Sziasztok!

Ma egy olyan anime kerül terítékre amely a Suite Precure-höz hasonlóan még javában tart de érdemesnek láttam arra hogy bemutassam nektek.

Ez a Cardfight!! Vanguard című anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Cardfight egy 2011-es sorozat amely még javában fut és jelenleg még a Yu-Gi-Oh nál is nagyobb népszerűségnek örvendő kártya gyűjtögetős anime! De ez kivételesen nem a arra épül hanem a kevésbé sikeres "paródiájára" a Duel Masters-re!

Lássunk is neki!

Történetünk a mai Japánban játszódik ahol egy a gyerekek és felnőttek egyaránt a Vanguard nevű játék szerelmesei és ami annyira népszerű hogy már az iskolákban is tanítják.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főhősünk Aichi egy kedves ám eléggé szétszórt gyerek aki a történet elején még csak ismerkedik a játékkal. Royal Paladdin kártyákkal játszik ez a 2.legnagyobb szörnyklán a játékban de róluk késöbb.

Nos éppen menne haza az iskolából mikor is az ütőlapját a Blaster Blade-et ellopja tőle egy Morikawa nevű srác aki magát a legnagyobb játékosnak mondja(bár még egyszer sem nyert) és csak akkor adja vissza a lapot ha Aichi legyőzi őt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csakhogy Aichi későn ér a Card Capital nevű üzletbe mivel a srác egy meccs során elvesztette a lapot ami ezáltal a sorozat legjobb játékosához Kai-hoz került így Aichi-nak vele kell kiállnia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csakhogy elég nehéz dolga lesz mivel még a szabályokat sem nagyon ismeri. Viszonylag egyszerűek a szabályok:

A Játékosok a meccs kezdete előtt kiválasztanak egy 0 szintű szörnyet és a mező főkörébe helyezik azt lefordítva amit aztán a meccs kezdetével felfordítanak. Majd aztán ezekre hívnak a számsorrendnek megfelelő szintű szörnyeket,a 3-as szintűek a legerősebbek.

Ezekkel kell támadniuk egymást. Ha valamelyik játékos a Főszörnyet támadja nem pusztul el hanem helyette a pakli legfelső lapját kell a Damage Zone-ba tennie. Ha összegyűlik 6 Damage lap akkor az illető vesztett.

Vannak olyan lapok amik különböző jelekkel vannak ellátva,ezek Damage vagy Trigger Check alkalmával aktiválódnak. 4 fajta van belőlük: Critical,Draw,Stand és Heal lapok amik általában 0 szintű szintű szörnyeken vannak rajta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Többnyire ezek a szabályok. Szerintem mindenki látott már hasonló animét szóval nem érdemes többet elárulni róla annál hogy a szereplők megpróbálnak a legjobbak lenni a játékban illetve később kialakul egy keretsztori is de azok a részek csak most vannak kialakulóban.

De most ismerjük meg a többi főbb szereplőt is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Misaki egy végletekig érzelemmentes lány. Szülei kiskorában meghaltak azóta unokabátyja Shin neveli őt. Rendkívüli memóriával rendelkezik,egy meccs után megjegyzi az ellenfél lapjait és azok képességeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamui a kicsi ugyanakkor hatalmas szájú tehetség szerepét tölti a sorozatban. Eleinte valami iszonyat irritáló a gyerek de később egy léggé szerethető karakter válik belőle. Szerelmes Aichi húgába Emi-be de nem meri neki bevallani.

Akkor most jöjjenek a negatív szereplők.

Ők igazából csak a Világbajnokság részeknél jelennek meg először.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ő a Fő gonosz szereplő Ren egy mindenkinél jobb vagyok gyerek aki előszeretettel tapos mindenki lelki világába. Nem tűri a vesztést aki mégis megteszi annak pokollá teszi az életét a nézésével ölni tudna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És itt vannak a csapattársai is. Kapunk egy irracionálisan idegesítő és Duracell nyusziként pattogó Allen Walker-klónt Kyou-t, egy viszonylag normálisan viselkedő csajt Asaka-t és egy nagydarab állatot Tetsu-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapunk egy Idol csapatot de ők annyira nem fontosak a történetben. Aichi-ról és Kai-ról még mondanék pár szót.

Aichi:Úgy látszik hogy a készítők túl sokat nézték az 11eyes-t és a  Chaos Head-et ugyanis ő mintha onnan ugrott volna ki. Kékes hajú és unalmas aki Eyetechet birtokol.

Kai szintén végletekig érzelemmentes akárcsak Misaki de ő még nála is mentesebb. Állandóan goromba,a tekintetével ölni tudna és célja hogy minden embert legyőzzön a világon. Hajrá úgy kb 1.000000 év elég lesz rá.

Nos ők lennének a főbb szereplők és maga sztori. Nem nagy újdonság az anime de szerencsére még nem ment át állandó idétlenkedésbe az egész. Mondhatni hogy egész szórakoztató a sorozat. A Harcjelenetek is egész jól meg lettek csinálva akárcsak a szörnyek bár itt sokkal több ember típusú lapot kapunk.

A Látvány szerintem elég jóra sikerült bár ez annak is köszönhető hogy a sorozatot ugyanaz a stúdió készíti akik a D.Gray-Man-t is csinálták anno.

A Szereplőknél is viszonylag kapunk újításokat szóval nem sztenderd karakterek szinte mindegyiküknek van egyénisége. Nincsenek benne tsundere csajok de vannak kimondottan idegesítő szereplők is Morikawa-val az élen.

A Zenék szintén jók lettek. Eddig két Op-ja van mindegyiket a JAM Project adja elő de az első eddig a legjobb illetve 3 endingje van amiből nekem szintén az első jött be eddig  legjobban. Egyébként Natsuko Asou adja elő a dalt ami fogalmazhatnék úgy is hogy ez eddig a csaj talán legjobb és legnormálisabb dala. Viszont a 3.ending eléggé nem illik a sorozathoz.

Sajnos ebben is vannak filler részek például ott van a tréning tábor évad ami nagyon ciki-re sikeredett sajnos de a többivel úgy nagyobb gond nincs.

Szóval a végén elmondanán hogy a Cardfight egy ugyan eléggé sablonos de jó kis sorozat és akik szeretik a hasonló animékat azoknak be fog jönni.

[Mangekyo022 véleménye:

 "Hurrrráááá, még egy Yugioh féle card game anime! Már van 4 Yugioh-onk, 1 Dual Masters és most már ez is, bár tény, ez valóban elég jóra sikerült...."]

Cardfight Vanguard

-Idő: 2011-?

-Rendezte: Hatsuki Tsuji

-Stúdió: TMS Entertaiment

-Műfaj:Fantasy,Gyüjtögetős,Shounen

-Hossz: Jelenleg 37 rész, még fut

Tetszett:

-Történet

-Szép Látvány

-Nem sablon karakterek vannak benne

- A Lapok egész jók lettek

-Csaták

-Zenék

Nem Tetszett:

-Aichi mintha a Chaos Head-ből lépett volna ki

-Kai olyan mint Kaiba

-Néha nagyon idegesítő mellékszereplők

-Fillerek

Értékelés:

Táblázat Szerint: 27/40-Jó

Százalék Szerint: 82%

8/10

Sajnos nem tudok neki többet adni ezeknél már csak a rossz fillerek  és a rohadt idegesítő mellékszereplők miatt. Ennyi voltam mára SZIASZTOK! 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr563265946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.10.01. 14:06:42

Még nem unják ezeket a kártyás izéket?

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.10.01. 14:13:07

aszem ebbe van Natsuko Aso száma az ED-be
süti beállítások módosítása