Sziasztok!

Ma Member mester egyik régebbi alanyát mutatom be a saját szemszögemből nézve!

Jöjjön tehát a Shigofumi kritika!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Shigofumi egy 2008-as anime amit a J.C Staff stúdió készített Kouhaku Kuroboshi mangája alapján.Típusát tekintve Fantasy anime.

A Történet a jelenben játszódik ahol pletykák keringenek bizonyos levelekről amikben a halottak üzennek az élőknek.Sokan nem hiszik el a történeteket amiket mesélnek pedig igenis léteznek és túlvilági postások szállítják őket.

 

 

 

 

 

 

Főhősnőnk Mika is egy ilyen postás aki érzelmek nélkül mindig teljesíti a feladatát. Ebben segítségére van a beszélő pálcája is Kanaka aki nem ritkán nagyon hangos és goromba tud lenni Mikával.

Illetve a 3.részben kapunk még egy postáskisasszonyt Chiakit akinek szintén van egy beszélő pálcája Matoma aki Mikához hasonlóan a munkát részesíti előnyben.

 

 

 

 

 

 

 

Az 5.részig kb a levelek kihordása illetve az azok körüli történések vannak előnyben. Mígnem utána kapunk egy olyan keretsztorit hogy beájultok.Ez elmeséli Mika és Chiaki postássá válásának a történetét.

Szóval adott egy híres regényíró Kirameki aki szerint a világ 2 részre osztható: Szépekre és Csúnyákra de előbbi kategóriába szerinte csak saját maga tartozik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy nap azonban megismert egy agyonplasztikázott színésznőt akit tartott annyira szépnek hogy feleségül vegye majd született egy lányuk Fumika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fumi azonban mindennap terrorban éli az életét apja beteg szokása miatt aki csak szép testen tud regényt írni ezért állandóan ráfirkál. Ezért kifejleszt egy másik személyiséget Mikát aki azonban átveszi az irányítást és lepuffantja  a Fatert, Fumi kómába esik ettől Mika pedig Postássá lép elő. WTF??????

Chiaki története pedig annyira unalmas hogy nem érdemes szót pazarolni rá.

Dióhéjban ennyi a sztori,ami szerintem eléggé érthetetlen és átgondolatlan. Szóval tisztázzuk hogy mi történt: Fumi kitalálta Mikát mert skizofrén lett apja perverz szokása miatt Mika azonban átvette felette az irányítást,lelőtte a fatert Fumi ezért kómába esett Mika pedig valós személy lett aki halottak leveleit cipeli.

KÖNYÖRGÖM MILYEN TÖRTÉNETVEZETÉS EZ? Egyszerűen érthetetlen az egész!!!

Ez kenterbe veri a Chaos Head sztoriját is bár azt se értem a mai napig pedig jó pár hónapja láttam de még mindig nem értem az egészet!

Na mindegy folytassuk egy pozitvummal ami a látvány. Szokásos J.C Staff látvány szóval elég szép az anime.

Karakterek terén nem teljesít túl az anime. Mika egy rideg érzelemmentes csaj aki egyedül a sorozat végén mutat némi érzelmet magából. Viszont a két pálca hihetetlenül idegesítőek főképp Kanaka amikor elkezd visítozni a vinnyogó hangjával, Matoma pedg csak okoskodik állandóan. Vannak mellékszereplők a sorozatban de ők meg annyira unalmasak hogy ha nem lennének ott akkor se hiányoznának.

Az anime az elején eléggé epizód centrikus minden epizódban kapunk egy személyt aki levelet kap majd kibontakozik ezáltal egy kisebb sztori. Mi a baj ezzel? Az hogy a legtöbb annyira semmitmondó meg értelmetlen hogy az hihetetlen. Példának okáért a 3.rész öngyilkos gyereke aki kipróbálja milyen meghalni.ENNEK SEMMI ÉRTELME! Kapunk egy szintén értelmetlen fillert de szerencsére a végére beindulnak az események ami azért jó pont.

Viszont a zenék mindenképp piros pontot érnek. Tényleg nagyon szép zenék vannak a sorozatban, Az Openinget az Ali Project adja elő akiket Member szeret lehúzni de én szeretem a zenéjüket, az Ending pedig egy nagyon kellemes kis dal Snow előadásában.

Nos elérkeztem a végére,teljesen egyetértek Memberrel egyáltalán nem nagy sorozat a Shigofumi habár egyszer meg lehet nézni.Pedig a témaválasztás szerintem elég jó lett csakhát kidolgozatlan maradt az egész.

Shigofumi

-Idő:2008

-Stúdió: J.C.Staff

-Rendező:Katsushi Sakurabi

-Műfaj: Fantasy

-Hossz: 12 rész+ 1 OVA

-Opening: Ali Project-Kotodama

-Ending: Snow: Chain

Tetszett:

-Jó Témaválasztás

-Szép a látvány

-Mika

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:

-Irdatlanul Sz@r a történetvezetés

-A Mellékszereplők vagy unalmasak vagy idegesítőek

-Logikai Marhaságok

-Értelmetlenségek

-Az első 5 rész nem valami nagy szám

-Fillerek

-Elfelejt megmagyarázni dolgokat

Értékelés:

Táblázat Alapján: 22/40-Közepes

Százalék Szerint:  70%

7/10

Nos ennyi voltam mára SZIASZTOK!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr594286963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.03.04. 08:46:31

Megérem, hogy a zemberek felismerik a különbséget a skizofrénia és a disszociatív személyiségzavar között? :) Mondjuk olyat, hogy a személyiség életre kel, még nem hallottam.
süti beállítások módosítása