Szegasztok!

Na, kíváncsiságból belenéztem az e heti + néhány héttel ezelőtti Naruto manga fejezetekbe, és sikerült: sikerült Kishimoto-nak és a Shonen Jump-nak az utolsó értelmet is kiölni a Naruto-ból, és elmenni az Elfen Lied irányába. Esküszöm, mintha Kishimoto + a Shonen Jump a RAMS-al, az Elfen Lied mangakájával és Hollywood-al cserélgetne sablon- és barom recepteket... el mondom, mik verték ki (újra) nálam a biztosítékot...

I.Elfen Lied Vs Naruto:

Mint tudjuk, a manga kiadók és anime stúdiók mindent elkövetnek a hype cuccoknál, hogy "komoly" és "mélyrehatónak" tünjön. Ezért vallott szerelmet Kouta Lucy-nak az Elfen Lied végén, és ezért csinált a Shonen Jump (Kishimoto-nak megparancsolva) Naruto-ból és Kyuubi-ból barátokat.

Értitek... Naruto-ból... és Kyuubi-ból... barátokat? Akik kb 500 fejezeten át olyanok voltak, mint Kurosaki Ichigo-nak a benne lévő Hollow szörnyeteg? Aki megölte Naruto szüleit, pokollá tette az életét, megpróbálta őt és a barátait (is) megölni nem egy alkalommal, és halálra kínozta őt? Egyedül én veszek észre hasonlóságot az Elfen Lied és a Naruto manga között? Nézzük meg ezt két igen érdekes táblázatban:

Elfen Lied - Kouta és Lucy szeretők lesznek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naruto - Naruto és Kyuubi barátok lesznek:

 

Szóval igen, kb 500 fejezeten még egymást ölik, de persze mivel a Naruto már a Part II eleje óta nem más, mint egy elk*rt Dragon Ball GT klón, amiben van pofájuk "nindzsáknak" kiadniuk magukat, holott csak néhány 15-16 éves hülyegyerek 1-2 alkalommal eldob pár dobócsillagot és már nindzsák (gondolom ez már bealázta a Basilisk és Ninja Scroll duót), és már mindenki unja Naruto Super Saiyan formáját, a Shonen Jump ráparancsolt Kishimoto-ra, hogy találjon már ki valamit, és mivel nem lehetet Kishimoto-nak újabb Shipping fanservice ötlete az adott pillanatban, ezért kitalálta, hogy annak ellenére, hogy a Kyuubi-nak a normál erejéhez képest elvette a Negyedik Hokage a fél erejét, és kb 500 fejezeten át ölték egymást Naruto-val, kitalálta, hogy akkor legyenek barátok és majd akkor csinál egy újabb elbaszott Hyper Super Saiyan formát Naruto-nak, ás most már neki is ad egy hiper-szuper-kúl Susanoo-t, persze kicsit más formában...

 

 

Ez itt fent az új idétlen super saiyan kinézett, lent pedig Naruto Susanoo-ja, mely vajon milyen alakot fog kapni, na milyet?

  

Aha, tehát ezért tényleg érdemes volt összehozni azokat, akik már a kezdetektől fogva egymást gyilkolták, akikhez képest Ichigo és a benne lévő Hollow egymás öldöklése egyszerű baráti gyakorlások voltak.

Most komolyan, ezért összebarátkoztatni 500 fejezet után? Egy újabb super saiyan forma meg hogy most már Naruto-nak is legyen Susanoo-ja?

És persze közben jönnek a mellébeszélések a Naruto-kun.hun fórumjain meg kommentjeinél, hogy "ez szimbólikus és fontos dolog, mert Naruto a békét akarja elhozni a földre, és nem teheti ezt úgy, hogy közben egy szörnyet elnyom magában és...", de persze Sasuke-t mindenáron meg kell ölnie Naruto-nak, illetve neki pusztulnia kell, mert OLY nagy bűnöket követett el és sok ártatlant ölt meg - holott közben csak 12 szamurájt ölt meg + Shimura Danzo-t (de azt sem ő ölte meg, hanem az is csak bedepizet és felrobbantotta magát) aki már az egész világban tüske volt és még kitudja mit tett volna ha nem takarítja el valaki. Sőt, logikusabb lenne Sasuke-t megmenteni és észheztéríteni, mivel ő az, akit manipulálnak a benne lévő gyűlöletén keresztül, de sok kis retard desu a halálát akarja, persze nem az általuk elmondott dolgok miatt (azt ők valójában magasról letojják), hanem szimplán azért, mert félnek attól, hogy a végén mégsem NaruSaku shipping lenne, és végre szakítana Kishimoto a sablonokkal... merthogy mindent a fanservice-ért.

II.Már megint Dragon Ball GT fails:

Mint írtam, Naruto új Super Saiyan formát + Susanoo-t kapott, de miért? Mert most harcol Tobi eddig összeszedett 5 Bijuu-ja ellen Kakashi-val, Gai-jal és Killer Bee-vel, de nem bírnak el velük, ezért most taktikázás helyett újabb Saiyan forma kellett, mellyel persze Naruto egymaga elintézi az 5 Bijuu-t annak ellenére, hogy ELŐSZÖR használja ezt az új Saiyan formát, de persze már úgy tolja, mintha a Kyuubi-val már évek óta gyakorolnának. De nem csak emiatt röhejes az egész, hanem mert:

- Az Akatsuki tagok röhögve elkapták az Bijuuk-at, akik között sokaknak akkora erejük volt, mint maguknak a Bijuu-knak (pl Kisame), de őket meg elverték Gai és kakashi (Kisame-t alig egy fél fejezet alatt kicsinálta Gai), és most nem tudjál azok elverni a Bijuu-kat, akik elverték azok elfogóit? Ez már mekkora hülyeség! Hiszen ha már legyőzték a Bijuu-knál erősebb Akatsuki tagokat, akkor nem tudják az Akatsuki tagoknál gyengébb Bijuu-kat leverni? Most senki ne jöjjön nekem "Kő-papír-olló" közhellyel, mert a Naruto pont nem így működik.

- Mint tudjuk, a Negyedik Hokage lepecséltette a Kyuubi csakrájának a felét, amik nélkül már nem lehetett olyan erős, mint akkor, de ennek ellenére elver 5 Bijuu-t, csak mert ő a kilenc farkú? Holott mintha olyasmit mondtak volna, hogy nem a farkak száma mutatja az erejük nagyságát? Azért ennyire elrontani az erőviszonyokat már tényleg nem kellett volna!

- Tobi megakarja ölni Naruto-t és Killer Bee-t. Értitek: megakarja ölni azokat, akiknek élve elfogásáért kirobbantott egy egyszemélyes háborút, feltámasztatott minden eddig megölt szereplőt, csinált egy 100 ezer fős saláta klón sereget és számtalanszor mondogatta, hogy mennyire kellenek neki a megmaradt két bijuu (Hachibi és Kyuubi), de ennek ellenére most megakarja őket ölni????? Éljen a logika!

- Naruto a végén egy olyan fekete kamehameha-t akar ellőni, amit soha nem sikerült megcsinálnia, miközben az 5 Bijuu szintén ugyanazt akarják csinálni, és úgy lövik el...

Szóval igen, a Naruto csak merül a kakában, de közben a sok kis naruretard meg még elélvezi magát egy olyan képregényen, mely nem csak sablonos és klisés, de a tetejében fanservice erőltetett, shipping erőltetett, logikátlan, felkapott, hatásvadász Dragon Ball klón hulladék...

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr923785579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mangekyo22 2012.01.26. 00:02:10

@feraa32énv: Szega! Ne ordibálj, ez nem shonen fight...

Nem, nem azért írtam, hogy levezessek valamit, hanem hogy lássák az emberek, hogy a kezdetben elég kis bájos, kedves egyszerű shonen-ből mely a nindzsák életét hivatott bemutatni, mennyire egy túldegenerált, fanservice DB klón lett, mely a fanok kedvéért minden logikát eldob a mangaka és a vezetői, nem törődve azzal, hogy a régebbi olvasóikat elundorodnak tőle.

Azontúl pedig kik azok a "ti"? Nagyon sok ismerősöm van, akik velem együtt olvasták (voltak legalább 80-an), aztán mindegyikük inkább abbahagyta és vagy leszokott a mangákról, vagy pedig Hokuto No Ken-t illetve One Piece-t kezdett olvasni. És akkor hadd kérdezzem már meg: te szerinted ha egyre több ember hagyja abba a Naruto olvasását, és kezd el olvasni valami mást, akkor te szerinted még is kik hibája ez?

Azt egy szóval nem írtam, hogy ne legyen meg a Kyuubi ereje Naruto-nak (az meg is volt már neki), de azt, hogy egy olyan szörnnyel barátkozzon össze, aki megölte a szüleit már alapból nonszensz.

És elmondanád nekem, mik azok az "utak"? Vagy jobb: van fogalmad egyáltalán, mik azok? Honnan tudod, hogy nem ideológiákat jelképeznek az utak (Madara erő, Hashirama szeretet, Nagato bölcsesség stb...), mert nem emlékszem, hogy valaha mondták is volna, hogy mik azok a bizonyos "utak", csak hogy kik "jelképezik".

Szóval te szerinted, aki ésszel győz a másik felett (mint Shikamaru Hidan felett), akkor az már nulla. Jobb ha tudod, hogy a nindzsák soha nem az erejükről, hanem a különböző csendes, lopakodó, kém és főleg taktikájukról voltak híresek, hiszen ők soha nem harcoltak háborúban az él fronton, ott is csak max szabotázs vagy kém feladatokat láttak el. Ezt a "hegyeket pusztítok egy kamehameha gömbbel" meg "Shaman Király copy óriás szellemeket" csak azért rakták be, mert kell a látvány orgia - azok nélkül már fele annyian sem olvasnák.

Arról már ne beszéljünk, hogy te milyen alapon pattogsz itt azzal, hogy mi ne írjuk meg a véleményünket egyes mangákról vagy animékről. Ismersz te egyáltalán mást a Naruto-Bleach-One Piece-en kívűl? Nem? Láttad már a Basilisk-et, ahol sokkal jobban bemutatják, hogy milyenek voltak a nindzsák? Nem? Akkor miről is van itt szó? Arról, hogy egy retard egy celluloid hulladékot próbál védeni a hitetlenektől, akik nem adnak neki kamu 10/10-et, mert nem tényező nekik, hogy Sakura mikor vall szerelmet újra Sasuke-nak vagy Naruto-nak.

Zárásként csak ennyit: ha nem bírod a negatív kritikákat kedvenc hulladékod iránt, akkor ne olvasd el a cikket. Ennyi.

Loxe [Henteles] 2012.01.26. 01:25:14

Hát érdekes kis összeállítás volt, és KÖSZÖNÖM!
Miért is?
Mert kezdtem azon a szörnyű tényen kapni magam hogy gondolkodok hogy elkezdem olvasni a mangáját, aztán fogtam magam és feljöttem ide hátha van valami új cikk, és meglátom, fartúró fikázás hohohóóó, ez nekem való! :D
Elolvastam és hála neked ismét teljesen elment a kedvem és minden gondolatom hogy olvassam a mangáját!
(én a magam részéről úgy vagyok a fartúróval hogy megnézem a heti egy részt ha nem felejtem el hogy épp csütörtök van, de csak azt is azért mert ha már megnéztem annyi részt belőle akkor már végig nézem, hogy mi lesz a vége...)
És hogy ehhez hozzá szóljak valami:
"Szóval te szerinted, aki ésszel győz a másik felett, akkor az már nulla."
Nos én ezzel teljesen egyetértek, vagyis azzal hogy aki taktikázva és gondolkozva ésszel győz, és ha jól is van kivitelezve akkor az
qrva jó tudd lenni!
Erre a legjobb példa azok közül amit nézek a Hunter x Hunter, nah ott aztán nincs hegyeket pusztítok (igaz még az elején vagyok, de nem hiszem hogy később lesz benne bolygópúszító izébizé!) erő, hanem igen is agyalni kellet nem egyszer hogy hogyan győzzek, és volt is benne olyan hogy pl még fizikai cselekvés se volt benne, hanem igen is a taktikázással túl járt az ellenfél eszén és azt vesztett!
És jó ez így leírva nem nagy cucc, sőt ha szarul van megjelenítve akkor se jó, de hogyha úgy van mint itt a HxH-ba azaz szépen fel van építve és pontról pontra levezetve, akkor az igenis hidegfutkosó hatású tudd lenni! :D
De akkor egy szó mint száz, a fartúró ugyan olyan fos marad mind most (és volt is, nem is igazán tudom minek kezdtem el annak idején, nem csoda hogy sose volt azok között amik a kedvenceim), és maradunk a fájdalmas heti egy résznél, és folytatjuk a többi (neveredningekre értve!) minőségibb és általam többre tartott animeket mangákat, amikben nem egy kedvenc is van!
(És csak hogy szúrjam azoknak a erre tévedő pár fartúró fannak a szemét le is írom hogy mik azok a művek amik kedvencek a most futó shonenekből, és azok hatszázszor jobbak mint ez a fos! *hehehe*
Bleach, Fairy Tail, Hunter x Hunter) :D

Norbi-wan 2012.01.26. 15:24:34

ÁÁÁ ... Még meglehet menteni a Naruto-t, csak annyi kell hozzá hogy most Naruto veszítsen, és hogy kiszedjék belőle a Rókát. :D
Nem tudom minek kell új külsőt adni Naruto új erejéhez, azt meg még kevésbé hogy miért pont a sárga színt, semmi köze a Kyuubihoz (Pár mondjuk Naruto legutóbbi arca szerintem jó lett) .

Egyébként mostanában is volt pár jó rész, mondjuk a Gin-Kin bratyós részek jók voltak, és én kíváncsi lennék az Uchiha Madara vs Kagék harcára is.

Mangekyo22 2012.01.26. 16:10:24

@Norbi-wan: Az, hogy sárga színű lett + új külsőt kapot az annyira nem probléma, az viszont már igen, hogy az új erejére 5 másodperce tett szert de már úgy veri el azokat akik eddig verték őt mintha évekig gyakorolt volna az új erejével + nem értem miért kellett neki is ilyen Sámán Király Susanoo védő szellem-szörnyet adni neki.

Gin-Kin-ről annyit, hogy nem csak hogy az animéből lopta Kishimoto azt az ötletet, hogy mesterségesen csináljon belőlük Jinchuuriki-t (Sora Filler), de ennek ellenére mit mutattak fel? Volt egy tucat béna kirakós szerű fegyverük melyeknél egy fegyver elpusztulása már hazavágta az összes többit 2 kivételével, majd egy Ino szintű "néha vagyok néha nem" karakter leveri Kin-t, aki megölte egy Kage szintű embert...

Uchiha Madara pedig abban a pillanatban a nevetség tárgyává vállt, hogy neki "is" lett Mokuton-ja, és sikerült hazavágni a Rinnegan-t is vele, mivel kiderült, hogy a Rinnegan is csak a Sharingan egy fokozata, annak ellenére, hogy teljesen új és egyedi szem-tehcnikaként mutatták be 200-300 fejezettel ezelőtt, mint a "kiválasztott messiás szemei"... magyarul voltak kedvesek ezt "is" szét trollkodni.

Az egyedüli jó, ami mostanában volt, az egyedül a Második Mizukage volt, ő is csak a One Piece-es kinézette meg a a már képessége miatt, ami vééééégre már valóban hasonlított a valódi nindzsák képességére, és nem pedig egy Saiyan volt.

Norbi-wan 2012.01.26. 17:40:05

Egyébként ez a Naruto azután tette tönkre magát hogy NAruto legyőzte a Kyuubi-t (az Anime épp ott tart), jobban mondva miután Tobi/Obito/Madara/Terenc Hill(Senki) vagy hogy is nevezzem megölte Konant.
Pedig ez volt az egyetlen Manga/Anime a Street Fighteren kívül (ami végülis csak kisrészt anime, mert valójában játék lenne) érdekelt.

Mangekyo22 2012.01.26. 20:51:33

@Norbi-wan: Ne ad fel! Van még bőven jó anime! Mivel látom, hogy szereted a nindzsa animéket, javaslom neked a Basilisk című animét. Nézd meg nyugodtan, nem fogsz abban csalódni.

Kérsz hozzá linkeket?

Ninbikun 2012.01.27. 18:07:32

Ez nagyon vicces volt, jól kiemelted a lényeget a problémából. Nekem a Narutoból a Sasuke vs Itachi küzdelem tetszett utoljára, az volt a kedvenc szálam a sorozatban, és nagyon jól fel volt vezetve az előző 300 részben. Mostanában Naruto szülei is nagyon szimpatikusak nekem, amikor róluk van szó, az nagyon tetszik. A legutóbbi részben meg Naruto nagyon aranyos volt az anyukájával. Viszont nagyon meglepődtem ezen a Kyuubi barátság fordulaton. Nem értem, miért volt szükség rá, igazad volt, már 500 rész óta azt vezetik fel, hogy milyen gonosz ez a kyuubi, erre most jön ez. Meg ez a "Naruto összebarátkozik mindenkivel" olyan Pokémonos, Yu-Gi-Ohs. Bár abban legalább a főgonosz végig az ellenfelük volt. Szerintem egy animében meg kell húzni a határokat, ami lehetetlen az elején, azt végig ne tudja megcsinálni valaki. És tényleg a ninjáknak inkább gondolkozniuk kéne ,ha már róluk szól az anime.

Mangekyo22 2012.01.27. 19:16:15

@Ninbikun: Hát éppen ez az! Pont ez az egyik dolog, amiért köröket ver a Basilisk meg a Ninja Scroll a Naruto-ra, mert ott a ninják az eszüket használják, és csak 1 max 2 karakter támaszkodik puszta erőre (de még azok is ha tehetik, csak lesből támadnak). Hiszen a ninják sohasem voltak él harcosok, mint a szamurájok vagy nálunk a keresztes lovagok, ők "túlélő művészek" voltak, akiknek még háborúban is csak kémkedés meg szabotázs akciókon vehettek részt. És mivel nem volt szabad nekik lebukniuk, kerültek minden "flash" dolgot, itt meg... Taktika nulla, lesből támadás helyett csak a mezők közepén harcolnak fényes nappal, minden második emberke kamehameha-t lő... szóval igen, a ninjáknak ninjáknak kéne maradniuk, ha már ő róluk szól valami.
süti beállítások módosítása