002429_0001.jpg

Illetve kell persze egy titokzatoskodó ellenség csaj is,őt itt Alice-nek hívják és persze akármikor megszólal csak álfilozófia kliséket tud kinyögni magából.

moetan_023_0001.jpg

Csakhogy mint kiderül Alice valójában nem gonosz csak hozzá köthető valami történet szerűség . Lényegében annyi hogy a 10. részben kiderül hogy a Sötét Erő az ő szívébe lett bezárva ami kiszabadult belőle mert az akaratereje meggyengült miután Ark még emberformájában dobta őt egy kislány kedvéért mert nem tetszettek neki Alice nagy mellei hanem neki kismellek kellettek.

Ink illetve Sumi feladata hogy megmentsék őt és a világot is. De ezzel ennyi is a történetnek nevezett valami hiszen ez csak a 10. részben történik meg. És hogy mi történik a többi fennmaradó 11 részben. Megmondom:

NAGY BÜDÖS SEMMI SEM TÖRTÉNIK!


Szóval mint láthatjátok hogy történet az nincs,amit meg megpróbáltak belevinni történet néven az is egy nagy határ sablonhalmaz. Erről nagyjából ennyit lehet elmondani.

A Látvány ugyan szép színes de ennyiben ki is merül amit lehet mondani róla.

Nézzük a szereplőket. Nos azok sincsenek, tele van rohadt idegesítő Moe csajokkal akik a főszereplők lennének de karakterük az nincs. Mindössze annyi a szerepük hogy cukik legyenek meg hogy cuki dolgokat tegyenek mert akkor a sok pedofil és otaku bámulni fogja ezt a sorozatot.


Illetve még Ark is aki ugyan nagynak tűnik pedig valójában egy pedofil állat aki állandóan nyálzik Ink meztelen testére.Hamár itt tartunk,ejtsünk pár szót a poénokról. Miből állnak az itt lévő poénok:

Ezekből....

moetan_08-00_0001.jpg

Igen a poénok 80%-a ezeből áll. Bugyivillantó és Pedofil poénokból. Azért szerencsére van benn egy pár jó poén például van benne egy jó kis Jigoku Shoujo paródia,kapunk Yu-Gi-Oh-t is bár az eléggé elenyésző,van benne Transformers bár az is inkább csak utalás de legalább feldobja a sorozat amúgyis szemét színvonalát. Illetve azokon lehet még röhögni még mikor azt az idegesítő Sumi-t a cselédlányuk állandóan fejbeveri papuccsal illetve terrorizálja.

A Zenék se valami felemelőek,az opening marha idegesítő és az ending se jobb nála kivételesen. Betétdalok pedig szinte nincsenek is,bár talán azok dobhattak volna valamit még a sorozaton.

Rövid kritika lett ugyan de lényegében ennyit lehet elmondani róla. A Dragon Crisis-hoz hasonlóan ez is egy undorító pedofil sorozat amit semmi esetre se nézzetek meg.

És még olyan kommenteket írnak ehez a sorozathoz Animeaddictson hogy "Jaj milyen vicces és aranyos sorozat" meghogy "Rég nevettem ennyit egy sorozaton" Ja persze, ha ez aranyos akkor én vagyok a Dala láma!

Ja és videót is tervezek róla a 3. évadba! Remélem meg is lesz.

Moetan


-Idő: 2007

-Rendező: Keiichirou Kawaguchi

-Stúdió: Actas

-Műfaj: Fantasy-Seinen (Ja persze én meg imádom a halászlét)

-Opening: Yukari Tamura,Kaori Nazuka,Haruka Tomatsu-Mahou Shoujo Magical-Tan

-Ending: Nomico :Skip!

-Hossz: 12 rész+ 2 Special

Tetszett:

-Jók a Paródiák

-Látvány

-Vannak benne értékelhető poénok

Nem Tetszett:

-Nagy Határ Sablon a sztori ami ráadásul csak 1 részben van

-Nincsenek karakterek

-Idegesítő Szereplők

-Unalmas

-Undorító Pedofil Poénok

-Zenék

- Opening és Ending

 

Értékelés:

Százalék Szerint: 20%-Szar

Pontban: 2/10


Huhh ez után egy olyan sorozat kell ami képes ezt elfeledtetni velem! Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr914733095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.27. 18:22:50

Még a leglolibb korszakomban sem volt gusztusomhoz. Remélem, ezzel mindent elmondtam.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.08.28. 14:00:20

@Member: régebben voltál loli? Azóta onee-chan vagy vagy már sensei?

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.28. 16:36:39

@Kvakond: Közben a műtét is megvolt, most már csak oniisan.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2012.08.29. 18:59:17

Már az első képtől szemrákot kaptam.
süti beállítások módosítása