Sziasztok!

Nos a blog egy újabb mérföldkőhöz érkezett ugyanis ma bemutatásra kerül a legelső Magical Girl anime amely nélkül ma a Sailor Moon se létezhetne.

Egy időben készült a Kinnikuman-nal szóval valószínűleg akkor keletkezhetett a Sonen-Shoujo animék örök párosa is.

Nem is húzom tovább az időt,íme a Cutey Honey című anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Cutey Honey egy 1973-74-ig futó sorozat volt és a Toei Animation készítette és összesen 25 részes. Viszont annyira sikeres lett a sorozat hogy a 90-es években remakeelték Cutey Honey Flash címen illetve számtalan OVA és Film illetve Musical és Live Action is készült belőle.

De akkor kezdjünk is neki.

Főhősnőnk Honey egy bentlakásos iskola tanulója bár mint már az első részben kiderül nem igazán kedveli a helyet és minden alkalmat megragad hogy megléphessen onnan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezt azonban megnehezíti az iskola két tanárnője Histler és Alphonne. Histler ki nem állhatja a lányt mivel állandóan csak a bajt csinálja neki és túlzott szépségével csak még jobban kivívja az ellenszenvét.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alphonne viszont már más tészta ugyanis azon kívül hogy úgy néz ki mint egy transzvesztita és mintha egy Picasso festményből hozták volna őt reménytelenül szerelmes Honey-ba és mindent megtesz hogy a közelében lehessen a lánynak. Még csalásra is megpróbálja kényszeríteni hogy ne bukjon meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár az is igaz hogy pont hozzájuk köthető az anime poénjainak a 80%-a de erről majd később.

Nos miután Honey-nak nagy nehezen sikerült meglépnie a suliból vészhívást kap az apjától aki híres robotologus hogy azonnal menjen haza mivel hogy a Panther Claw nevű démoni szervezet meg akarja kaparintani az egyik találmányát az Elemi Manipulátort. Útközben Honey összetalálkozik egy Seiji nevű újságíróval aki alig 10 másodperces ismeretség után Honey-val tart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csakhogy mire odaérnek már késő ugyanis a papát a szervezet tagjai már megölték de egy szalag segítségével közli a sokkoló igazságot a lánnyal: Ő Valójában nem ember hanem egy Android aki a nyakpátja segítségével bármilyen emberi alakot képes felvenni.A Szervezetnek pedig nem másért kell a készülék mint a világuralomhoz (sablon a köbön de it ez nem akkora gond). Honey ezek után megfogadja hogy bosszút áll a szervezeten és felkutatja a vezetőjét Sister Jill-t. és ő vele is végez majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nos mint láthatjátok a történet rohadt jó. Még azt se lehet felróni neki negatívumként hogy sablonos hiszen anno egy 73-as sorozatról beszélünk illetve a legelső ilyen témájú sorozat volt anno.

A Látvány is az adott időszakhoz igazodik bár szerintem a Kinnikuman egy picivel szebben van megrajzolva mint ez. Viszont kitérnék arra a dologra ami szerintem a legtöbb animefant foglalkoztatja egy ilyen animéval kapcsolatban: Hogy van megcsinálva az átváltozás?

Hát kérem szépen ugye 73-ban vagyunk még nincsen CGI se számítógép itt minden kézzel van megrajzolva szóval az átváltozást se lehet nagyon annak mondani de viszonylag jól meg lett csinálva az is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkor most beszéljünk a karakterekről egy kicsit. Túl sok mindent ugyan nem kapunk de azért látszik hogy a Sailor Moon főképp innen merítette a karaktereit. Honey a csrfes ugyanakkor nagyon elszánt hősnő,Seiji a "nem értem mi folyik itt" srác de mindig Honey-val tart a küldetésein. És ami a legjobb hogy a gonoszok is rohadt jól meg lettek csinálva főképp ami a fő szörnyeket illeti.Tényleg nagyon ötletesen lettem megcsinálva akárcsak a fő gonosz.

Mint már mondtam az elején a két tanárnő és Honey kapcsolata adja a poénok 80%-át. Nos nem véletlenül ugyanis Histler begurulós jelenetei egyszerűen haláliak és az üldözések is viccesek lettek. Alphonne leszbi akció ugyan hagynak némi kívánni valót maguk után de azért neki is vannak vicces jelenetei ami az 5.-ik rész elején van annyit röhögtem mint az állat.

Vannak ugyan még mellékszereplők a sorozatban mint például Seiji öccse Junpei vagy éppen az apjuk de ők annyira semmitmondók lettek hogy nem érdemes beszélni róluk.

A Cselekményt  gyorsan beindítják hiszen már az első rész 10-ik percében harcokat láthatunk. Ez nem sok hasonló animében van így szóval ez egy újabb jó pont.

Viszont ami fekete pontot ér az a rohadt sok fanservice,vélhetően ez a sorozat találta fel ezt a szót is.

Akkor most még beszélek kicsit a zenékről is amik nagyon jók lettek,az opening és az ending is jól lett megcsinálva bár a mai generáció biztos unná az egészet de 73-ban biztos sokaknak bejött. Egyébként minden Honey sorozatnak ugyanaz a dal az op-ja csak más hangszerelésben és mindegyiket más énekli,a Live-nak például Koda Kumi énekli.

Tehát így a végére csak azt tudom mondani hogy a Cutey Honey megérdemelten lett a világ első Magical Girl animéja és habár nem tökéletes mint ahogyan sokan állítják de tényleg egy iszonyat jó animéról van szó bár a Mai Naruto-s generáció tuti dögunalmasnak tartaná. Aki viszont el tud szakadni a mai animéktól annak biztos tetszeni fog ez az 1973-as gyöngyszem.

Cutey Honey

-Idő:1973-1974

-Stúdió: Toei Animation

-Rendezte:Tomoharu Katsuma

-Műfaj: Magical Girl,Fantasy.Akció

-Hossz: 25 rész

Tetszett:

-Rohadt Jó Történet

-Nem sablonos karakterek

-A Gonoszok nagyon jók lettek

-A Látvány eléggé vicces e igazodik a korhoz

-A 2 Tanárnő poénos jelenetei

-Nagyon jó zenék

Nem tetszett:

-A Mellékszereplők unalmasak

-Alphonne leszbi akció

-Fanservice

-A Mai Naruto-s generáció dögunalmasnak tartaná

Értékelés:

Táblázat Szerint: 33/40-Kiváló

Százalék szerint: 93%

9/10

Szóval ha van rá lehetőségetek akkor mindenképp nézzétek meg. Eredetileg videóba csináltam volna meg a bemutatót csak hát sajnos meglátogatott Torok Gyuszi és még mindig nem ment el de remélem azért így is meghozta a kedveteket hozzá. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr593311287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.10.18. 18:05:21

Kijött már végig? Amikor mi néztük, alig volt meg a 15 rész.

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2011.10.22. 14:00:34

Nem Cutey Honey volt az első, az első Sally the Witch volt. Továbbá a Cutie Honey nem shoujo, hanem shounen (azért is olyan erős benne a fanservice).
süti beállítások módosítása